Cum să scapi de o barbă neagră într-un acvariu?

Scăpând de barba neagrăO algă de buruieni care poate acoperi alge, trunchiuri de plante subacvatice și alte obiecte de acvariu este o barbă neagră. Această algă este capabilă să se înmulțească în acele recipiente în care apa nu este schimbată. Planta poate acoperi chiar pereții containerului. De asemenea, a scăpa de planta de buruieni nu este ușor..

Cum să scapi de o barbă neagră într-un acvariu?

O barba neagra este un par de culoare neagra sau verde inchis. Înfășoară totul în jurul lor și seamănă exterior cu puful negru. Algele pot crește pe roci, sticlă și în alte locuri. Este imposibil să depășești planta mecanic. Barba crește chiar dacă răzuiești resturile buruienii cu o lamă.

Trebuie remarcat faptul că planta cu barbă neagră nu este parazită. Plantele care învelesc barba pot muri în curând. Barba neagră crește pe alge, roci, recipiente de plastic și în filtrul de acvariu.

Motive pentru apariția unei bărbe negre

Cum să te descurci cu o barbă neagrăO barbă neagră apare atunci când o cantitate mare de materie organică predomină în apa din acvariu. În acest caz, dacă rareori schimbi apa sau nu o schimbi deloc, atunci cu siguranță va începe o barbă în acvariu. În cazul în care nu există filtrare în acvariu sau filtrul nu purifică suficient apa, atunci barba va începe cu siguranță.

Un alt motiv comun apariția unei bărbi este supraalimentarea peștilor. Când peștii nu mănâncă alimente, se așează pe fund și încet începe să putrezească. Nu este necesar să populezi mulți pești într-un acvariu. Acest lucru poate duce la o creștere a indicelui nitraților, fosfaților, care sunt un îngrășământ excelent pentru algele negre..

Chiar și după achiziționarea unei noi plante, poate apărea o barbă neagră. Înainte de a cumpăra, merită să verificați algele pentru infestări cu barbă neagră. Pentru a verifica, trebuie să scufundați planta în apă și să o mutați dintr-o parte în alta. În cazul în care firele negre se mișcă în spatele plantei, atunci acesta este un indicator al infecției cu barbă neagră. Evitați să plantați plante în acvariu pentru a evita infectarea altor plante din acvariu..

Lumina insuficientă poate face să apară o barbă neagră în acvariu. În cazul în care iluminatul prea slab, atunci acest lucru poate duce și la manifestări sub formă de fire negre neplăcute.

Ce rău face algele?

Algele nu afectează negativ peștii din acvariu. Dar o barbă neagră poate dăuna plantelor și elementelor decorative. Buruiala acoperă întreaga plantă și devine aproape imposibil să o scoateți din plantă.. Prin urmare, planta va trebui aruncată complet..

Dar, împreună cu plantele, barba neagră strică aspectul estetic al acvariului. La urma urmei, nu tuturor le va plăcea întunecimea care se răspândește în acvariu. Prin urmare, fiecare hobbyist trebuie să știe cum să controleze buruienile..

Algele Barbe Negre: cum să lupți?

O metodă mecanică de a face față barbei negre ar trebui numită ineficientă. Dar există și alții care sunt capabili într-o oarecare măsură distruge algele buruienilor.

 1. Puteți achiziționa alge siameze sau ancitrus. Poate mânca alge. Puteți cumpăra, de asemenea, creveți Amano sau cireșe. Dar este demn de remarcat faptul că astfel de pești pot mânca barba numai dacă nu sunt deloc hrăniți..
 2. Puteți cumpăra melci ampularia. De asemenea, pot mânca iarba. Dar vor exista o mulțime de deșeuri de la acești locuitori, așa că ar trebui să uitați complet de estetica acvariului..

Cea mai populară și mai solicitată modalitate de a face față barbei negre este un set de măsuri.

 1. Iarbă de iarbă în acvariuTrebuie să scoateți toate decorațiunile din recipientul în care trăiesc peștii dvs. Poate fi pietre, castel, scoici și multe altele..
 2. Îndoiți decorațiunile într-un recipient mare și umpleți cu alb. Înmuiați-le timp de trei zile.
 3. După ce a trecut timpul, clătiți bine fiecare decor separat, ștergându-le cu un burete.
 4. Răsturgeți algele de pe pietre cu lama.

în afară de, ca să te înarmezi și să nu vezi barba în acvariu, trebuie să efectuați următoarea procedură.

 • Solul trebuie săpat și scos din acvariu..
 • Peștii trebuie reinstalați dacă numărul lor este prea mare.
 • Filtrul trebuie demontat și spălat cu un burete sub apă curgătoare. Această operație trebuie făcută o dată pe săptămână..
 • Aerarea trebuie oprită în timpul evenimentelor complexe.
 • Apa trebuie drenată cu 30% și proaspătă.

Cum să scapi de alge-buruieni: metode populare

Modalități de a scăpa de barba neagrăMedicina tradițională oferă metodele lor de luptă cu barba neagră. Pentru a face acest lucru, va trebui să adăugați o soluție de acid boric în apa obișnuită. Dar pasionații nu recomandă acest lucru. Este imposibil să vindeci complet un acvariu de buruieni. Plantele vor primi daune uriașe din aceasta. Din această cauză, pot apărea frunze galbene și moarte ireparabilă. În plus, acidul boric poate dăuna peștilor. Moartea plantelor poate apărea la o anumită concentrație..

Următoarea modalitate de a scăpa de buruieni este să păstrezi monede de cupru în apă. Cuprul nu va elimina în nici un fel buruienile dintr-un acvariu. Va ucide toți peștii din acvariu. În plus, barba va iubi cu siguranță moneda pe care ai pus-o în acvariu..

Trebuie să utilizați astfel de fonduri cu extremă prudență. Și, de asemenea, se recomandă utilizarea acestora numai dacă celelalte metode s-au dovedit a fi neputincioase..

Cum să faceți față algelor negre?

Un mod eficient a scăpa de algele negre înseamnă a aplica glutaraldehidă. Acest medicament are efectul dorit asupra buruienilor. Eliberează dioxid de carbon, care afectează negativ planta. Acestea produc glutaraldehidă numită sidex. Astăzi se vinde în magazinele de animale de companie..

Doza acestui medicament este de doisprezece mililitri la suta de litri de apă. Cel mai bun moment pentru a elimina barba neagră este dimineața.. Plantele pot consuma dioxid de carbon numai în timpul fotosintezei, adică sub influența soarelui. Dar unii acvaristi au remarcat efectele negative ale sidexului. Nu se recomandă utilizarea produsului în prezența peștilor în acvariu. Sidex are un efect negativ asupra somnului.

Destul de des, acvaristii folosesc produsul antialge Algumin. Acest medicament are o substanță activă care este cu 60% mai eficientă decât alte medicamente. Acest produs este capabil să combată orice tip de alge care trăiește în acvariu. Medicamentul acționează imediat după utilizarea acestuia în acvariu.

De asemenea, este demn de remarcat utilizarea cărbune activ în curățarea filtrului de acvariu. Acest lucru va ajuta la curățarea celei mai expuse părți a rezervorului cu barbă. În momentul curățării, dispozitivul nu trebuie oprit. De asemenea, vă puteți curăța acvariul cu cărbune activat din când în când. Dar nu-l folosiți prea des. Este recomandat să scoateți peștii din acvariu înainte de a utiliza cărbune activ.

Măsuri preventive pentru algele negre

Știți deja de ce pot apărea alge - barba Neagra. Și, de asemenea, ați studiat în detaliu cum puteți scăpa de ea. Mai rămâne un singur lucru - este să întreprinzi în mod regulat măsuri preventive.. Făcut doar la timp prevenirea va evita apariția buruienilor urâte în acvariu.

 1. Cum să scapi de o barbă neagrăEste necesară efectuarea regulată a prevenirii igienice. Aceasta înseamnă curățarea regulată a acvariului. Pentru aceasta merită să folosiți tuburi speciale pentru curățarea acvariului. În plus, pietrele și alte decorațiuni trebuie curățate în permanență de eventualele buruieni. De asemenea, nu uitați să schimbați apa.
 2. În caz de barbă neagră. Merită să reduceți circulația aerului. Astfel, algele nu vor primi nutriție suplimentară, ceea ce va evita formarea barbei pe plante..
 3. Peștii trebuie hrăniți în funcție de varietatea lor. Peștii mici și mari nu trebuie supraalimentați. Resturile de mâncare se vor acumula constant în partea de jos a acvariului. În timp, acest lucru va duce la faptul că mâncarea va putrezi și un nor neplăcut va apărea în apă..
 4. Reziduurile vegetale trebuie îndepărtate imediat din acvariu..
 5. Trebuie să monitorizați constant numărul de locuitori din acvariu.

Indiferent de metoda pe care o alegeți, barba neagră va începe să se însenineze în timp și să cadă de pe plante.. Dar în caz că ești atent pentru manifestarea inițială a vieții algelor, va trebui să acționați dramatic. Într-un stadiu incipient al dezvoltării algelor, trebuie luate măsuri, altfel buruiana îi va umple pe toți și pe tot ce se află în acvariu..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să scapi de o barbă neagră într-un acvariu?