"Drotaverin" pentru o pisică

„Drotaverin” pentru o pisicăTratamentul animalelor de companie se efectuează cel mai adesea cu medicamente create pentru oameni. „Drotaverina” este un antispasmodic utilizat în tratamentul multor procese inflamatorii din organism, care este, de asemenea, utilizat pentru ameliorarea durerii.

Cum să utilizați acest medicament în tratamentul unei pisici și în ce doze să utilizați agentul - citiți mai jos.

Compoziția și caracteristicile chimice

Substanța activă a medicamentului este clorhidratul de drotaverină. Excipienți "Drotaverin":

 • amidon - 30 mg;
 • zahăr din lapte - 60 mg;
 • polivinilpirolidonă - 6 mg;
 • talc - 2,5 mg;
 • stearat de magneziu - 1,5 mg.
„Drotaverin” pentru o pisică

Agentul are un efect vasodilatator, miotrop și antispastic. Comprimatele de drotaverină sunt mici, cu un diametru de 5 mm, au o formă rotundă, culoarea lor este galbenă.

Compoziția și forma eliberării

Medicamentul care conține 40 mg de substanță activă este produs sub formă de tablete de 10 bucăți într-un singur blister. O cutie conține 2 blistere. Injecțiile cu „drotaverină” conțin 20 ml de substanță activă, disponibilă în fiole maro, câte 2 ml fiecare. Pachetele de carton conțin 10 fiole de medicament.

Știați? Pisicile dorm aproximativ 16 ore pe zi, ceea ce înseamnă că un animal de nouă ani este activ doar trei ani în întreaga sa viață..

Este posibil să dai pisicilor „Drotaverin”

Medicamentul aparține grupului de medicamente cu o clasă de pericol scăzută, prin urmare este prescris de oricare rase de pisici. „Drotaverina” poate fi utilizată în tratamentul animalelor slăbite bolnav și a celor în vârstă.„Drotaverin” pentru o pisicăUneori, cu cistită, se prescrie o infuzie de mărar în combinație cu medicamentul.

Cum să dați medicamentul pisicilor

Instrumentul este deosebit de eficient atunci când este injectat intramuscular, ceea ce vă va permite să obțineți rezultatul dorit în 5 minute. Prin urmare, astfel de acțiuni pot duce la șoc dureros sever tratamentul cu injecție este utilizat numai dacă beneficiul depășește riscul. Medicamentul poate fi utilizat și în tablete, care va încetini ușor efectul substanței, dar nu va exista niciun risc de șoc dureros.

Știați? Pisicile pot reproduce aproximativ 100 de sunete diferite, iar câinii - doar 10.

Indicații de utilizare

Medicamentul este prescris pentru ameliorarea durerii, îmbunătățirea circulației sanguine și, de asemenea, reducerea tonusului muscular.. Utilizarea agentului este deosebit de eficientă pentru cistită, atunci când animalul suferă durere în timpul urinării.Pisicii i se administrează o pastilăDatorită efectului antispastic, mușchii se relaxează, ceea ce duce la o ușurare a stării generale a pisicii și, de asemenea, permite animalului să urineze mai ușor. Medicamentul poate fi utilizat și pentru ameliorarea durerii după intervenția chirurgicală.. În cursul perioadei sarcina medicamentul este dat pisicii pentru ameliorarea hipertonicității uterine.

„Drotaverină”: instrucțiuni de utilizare în medicina veterinară

Pentru a nu dăuna animalului, este necesar să urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare a medicamentului, care au fost prescrise de un specialist cu experiență. Medicii veterinari prescriu tratamentul cu "Drotaverin" în cazuri extreme, luând în considerare toate riscurile și beneficiile posibile ale administrării acestuia.

Important! Injecția unui medicament rece provoacă dureri severe și provoacă spasm muscular, prin urmare, înainte de procedură, medicamentul este încălzit până la + 20 ° C.

Dozarea în tablete

Un specialist într-o clinică veterinară calculează de obicei fondurile în conformitate cu următoarea schemă: 2 mg dintr-o substanță pe 1 kg de greutate corporală a animalului. Comprimatul trebuie zdrobit într-o lingură și amestecat cu apă îndulcită. Dacă animalul de companie refuză să ia singur medicamentul, atunci va fi necesar să-l forțăm să înghită pastila.Pisicii i se administrează o pastilăÎn cazul unei supradoze de Drotaverină la pisici, au fost înregistrate cazuri de stop cardiac, nereguli în ritmul respirației și eșec temporar al membrelor posterioare. Dacă animalul devine mai rău, atunci ar trebui să consultați imediat un medic.

O fac după cum urmează:

 1. Capul pisicii ar trebui să fie înclinat înapoi.
 2. Deschideți ușor maxilarul animalului.
 3. Așezați tableta pe rădăcina limbii.
 4. Apoi ciupiți gura pisicii astfel încât să nu scuipe pastila.
 5. Calmați animalul și suflați puțin pe nas pentru a provoca reflexul de înghițire.
 6. După procedură, furnizați animalului de companie cu multă băutură.

Video: cum să dai o pastilă unei pisici

În fiole

Medicamentul este administrat la o rată de 1 mg pe 1 kg de greutate corporală a animalului. Dacă proprietarul nu știe cum să injecteze injecții, este mai bine să solicitați ajutor la o clinică veterinară..Înainte de a efectua procedura, trebuie să:

 1. Spălați-vă mâinile și îmbrăcați mănuși sterile.
 2. Pregătiți o seringă, o fiolă și o lamă pentru deschiderea acesteia.
 3. Dacă pisica are părul lung, trebuie să tăiați locul de injectare.
Pisicii i se administrează o injecție intramuscularăFoarte des, animalele rezistă puternic în timpul unei astfel de proceduri, prin urmare, pentru a evita rănirea, trebuie să înfășurați animalul de companie într-un prosop, lăsând capul și spatele corpului deschise. Este de dorit să aveți un asistent în această chestiune..

Pentru cistită, pisicile sunt, de asemenea, recomandate să le folosească „Opriți cistita”.

Tehnica de injectare:

 1. Trageți cantitatea necesară de medicament în seringă.
 2. Ajutorul trebuie să ia animalul de greabăn.
 3. Persoana care injectează drogul își înfășoară mâna stângă în jurul picioarelor din spate ale animalului de companie, astfel încât să le imobilizeze complet.
 4. Injecția se administrează cu mâna dreaptă. În acest caz, seringa trebuie să fie într-o poziție perpendiculară, se injectează 1 cm.
 5. Medicii veterinari sfătuiesc să introducă acul mai întâi și apoi, după ce se asigură că nu există sângerări de la locul injectării, conectați seringa.
 6. După procedură, locul injectării este șters cu alcool și tratat cu verde strălucitor.

Video: cum să faceți o pisică o injecție intramusculară

Reacții negative și contraindicații

Injecțiile intramusculare pot provoca o serie de reacții negative la un animal:

 • scăderea presiunii;
 • dispnee;
 • aritmie cardiaca;
 • pierderea coordonării.

Există, de asemenea, riscul de paralizie temporară a membrelor cu tratament injectabil, motiv pentru care medicii veterinari folosesc rar injecții pentru tratament. O supradoză a unei substanțe se manifestă prin: greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare.Pisica este bolnavă

Contraindicațiile sunt:

 • insuficiență renală;
 • alergie la componentele medicamentului;
 • boli ale sistemului cardiovascular.

Conditii de depozitare

Comprimatele sunt depozitate în ambalajul lor original, respectând regimul de temperatură care nu depășește + 25 ° C. Perioada de valabilitate a medicamentului este de 2 ani de la data eliberării. Fiolele sunt depozitate la o temperatură de 0 ... + 25 ° С într-un loc întunecat în ambalajul lor original.

Important! Medicamentul trebuie ținut la îndemâna copiilor..

Preț și analogi

Medicamentul "Drotaverin" poate fi cumpărat de la orice farmacie, în limita a 50-70 de ruble, în funcție de doză și de numărul de comprimate din blister. Instrumentul poate fi înlocuit cu analogi:

 • „No-shpa”;
 • „Spazoverin”;
 • Drospa Forte;
 • „Nispasm Forte”.
Analogi droguri„Drotaverina” este utilizată în medicina veterinară pentru ameliorarea spasmelor musculare și ameliorarea durerii, în afecțiunile tractului gastro-intestinal, în cistită și în perioada postoperatorie. Pentru a utiliza corect acest instrument, trebuie să solicitați ajutorul unui specialist care va efectua procedura de injectare, precum și o examinare completă a animalului de companie pufos.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Drotaverin" pentru o pisică