Cele mai bune 13 specii și rase de cobai și descrierea lor

Rase de cobai

În acest articol, voi vorbi despre rasele și soiurile populare de cobai domestic. Voi arăta cum diferă animalele unele de altele și ce fel de îngrijire au nevoie.

Fiecare porc de rasă are propriile sale caracteristici, caracter, individualitate. Acest lucru trebuie luat în considerare la îngrijirea animalelor de companie..

Cele mai bune rase și tipuri de cobai

american

Costul este de aproximativ 300-500 de ruble.

Este considerat cel mai vechi și mai răspândit soi. Americanul se referă la animalele cu părul scurt. O caracteristică este un nas larg, ușor curbat. Culoarea sa poate fi oricare.

Natura animalelor este prietenoasă, se înțeleg bine cu copiii, le place să fie mângâiați. În magazinele de animale de companie, sunt prezentate în principal animale de companie din această rasă. Prețurile pentru acestea fluctuează în jurul valorii de 1000 de ruble.

Toți cobaiii sunt foarte curați și ușor de îngrijit.

Cu siguranță au nevoie de o cușcă spațioasă, nutriție adecvată, apă curată. Se recomandă curățarea cuștii imediat ce se murdărește. Animalele de companie au nevoie de suficientă activitate fizică. Animalele de companie vor trăi mai mult dacă sunt ținute de un cuplu, de preferință de același sex.

american
american

Texel

Costul animalelor este diferit, de la 1.000 la 3.000 de ruble.

Texel este considerat unul dintre rarii reprezentanți. Animalele se disting prin părul lung și creț care crește de la bot în jos. Blana este formată din bucle care cresc până la 12 centimetri. Culoarea ei este diferită.

Animalele sunt adesea cumpărate pentru a participa la spectacole. Îngrijirea lor este mai dificilă decât pentru animalele de companie cu părul scurt. De obicei, lâna este tăiată cu foarfece. Dacă animalul de companie participă la activități de expoziție, atunci proprietarii folosesc faguri, papillote pentru a-și menține igiena.

Animalele de companie sunt foarte calme, stăpânește pe sine. Sunt rare în magazinele de animale de companie, de obicei animalele sunt cumpărate de la creșe.

Texel
Texel

abisinian

Puteți să le cumpărați în creșe pentru 2.000 de ruble..

Proprietate distinctivă abisinian rasa este prezența multor rozete pe blana animalului. Pâlnii pe lână pot fi duble, numărul lor ajungând uneori la 30 de bucăți. Considerat un semn bun dacă prizele sunt simetrice.

Culoarea porcilor este mai des o singură culoare, mai rar cu adăugarea altor culori. O caracteristică a animalelor este lăcomia lor pentru hrană. Această proprietate poate fi folosită pentru îmblânzirea animalelor. Reprezentanții acestei rase sunt foarte curioși, mobili și energici. Probabil mai mult decât alții iubesc compania oamenilor.

Când aveți grijă de animale de companie, trebuie să pieptănați bine haina cu o perie moale la fiecare câteva zile, fără a o lăsa încurcată.

abisinian
abisinian

peruvian

Prețul pentru ele variază de la 1.500 la 2.000 de ruble.

Seamănă un pic cu oreionul abisinian. Dar are propriile sale caracteristici. Peru mai mare cu capul mic.

Are o haină lungă de până la 30-40 de centimetri, care se desparte într-o despărțire de-a lungul întregii coloane vertebrale. Pe sacru sunt 2 rozete care stabilesc direcția de creștere a părului. Lana cade pe bot sub forma unui bang.

Îngrijirea animalelor de companie constă în pieptănarea blănii sale. Dacă animalul nu va participa la spectacole, atunci este mai bine să îl tăiați mai scurt.

Reprezentanții acestei rase au un caracter calm și blând..
peruvian
peruvian

Sheltie

Puteți cumpăra un animal de companie de la 1.000 la 2.000 de ruble.

Aceasta este o altă rasă de cobai cu păr lung. Uneori este numită cobai de la Hollywood datorită părului ei mătăsos și lung. Botul animalului este deschis, iar întreaga blană crește la loc, ca un leu. Culoarea variază de la auriu până la maro.

Animalul are un caracter timid, nu se obișnuiește prea repede cu noul mediu. Când îl îngrijești, trebuie să ai grijă de haina lui de blană, să-l piepteni cel puțin o dată pe zi și să eviți încurcarea.

Sheltie
Sheltie

Kui

Costul său este de 2.000-3.000 de ruble.

Sunt destul de rare kui. Animalele sunt foarte mari. Unii indivizi pot ajunge la 4 kilograme. O caracteristică a acestor porci este prezența degetelor suplimentare pe labe.

Natura animalelor este înfricoșătoare. Se îngrașă rapid, de aceea este indicat să le hrăniți doar cu legume, fructe, fân. Având o predispoziție la bolile de inimă, animalele de companie nu trăiesc mai mult de trei ani. Datorită rarității rasei, este destul de dificil să cumperi un animal..

Kui
Kui

Pluș american

Costul unui porc variază de la 700 la 1.000 de ruble.

Recent, această rasă câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Particularitatea sa este blana de animal de companie dură și groasă. Reprezentanții acestei rase sunt similari cu puii de urs. Animalele sunt mari, dar foarte mobile.

Pentru a avea grijă de ei, este imperativ să pieptănăm blana, să ciupim lâna. Este recomandabil să faceți această procedură de 2-4 ori pe săptămână..

Pluș american
Pluș american

Cu creastă

Prețul pentru aceste animale este de aproximativ 4.000 de ruble.

Reprezentanții acestei rase sunt similari cu cobaiul american. Au și haine scurte și netede. O caracteristică distinctivă este prezența unei rozete pe frunte. Există 2 tipuri ale acestei rase: engleză și americană.

Culoarea rozetei Crestatului englez este aceeași cu culoarea principală a animalului. În creasta americană este contrastantă. Dacă animalul este maro cu o rozetă albă, atunci este o crestă americană albă.

Îngrijirea se efectuează în același mod ca și pentru marina americană.

Cu creastă
Cu creastă

Rex

În creșe, puteți cumpăra oreion pentru 2.500 de ruble.

Aceasta este o rasă de cobai cu părul scurt. Blana grosolană și crețată, absența firelor de păr în blană este o trăsătură distinctivă. Această rasă poate crește până la 45 de centimetri în lungime. Animalele au un caracter sociabil și amabil..

Haina animalului necesită îngrijire suplimentară. Folosiți o perie moale pentru a curăța bine haina de blană a animalului cel puțin o dată pe săptămână.
Rex
Rex

Coronet

Puteți cumpăra un animal de companie numai de la crescător..

Această rasă este nouă și încă rară. Animalul are o rozetă pe frunte, ca un păr crestat și lung, ca un Sheltie. Grija pentru el este la fel ca și porcii Sheltie.

Coronet
Coronet

Himalaya

Puteți cumpăra un porc în grădiniță pentru 2.000-2.500 de ruble.

Porcii acestui soi sunt albini. Au blană albă și ochi roșii. Nasul, urechile și picioarele sunt colorate în negru sau maro.

La îngrijirea lor, trebuie respectate anumite condiții. Se recomandă păstrarea într-o cameră umbrită, răcoroasă și curată, pentru a evita curenții de aer. Dacă animalul este stresat sau bolnav, atunci petele întunecate de pe piele pot dispărea.

Himalaya
Himalaya

Slab

Costul este de aproximativ 4000 de ruble.

Unul dintre soiurile mai noi este porcul fără păr slab. Are lână doar pe labe și pe față. Poate fi păstrat pentru cei alergici la părul animalelor. Din cauza lipsei de blană, animalul are nevoie de mai mult furaj pentru a menține nivelul dorit de termoreglare..

Se recomandă păstrarea unui animal de companie la o temperatură de 20-25 grade într-o cameră închisă, cu excepția curenților de aer. Trebuie avut grijă ca animalul să nu fie rănit.

Slab
Slab

Merinos

Puteți cumpăra un animal de companie din această rasă numai de la crescător..

Rasa seamănă cu textilele. Merino are și părul lung și creț, dar pe cap se află o rozetă, ca o coroană. Ele sunt inteligente și antrenabile. Îngrijirea animalelor de companie se efectuează ca la porcii cu păr lung.

Pentru ca animalul să fie sănătos și activ, este recomandabil să îl cumpărați în magazine specializate sau în creșe..
Merinos
Merinos

Cu o îngrijire adecvată și o alimentație echilibrată, porcusorul de guineea va încânta pe toată lumea mult timp cu blana sa frumoasă și cu caracterul bun, va deveni un favorit universal și un prieten pentru copil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai bune 13 specii și rase de cobai și descrierea lor