Cum arată un picăt de pește și fapte interesante despre el

Fotografie picătură de peșteLumea subacvatică este foarte misterioasă și diversă. Printre locuitorii săi, puteți găsi atât creaturi foarte drăguțe, cât și pe cele dezgustătoare. O astfel de creatură ciudată este un pește picătură.

În exterior, această creatură seamănă cu o masă fără formă cu o grimasă înfricoșătoare. Cu toate acestea, oamenii de știință încă îl clasifică ca pește osos. Este de remarcat faptul că pe corpul acestui pește nu există o singură scară, iar aripioarele sunt practic indistincte de restul corpului..

Cum arată psihrolutele marcidus și unde trăiește??

Peștele în sine nu are mai mult de 70 cm lungime, iar greutatea sa poate fi de aproximativ 9 kg. În ciuda aspectului său incomod, un astfel de pește are ochi foarte mari, dar tristi..

Picătura de pește trăiește în partea de jos a Oceanului Atlantic, Pacific și chiar a oceanelor indiene. Se face referire la ea familie de pești psiholuti de adâncime. Un strat mare de apă pune multă presiune asupra corpului, dar peștii s-au adaptat încă. Ar trebui să acordați atenție faptului că densitatea creaturii în sine este mai mică decât densitatea apei care se află la adâncimi mari. În plus, un fapt interesant este că bula de aer a acestui pește poate produce aceeași substanță din care sunt făcuți toți peștii..

Un pește picătură nu are mușchi, așa că din exterior pare foarte incomod.

Populația acestei specii este foarte mică. Picătura de pește trăiește la o adâncime de 800–1200 m. Gama este limitată la apele din jurul Tasmaniei, Noua Zeelandă, precum și pe coasta australiană. Majoritatea peștilor nu au urcat niciodată la suprafață sau la adâncimi mici.

Ce culoare are o picătură de pește??

Picătură de pește în apăEste foarte dificil să vorbim despre aspectul acestei creaturi, dar fotografiile realizate de oamenii de știință la adâncimi mari indică faptul că acest pește are o culoare caracteristică pentru familia peștilor gobii. Acestea sunt culori precum maro nisipos și gri. Peștii care au fost văzuți pe uscat aveau aceeași culoare ca calmarul - în tonuri roz deschis și gri. Puii sunt în mare parte bej, ceea ce îi ajută să se camufleze..

Caracteristici de putere

Practic, picătura de pește se hrănește cu:

  • crustacee;
  • crustacee mici.

Pentru a mânca ceva, peștele trebuie doar să-și deschidă gura mare, iar mâncarea însăși începe să înoate acolo..

Cum se reproduc acești pești?

Acest pește este dificil de accesat, deoarece trăiește la o adâncime foarte mare. Prin urmare, oamenii de știință au luat mult timp pentru a studia această creatură..

Trebuie remarcat faptul că psychrolutes marcidus este unul dintre cei mai grijulii părinți dintre pești. Își înconjoară urmașii cu căldură și grijă până cresc..

Oceanologii încă nu știu cum bărbatul caută o femelă pentru împerechere, iar perioada de curte trece. Dar se știe exact cum peștii se reproduc direct în straturile nisipoase ale fundului oceanului..

Apoi, peștele se întinde pe ouă și îi „incubează” descendenții.

Dușmanii peștilor

Principalul dușman al peștilor picători este omul. Prindând crabi și homari, oamenii prind deseori acești pești. Toate aceste procese afectează negativ populația generală..

Fapte interesante

Picătură de peșteÎn primul rând, trebuie subliniat faptul că această specie este destul de slab studiată. În ciuda faptului că peștele are un aspect specific, în multe țări asiatice este carnea este considerată o adevărată delicatesă. Dar în Europa, o astfel de delicatesă este tratată cu suspiciune..

Din cauza industriei pescărești, această specie este pe cale de dispariție. Va dura cel puțin 5 ani pentru a dubla numărul acestor creaturi subacvatice și maximum 14 ani..

Un fapt interesant este, de asemenea, că, uitându-te la partea din față, ai putea crede că pare nefericită și se încruntă constant..

speranța medie de viață

Deoarece peștele trăiește foarte adânc sub apă, nu are dușmani naturali. Cu toate acestea, numărul său este în continuă scădere. În ciuda faptului că picăturile sunt părinți îngrijitori și au mare grijă de descendenții lor, această specie trăiește de la 5 la 14 ani maximum. Durata de viață depinde de norocul ei și de dacă va cădea în plasele pescarilor.

Ca rezultat, trebuie remarcat faptul că peștele picăturii este considerat una dintre cele mai misterioase și puțin studiate creaturi de adâncime. Cu toate acestea, în același timp, picăturile sunt considerate creaturi unice și sunt incluse în evaluarea creaturilor ciudate și înfricoșătoare.

Nu există nicio modalitate de a studia cu atenție această specie. Cu toate acestea, uneori acești pești bizari sunt spălați la țărm, iar unii norocoși îl pot vedea cu ochii lor..

Rezumând toate cele de mai sus, trebuie subliniat faptul că, în ciuda faptului că această specie are un aspect foarte ciudat, oamenii de știință au reușit totuși să o identifice și să o clasifice ca pește osos, ordinea peștilor cu aripioare cu raze și subordinea scorpionului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum arată un picăt de pește și fapte interesante despre el