Cum se reproduc broaștele țestoase cu urechi roșii acasă

Țestoasele cu urechi roșii sunt foarte populare printre proprietarii de reptile. Creșterea acestor animale acasă necesită cunoașterea regulilor de bază și a recomandărilor pentru reproducerea lor. Se știe că activitatea sexuală a țestoaselor ținute în captivitate este la un nivel scăzut, ceea ce face ca descendenții să fie extrem de rari..

Fertilitatea slabă la această specie de reptile se explică, de asemenea, prin incompetența proprietarilor cu privire la modul în care se reproduc broaștele țestoase cu urechi roșii și incapacitatea de a crea condiții adecvate pentru aceasta..

Determinarea sexului

Pentru a vă asigura că reptilele se reproduc acasă, trebuie să aflați la ce sex aparține fiecare broască țestoasă. Evident, descendenții se obțin prin împerecherea unui mascul și a unei femele..

Este interesant: O femelă reptilă poate depune ouă fără participarea unui mascul, cu toate acestea, depozitarea acestora nu va da niciun rezultat, deoarece fertilizarea în acest caz nu a fost efectuată.

Dimorfismul sexual la țestoasele cu urechi roșii se manifestă la vârsta de un an. Pentru comparație, este recomandat să luați reptile de aceeași vârstă. Distincția între indivizi se realizează conform următoarelor criterii:

  • dimensiunea corpului (femelele sunt mai mari);
  • gheare pe labele din față (la masculi sunt mai lungi);
  • coada (mai lungă la mascul decât la femelă);
  • forma părții inferioare a cochiliei (la femele - plate, la băieți - concavă).

Condiții de împerechere

Reproducerea broaștei țestoase cu urechi roșii este posibilă în condițiile vârstei optime pentru împerechere - indivizii trebuie să fie tineri, dar în același timp au atins maturitatea sexuală. Disponibilitatea femeilor de a se reproduce este observată la vârsta de cinci ani, bărbații încep să nască descendenți în al cincilea an de viață. Dacă păstrați mai mult de două broaște țestoase în același timp, este recomandabil să existe un singur mascul între ele, altfel bărbații vor începe să lupte pentru posibilitatea de a se împerechea, provocându-și vătămări reciproce..

Glisorul iazului
Glisorul iazului

Pregătirea

Creșterea descendenților la țestoasele cu urechi roșii captive nu este o sarcină ușoară. Pentru a obține rezultatul dorit, mai întâi trebuie să aveți grijă de dieta animalului de companie. Alimentele pentru reptile ar trebui să includă vitamine și substanțe nutritive. Pentru bărbați, vitamina E este benefică în special, ceea ce are un efect pozitiv asupra funcției de reproducere a animalelor. Calciul și fosforul sunt bune pentru sarcină la femei.

Înainte de împerecherea intenționată, cele două broaște țestoase trebuie plasate în acvarii separate. Pentru a crea un mediu adecvat, se recomandă schimbarea apei și încălzirea acesteia la 25 ° C. Se întâmplă ca în procesul de împerechere, masculul să nu permită femelei să iasă la suprafață mult timp. Pentru a preveni reptila să se sufoce, nivelul apei din acvariu nu trebuie să depășească 10 centimetri. Un recipient cu nisip trebuie așezat în interiorul vasului, unde femela va depune ouă..

Ar trebui să fie amplasat într-o zonă uscată ușor accesibilă broaștei țestoase. Vă rugăm să rețineți că împerecherea va avea loc numai dacă există sol în acvariu. Un semn care indică faptul că femela este pregătită pentru reproducere este activitatea ridicată a reptilei, precum și refuzul acesteia de a mânca.

Cum se împerechează broaștele țestoase?

Terariu mare și frumos pentru broaște țestoase
Terariu mare și frumos pentru broaște țestoase

Menajul nu implică dependența perioadei de reproducere de anotimpurile schimbătoare ale anului, astfel încât reptilele se pot împerechea oricând. Conform observațiilor generale, broaștele țestoase sunt cele mai active din februarie până în mai. Astfel, procesul de împerechere a animalelor de companie se face cel mai bine în acest moment..

Până în momentul copulării, reptilele organizează jocuri de împerechere, care pot dura câteva zile la rând. În această perioadă, cel mai important lucru este să creeze cele mai confortabile condiții pentru animale, oferindu-le pace deplină. Reptilele nu trebuie să fie deranjate de zgomote străine, vibrații și lumină puternică. De asemenea, în acest moment, nu trebuie să luați animale de companie în brațe..

Procesul jocurilor de împerechere constă în faptul că masculul atinge capul femelei cu ghearele și atinge coaja cu plastronul femelei. Timpul de copulare a reptilelor nu depășește cinci minute. Apoi se depun ouăle.

Oua și îngrijirea tinerilor

Într-un singur ambreiaj, femela lasă de la 6 la 10 ouă. Diametrul fiecăruia este de 4 cm. Recipientul în care se află zidăria este golit. Ouăle sunt foarte atent și fără a se întoarce către cealaltă parte, transferate în incubator. Indicatorii de temperatură din acesta ar trebui să fie de aproximativ 25-30 ° C. În locul unui incubator, puteți utiliza un borcan obișnuit de nisip, care trebuie așezat lângă sistemul de încălzire pentru a crea condiții optime de temperatură.

Perioada de dezvoltare a puilor din interiorul oului este de 2-5 luni. În tot acest timp, este necesar să se mențină indicatorii de temperatură stabiliți. De îndată ce țestoasele se nasc, așezați-le într-un acvariu separat, unde vor fi ținute timp de un an..

Concluzie

Țestoasele domestice cu urechi roșii sunt incapabile singure, fără ajutorul proprietarului, să se împerecheze și să poarte descendenți. Astfel, pentru a asigura procesul de reproducere a reptilelor, este necesar să abordăm starea animalelor cât mai responsabil și cu atenție posibil, urmând o serie de acțiuni și recomandări indicate în articol..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se reproduc broaștele țestoase cu urechi roșii acasă