4 Rase de pisici cu botul turtit

Pisici cu bot aplatizat

În acest articol, voi lua în considerare condițiile pentru îngrijirea și întreținerea diferitelor tipuri de pisici cu bot aplatizat. Numit și brahicefalic. Pisicile vin în diferite tipuri. Exotic, persan, extrem, himalayan, britanic. Cum și ce să hrăniți corect aceste pisici? Ce boli sunt periculoase?

Pisicile cu această formă a feței nu au apărut în natură de la sine. Această rasă a fost crescută de oameni pentru a-și decora casele. Această formă a craniului aduce multe inconveniente. Folosesc vase speciale pentru hrănire. Această formă a nasului provoacă sforăit sever.

Argumente pro şi contra

Avantajele vor fi:

 1. Ca mulți din cauza aspectului.
 2. Lipsa predispoziției la vătămarea maxilarului.

Contra:

 1. Ustensile speciale pentru hrănire animal.
 2. Structura craniului implică poziția apropiată a ochilor. Din cauza asta, producție crescută de lacrimi. Este și mai ușor să prinzi o infecție.
 3. Structura nasului nu permite ieșirea normală a snotului. Prin urmare, în timpul somnului, sforăitul sălbatic. În timp ce mănâncă, se descurcă tare.
 4. Particularitățile excreției artificiale le-au perturbat termoreglarea. Temperaturile sub zero nu tolerează.
 5. Pentru același motiv, susceptibil la boli infecțioase. Predispoziție la reacții alergice.
Este necesară îngrijirea specială a animalelor de companie.
Aceste animale de companie au nevoie de îngrijiri speciale.
Aceste animale de companie au nevoie de îngrijiri speciale.

Cum a apărut această rasă?

Aceste pisici nu au o linie istorică lungă și bogată..

Nu a existat un singur rege sau regină care să țină aceste pisici în palate. Dar, datorită puținelor avantaje și aspect, mulți le duc acasă. Primul, omul scos în anii 60 ai secolului XX. Părinții lor erau american shorthair pisica si persană pisică.

Oamenii de știință au dorit să obțină rasa primului cu un zâmbet al celui de-al doilea. Rezultatul este indivizi atrăgători. Având labe groase. Ochii mari și fața scufundată. Toată lumea a câștigat în cele din urmă.

Persoanele adulte, chiar la prima expoziție, au primit multe medalii și oamenilor le-a plăcut. Și în 1966, rasei i s-a dat prenumele - cu părul scurt exotic. Anul următor, întreaga lume a recunoscut. Primele exemplare au fost aduse în Rusia abia în 1991.

Ce sunt ei

 • Torsul mic
 • Gât puternic
 • Labe mari și masive
 • Capul este disproporționat față de corp
 • Obrajii de dimensiuni impresionante
 • Urechile sunt mici
 • Se pare că nu există nas. Se află între ochi
Nasul este atât de mic încât uneori pare că nu este acolo
Nasul este atât de mic încât uneori pare că nu este acolo

Blana frumoasă, umplând fiecare milimetru al corpului său. Sunt foarte maleabile. Le place când sunt jucate sau mângâiate. Numai animale de companie. Un număr mare de oameni nu sperie, ci atrage mai degrabă.

Trăsătura caracterului principal va fi selectarea unei persoane pe fundalul tuturor. Această persoană va fi numărul unu pentru animal. Principiile de selecție nu au fost studiate. Aceste pisici iubesc mai mult interacțiunea și mișcarea decât să se răstoarne în soare. Singurătatea este exclusă.

Această rasă se remarcă prin dorința sa mare de a se juca cu copii mici. Pentru aceasta, animalele de companie sunt răbdătoare..

Îngrijirea pisicilor cu nas plat

Haina groasă și moale. Este de lungime medie, cu un strat gros. Din această cauză, stă în poziție verticală și nu se întinde de-a lungul corpului. De multe ori vor apărea bulgări. Numai periajul zilnic va ajuta la această problemă. Există un singur rând de dinți pe dispozitiv. Rotunjit la capete.

Procedura de spălare este dificilă și adesea imposibilă pentru el.

În fiecare zi pisica este spălată. Proprietarul va trebui să facă acest lucru. Ochii uda mult. Curățați la bază de două ori pe zi. Botul plat, părul gâtului, murdar după ce a mâncat.

Se spală complet cel puțin de două ori pe lună. Dacă participă la o expoziție, atunci în fiecare săptămână. De asemenea, este recomandabil să aplicați balsam. Acest lucru va da strălucire hainei sale de blană..

Spălarea conferă stratului strălucire, ceea ce este important pentru pisicile care fac spectacole
Spălarea conferă stratului strălucire, ceea ce este important pentru pisicile care fac spectacole

Ochii sunt șterși cu un șervețel de două ori pe zi. Mai întâi este scufundat într-o soluție pentru ochi sau apă curată, fiartă. În timpul bolilor oculare, se utilizează un antiseptic special.

Nutriția este doar echilibrată. Le place să o mănânce crudă. Hrănirea la masă este de asemenea interzisă. Condimentele și condimentele nu vor juca un rol pozitiv. Este mai bine să nu săriți deloc mâncarea. Dar nu uitați de dietele pe bază de plante..

Primăvara și vara, trei sau patru ciorchini de iarbă sunt smulse și înghețate timp de un an. Hrăniți câte 2-3 lame de iarbă odată.

Soiuri și cum sunt numite

Persani

Prețul mediu al persanilor începe de la cincisprezece mii de ruble. Părul lung este o trăsătură distinctivă. Ca urmare, dimensiunea crescută a animalului. După ce ți-ai spălat animalul de companie, poți fi foarte surprins. Pisica este mult mai mică decât pare. Greutatea medie la bărbați este de până la 7 kilograme. Pisicile au mai puțin.

Au un număr mare de culori. Mai mult, atât ochii, cât și extern.

Pisică din Himalaya

Puteți cumpăra un astfel de animal de companie de la 30 de mii de ruble. Au ochi albaștri și o nuanță mai bej a unei haine de blană. Același palton lung și bot aplatizat.

Himalaya
Himalaya

Himalaya - pisici foarte frumoase. Personajul este calm. Sunt foarte leneși. Adesea chiar le place când sunt stoarse de copii mici.

Exotic

Exotice ajunge la 50 de mii de ruble pe persoană în preț. Toate au aceeași formă a capului. Palton scurt, gros. Ceea ce va fi un plus imens. Arată ca niște jucării de pluș. Expresie mai frumoasă a botului, nu atât de plată. Mai puțină agresivitate. Personajul este jucăuș și pașnic. Culori de culoare diferite.

Scoțian cu urechi

Urechi diferite de restul. Forma lor nu este aceeași cu a tuturor celorlalți.

Acestea sunt numite astfel datorită urechilor speciale. Dimensiunea medie a corpului. Blana este puțin mai mică decât lungimea medie. De obicei în culori cenușate. Prin fire, Scottish Folds sunt nepretențioase. Își iubesc stăpânii. Ele prind rădăcini în orice condiții. Trăiește la fel de ușor cu alte animale de companie, nu neapărat cu pisici.

Scoțian cu urechi
Scoțian cu urechi

Ca urmare, dacă doriți să aveți un animal de companie din această rasă, trebuie să înțelegeți toate cele de mai sus. În caz contrar, vor apărea tot felul de probleme. În general, această rasă se va potrivi perfect în orice familie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Rase de pisici cu botul turtit