Pești glofish - o noutate în hobby-ul modern al acvariului

GloFishAcești locuitori neobișnuiți și plini de culoare ai acvariului sunt considerați primii animale de companie modificate genetic. Ce se află în spatele acestui titlu și care este unicitatea peștilor GloFish - veți afla citind acest articol.

Descriere și caracteristici

GloFish sunt pești de apă dulce modificați genetic din speciile de pești zebră care au culori verzi, roșii și portocalii care strălucesc în întuneric. Iluminarea acvariului cu lămpi UV le face să strălucească deosebit de puternic. Mișcarea lor pe îndelete în apă conferă acvariului un aspect deosebit de decorativ. Modificările ADN-ului peștilor nu le-au afectat comportamentul, obiceiurile alimentare și durata de viață. Peștele zebră modificat, pe lângă colorare, nu diferă în nici un fel de frații lor din rezervoarele naturale - aceștia sunt aceiași pești iubitori de pace, de 3-5 cm lungime, cu dungi orizontale trase de-a lungul corpului.GloFish

Știați? Și peștele se poate îneca. La fel ca o persoană, are nevoie de oxigen pentru a respira, dacă nu există suficient oxigen în apă, peștele se va sufoca.

Mulți oameni de știință susțin că animalele modificate genetic, inclusiv GloFish, sunt sterile și nu se pot reproduce. Dar acest lucru nu este în întregime adevărat - peștii produc descendenți, iar culoarea neonului de la părinți este transmisă copiilor..

Un drog „Antipar” va ajuta la vindecarea peștilor.

Cum se fac peștii strălucitori

Pentru a obține strălucirea neonului, oamenii de știință au trebuit să „regleze” ușor ADN-ul peștelui zebră - au adăugat gena pentru anemona de mare, care poate străluci într-un verde fluorescent. Rezultatul cu succes al unui experiment științific a dus la faptul că, cu un interval de câțiva ani, pește roșu și portocaliu strălucitor a apărut pe piață. Gena coralului le-a dat o strălucire roșie, iar genele coralului și ale anemonelor le-au dat o strălucire portocalie. Următorul pas a fost schimbarea ADN-ului unei alte specii de pești de apă dulce - spini. Experimentele privind introducerea de meduze și proteine ​​de corali în ADN-ul spinilor s-au încheiat cu succes și au fost în curând disponibile pentru cumpărare.GloFish

Important! Dacă sunteți în căutarea unei companii într-un acvariu pentru un zebră, veți observa că se înțeleg bine cu somnul, cocoșii, guppii, platii, cozile de spadă, creveții și lalius, dar nu le va plăcea cartierul cu anghile, pești aurii și crap.

Povestea originii

Peștii de acvariu luminoși au fost inventați și brevetați în Singapore. Oamenii de știință le-au inventat în scopuri de cercetare - peștii mici din specia de pește zebră au trebuit să-și schimbe culoarea atunci când au fost găsite substanțe toxice în corpurile de apă. Primele exemple de GloFish au fost prezentate la o expoziție științifică în 2004, unde au fost observate de un reprezentant al unei companii care vinde locuitorii acvariului. El a prevăzut popularitatea peștilor strălucitori și a comandat exemplare individuale pentru vânzare..

Familiarizați-vă cu regulile de îngrijire a unor pești de acvariu obișnuiți precum: pește clovn, coada de voal, gura, guppy, barbus, pește papagal, molii, peștișor de aur, purtător de sabie, pecilia, pește zebră rerio, cocoş, astronot, lalius, minor, disc, arowana, chirurg pește, darijo dario, scalar, macropod, macracanthus, ciclide, rodostom și labeo.
Cererea mare pentru locuitorii neobișnuiți din acvariu a dus la inventarea și brevetarea mărcii GloFish, care a devenit singurul distribuitor al acestor pești. Oamenii de știință nu și-au oprit experimentele și continuă să-i modifice pe locuitorii acvariilor - culorile violet și albastru zebrafish au ieșit deja la vânzare.

Știați? Rechinii sunt singurii pești cu pleoape.

GloFish va arăta deosebit de benefic și neobișnuit într-un acvariu dacă peretele din spate este decorat în culori închise și nisipul alb este turnat pe fund.

Tipuri populare

În prezent, au fost crescute următoarele tipuri de pești GloFish: pește zebră, thornsia și barbus.pește zebrăSunt disponibile pentru cumpărare în următoarele culori:

  • „Steaua de mare roșie”;
  • „Spațiul albastru”;
  • Galaxia Purple;
  • „Electric Green”;
  • „Raza portocalie”.

Important! Pentru peștii din specia peștelui zebră, curbura coloanei vertebrale este caracteristică. Această boală se poate manifesta datorită experienței stresului sau fricii. Poate fi diagnosticat prin următoarele simptome: ochi și branhii bombate, solzi încep să se umfle, după un timp coloana vertebrală începe să se îndoaie. Această boală este fatală și nu are leac..

Vânzare și distribuție

În ciuda popularității imense a GloFish în rândul acvaristilor din întreaga lume, nu fiecare țară poate cumpăra în mod legal un astfel de ornament pentru acvariul său. De exemplu, în Uniunea Europeană este interzisă depozitarea și vânzarea peștilor fluorescenți. În Canada, până în 2015, au fost emise amenzi pentru importul, depozitarea și distribuția GloFish. Această atitudine precaută a guvernelor Canadei și a țărilor UE se datorează îndoielilor cu privire la siguranța lor.Din fericire, pentru colecționarii de pești de acvariu, în țările post-sovietice nu există amenzi sau alte penalități pentru depozitarea și distribuirea GloFish. Aceasta înseamnă că puteți achiziționa pești strălucitori pentru acvariu în cantități nelimitate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești glofish - o noutate în hobby-ul modern al acvariului