3 Moduri de a da unui pisoi o pastilă corect

S-ar părea, ce ar putea fi mai ușor decât să dai o pastilă unui pisoi? Dar, de fapt, chiar și proprietarii cu râs experimentați pot găsi problematic să efectueze o astfel de manipulare cu animalul lor de companie. Păsăricele mici se scot disperate și se scarpină, dacă doar bănuiesc că ceva nu este în regulă. Astăzi vom învăța împreună cum să dăm în mod corespunzător o pastilă unui pisoi datorită celor trei moduri. Merge!

Când proprietarul are o întrebare: cum să dai pastile pisicilor, cel mai adesea, primul lucru care îți vine în minte este să înșeli animalul și să pui pilula într-o bucată de cârnați sau carne. Imaginați-vă surpriza când aflați că cârnații sunt mâncați, iar nefericita pastilă este pe podea. Faptul este că simțul mirosului pisicilor este atât de puternic încât prind cu ușurință mirosul medicamentului și îl scuipă imediat..

În majoritatea cazurilor, proprietarii se confruntă cu problema cum să administreze pastile pisicilor atunci când devine necesară deparazitarea animalului (profilaxia împotriva viermilor). Într-o astfel de situație, puteți întreba medicul veterinar cu ce agent lichid puteți înlocui comprimatele. Există multe medicamente antihelmintice pentru pisoi sub formă de suspensie, care este mult mai ușor și mai convenabil de administrat și administrat pisoiului decât pastilele. Aceleași suspensii sunt disponibile și pentru pisicile adulte..

Dacă nu există de ales și este imposibil să înlocuiți preparatul tabletelor, ei bine, pregătiți-vă ... De fapt, învățarea de a da pastile pisoiilor nu este dificilă, cheia succesului în această chestiune este abilitatea și experiența. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a face acest proces mai ușor:

Metoda unu

Pentru a ajuta în această chestiune, a fost inventat un dispozitiv foarte convenabil și ușor de utilizat, care se numește dispenser Piller sau tabletă. Vă permite să facilitați foarte mult această procedură neplăcută, precum și să oferiți rapid și precis pisicuței orice pastilă sau capsulă..

Utilizarea acestui dispozitiv este foarte simplă: tableta este introdusă în vârful de cauciuc al pilotului și plasat în gura deschisă a animalului (pe rădăcina limbii), apoi trebuie să împingeți pistonul și să împingeți medicamentul afară, să închideți gura și să mângâiați gâtul, provocând înghițirea. Terminat! Totul merge rapid și ușor, puteți cumpăra un astfel de instrument de la orice magazin de animale de companie.

Pisica scuipă pastila

Metoda a doua

De asemenea, puteți da o pastilă pisoiului fără a utiliza instrumente. Dacă trebuie să faci acest lucru pentru prima dată, atunci participarea cuiva din familia ta la acest proces nu va strica. Sarcina principală este de a fixa bine animalul, astfel încât acesta să nu aibă șansa să se elibereze și să scape.

Puteți pune pisoiul pe masă sau orice alt loc mai sus (astfel încât să nu trebuie să vă aplecați) sau să stați pe podea pe genunchi. Este necesar să plantați animalul cu spatele la voi, așa că nu va putea scăpa, îl puteți stoarce și cu genunchii (doar nu prea mult). Pregătiți tableta în avans și țineți-o în mâna dreaptă.

Pisicii i se administrează o pastilă

Mâna stângă se sprijină deasupra capului animalului de companie, trebuie să apucați botul cu două degete pe ambele părți și să apăsați ușor în spatele obrajilor pe golul dintre fălci. Acest lucru va forța pisica să-și deschidă gura ridicând capul în sus și așezând pilula pe rădăcina limbii. Închideți imediat gura și faceți câteva lovituri pe gât de sus în jos pentru a ajuta la înghițirea pilulei.

Nu vă grăbiți să eliberați imediat animalul de companie, trebuie să deschideți din nou gura și să vă asigurați că pilula este de fapt înghițită. Printre animalele de companie cu mustață, există astfel de vicleni care pot ascunde pastila în spatele obrazului și, în momentul în care proprietarul nu vede, pur și simplu o scuipă.

A treia metodă

Dacă animalul se comportă prea agresiv, izbucnește și mușcă și indiferent cum nu poți da pisicilor o pastilă, poți folosi un singur truc. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un prosop, pătură sau orice țesătură groasă. Un pisoi sau o pisică adultă este înfășurată în ea, astfel încât doar capul să rămână afară. Acest pachet poate fi pus pe poală sau pe mâna stângă, astfel încât botul să fie orientat către proprietar.

Desigur, în tot acest timp pisoiul va încerca să se elibereze de captivitate, așa că totul trebuie făcut rapid. Următoarea sarcină este de a deschide gura animalului de companie. Ridicați capul cu o mână și apăsați cu un deget în locul din spatele caninilor - acest lucru îl va face să deschidă gura. Acum trebuie să plasați rapid tableta acolo, de preferință mai departe și mai adânc - pe rădăcina limbii. Facem mai multe mișcări de mângâiere de-a lungul gâtului și verificăm dacă pilula este înghițită sau nu.

Se garantează că această metodă este foarte antipatică de către animalul de companie, deoarece pisicile o urăsc atunci când se face ceva cu ei împotriva voinței lor. Pe de altă parte, în acest fel puteți oferi rapid și convenabil orice pastilă, precum și vă puteți proteja de ghearele ascuțite ale animalului. Indiferent de metoda aleasă pentru a da o pastilă unui pisoi sau unei pisici, nu este întotdeauna posibil să o faci prima dată. Cel mai adesea, a doua sau a treia încercare reușește. Acest lucru, ca în orice afacere, necesită practică și abilitate..

Nu uitați să lăudați pisoiul, să mângâiați și să tratați ceva gustos (dacă nu este contraindicat!). Faceți acest lucru de fiecare dată după această procedură pentru a dezvolta o asociere plăcută la animalul de companie și pentru a simplifica întregul proces în viitor..

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 3 Moduri de a da unui pisoi o pastilă corect