Cum se construiește un labirint și un tunel de hamster de casă

Labirint de hamsterProprietarii cu experiență de hamsteri sunt conștienți de faptul că îngrijirea unui animal de companie nu înseamnă doar hrănirea și amenajarea unei case, ci și asigurarea timpului liber. Pentru a distra secția și a-i oferi posibilitatea de a-și „întinde labele”, păsăricele sunt prevăzute cu diverse jucării.

De ce hamsterii au nevoie de jucării (labirint, tunel)

În mediul lor natural, rozătoarele pot merge mai mult de zece kilometri în căutarea aprovizionării cu alimente, sunt foarte activi și agili. Săpând găuri adânci cu o rețea extinsă de tuneluri, hamsterii sunt perfect orientați în ei și se agită neobosit înainte și înapoi.Labirint de hamsterAcasă, animalele nu trebuie să obțină hrană pentru ei înșiși, nu trebuie să sape o gaură, să fugă de un prădător. Viața „gata făcută”, fără efort și mișcare, duce la multe necazuri. Sursa problemelor de sănătate este obezitatea din cauza lipsei de activitate fizică, astfel încât pentru animalele de companie trebuie să veniți cu activități în aer liber, cum ar fi călătoria printr-un labirint sau tunel.

Știați? Rasa de hamster sirian își datorează aspectul unei singure femele care a născut doisprezece bebeluși. Un zoolog din Ierusalim a găsit-o și a trimis mai mulți pui în Europa în 1930.

Cum să faci un labirint de hamster cu propriile mâini

Pentru secția dvs., labirintul poate fi construit independent de materiale reziduale.

Din carton

Cea mai ușoară opțiune este structurile din carton (materialul este simplu, ecologic).

Pentru muncă, veți avea nevoie de:

 • carton gros și plexiglas;
 • rigla;
 • creion simplu;
 • busolă;
 • foarfece sau cuțit utilitar;
 • pistol de lipit.
Materiale necesareEste recomandabil să analizați în prealabil o diagramă aproximativă a labirintului, direcțiilor și obstacolelor, împreună cu dimensiunile. Vă puteți gândi la o varietate de obstacole pentru copil: faceți un tunel mic, turnulețe rotunjite sau piedestale pătrate, coloane.

Important! Nu merită să faci prea dificil și complicat, animalul de companie s-ar putea plictisi pur și simplu sau va obosi și va refuza cercetările suplimentare.

Mai departe - în etape:

 1. Tăiați cartonul pentru a se potrivi paharului.
 2. După ce ați făcut o jumătate de centimetru înapoi de la marginea fiecărei părți a golului de carton, trageți o linie care indică marginea pereților care vor fi atașați mai târziu.
 3. Desenați o schemă a labirintului pe carton cu un creion, de-a lungul liniilor cărora vor fi atașate părțile obstacolului. Pentru ușurință în utilizare, cartonul poate fi pre-împărțit în pătrate cu o linie punctată.
 4. Schema labirint
 5. Faceți înălțimea pereților labirintului de 13-15 cm, tăiați spații libere pentru pereți.
 6. De asemenea, decupați detaliile interiorului labirintului cu un cuțit pe marcajele creionului, în unele dintre ele trebuie să vă amintiți să faceți o gaură pentru tunel, dacă ați planificat-o. Înălțimea lor este aceeași cu pereții exteriori..
 7. Folosiți un pistol de lipit pentru a asambla labirintul din piesele finite.
 8. Lipim detaliile
 9. Apoi, lipiți liniile care indică locația obstacolului și atașați toate părțile la suprafața bazei de carton.
 10. Pereții structurii sunt asamblate ultimul. Dacă doriți să vă decorați cumva designul, îl puteți face folosind hârtie colorată din trusa de creativitate a copiilor.
 11. Labirint gata
 12. Labirintul terminat este acoperit de sus cu o bucată de plexiglas - astfel încât să puteți urmări mișcările animalului de companie.

Video: Labirint de carton hamster

Din setul Lego

Copiii cresc repede, dar jucăriile rămân. Nu vă grăbiți să le aruncați: un constructor, de exemplu, poate servi ca material de construcție pentru un labirint..

afla, câți hamsteri trăiesc acasă.

Din multe părți de diferite forme și dimensiuni, puteți asambla pereți, pereți despărțitori, scări și diapozitive - totul depinde de imaginația dvs. În plus, detaliile viu colorate de lângă cușca animalului de companie vor adăuga o notă strălucitoare interiorului..Labirint Lego

Cum se fac tuneluri de hamster

Lucrurile care sunt folosite în viața de zi cu zi pot fi utile ca bază pentru tuneluri. De exemplu, tuburi goale din prosoape de bucătărie din hârtie, pergament, folie și hârtie igienică. Se pot utiliza țevi sanitare cu diametru mic sau fitinguri de colț.

Știați? Numele „hamster” este derivat din cuvântul german „hamstern”, care înseamnă literalmente „a salva”. Dacă luăm în considerare pungile de obraz incapabile ale animalelor, atunci numele este destul de justificat.

Din sticle de plastic

Sticlele din plastic sunt sigure și accesibile. În funcție de dimensiunea hamsterului, alegeți capacitatea viitorului tunel; dacă este planificat să fie ramificat tunelul, puteți folosi containere de diferite dimensiuni. De exemplu, o sticlă cu o capacitate de 1 litru este făcută ca bază, iar recipientele cu un volum de 0,5 litri devin tranziții de conectare..Labirint de hamster din sticle de plasticPentru muncă, veți avea nevoie de:

 • sticle;
 • cuțit de papetărie;
 • rolă de bandă adezivă.

Vă recomandăm să știți, cum să faci un acvariu pentru un hamster cu propriile mâini.

Pentru a introduce un recipient în altul, găurile sunt tăiate în ele. Este recomandabil să faceți tăieturi în unghi drept, astfel încât structura să nu cadă. Astfel, se realizează mai multe manșoane conectate, lipindu-se peste îmbinări ascuțite cu bandă electrică. Trebuie făcute găuri punctuale în pereții sticlelor pentru ca aerul să pătrundă.Sticle de plastic

Din cutii și suluri de hârtie igienică

Pentru copii precum dzungariks, rolele de hârtie igienică sunt destul de potrivite ca tunel. Pentru a face o structură interesantă pentru un hamster, aveți nevoie de cutii mici de carton. Un labirint de cutii și suluri din hârtie igienicăGăurile trebuie tăiate în cutiile în care sunt introduse capetele rolelor goale. Pentru rezistența articulației, ungeți cu adeziv.

Important! Asigurați-vă că lipiciul cu care lucrați este netoxic și nu emite vapori nocivi în timpul funcționării.

Din țevi sanitare

Plasticul pentru instalații sanitare este sigur pentru animale, nu emite substanțe toxice, este ușor de tăiat la dimensiunea dorită, este ușor să alegeți diametrul potrivit, astfel încât structura să nu ocupe mult spațiu. Puteți utiliza orice țevi: gri și transparent, drept și ondulat, tee și piese de colț pentru țevi. Puteți crea atât un singur tunel, cât și o structură pe două niveluri, principalul lucru nu este să uitați să faceți găuri de ventilație.Labirintul țevilor sanitarePentru a rezuma, nu este nevoie de mult pentru a oferi animalului dvs. de companie o rutină zilnică sănătoasă de exerciții. Un pic de timp liber, imaginație, abilitatea de a folosi foarfece și lipici - iar secția ta are o distracție distractivă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se construiește un labirint și un tunel de hamster de casă