Unde va locui hamsterul: caracteristici ale cuștilor pentru păsări

Mulți oameni au păsări atât de minunate precum hamsterii în casa lor. Este foarte important să creezi cel mai confortabil mediu de viață pentru micul tău prieten acasă, iar acest lucru este imposibil fără alegerea corectă a casei sale din magazinul de animale de companie Unisoo. Vom vorbi despre condițiile corecte pentru conținutul său în articolul nostru..

O atenție deosebită este acordată ușii, care prin dimensiunea și designul său ar trebui să permită proprietarului să ajungă calm la animalul de companie. În cușca hamsterilor, pe lângă cele mai necesare lucruri, ar trebui să fie prezente accesorii de divertisment - o roată, un labirint.

Soiuri

Proprietarii de hamsteri pot alege de la Unisoo ce fel de casă să cumpere pentru animalul lor de companie, în funcție de rasa sa. Deci, hamsterii sirieni trăiesc confortabil atât într-o cușcă, cât și într-un acvariu de dimensiuni 0,5x0, x0,4 m. Dimensiunea mai mică a carcasei este potrivită pentru hamsterii pitici. Atât cuștile de hamsteri, cât și acvariile au argumente pro și contra.

Standard

Primul tip de locuință îi permite hamsterului să se antreneze sistematic pe crenguțe, să-și ascuțească dinții pe ele, să urce pereții și tavanele ca un acrobat. De asemenea, o astfel de cușcă de hamster este bine ventilată, ușor de curățat..

Dezavantajele includ faptul că animalul de companie poate face mult zgomot în el, de exemplu, alergând noaptea sau roșindu-l. Și, de asemenea, este foarte ușor să ajungi la el pentru alte animale, deoarece el doarme adesea lângă perete.

Două etaje și trei etaje

Cusca cu hamster cu două și trei etaje este mare și are toate accesoriile necesare pentru un sejur confortabil. Cel mai adesea, etajele superioare sunt destinate relaxării, iar cele inferioare pentru jocuri și divertisment. Atunci când alegeți o astfel de locuință pentru bebelușul dvs. în Unisoo, ar trebui să țineți cont de înălțimea dintre etaje, nu este necesar să fie prea mare.

Acvariu

Pentru animalele de companie mici și pitice, este potrivit un acvariu sau terariu pentru hamsteri. Acvariile deschise deasupra ar trebui să aibă o înălțime care să nu depășească lățimea lor, în caz contrar, pereții unei astfel de case vor începe să se aburească, va fi creat un mediu adecvat pentru reproducerea bacteriilor.

Avantajele acvariului sunt inaccesibilitatea altor animale la hamster, absența necesității de a îndepărta constant rumeguș împrăștiat în jurul cuștii de hamster.

Și dezavantajele acestei opțiuni sunt mult mai mari decât în ​​cea precedentă:

 • greu de curățat, spălat;
 • ușor de rupt;
 • ventilare slabă a aerului;
 • nu este suficient spațiu în interior.

Vison de casă

Un alt tip de locuință este casa, care constă din acvarii din plastic conectate prin tuneluri. Seamănă pe cât posibil cu vizuinele subterane naturale de hamsteri. Suprafața netedă din plastic este alunecoasă, incomodă pentru urcarea animalelor active. De asemenea, casa este slab ventilată, este incomodă de curățat, motiv pentru care un miros neplăcut specific apare chiar mai devreme decât în ​​acvariu..

Dimensiunile celulei

Unul dintre cei mai importanți parametri de luat în considerare atunci când alegeți o cușcă de hamster este dimensiunea sa. Deci, lățimea ar trebui să fie de cel puțin 0,25 m, lungimea - 0,3 m, iar înălțimea - în funcție de numărul de etaje. Înălțimea medie a unui nivel ar trebui să fie de 0,2-0,25 m.

Când vine vorba de o cușcă de hamster, este important să se ia în considerare frecvența lansetelor și materialul din care sunt fabricate. Cel mai bine este dacă acest material este din metal sau plastic (o gamă largă de celule în Unisoo). Pentru rasele mici, se aleg cuști de hamster cu cel mai frecvent zăbrele, pentru rasele mari - mai rar..

Loc de mâncare

Răspunzând la întrebarea cum să echipați corect o cușcă de hamster, merită să știți ce accesorii specifice ar trebui să fie plasate în ea. Alimentatorul este plasat la o înălțime confortabilă pentru animalul de companie. Îl poți cumpăra de la orice magazin de animale de companie sau îl poți face singur alegând un capac spațios cu jante de 1,5 cm înălțime.

Este impracticabil să folosiți un castron ca băutor, deoarece hamsterul îl va răsturna deseori, umezind așternutul. Prin urmare, este mai bine să alegeți un accesoriu, cum ar fi un băutor de mamelon pentru rozătoare, de exemplu, la magazinul de animale de companie Unisoo.

Se poate părea că hamsterul nu bea deloc, dar nu este. Când un animal de companie este hrănit cu fructe și legume acasă, nu este de mirare că bea foarte puțin, neobservat de proprietari. Încă bea și are nevoie constantă de apă proaspătă!

Divertisment

Viața unui astfel de animal activ ar trebui să fie strălucitoare și interesantă. Prin urmare, ceea ce ar trebui să fie în cușca unui hamster este tot felul de accesorii, atracții: guri de vizitare, labirinturi, o roată. Pentru a face guri de vizitare, puteți folosi țevi, vase, cu găuri făcute în ele.

Un hamster își poate exercita bine labele și își poate exercita sistemul cardiovascular rulând într-o roată. Atunci când alegeți acest accesoriu, merită să luați în considerare faptul că suprafața sa nu este alunecoasă, iar dimensiunea sa este suficient de mare. Pentru rasele dzungare, diametrul roții este de 13-17 cm, pentru rasele siriene - cel puțin 19.

Decât să stai într-o cușcă?

Potrivit așternut în cușcă de hamster sunt avute în vedere următoarele tipuri:

 • rumeguș de la foioase;
 • umpluturi speciale pentru rozătoare;
 • amestecuri de lemn granulat fără aromă pentru pisici;
 • nisip (pentru roci mici);
 • fân și paie (numai dacă nu sunt foarte ascuțite pentru a deteriora picioarele).

Nu este potrivit ca așternut:

 • rumeguș mic;
 • rumeguș de copaci coniferi;
 • umpluturi de lut;
 • vată, cârpe, ziare, șervețele de hârtie;
 • geluri de silice.

Facem singură cușca

Atunci când decideți să faceți o cușcă pentru un hamster, trebuie să luați în considerare faptul că un borcan obișnuit, acvariu sau cutie de carton nu va funcționa pentru acest lucru. Înălțimea minimă a casei ar trebui să fie de aproximativ 0,5 m, iar lățimea - 0,45 m. Urmând instrucțiuni simple, puteți crea cu ușurință o cușcă pentru un hamster cu propriile mâini..

La urma urmei, va fi necesar să creați o locuință care să protejeze în mod fiabil animalul și să-i permită să trăiască în confort.

Unelte și materiale

Pentru a construi o casă de casă pentru un hamster, nu vă puteți lipsi de astfel de materiale:

 • o foaie de PAL captusit;
 • sticlă de plexiglas sau fereastră;
 • șmirghel;
 • colțuri metalice;
 • clanta;
 • picioare de mobilier.

Pentru a lucra cu ei, trebuie să pregătiți următoarele instrumente:

 • ferăstrău electric, ferăstrău circular;
 • piata tamplarie;
 • rigla;
 • creion;
 • surubelnita, surubelnita;
 • burghiu.

Instrucțiuni pas cu pas

Începând să creezi casa unui animal de companie, trebuie să știi cum să faci o cușcă de hamster, în ce ordine.

Pentru aceasta, folosim instrucțiuni pas cu pas:

 1. Determinăm dimensiunile liniare, forma, folosind o riglă, pătrat, desenăm contururile părților cu un creion.
 2. Tăiem materiale cu un ferăstrău sau un ferăstrău. Le curățăm cu șmirghel.
 3. Protejăm toate suprafețele deschise ale pieselor la care animalul va avea acces liber cu colțuri metalice. Pentru a asigura marginea de protecție, forăm găuri de diametru mic, răsucim cu șuruburi autofiletante folosind o șurubelniță, șurubelniță.
 4. Tăiați peretele frontal al cuștii de hamster din plexiglas sau sticlă obișnuită. O fixăm cu blocuri pătrate folosind șuruburi autofiletante.
 5. Capacul este realizat din PAL, atașăm la el o plasă cu ochiuri fine de dimensiunea necesară pentru a oferi microclimatul dorit în casă și capacitatea de a-l curăța, spăla cu ușurință.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Video „Cum să alegi o cușcă pentru rozătoare”

Videoclipul îți spune la ce detalii trebuie să fii atent atunci când alegi o casă pentru blănurile tale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde va locui hamsterul: caracteristici ale cuștilor pentru păsări