Castrarea unei pisici

Sterilizarea unei pisici se efectuează nu numai pentru a preveni creșterea numărului de animale fără adăpost (ca urmare a apariției descendenților), ci și pentru a păstra sănătatea unui animal de companie ronțăit. Această operație se face cel mai bine într-o clinică veterinară și nu acasă..

Dacă vorbim despre cât costă castrarea unei pisici, atunci se iau în calcul mulți indicatori. Prețul în diferite regiuni și orașe, precum și în clinicile în care sunt sterilizate pisicile, este diferit. Depinde, de asemenea, de medicamente, de materialele utilizate, de calificările chirurgului, de statutul și popularitatea clinicii în sine. Unii medici fac vizite la domiciliu.

castrarea pisicilor

Avantajele castrării pisicilor:

Care sunt beneficiile castrării unei pisici? Și dacă te îndoiești să recurgi sau nu la această operațiune, atunci trebuie să cântărești toate avantajele și dezavantajele.

Nici o descendență nedorită

Probabil că, în primul rând, pisica nu va aduce descendenți nedoriti în casă, care va trebui pusă undeva mai târziu. Operațiunea poate reduce în mod semnificativ numărul animalelor fără stăpân nefericite. Și creaturile domestice care miau trebuie să facă sterilizare dacă nu veți crește pui de vânzare.

Gândiți-vă doar că o pisică naște, în medie, 4-5 pisoi. Și așa de mai multe ori pe an. Pisoii ei cresc, cresc și ei. Progresia geometrică. Pisicile nu doresc să fie mame. Nu, au un instinct matern. Dar este vorba despre bebelușii născuți.

Reproducerea este doar un instinct. Și dacă o pisică este sterilizată, nu va fi deloc „tristă” că nu va fi mamă.

Prin urmare, nu suferi de remușcări că pisica va suferi după sterilizare, că nu va putea să rămână însărcinată sau să nască..

Mult mai sănătos.

Fie că o pisică a născut sau nu, hormonii sunt deranjați odată cu vârsta. Și cu cât animalul de companie este mai în vârstă, cu atât este mai mare probabilitatea de a dezvolta vreun rău. Din păcate, aceasta este adesea oncologie. Dacă animalul este sterilizat, acest lucru va reduce riscul de a dezvolta cancer sau alte patologii..

Pisica după sterilizare devine mult mai liniștită, mai domestică.

Nu mai este atrasă de stradă, de pisici. Nu țipă cu o voce sălbatică, nu se îndoaie sau se târăște ca un „vierme” pe podea. Nu atacă oamenii. Animalul arată destul de pașnic. Dar dacă animalul de companie are un caracter inițial dificil, atunci nici sterilizarea nu îl va face angelic. Situația se va îmbunătăți, dar pisica nu se va vindeca de agresiune. Deseori animalul doarme mai des decât duce un stil de viață activ. Prin urmare, este imperativ să echilibrați dieta pisicii dvs., astfel încât aceasta să fie obeză..

Animalele după sterilizare trăiesc mai mult

În plus, numărul de ani petrecuți cu dvs. după operație crește. După sterilizare, pisicile trăiesc cu aproximativ 2 ani mai mult. Bolile infecțioase și oncologice ale glandelor mamare și ale sistemului reproductiv sunt mai puțin înregistrate.

castrarea pisicilor

Contra căutării pisicilor:

Care sunt dezavantajele castrării unei pisici??

Operațiune

La fel ca în orice procedură chirurgicală, sterilizarea este periculoasă. Nu se știe cum ar putea merge lucrurile. Complicațiile pot apărea chiar pe masa de operație sau după sterilizare. Din acest motiv, este mai bine să duceți pisica la clinică și să nu chemați medicul acasă..

La urma urmei, în sala de operație există un dulap cu medicamente care va ajuta la salvarea animalului dacă ceva nu merge bine. Riscul este, de asemenea, asociat cu necesitatea anesteziei. Nu toate animalele îl tolerează la fel de bine. Animalul dvs. de companie poate avea o reacție alergică. Prin urmare, încercați să alegeți clinici bune cu chirurgi experimentați care, dacă se întâmplă ceva, vor putea să ofere pisicii dvs. îngrijirea urgentă necesară la timp..

Complicații postoperatorii

Mai puțin frecvent, există complicații postoperatorii: edem (trec rapid), sângerare, inflamație a marginilor plăgii.

castrarea pisicilor

Când să vă sterilizați pisica

Sterilizarea unei pisici, în funcție de vârstă, trebuie efectuată după 7 luni (înainte de primul est). Dar multe depind și de greutatea corporală, de starea de sănătate a animalului de companie. Nu alergați la clinică imediat ce pisica a „sărbătorit” cea de-a 7-a lună de viață. Amintiți-vă că animalele subțiri și slăbite sau care au probleme grave de sănătate (infecție, helminți, inflamație), pot reacționa extrem de negativ la introducerea anesteziei. Până la moarte.

Animalul dvs. este complet sănătos, medicul veterinar a confirmat că nu există contraindicații pentru operație și vă invită să decideți în ziua operației. Se pare că este sterilizarea pisicilor, ce este în neregulă cu asta, dar este foarte important să știm când este mai bine să o faci.

În primul rând, cu două săptămâni înainte de ziua X, ar trebui să efectuați deparazitarea preventivă a animalului dvs. de companie. Faptul este că paraziții „iau” o cantitate uriașă de energie de la animal. Ca urmare, devine foarte slab. Iar operația necesită anestezie generală. Apoi, o altă perioadă de recuperare. Forțele sistemului imunitar ar trebui să vizeze combaterea infecțiilor, iar sistemul imunitar este „ocupat” cu expulzarea paraziților.

Prin urmare, complicații sub formă de inflamație severă, febră, deteriorarea stării generale și necesitatea antibioticelor (intramuscular și nu în tablete sau suspensii). Chiar dacă ți se pare că pisica este curată, ia măsuri preventive. Apropo, ar trebui să fie la fiecare 3-4 luni de-a lungul vieții animalului de companie din casa ta..

Este important să alegeți o zi, astfel încât să puteți rămâne cu prietenul cu patru picioare operat sau să cereți cuiva să aibă grijă de el. Pisica nu trebuie lăsată singură după sterilizare. Are nevoie de îngrijire.

castrarea pisicilor

Îngrijirea pisicii dvs. după operație

Este dificil să îmi îngrijesc pisica după operație? Ce trebuie sa facem?

Pătură pentru un animal

Asigurați-vă că achiziționați o pătură pe burtă sau creați-o singură dintr-o foaie veche (sau cumpărați o cârpă, doar asigurați-vă că o călcați ca un scutec pentru un bebeluș), tăind găuri pentru picioare și făcând legături pe spate. Acest lucru este pentru a se asigura că cusătura care rămâne după castrarea pisicilor nu este crăpată sau linsă de animal. Amintește-ți de tine. Când rana începe să se vindece, mâncărime. Înțelegi că nu poți zgâria, dar animalul nu știe asta. Și pentru a nu linge cusăturile (există un număr mare de microorganisme patogene în salivă), legați această pătură, închizând astfel cusăturile.

Îngrijirea postoperatorie

Îngrijirea după ce o pisică a fost castrată nu este atât de dificilă. În primele ore, vi se cere să împiedicați animalul să ajungă la înălțime. Nu-l așezați pe canapea sau scaun. Când pisica își revine din anestezie, aceasta va cădea și va fi rănită, poate chiar ruptă. Prin urmare, așezați-o pe podea, într-un loc unde nu există curenți de aer..

Prelucrarea cusăturii

Veterinarul vă va explica ce fel de îngrijire este necesară pentru acele animale de companie care au fost sterilizate, vă va spune cum și cum să tratați cusătura la pisici. Vă va explica în detaliu ce să căutați. Nu este necesar să udați animalul imediat ce se trezește. Așteptați un mers mai puternic și încrezător. Nu hrăniți alimente grele sau grase.

Îndepărtarea cusăturii

Adesea sutura la pisici este îndepărtată în a șaptea sau a zecea zi după ziua în care s-a făcut sterilizarea, dar uneori firele se dizolvă complet și nu rămâne o singură coadă. Cu toate acestea, vizitați veterinarul oricum pentru a examina animalul. Dacă temperatura crește sau cusătura după sterilizarea pisicii va fi roșie și sângeroasă (poate se eliberează un lichid limpede), atunci rulați la medicul veterinar.

La întrebarea despre umanitatea pisicilor sterilizante, a se vedea statisticile

castrarea infografiei pisicilor

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Castrarea unei pisici