Metode preventive pentru reglarea comportamentului și educației pisicilor mușcătoare

Pisică mușcătoarePisicile sunt animale afectuoase, dar cu propriile ciudățenii. Aceste creaturi pufoase pot dormi toată ziua, trezindu-se doar pentru a mânca. În același timp, caracterul pisicilor nu este cel mai flexibil. În funcție de starea lor de spirit, pisicile își pot arăta instinctele de animale sub formă de vânătoare a picioarelor și mâinilor proprietarului, împingându-i pe cei care doresc să îi mângâie. Dar nu credeți că animalul de companie nu-și iubește proprietarul, aceasta este doar o manifestare a unui caracter puternic.

Trebuie remarcat imediat că astfel de manifestări aparent inofensive la feline nu trebuie ignorate complet. Trebuie să observați animalul și să determinați adevăratul motiv al acestui comportament.. Principalul ciudat de care trebuie să fii atent este dorința pisicii de a-și mușca proprietarul..

Prin urmare, observând un astfel de comportament, ar trebui să studiem cu atenție obiceiurile și să înțelegem de ce animalul se comportă astfel..

Motive: de ce mușcă pisica

Foarte rar pisicile mușcă fără niciun motiv, de regulă, în felul acesta pisicile încearcă să-i spună proprietarului ceva.Pisică mușcătoare

Pot exista multe motive pentru acest comportament, iată câteva dintre ele:

 1. Dacă vârsta pisicii este cuprinsă între 3 și 8 luni, mușcătura indică faptul că animalul este dinte. La această vârstă pisoii sunt cât se poate de activi și încearcă să muște tot ce văd. Pentru a atenua starea animalului și a menține brațele și picioarele intacte, jucăriile speciale vor permite.
 2. Creșterea hormonală. În această perioadă, agresiunea animalului este supraestimată. Prin urmare, în acest caz, doar sterilizarea sau castrarea animalului ajută..
 3. Singurătate. Astfel încearcă pisica sau pisica să atragă atenția. De asemenea, foarte des pisoii, care se joacă între ei, își mușcă periodic tovarășul. Dar prezența unui strat gros face mușcăturile complet nedureroase. Poate că pisica este singură și are nevoie de un prieten cu care să se joace.
Pisică mușcătoare

Important! lucrul principal - amintiți-vă că schimbările de dispoziție nu se întâmplă doar. Prin urmare, ar trebui să studiați cu atenție comportamentul și obiceiurile animalului și, dacă este necesar, să consultați un specialist.
În plus față de aceste motive, există și altele mai profunde care trebuie descifrate și care ajută animalul să scape de acest obicei..

Frică

Pisicile sunt animale timide, în ciuda faptului că sunt prădători și sunt obișnuiți să meargă singuri. Acasă, o pisică poate fi speriată de un sunet puternic, de un aspirator sau de un alt iritant. Când un animal este înspăimântat, se declanșează o reacție defensivă, conform căreia pisica sau pisica începe nu numai să se apere, ci și să atragă atenția asupra stării sale.Pisică timidă

În acest caz, cea mai bună soluție este eliminarea motivului pentru care animalul de companie este speriat. Și după o scurtă perioadă de timp, animalul își va reveni și va înceta să muște.

Luați în considerare cel mai mult rase populare de pisici: Nibelung, Chausie, "Ashera", "Sfinx", "Van turcesc", „Maine Coon”, Cornish rex, "Britanic", „Chartreuse”, „Bombay” și Balinez.

Senzații de durere

Dacă animalul tău de companie și-a schimbat brusc comportamentul din a fi drăguț și afectuos în agresiv, ar trebui să te gândești la asta. La urma urmei, motivul unei astfel de dispoziții a unei pisici sau a unei pisici poate fi o boală externă sau internă. Astfel, trebuie să vizitați imediat medicul veterinar și să efectuați examinarea necesară pentru ca animalul să se simtă mai bine. Și ulterior, dorința de a mușca proprietarul pisicii va scădea la minimum..

Știați? Există opinia că mângâierea constantă sub formă de mângâiere poate provoca nu numai emoții plăcute la pisici, ci și durere. Acest lucru se datorează faptului că electricitatea statică care apare atunci când mângâi blana afectează negativ sistemul nervos..
Pisică mușcătoare

Frustrare

Agresiunea datorată frustrării este foarte frecventă.. Acest lucru se datorează faptului că pisica sau pisica nu obține ceea ce își doresc într-un timp scurt, motiv pentru care simt un sentiment de nemulțumire. Foarte des, aceste atacuri sunt asociate cu alimentația. Deoarece animalul poate fi persistent și cerșește hrană pentru o lungă perioadă de timp.

Acest lucru se datorează și faptului că, cu o pisică, la fel ca un prădător, o oarecare independență dispare complet, respectiv, din copilărie pisica este obișnuită cu faptul că primește mâncare de la proprietar. Pentru a scăpa de această problemă, trebuie mai întâi să deveniți o sursă mai puțin semnificativă de hrană pentru animal. Pentru a-l învăța să fie mai independent și într-o oarecare măsură să-și „obțină” propria mâncare.Capacitatea de a-ți „obține” propriile alimenteCapacitatea de a-ți „obține” propriile alimente

Și, de asemenea, în timpul perioadelor de hrănire, lansați animalul în bucătărie atunci când există deja mâncare în farfurie. Astfel, pisica nu va simți că hrănirea este complet dependentă de proprietar..

Dacă îți place cu adevărat o pisica, s-ar putea să vă fie greu să o disciplinați. Dar tot merită să afli cum să antrenezi rapid o pisică la litiera de gunoi, du-te la toaleta, spala-te pe dinti, înțărcați o pisică pentru a urca la mese, rahat în locul nepotrivit și cum să controlezi comportamentul și rutina zilnică a pisoiilor.

Un joc

Când pisicuțele joacă și mușcă ușor proprietarul, aceasta provoacă sensibilitate. Dar numai odată cu vârsta, mușcătura animalului de companie poate deveni mai puternică și, dacă vă mișcați neglijent, vă puteți răni..

De regulă, toate jocurile pentru animale de companie se reduc la faptul că cineva este o pradă, iar cineva este un vânător. Și chiar dacă pisica alege rolul de pradă, nu trebuie să vă relaxați, deoarece un atac poate apărea în orice moment..Pisică mușcătoare

Știați? Proprietarii de pisici au cu 30% mai puține șanse de atac de cord și accident vascular cerebral.
Prin urmare, din copilărie, un pisoi mic ar trebui să fie învățat ce este rău și ce este bun și permis..

Vătămare

Chiar și cea mai afectuoasă și amabilă pisică își poate mușca și zgâria proprietarul dacă a accidentat-o ​​accidental. De exemplu, și-a ciupit coada sau a călcat pe o labă sau a ridicat-o din greșeală. În astfel de situații, animalul nu numai că arată miauind sau șuierând că este neplăcut pentru el, dar îl poate mușca pe proprietar. Prin urmare, ar trebui să aveți grijă și să încercați să evitați acest tip de rănire..Vătămare după mușcătura unei pisici

Lipsa spațiului personal

În ciuda toată tandrețea și afecțiunea pisicilor, în unele situații preferă să fie singuri. Prin urmare, într-un apartament sau o casă privată, animalele de companie găsesc un loc ideal pentru a se relaxa. Animalele au nevoie și de odihnă, dar foarte des proprietarii uită de asta și își invadează spațiul personal. Fie prin lucrurile lor, fie prin prezența lor.

Când pisicile doresc să-și comunice proprietarului dorințele sau intențiile, ele miaună. Considera 8 motive principale pisicile miau.
În astfel de situații, în primul rând, ar trebui să observați pisica sau pisica și să determinați spațiul personal. În plus, ar trebui să fii atent la modul în care animalul își petrece timpul. În cazul în care locul ales nu este foarte convenabil, trebuie să vă gândiți la o alternativă. În mod ideal, nu ar trebui să aplicați pentru locul ales de animalul dvs. de companie..Spațiul personal al pisicii

Răsfăț

De foarte multe ori proprietarii înșiși sunt vinovați pentru atacurile de agresiune nejustificată. Din moment ce de la o vârstă fragedă, un pisoi este permis mult, cu speranța că mai târziu animalul îl va depăși. Dar, în majoritatea cazurilor, obiceiurile din copilărie rămân la un animal de companie adult. De exemplu, îți place să dormi pe masa din bucătărie. Când stăpânii de pisici încep să educe animalul, nu înțelege întotdeauna de ce era posibil înainte, iar acum nu este. Din acest motiv, apar crize de agresiune față de proprietar. Prin urmare, pentru a evita astfel de situații, este necesar din copilărie să obișnuiești pisoiul cu ceea ce este posibil și cu ce să nu faci..

Când aveți grijă de pisici, citiți ce este o tunsoare pentru o pisică, cum să coaseți și să puneți o pătură, cum să faci baie unui pisoi, trebuie să-mi microcip pisica și cum să dai naștere unei pisici.

Miros miros

Dacă animalul tău de companie miroase pisica sau pisica altcuiva sau, mai rău, un câine, ar trebui să fii foarte atent. Datorită incapacității de a ataca adversarul, agresivitatea poate fi redirecționată către proprietar. Pentru a evita astfel de situații, ar trebui să vă schimbați imediat..Câine străin

Cum să înțărcați o pisică adultă

Desigur, este mai bine să educăm animalul din copilărie în așa fel încât să nu apară atacuri de agresiune, dar dacă personajul se manifestă deja la vârsta adultă, ar trebui respectate câteva reguli în „comunicarea” cu animalul pentru a evita rănile și disconfortul:

 1. Dacă mușcătura din partea pisicii are loc în timpul jocului, ar trebui să luați în considerare cum să distrageți animalul de companie. Nu este nevoie să cumpărați o mulțime de jucării scumpe imediat, puteți folosi doar metoda bunicii - legați un înveliș de bomboane sau un arc la un șir sau un fir. Aceeași regulă se aplică pisicilor care sunt singure într-un apartament pentru o lungă perioadă de timp. Pentru agrement, lăsați un obiect foșnet sau o cutie mică. Astfel, animalul va avea activități interesante de agrement care îi vor permite să evite comportamentul agresiv..
 2. Dacă agresiunea s-a manifestat în legătură cu un nou chiriaș sau animal de companie din casă, ar trebui să faceți cunoștință treptat.
 3. Când manifestați agresivitate din cauza bolilor sau stresului, este imperativ să oferiți pisicii confort și calm. Nu trageti din nou si nu invadati spatiul personal.
 4. În cele mai multe situații, tehnica pisicii mamă ajută. După mușcătură, trebuie să luați animalul de companie de gât, să-l apăsați ușor pe pământ și să spuneți „nu”. Ar trebui să țineți animalul în această poziție timp de câteva secunde și să eliberați.
Activitate de agrement pentru pisică

Important! Este foarte dificil să înțărcați un animal adult din comportamentul său deja familiar, așa că va trebui să faceți toate eforturile. Dar acest lucru nu garantează că caracterul animalului de companie se va schimba dramatic. Este important să ne amintim acest lucru.
Aceste proceduri simple vor arăta un animal de companie adult care este șeful..

Cum să înțărcați un pisoi

Un pisoi într-o casă este întotdeauna confortabil și cald. Dar bebelușul nu știe cum să se comporte cu oamenii, așa că de foarte multe ori există situații în care pisoiul devine agresiv și începe să muște în diferite situații.Pisicuță mușcătoare

Pentru a evita mâinile mușcate, ar trebui să înțărcați corect pisoiul din acest comportament:

 1. Pisoiul poate mușca dacă este speriat. Acest lucru este logic, oamenii noi și împrejurimile noi îl sperie pe copil. În primul rând, lăsați pisoiul, trebuie să se simtă confortabil. Când animalul de companie își dă seama că nu există nici o amenințare la adresa acestuia, acesta va înceta să muște.
 2. Dacă pisoiul atacă, îl puteți pulveriza cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. În timp, o pisică tânără va înceta să facă acest lucru, dându-și seama că amenință să fie umedă.
 3. De asemenea, puteți bate din palme puternic. Un sunet puternic va anunța animalul că merge prost și în curând pisica va înceta să o facă..
 4. Dacă puteți vedea că micul locuitor nu are chef, este mai bine să-l lăsați în pace. Animalul de companie se va liniști și va veni în atenție.
 5. Foarte des un miros străin poate deveni cauza agresiunii. Pentru a evita situațiile neplăcute, puteți achiziționa un spray special la magazinul de animale de companie și puteți trata unele locuri din apartament.
 6. O modalitate bună de a-ți opri pisoiul să nu doară este să o ignori. De îndată ce bebelușul a mușcat, trebuie doar să te ridici și să pleci, în acest fel, foarte curând animalul de companie va înțelege că merge prost..
Înțărcați pisoiul din mușcături

După cum știți, este aproape imposibilă recalificarea unui animal adult, dar creșterea corectă a unui pisoi va evita situațiile neplăcute în viitor..

Recent, tot mai mulți iubitori de animale își doresc să-și facă rost de o pisică sălbatică de o dimensiune sau alta. Află care 10 pisici sălbatice sunt cel mai bine să nu țină acasă.

Metode preventive

Pentru ca o pisică amabilă și afectuoasă să crească dintr-un pisoi mic, toți factorii iritanți posibili ar trebui să fie reduși la minimum. Astfel încât să nu existe motive inutile pentru agresiune:

 1. În primul rând, trebuie să oferiți pisicii spațiu personal. O casă sau o cutie este o alegere bună, deoarece pisicile sunt deosebit de atrase de ele. Astfel, pisoiul va avea propriul teritoriu în care se poate odihni..
 2. Jucării. Este foarte important să direcționați corect energia animalului. Pentru a împiedica pisica să muște și să stea singură, ar trebui să obțineți jucării. O minge jingle, un șoricel de pluș sau un pandantiv cu pene îi vor oferi animalului tău ocazia să se distreze și să elibereze energie.
 3. De asemenea, trebuie să vă amintiți despre produse suplimentare, cum ar fi spray-uri sau lichide, care întrerup mirosul altcuiva. Acest lucru va permite pisoiului să rămână calm și să nu reacționeze agresiv la mirosuri noi..
Atunci când alegeți un pisoi pentru o casă, este important să vă amintiți că o pisică este un animal cu caracter și nu se va comporta întotdeauna așa cum îi place proprietarului. Dar metodele corecte de educație și afecțiune vă vor permite să creșteți un animal de companie bun și afectuos..

Video: cum să înțărcați o pisică de mușcat

Recomandări ale internauților despre cum să înțărcați o pisică de la mușcături

Am o pisică adultă și o pisică de un an, amândouă sterilizate. Kosh a mușcat în tinerețe, pisica acum, de asemenea, wow, cum poate apuca mâinile de ea! Îl iau ca pe un joc - uită-te la pisicuțele, se luptă / mușcă mereu. Luați acest lucru ca un semn de sănătate, nu de apatie, atunci când animalul este bolnav și stă nemișcat ... Va trece odată cu vârsta. Pisica mea are deja 13 ani, a încetat să mai muște, acum ronțăie foarte des :) :)

Nevăstuică

https://woman.ru/home/animal/thread/4336271/

Trece odată cu vârsta. În plus, castrarea ajută. Autorul, lăsați o pisică necastrată să meargă, care va deveni în curând matură sexuală și capabilă să fertilizeze pisicile fără stăpân. Este imposibil să se prezică exact când va veni acest moment. Toate animalele se maturizează în moduri diferite. Vă rog foarte mult să nu-l lăsați să iasă în stradă înainte de a vă castra. Nu numai că este o infecție, un pericol pentru viața lui, ci și riscul ca pisicile să provoace pisici fără stăpân. În plus, el nu este grefat pe tine. Este mortal, nu juca ruleta cu viața sa, proglystog, inoculează, castrează la 7 luni.

Koshkovod

https://woman.ru/home/animal/thread/4336271/

Canalizați-i energia într-un canal liniștit: un indicator cu laser, un șurub automat de jucărie cu brici, bile din folie alimentară, șoareci dintr-un magazin de animale de companie (și mai ieftin un șoset vechi pentru copii, umplut și legat, nu este mai rău decât un șoarece). Trage înapoi cu un pistol de pulverizare :)

Koshkovod

https://woman.ru/home/animal/thread/4336271/

micuțul pur și simplu nu înțelege) dar dacă ai deja o astfel de mușcătură, este mai bine să nu castrezi, am castrat, așa că acum există un monstru vechi, anul trecut mi-a mușcat brațul și piciorul, acum cicatricile din dinți îmi vor aminti acest lucru )

tairkina

https://woman.ru/home/animal/thread/4336271/

Da, aceeași situație, pisoi de 5 luni. Pur și simplu este imposibil să muști pe toți la rând, pentru orice .. Dar, am observat, dacă îl conduci cu un laser sau dai o mușcătură jucăriei sale preferate - o pisicuță pe nume Mary (o iubea la prima vedere, imediat ce l-au adus acasă), atunci nu mai are timp "mușcător", aleargă și se întinde pe canapea cu limba scoasă, ca un câine: D

Stafide

https://woman.ru/home/animal/thread/4336271/

Aveam același lucru, eu eram încă însărcinată atunci, așa că noaptea nu puteam ajunge la toaletă fără ziar, așa că am atacat și am mușcat, un coșmar, de sub pătură, nici o parte a corpului nu putea fi scoasă, patul cu soțul meu toată noaptea. 4+ ani și, uneori, aceste atacuri vin, dar nu atât de des. El este un neutru, mi se pare că acestea sunt doar astfel de pisici, doar bătrânețea lor poate ajuta la asta.

oaspetele

https://woman.ru/home/animal/thread/4336271/

O zi buna! Același necaz cu o pisică de vârsta ta .. Acum câteva zile mi-a luat mâna pentru faptul că mi-am văzut cotul în fața lui .. Ea s-a speriat și l-a aruncat în stradă. A fost păcat .. am fost chinuit .. Am scos mâncare pe stradă, brusc ea va veni să mănânce .. dar a dispărut și parcă m-am resemnat. Dar ieri m-am trezit dintr-un urlet teribil de pisică la intrare ... Am deschis prima ușă pentru a privi prin ochi, iar apoi pisica mea se repede în apartament ... Ea m-a lăsat să intru și, spre surprinderea mea, a fost afectuoasă ca niciodată ... și a ronțit și a aruncat cu degetele, chiar mi-a permis să mă lovesc ... Sper că acest lucru l-a servit ca lecție (ceea ce mă îndoiesc) =)) În general, în opinia mea, nimic nu va ajuta .. aceasta este forța unui personaj felin. Fiara vrea să arate că el este stăpânul și domină în familia ta. Eu însumi am încercat multe ... dar vă sfătuiesc (dacă în opinia dumneavoastră nu se pierde totul) să-i apăsați pshik în față când mușcă .. și să certați tare ... Sper că măcar vă va ajuta .... vai, nu m-a ajutat = )

Victoria

https://woman.ru/home/animal/thread/4336271/

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Metode preventive pentru reglarea comportamentului și educației pisicilor mușcătoare