Ce este castrarea pisicilor?

Conținut

Grija pentru sănătatea fizică și mentală a animalului de companie este responsabilitatea fiecărui proprietar responsabil. Castrarea în timp util este o modalitate accesibilă de a face viața prădătorilor domestici mai luminoasă și mai confortabilă. Operație, chirurgi, anestezie - aceste cuvinte îl sperie pe iubitorul proprietar. Dar merită studiat mai atent subiectul discuției, iar motivele panicii, înlocuite de bunul simț, dispar..
Castrarea este o modalitate de a opri activitatea sexuală. Cea mai frecventă castrare chirurgicală este îndepărtarea testiculelor printr-o mică incizie în piele în jurul scrotului. Procedura durează doar câteva minute, nu sunt necesare cusături, chiar a doua zi pisica nu-și amintește stresul experimentat.
Astăzi, purtătorii au posibilitatea de a alege anestezia locală sau generală. Dacă animalul este calm, anestezia locală este suficientă. Dacă pisica este agresivă sau foarte mare, i se administrează un sedativ. Mulți medici veterinari preferă anestezia generală, ci mai degrabă pentru propria lor comoditate: pregătirea unei pisici pentru castrare necesită mai puțin timp, este mai calm să se opereze, deoarece pacientul cu patru picioare doarme profund.
Conformitatea anesteziei generale în timpul castrării este o mare întrebare: acțiunea unui anestezic local blochează complet durerea, adică pisica nu simte nimic în timpul operației. Singura durere este durerea din injecție. Cu toate acestea, anestezistul trebuie experimentat. Dacă medicul îi convinge pe proprietari pentru anestezie generală, cel mai probabil, nu este încrezător în profesionalismul său. Ar trebui fie să fiți de acord cu metoda de anestezie sugerată de medic, fie să găsiți un alt specialist pentru care castrarea sub anestezic local este un proces familiar și bine stabilit..
Castrarea acasă este o modalitate de a evita stresul de a merge la clinică. Deoarece operația nu este abdominală, este permis să folosiți serviciile unui profesionist invitându-l la domiciliu. Cu toate acestea, acest lucru este justificat numai dacă animalul de companie nu tolerează categoric călătoria și se comportă foarte agresiv la ieșirea din casă..
Pe lângă îndepărtarea testiculelor, există și alte metode de castrare:
Sterilizare - bandajarea sau îndepărtarea unei secțiuni a cordonului spermatic. Pisica nu va mai putea fertiliza femelele, dar va păstra capacitatea și dorința de reproducere. Procedura are sens doar în cazuri rare, deoarece nimic nu se va schimba pentru o pisică domestică și proprietarii săi: op, etichete, agresiune sexuală, lupte cu rivalii și împerecherea cu pisici fără stăpân în condiții de libertate nu vor dispărea nicăieri.
Castrarea chimică - expunerea la radiații pe testicule, ceea ce duce la inhibarea funcțiilor lor. Doza de radiații este calculată individual, pisica este protejată de un șorț neconductiv. Dar există o părere că această procedură poate avea consecințe: o modificare a structurii celulelor țesutului, care va duce la formarea tumorilor sau la dezvoltarea bolilor organelor interne..
Castrarea medicală - injectarea unui medicament care privește temporar pisica de capacitatea de fertilizare. Această procedură are avantajele sale: nu este necesară pregătirea pisicii pentru castrare, nu sunt cusături, nu este necesară anestezie. Cu toate acestea, orice medicament utilizat în acest caz este dăunător pentru sănătatea animalului de companie..

Vârsta optimă pentru procedură

Nu există o limită strictă de vârstă. Principalul lucru este că animalul de companie este absolut sănătos, mai ales dacă se folosește anestezie generală. O vârstă adecvată este de 6-8 luni, când animalul de companie s-a dezvoltat deja pe deplin fizic, dar nu a ajuns încă la pubertate. Castrarea timpurie (la 2-3 luni) poate duce la subdezvoltarea uretrei și, potrivit unor zoologi, la dezvoltarea anormală a organelor interne.

Riscuri potențiale

Castrarea este o procedură comparabilă în complexitate cu extracția dinților. Cu toate acestea, unele complicații sunt încă posibile. Pentru a evita consecințele neplăcute, trebuie să luați o atitudine responsabilă față de alegerea unui specialist și să urmați cu strictețe toate recomandările medicului.
Tulburări în activitatea sistemului cardiovascular - o reacție la anestezie. Animalele vârstnice și pisicile care suferă de boli cronice ale inimii sunt expuse riscului. Se recomandă castrarea acestor animale numai sub anestezie locală pentru a evita stresul periculos asupra sistemului cardiovascular..
Procese inflamatorii rezultate din neglijența chirurgului (de exemplu, instrumente nesterile). Castrarea la domiciliu fără respectarea standardelor sanitare este unul dintre principalii factori predispozanți. În plus, proprietarul însuși poate deveni vinovatul complicației care a survenit: nerespectarea recomandărilor, tratamentul neregulat al plăgii, condițiile nesanitare de detenție etc..
Intoleranța la anestezie este o reacție individuală a corpului. Animalele alergice sunt expuse riscului. Dacă operația are loc în clinică, animalul de companie va primi asistență calificată și va transfera procedura fără consecințe. Dacă se știe că animalul dvs. de companie este alergic la orice medicament, este mai înțelept să găsiți un specialist care castrează pisica folosind un analgezic local..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce este castrarea pisicilor?