6 Plante de casă pisica ta poate răni

Plantele de interior adaugă confortul și prospețimea casei. Dar nu sunt întotdeauna sigure pentru ceilalți locuitori ai apartamentului dvs. Obiceiul animalelor de companie de a mesteca frunzele poate avea consecințe grave. Proprietarii de animale de companie ar trebui să cunoască lista plantelor otrăvitoare pentru pisici.

Aloe

Această plantă neobișnuită are multe proprietăți benefice pentru oameni, dar pentru o pisică poate provoca probleme grave de sănătate..

Sucul de aloe este toxic și, în caz de otrăvire, primul simptom care trebuie luat în considerare este diareea. Ulterior, pot apărea vărsături, stare generală de rău, afectarea coordonării mișcărilor și chiar convulsii..

Muscată

O plantă foarte comună în interiorul multor apartamente. Conține substanțe periculoase: linalool și geraniol. Ele pot provoca inflamații ale pielii, pierderea poftei de mâncare, depresie și indigestie. Frunzele roșii de mușcat sunt deosebit de periculoase pentru ronțăi pufoase..

Hibiscus

Când înflorește, trandafirul chinezesc îi place ochilor cu muguri frumoși de diferite culori. Dar hibiscusul este considerat toxic pentru animale. Efectul său toxic rămâne necunoscut, precum și ce fel de substanță din compoziție provoacă o reacție negativă a corpului. Dar există încă o reacție, în primul rând, acestea sunt probleme cu tractul gastro-intestinal (greață, diaree).

Hortensie

Floarea conține ioni de cianură, care apar la contactul cu saliva. Când sunt ingerate, pisicile provoacă dureri de stomac. Ceea ce este similar cu răspunsul organismului la otrăvirea cu cianură. Există cazuri de convulsii, care indică complicații la plămâni sau inimă.

Kalanchoe

Substanțele conținute într-o floare frumoasă sunt periculoase pentru o persoană, dar nu o va mânca, ceea ce nu se poate spune despre o pisică. Consumul de suc din această plantă provoacă probleme cardiace, inclusiv bătăi neregulate ale inimii. De asemenea, au fost observate tulburări ale tractului gastro-intestinal..

Spathiphyllum

Conține o substanță otrăvitoare. Componentele din compoziția chimică a plantei interacționează cu corpul pentru a determina divizarea globulelor roșii din sânge. O pisică care a mâncat o frunză va suferi de arsuri pe căile respiratorii, inflamații intestinale și diaree..

Dacă proprietarul puroiului a observat simptomele descrise mai sus la animalul său de companie, ar trebui să mergeți imediat la medicul veterinar. Clinica va efectua spălături gastrice și va prescrie terapia necesară. Uneori, nu numai bunăstarea pisicii depinde de tine, ci și de viața lui..

Pisicilor le place să se joace cu flori și să le ciupească. Prin urmare, medicii veterinari recomandă izolarea plantelor otrăvitoare de animale sau să scape complet de ele..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Plante de casă pisica ta poate răni