Broasca testoasa cu muschi, ingrijire si intretinere in acvariu

Broasca testoasa cu muschiUșor de îngrijit și curioși în comportamentul lor, broaștele țestoase mosc sunt destul de populare printre persoanele cărora le place să țină reptilele acasă. Cu toate acestea, întreținerea chiar și a celui mai nepretențios animal necesită respectarea anumitor reguli..

Citiți mai departe cum să creați condițiile necesare pentru astfel de animale de companie specifice acasă, precum și caracteristicile lor generale.

Habitat

În mediul lor natural, acești copii trăiesc în America de Nord (SUA, Canada). Preferă apa proaspătă stagnantă și fundurile noroioase, așa că se găsesc adesea în lacurile sălbatice înflorite..

afla, câți ani trăiește o broască țestoasă acasă și cum să îi determine vârsta.

Datorită modestiei și omnivorului lor, s-au îndrăgostit și de oameni, datorită cărora sunt adesea ținuți acasă în întreaga lume..Cel mai activ pe timp de noapte. Uneori ajung pe uscat, dar de cele mai multe ori își petrec încă mersul pe fundul rezervorului.Broasca testoasa cu muschi

Descriere

Broasca testoasa mosc este una dintre cele mai mici broaste testoase de apa dulce. Aparține familiei Silt, subordine broaște țestoase cu gât ascuns.

Știați? Una dintre caracteristicile interesante ale acestui subordine este nu numai un număr mare de specii, ci și o structură specială a gâtului în formă de S. Toți reprezentanții gâtului ascuns pot îndoi gâtul astfel încât să se ascundă complet în carapace și să-l extindă până la picioarele din spate.
În exterior, acești reprezentanți diferă de semenii lor prin caracteristici precum:
  • prezența dungilor convexe longitudinale la o vârstă fragedă;
  • carapacea și corpul sunt maronii, măslinii, gri închis;
  • dungi ușoare de-a lungul botului;
  • masculii au solzi pe picioare, asemănătoare cu spini și o coadă mai lungă;
  • lungimea medie a corpului 10-13 cm;
  • glande moscate care secretă mucus galben, înțepător, în situații stresante.

În general, un animal pașnic și interesant pentru observare. Când încearcă să pescuiască din habitatul lor natural și din domesticire, aceștia sunt aproape întotdeauna agresivi și rezistă. În același timp, după un timp, ei încă se obișnuiesc cu acvariul și își continuă ritmul obișnuit de viață..Broasca testoasa cu muschiÎn general, sunt calmi, dar pot apărea complicații cu caracter de broască țestoasă în următoarele cazuri:

  1. În acvariu există mai mulți masculi mosc. Când sunt ținuți în grupuri, bărbații sunt predispuși la confruntare..
  2. În acvariu sunt locuitori mici și slabi. Această broască țestoasă este atât de omnivoră încât poate râvni cu vecinii mici. În principiu, mănâncă vecini morți aproape întotdeauna, având grijă de reputația sa de ordonator al rezervorului.
  3. Proprietarii (sau copiii lor) maltratează animalul de companie. În funcție de natură, animalul de companie moscat va fi fie speriat și va începe să secrete mucus neplăcut, fie va fi furios și va începe să lupte, să muște.
Cu toate acestea, dacă respectați reguli simple de conținut, nu există probleme..

Dacă nu ați decis încă tipul de broască țestoasă pe care doriți să o păstrați acasă, vă recomandăm să vă familiarizați cu particularitățile îngrijirii mlaștinii, vultur, teren, caiman, chinez, urechi roșii, broaște țestoase cu franjuri.

Păstrarea în acvariu

După cum sa menționat mai sus, animalul este complet nepretențios. Țestoasele cu mușchi mănâncă totul, trăiesc în nămol, se pot descurca fără radiații ultraviolete și tolerează aproape orice companie.

Acvariu

Deoarece în habitatul lor natural, acești copii trăiesc în lacuri în picioare de apă dulce, un astfel de mediu ar trebui încercat să se recreeze. Este mai bine să luați un acvariu spațios. Volumul minim pentru un adult este de 50 de litri. În interior trebuie să fie prezente apă și un țărm înclinat. În ciuda faptului că broaștele țestoase petrec mult timp în apă, uneori mai merg pe mal.Acvariu de broasca testoasa

Important!Broaștele țestoase preferă să trăiască în apă, dar tolerează, de asemenea, să fie pe uscat. Așadar, dacă în sălbăticie rezervorul lor se usucă, încep să rătăcească în căutarea unei case noi, fără a face apă mult timp. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie utilizat în exces. Amintiți-vă că această specie de broască țestoasă respiră doar sub apă.

Regimul de temperatură al apei ar trebui să fie în medie + 27-35 ° С. În ceea ce privește imitarea schimbării anotimpurilor, atunci problema este controversată. În habitatul său natural, există un climat diferit, astfel încât corpul animalului de companie este adaptat atât pentru iernarea în vizuini din partea de jos a rezervorului, cât și pentru activitatea pe tot parcursul anului. Singurul lucru pe care anotimpurile îl afectează în mod semnificativ este modul de împerechere.

Ultravioletul este opțional dacă aveți broaște țestoase adulte. Trăind în partea de jos, corpul lor se poate descurca deloc cu razele UV. Dar bebelușii sunt sfătuiți să instaleze o lampă UVB de 5-10%. Se crede că fără lumina soarelui, broaștele țestoase riscă să dobândească o boală, cum ar fi rahitismul..

afla, care sunt beneficiile și daunele unei lămpi ultraviolete pentru broaște țestoase și cum să le fabricați singur.

Curățarea și schimbarea apei sunt necesare în mod regulat. Animalul este foarte neglijent, iubește să mănânce tot ce întâlnește pe drum, poartă nămol. Dacă achiziționarea unui filtru puternic nu este o opțiune, va trebui să schimbați manual 1/3 din apă aproximativ o dată pe săptămână. Se toarnă numai apă reziduală în acvariu..Broasca testoasa

Decor

Pentru a face băi de aer, animalele de companie au nevoie nu numai de țărm, ci și de prezența diferitelor obstacole, de care vă puteți agăța și apărea pentru o perioadă scurtă de timp. În general, prezența unei varietăți de nurci și ramuri de broască țestoasă va aproba doar.

Știați?Țestoasele din această specie petrec mult timp în partea de jos. În habitatul lor natural, acest lucru duce adesea la faptul că pe coaja lor crește o „pădure” întreagă de plăci, nămoluri, alge. Acasă, acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată din cauza filtrării regulate a apei și a absenței nămolului. Deci, dacă există o placă pe animalul dvs. de companie, nu trebuie să efectuați proceduri de igienă - pentru o astfel de broască țestoasă, acesta este un lucru firesc.
Dar, în ceea ce privește plantele vii, totul depinde de ce obiective urmăriți. Dacă doriți să decorați un acvariu, atunci plantele subacvatice riscă să fie roase fără milă. Este mai bine să preferați înlocuitori artificiali în locul lor sau să aterizați pe cei vii, dar pe partea de coastă. Dacă scopul este de a mulțumi animalul, atunci plantați doar opțiuni delicioase de mal comestibile, cum ar fi trifoiul.Trifoi de apăTrifoi de apă

Amorsare

O astfel de broască țestoasă nu este obișnuită doar cu fundul noroios - acest tip de sol este obligatoriu pentru aceasta. Iernarea, mâncarea, depunerea ouălor, adăpostul împotriva inamicului - toate acestea se întâmplă acolo. Este foarte dificil să restaurați complet fundul lacului, astfel încât înlocuirea optimă este nisipul de râu spălat, precum și diverse ramuri, crenguțe, rădăcini, pietre, care creează locurile izolate preferate ale animalului.

Alimente

Țestoasele mici sunt mai mult decât omnivore. Hrănirea poate fi împărțită în trei tipuri: hrană uscată, vie și vegetală. Ar trebui să vă controlați, astfel încât mâncarea să fie cuprinzătoare și satisfăcătoare. Țestoasele trebuie hrănite de 2 ori pe săptămână. Datorită capacității lor de a mânca cât mai nepăsător, unii crescători le pun într-un acvariu separat sau într-un stilou de hrănire, în timp ce alții păstrează mâncarea pe o pensetă lungă sau un ac special..

Important!Țestoasele de nucșoară nu se pot hrăni pe țărm datorită structurii speciale a limbii. La această specie este folosit ca organ respirator și este prea slab pentru a înghiți alimente. Hrănește-ți animalul de companie în apă.

Pe lângă hrana uscată cumpărată din magazinele pentru animale de companie, hrăniți-vă broaștele țestoase cu crustacee, bucăți de carne (carne de porc, pui, pește), viermi de sânge și viermi. De asemenea, vor fi folosite alimente vegetale precum frunze de varză, salată verde, verdeață, trifoi, păpădie și tot ceea ce crește în acvariu. Nu trebuie să hrăniți animalul mai des decât este indicat, deoarece nici țestoasele nu sunt străine obezității..Broasca testoasa cu muschi

Bine de stiut, țestoasele beau apă.

Reproducere

Problema procreației pentru broaștele țestoase mosc, la fel ca alte probleme vitale, nu este o problemă. Se reproduc bine atât în ​​habitatul lor natural, cât și în captivitate. Trăiește în ambele cazuri aproximativ 25 de ani, vârsta pubertății apare la aproximativ 1 an.

Aceste reptile se împerechează în apă. Sezonul de împerechere pentru persoanele care iernează are loc din aprilie până în iulie. Pentru persoanele active pe tot parcursul anului, este dificil să se identifice în mod clar sezonul de împerechere - activitatea sexuală durează pe tot parcursul anului, cu puțin (un pic mai mult vara). Procesul de împerechere în sine poate avea o durată foarte diferită - de la 1 oră la o zi întreagă.

VIDEO: TESTURI MUSCULARE MIC

Știați?Antenele labe au fost considerate până de curând „organul ciripitului”. După cum știți astăzi, această specie de broaște țestoase le folosește pentru a nu aluneca una de cealaltă în timpul împerecherii. Atunci când copulează, reprezentanții acestei specii emit un sunet neobișnuit, similar cu un ciripit de pasăre, care a indus în eroare observatorii.

După împerechere, femela depune ouă (2-7 ouă), cel mai adesea în depresiunile de pe mal, în apă, în scoarță. Cu toate acestea, unele femele de broască țestoasă pot lăsa pur și simplu puii în partea de jos. În acest caz, ouăle trebuie îndepărtate imediat (în decurs de o oră) și puse în găuri mici. Dacă acest lucru nu se face, toți puii vor muri cel mai probabil. După ce o broască țestoasă adultă a născut, se recomandă separarea ambreiajului cu ouă pe țărm de apa cu o partiție joasă. Mai bine, înainte de sezonul de împerechere, faceți o depresiune pe țărm în avans pentru viitoarele strângeri de ouă. Puii ies din ouă după 2-3 luni.

Acest tip de animale de companie este potrivit chiar și pentru un crescător fără experiență, deoarece este interesant să-i urmărești, sunt foarte comunicativi. Testoasele cu muschi sunt exact acel compromis intre un caracter distractiv, activ si usurinta de ingrijire..

Recenzii

Moscul meu a fost foarte capricios la început. Mă temeam chiar că voi muri de foame, dar nimic, mai întâi am gustat melcii, apoi am coborât la creveți, apoi midii, apoi energia Reptomin, iar acum Sera Raffi R, care mănâncă cu alge. Am ignorat verdele, dar când i-am aruncat un tufiș mare de hornwort, m-am uitat, acesta dispare treptat undeva, resturile plutesc pe aqua ... Mi se pare că are doar un astfel de caracter.

Eris

https://reptile.ru/forum/muskusnaya-cherepaha-kormlenie-11441-page1#pid410653

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broasca testoasa cu muschi, ingrijire si intretinere in acvariu