5 Motive bune pentru a vă steriliza pisica, chiar dacă sunteți împotriva intervenției chirurgicale

A merge la medicul veterinar este departe de cea mai plăcută distracție atât pentru proprietar, cât și pentru animalul de companie. Majoritatea temerilor proprietarilor de animale de companie apar atunci când este necesar să se efectueze proceduri chirurgicale. Una dintre formele de intervenție chirurgicală este castrarea. Cu toate acestea, procedura provoacă cea mai acerbă controversă..

Agresivitate redusă

Castrarea înseamnă îndepărtarea testiculelor, care sunt responsabile de secreția hormonilor sexuali. În timpul pubertății, animalul poate fi destul de agresiv atât pentru oameni, cât și pentru bărbații de acest tip. Castrarea ajută la rezolvarea problemei agresivității. După procedură, animalul devine mai echilibrat și mai prietenos. Acesta este un mare plus pentru familiile cu copii mici care pot deranja pisica oricând..

Speranța de viață crescută

Speranța de viață a unui animal de companie castrat crește cu o medie de 3-5 ani. Acest lucru se datorează faptului că pisica este mai puțin dornică să iasă afară. În consecință, riscurile de a prinde o infecție periculoasă și a bolilor testiculelor, de a fi lovit de o mașină sau de a fi atacat de alte animale sunt reduse semnificativ..

Șanse reduse de evadare

După castrare, pisica nu are practic libidou necontrolat. Din acest motiv, un animal castrat este mai puțin dornic să scape pe stradă printr-o fereastră deschisă..

Protecția împotriva bolilor sistemului genito-urinar

Castrarea este prevenirea unor boli precum tumori testiculare, prostatită, adenom și alte boli ale sistemului genito-urinar. Este important să luați în considerare vârsta animalului de companie în timpul procedurii. Până la un an, sistemul genito-urinar al pisoiului nu a fost încă format, iar castrarea în această perioadă nu este recomandată.

Curățenia și ordinea în casă

O pisică castrată duce un stil de viață mai măsurat. El nu are nevoie să împartă teritoriul și, prin urmare, să lase urme pe mobilierul și pereții apartamentului..

Există mult mai multe aspecte pozitive ale castrării decât posibilele dezavantaje. Dezavantajele procedurii includ necesitatea unei îngrijiri speciale în primele câteva zile după operație și posibile complicații pentru animalele mai în vârstă. Există riscuri pentru sistemul cardiovascular atunci când sunt expuse anesteziei.

Principalul lucru pe care ar trebui să-l facă proprietarul unui animal de companie înainte de operație este de a găsi un specialist bun. Castrarea durează doar aproximativ o oră, iar perioada de recuperare completă a animalului are loc în decurs de 7-14 zile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive bune pentru a vă steriliza pisica, chiar dacă sunteți împotriva intervenției chirurgicale