Curățarea acvariului și combaterea algelor albastre-verzi

Algă verde-albăstruieAlgele albastre-verzi nu sunt cu adevărat alge, ci mai degrabă bacterii. Științific, ele mai sunt numite cianobacterii, oxifotobacterii, cianoprocariote sau cianuri. Dacă apar în acvariu, atunci există unele probleme în el. Pe care le vom explica acum. De asemenea, vă vom arăta ce să faceți cu aceasta..

Cum se intră în acvariu

Aceste alge se dezvoltă pe pereții rezervorului după expunere prelungită la lumina directă a soarelui. Sau, de exemplu, atunci când temperatura apei din ea este mult mai mare decât este necesar.

Promovează dezvoltarea algelor albastre și cantități excesive de impurități organice. Dacă uitați de curățarea periodică a acvariului sau schimbați rar apa din acesta, asigurați-vă că așteptați acești „oaspeți” neinvitați!

Știați? Peștele ananas, găsit în Asia de Sud, poate rămâne în afara apei timp de 6-8 ore. Prin urmare, peștele se târăște adesea pe uscat și chiar ... se târăște în copaci. Aripioarele o ajută în asta..
Alge
Vă va fi util să citiți despre, cum să te descurci cu diatomeele într-un acvariu.

De ce sunt periculoase algele albastre-verzi??

Aceste bacterii sunt extrem de periculoase pentru locuitorii acvariului. La urma urmei, ei absorb nu numai toți nutrienții, ci și oxigenul. Și, de asemenea - produc otrăvuri.

Cea mai teribilă consecință este acumularea de cianură secretată de bacteriile cianurii, care distruge toată viața din jurul ei. În același timp, algele emit o extrem de neplăcută miros.

Important! Aceste bacterii sunt, de asemenea, dăunătoare pentru roci, sol și orice decor..
Algă verde-albăstruie

Cum să lupți?

După cum arată practica, este destul de dificil să te ocupi de algele albastru-verzui dintr-un acvariu. Cu toate acestea, este posibil. Dar pentru viitor, veți lua în considerare acest moment și veți fi mai atenți la rezervorul artificial și la locuitorii acestuia. Există mai multe metode, veți afla despre ele mai târziu..

Vă recomandăm să citiți despre astfel de locuitori verzi ai acvariului precum mușchi javanez, hornwort, cryptocoryne, Hemianthus Micrantemoides.

Metoda de estompare

O modalitate mai ușoară de a ucide algele este întunecarea completă a rezervorului. La urma urmei, aceste bacterii nu pot trăi fără lumina soarelui.Algă verde-albăstruieMai întâi, scoateți din casă de sticlă toți locuitorii, plantele, solul, filtrul etc. Apoi acoperiți-l cu o cârpă groasă de culoare închisă și lăsați-l timp de trei zile. Fără lumină și aer, dăunătorul va muri.

Important! Dacă nu eliminați solul înainte de procedură, particulele microscopice ale dăunătorului pot rămâne în el. Și după puțin timp, va crește din nou. Prin urmare, este mai bine să combinați întunecarea cu dezinfectarea, ceea ce va oferi o protecție mai fiabilă..

Dezinfectare

Fierbeți bine echipamentul de acvariu într-un recipient separat. Și scufundați plantele timp de o jumătate de oră într-o soluție slabă de permanganat de potasiu, apoi clătiți cu apă și puneți-o înapoi în rezervor, dar numai în apă curată..

Vă sfătuim să citiți despre cum să alegeți filtru, autocolante de fundal, amorsare și pentru acvariu, care este regimul optim de temperatură pentru peștii dintr-un acvariu.
De asemenea, este mai bine ca peștii, melcii, creveții și alte viețuitoare să organizeze carantina. Pentru a face acest lucru, mutați-le câteva zile în apă așezată..

Rămășițele algelor albastre-verzi ar trebui să fie capturate din acvariu cu o plasă. Și sifonează solul cu un compresor pentru a-l satura cu oxigen.

Apă oxigenată

Desigur, dacă acvariul este mic, puteți turna cu ușurință toată apa și o puteți dezinfecta. Dar pentru proprietarii de tancuri mari, aceasta va fi o problemă. În astfel de cazuri, experții recomandă utilizarea metodei de întunecare și abia apoi se aplică peroxid de hidrogen..

Pești precum labeo, scalar, cap de șarpe, somn de brocart, arapaima, chirurg pește, arowana, disc, minorks, lalius, cocoş, pește zebră, pecilia, molii, guppy, gourami, coada de voal.

Asigurați-vă că respectați proporția! Pentru 100 de litri de apă, este suficient 25 ml de peroxid. După o zi, procedura trebuie repetată. Și după patru zile, înlocuiți 40% din volumul total de apă.Algă verde-albăstruie

Recuperarea unui rezervor curatat

După curățare, plantele sunt plantate în pământ. Lăsați-le în acvariu peste noapte pentru a vă aclimatiza. La plantare, aveți grijă să protejați rezervorul artificial de lumina directă a soarelui.

După o zi, puteți returna pietricele, scoici și diverse accesorii în rezervor. Așteptați, de asemenea, o zi, asigurându-vă că toate cianurile sunt distruse.

Și abia apoi adăugați creaturi vii în acvariu. Le puteți returna numai atunci când nu aveți nicio îndoială că toți dăunătorii au fost îndepărtați până la cele mai mici particule. În caz contrar, întreaga luptă împotriva algelor albastre-verzui va cădea pe canal..

Știați? Ficat lung Printre peștii de acvariu anghila feminină se numește Petrecere. A murit în 1948 la 88 de ani. Pati s-a născut în Marea Sargasso, dar și-a petrecut aproape toată viața în Muzeul Helsingborg din Suedia.
AcvariuDupă ce ai citit articolul, ți-ai dat seama că algele albastru-verzui nu sunt o glumă, deoarece duc la moartea tuturor viețuitoarelor din jurul lor. Prin urmare, este imperativ să le afișați. Este adevărat, este mai ușor să nu aduci rezervorul într-o astfel de stare. La urma urmei, principalul motiv pentru apariția acestui dăunător este neglijența..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Curățarea acvariului și combaterea algelor albastre-verzi