Descriere detaliată a crapului de râu și a speciilor sale

Crap de râu

În articol voi arăta cum arată un crap de râu și ce soiuri există: solz, comun, oglindă, gol și liniar. Vă spun cât de util este să mâncați. Cum se reproduce și cum să o prindem corect.

Descrierea peștilor crap

Crapul este un pește mare cu o culoare maro sau galben-verde, care variază în funcție de habitat.

Durata maximă de viață este de 50 de ani, prin care peștii pot cântări deja până la 25 kg și au o lungime de până la 100 cm.

Corpul este lung, solzii sunt mari, de culoare maro-auriu, dar există și indivizi la care este complet absent. Capul este masiv, gura poate fi extinsă. Mustața se află pe buza superioară. Aripioarea din spate este lungă, spre deosebire de cea din spatele corpului. Culoarea solzilor de pe părți este adesea aurie, iar pe spate este închisă.

Dimensiunile peștilor tineri de râu și cele mai în vârstă diferă foarte mult. Dacă corpurile primelor sunt deseori plate și cocoșate, atunci corpurile celor din urmă au o formă cilindrică.

Capacitatea speciei de a câștiga în greutate este de remarcat, de exemplu, cu o nutriție adecvată, unii reprezentanți sunt capabili să cântărească 1 kg până la sfârșitul primului an de viață.

Crap - pește mare
Crap - pește mare

Crapul este o specie de pește care se adaptează bine la orice habitat, inclusiv la apa poluată, dar nu tolerează frigul, de aceea această specie este crescută în principal în cavitățile sudice și mijlocii ale Rusiei.

În natură, trăiește în bazinele mării Negre, Caspice și Aral, precum și în lacuri și iazuri. În afara țării, crapul este popular în țările europene precum Germania, Italia și Franța.

Înainte ca peștii să se maturizeze și să câștige masă, aceștia se adună în școli mari, care includ pești de diferite dimensiuni și vârste. Pe măsură ce crapii îmbătrânesc, preferă să se separe de școală și să trăiască singuri, totuși, în condiții dificile, cum ar fi debutul vremii reci, se alătură în școli mici.

Vizualizări

Există mai multe tipuri de crap:

 • Solzos
 • Comun
 • Oglindit
 • Gol
 • Liniar

Solzos

Crapii solzi sunt cel mai adesea cei mai mari dintre celelalte specii. Prinderea lui este extrem de dificilă și valoroasă pentru un pescar, deoarece peștele se distinge printr-o inteligență ridicată și o frumusețe extraordinară..

Aspectul acestei specii diferă prin faptul că solzii metodei capătă culoare în funcție de culoarea apei în care a trăit.

Solzos
Solzos

Acest lucru duce la faptul că crapii scalate există în culori variind de la negru la auriu..

Comun

Crapul comun (crapul) se distinge prin dimensiuni masive ale corpului, ceea ce se explică prin faptul că această specie crește până la 8 ani.

Dimensiunea medie a peștilor - 35-55 cm, greutate 1-3 kg.

Gura crapului se poate întinde ca o plătică. Ochii sunt mici, gălbui. Aripioarea dorsală este de cele mai multe ori de culoare gri închis, cu o crestătură mică. Spatele este maro cu nuanțe roșii. În plus, aripioarele au raze osoase zimțate care pot tăia linia de pescuit a pescarilor.

Oglindit

Această specie este o specie de crap. Diferă prin faptul că practic nu există solzi pe corp. Născut din cauza mutației crapului comun în Germania.

Oglindit
Oglindit

Solzii mici de pe corpul speciei sunt argintii. Număr minim de raze.

Adaptat la apa aerată, rezultând un habitat în apă de mică adâncime.

Gol

Singura diferență față de alte specii de crap este absența completă a unui strat solzos, care a dus la acest nume..

Gol
Gol

Liniar

Principala caracteristică a speciei este prezența solzilor de-a lungul liniei laterale a spatelui. Posedă un potențial de creștere scăzut, mai slab decât crapul oglindă și scalat, ceea ce se explică prin faptul că, spre deosebire de alte specii de crap, acesta are doar două rânduri de răciți și dinți.

A doua caracteristică este metabolismul crescut al grăsimilor.

Liniar
Liniar

Beneficiile și daunele cărnii

 • Carnea de crap are o mare varietate de vitamine, precum: cobalamină, tiamină, calciferol, colină etc. De asemenea, conține un procent ridicat de proteine ​​digerabile rapid, deci poate fi o sursă de proteine.
 • Datorită conținutului ridicat de nutrienți din carne este util pentru persoanele cu probleme de sânge, administrarea acestuia reduce riscul formării cheagurilor de sânge și a altor boli ale sângelui.
 • Consumul acestui pește ajută la ordonarea nivelului zahărului din sânge, care este benefic pentru persoanele cu diabet..
 • Datorită procentului ridicat de substanțe care întăresc sistemul imunitar, carnea de pește este o modalitate bună de a ajuta organismul să se refacă după boli grave..
 • Vitamina E, are efect pozitiv asupra stării pielii, părului și unghiilor.
 • Calciul crește rezistența oaselor și ajută la repararea și întărirea oaselor după fracturi.
 • Antioxidanții reduc semnificativ riscul de cancer.

Cu toate acestea, în ciuda cantității uriașe de efecte pozitive ale cărnii de crap asupra corpului uman, există câteva contraindicații pentru acest produs:

 • Crapul este interzis persoanelor care suferă alergic la fructele de mare
 • Crapii crescuți în creșe și hrăniți cu organisme nenaturale pot conține substanțe nefavorabile oamenilor
 • Carnea de crap conține multe oase
 • Peștele prezintă un risc ridicat de infestare cu paraziți, prin urmare trebuie supus unei prelucrări intensive
Carnea de crap conține o mulțime de oase
Carnea de crap conține o mulțime de oase

Reproducerea și reproducerea

Pentru reproducere, care sunt suprafețe crescute până la 2 m adâncime, masculii de 3-5 ani merg. Datorită numărului mic de astfel de localități, acestea sunt utilizate în mod repetat, ceea ce duce la faptul că mai mulți masculi fertilizează o femelă.

Punctul important este că atributul principal al realizării este dimensiunea, nu vârsta peștilor. Bărbații trebuie să aibă o lungime a corpului de cel puțin 29 cm, femelele de la 35 cm sau mai mult.

Pescuitul crapului de rau

La pescuitul crapului, se folosește un singur instrument - o tijă plutitoare. Procesul de pescuit în sine suferă unele modificări, cum ar fi pescuitul cu o momeală plutitoare și o undă descărcată.

Cel mai bun moment pentru pescuitul crapului este primăvara
Cel mai bun moment pentru pescuitul crapului este primăvara
Cel mai bun moment de pescuit pentru această specie este primăvara, când crapii ies din hibernare și se hrănesc activ, ceea ce duce la o sensibilitate ridicată la momeală.

Deoarece apa este extrem de transparentă în primăvară, este necesar ca lesa și linia să fie cât mai invizibile posibil, iar vigilența și tăcerea ridicate sunt, de asemenea, necesare, deoarece crapii sunt susceptibili la zgomot și pot detecta cu ușurință o ambuscadă.

Rezumând, trebuie remarcat faptul că crapul este un pește interesant, cu o mulțime de caracteristici și se distinge prin frumusețea extraordinară a culorilor sale..

Carnea de crap este una dintre cele mai utile dintre pești, dar nu este atât de ușor să o obțineți, deoarece specia se distinge prin inteligență ridicată. De asemenea, merită remarcat dimensiunile uriașe ale peștilor, care sunt capabili să spargă o undă sau să rupă o linie de pescuit..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descriere detaliată a crapului de râu și a speciilor sale