"Prazitel" (suspensie împotriva helmintilor) pentru pisici și pisoi: instrucțiuni, dozare

„Prazitel”Boli la pisici, cauzate de paraziți, cauzează multe probleme nu numai animalelor, ci și proprietarilor lor, mai ales dacă în casă locuiesc copii mici. În acest articol vă vom spune despre suspendarea medicamentoasă împotriva boli, care cauzează viermi.

Compoziție, formă de eliberare și ambalare

Compoziția suspensiei antihelmintice „Prazitel” include două ingrediente active - praziquantel și pirantel pamoat. Au demonstrat o eficiență ridicată în tratamentul bolilor cauzate de helminți și alți paraziți..

„Prazitel”

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete și suspensie pentru administrare orală. În pachetul „Prazitela” sub formă de suspendare pentru pisici iar pisoii includ: o sticlă, o seringă cu dozator și instrucțiuni de utilizare. Ambalaj standard - 15 ml de medicament în fiecare sticlă.

Știați? Pisicile pot fi numite medicii de acasă. Se crede că riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral la proprietarii de pisici fericiți este redus cu aproximativ o treime.

Proprietăți farmacologice

Prazitel funcționează pe următorul principiu: componentele active provoacă tulburări ale transmisiei neuromusculare în helminti, provocând astfel paralizia și moartea lor ulterioară. Membranele celulare ale paraziților devin mai susceptibile la ionii de argint, ceea ce provoacă contracții puternice ale pereților musculari, ceea ce duce la paralizie spastică (persistentă). Componentele Prazitel și rămășițele helminților sunt excretate în mod natural în a doua zi.

De asemenea, vă sfătuim să învățați cum să faceți față viermilor care folosesc medicamente precum: Drontal, „Milbemax”, „Kaniquantel”, „Profender”, "Bastion"

Indicații de utilizare

Acest antihelmintic este utilizat pentru următoarele boli la animalele de companie:

„Prazitel”

 • toxocarioza;
 • tricocefaloză;
 • teniidoza;
 • toxascarioza;
 • mezocestoidoză;
 • boala hookworm;
 • difilobotriaza;
 • echinococoză;
 • dipilidioză;
 • tip mixt de invazii helmintice;
 • prevenirea bolilor de mai sus, precum și terapia obligatorie înainte de vaccinarea animalului.

Important! Pentru a reduce riscul de intoxicație în corpul animalului, medicii veterinari experimentați recomandă administrarea animalului de companie un sorbent la 4-6 ore după administrarea de medicamente antiparazitare, de exemplu, "Enterosgel" sau "Cărbune alb".

Mod de administrare și dozare

„Prazitel” se aplică o singură dată. Este permisă recepția simultană alimente sau apă. Cel mai bine este să combinați hrana de dimineață pisici cu medicamente. Dacă animalul dvs. scuipă suspensia, atunci seringa din ambalaj va fi utilă. În acest caz, medicamentul trebuie așezat pe rădăcina limbii. Dispenserul de seringă simplifică foarte mult procesul de tratare a dumneavoastră pisici. În același timp, riscul de rănire a cavității bucale a animalului este redus la minimum.

„Prazitel”

Când utilizați Prazitel sub formă de suspensie pentru pisici și pisici, trebuie să respectați următoarea doză: 1 ml per 1 kg de greutate corporală pisici. Dacă animalul dvs. de companie cântărește mai puțin de 1 kg, atunci calculul este următorul: 0,1 ml la 100 g de greutate. În caz de infestare severă cu paraziți, este posibil să luați din nou Prazitel, dar nu mai devreme de 10 zile. Flaconul cu medicamente trebuie agitat înainte de utilizare. Laxativele nu sunt necesare înainte de terapia antiparazitară.

Știați? Australia este recunoscută ca fiind cea mai „felină” țară. Animalele de companie cu blană trăiesc în 90% dintre australieni.

Precauții de igienă și siguranță

În procesul de tratament cu medicamente antihelmintice, este foarte important să respectați măsurile de siguranță necesare:

 1. Trebuie să vă spălați bine mâinile după ce utilizați medicamentul.
 2. Este interzis să mâncați, să beți și să fumați în timp ce utilizați medicamente.
 3. Dacă Prazitel vă intră în ochi, trebuie să le clătiți imediat cu multă apă rece..
 4. Flacoanele folosite nu pot fi stocate.

„Prazitel”

Contraindicații și efecte secundare

Înainte de a începe tratamentul cu o suspensie de viermi pentru pisici "Prazitel", citiți contraindicații pentru utilizarea sa:

 • sarcina și perioada de lactație a animalului;
 • starea slabă, slăbită și bolnavă a animalului de companie;
 • vârsta mică pisoi (medicamentul este prescris după împlinirea vârstei de o lună);
 • utilizarea concomitentă a medicamentelor care inhibă colinesteraza;
 • reacții alergice la substanțele active din suspensie.
Efectele secundare în timpul terapiei cu Prazitel pot apărea exclusiv ca reacție individuală a animalului la componentele active ale medicamentului. Medicamentul antihelmintic aparține substanțelor moderat periculoase, prin urmare, respectarea strictă a recomandărilor medicului veterinar curant minimizează posibilitatea reacțiilor adverse.

Important! Nu uitați să luați regulat medicamente antihelmintice profilactice, mai ales dacă animalului de companie îi place să meargă în aer curat. Pentru adulți, este suficient un tratament preventiv o dată la 3 luni..

Compatibilitatea cu alte medicamente

Nu se recomandă administrarea simultană de Prazitel sub orice formă de eliberare cu medicamente care conțin substanța piperazină.

„Prazitel”

Termenul și condițiile de depozitare

Perioada de valabilitate a Prazitel este de 2 ani de la data de producție indicată pe ambalaj. A se păstra la îndemâna copiilor la o temperatură care nu depășește 25 ° C. Nu este de dorit să obțineți lumina directă a soarelui pe flacoane cu medicamente.

Vei fi interesat să știi cum tăiați o pisică cu ajutor furminator, și cum să faci stâlp de zgâriere pentru pisici

Sperăm că informațiile din acest articol vă vor ajuta să vă protejați animalele de companie de oaspeții nedoriti. Amintiți-vă că prevenirea în timp util simplifică foarte mult procesul de tratament.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Prazitel" (suspensie împotriva helmintilor) pentru pisici și pisoi: instrucțiuni, dozare