10 Motive pentru care pisicile adoră să stea lângă fereastră

Pisicile sunt adevărați iubitori de ferestre și praguri. Fereastra pentru animale de companie este un portal către o altă lume. Această lume este periculoasă și insidioasă, dar privirea ei de la fereastră este absolut sigură. Apare o întrebare logică de ce pisicile nu se satură să urmărească același „film” de ani de zile?

Iubire sau nevoie

Pisicile au multe obiceiuri obscure, dar una dintre dependențele lor obscure este „dependența” de ferestre. Se pare că animalul de companie poate privi pe fereastră ore întregi, luând pauze doar pentru somn și mâncare.

Dragostea felină pentru ferestre poate fi atribuită multor factori. Pisicile sunt animale curioase, dar să fim sinceri, majoritatea animalelor de companie se tem de lumea din afara ferestrei până la „genunchi tremurători”. Cu toate acestea, există mai mult interes în afara ferestrei decât în ​​locuința obișnuită sau în „viața de zi cu zi” obișnuită a proprietarului.

TOP 10 motive pentru care pisicilor le place să stea pe fereastră

Locul 10 - Perdele sau jaluzele. La fel ca toate ființele vii, pisicile au uneori nevoie de singurătate. Unde poți găsi un loc retras, plăcut, dacă nu în spatele unei perdele? Și jaluzelele ... sunt frumoase în toate, se crăpă tare, este plăcut să vă frecați fața de ele și să vă spălați dinții. Când se plictisește complet, poți călări pe perdele, agățat de gheare.

Important! Dacă aveți jaluzele sau jaluzele pe ferestre, asigurați-vă că li se scot corzile, pisica se poate încurca și își poate deteriora ghearele atunci când se joacă cu ele..

Locul 9 - Punct de observare. Nu vom subestima importanța viziunii și informațiile pe care le oferă. Pisicile se pot uita îndelung la ceva în afara ferestrei ... și nu numai la pisici.

Locul 8 - Condensat delicios. Când este frig afară, se formează condens (picături de apă) pe sticlă. Multe pisici sunt înnebunite după linsul condensului, chiar dacă există apă în vas..

Locul 7 - Proiect. Când vremea este bună afară, picioarele ies singure, dar ce zici de pisicile care trebuie să stea întreaga viață într-un apartament? Așa este, strânge-te la fereastră, de unde se aud sute de mirosuri interesante și suflă o adiere răcoroasă.

Locul 6 - Insecte. Muștele Sassy care aterizează pe sticlă sunt o jucărie distractivă care vă poate ține animalul ocupat ore în șir. Interesant este că vânătoarea cu muște oferă pisicii o plăcere în proces, nu rezultatul. De aceea pisica prinde o muscă și dă drumul din nou..

Locul 5 - Intimidarea câinilor și a altor animale. Evident, dacă o pisică întâlnește un câine față în față, este mai probabil să facă orice este nevoie pentru a scăpa. Când există sticlă între pisică și câine, situația se schimbă dramatic. Pisica poate tachina sau chiar intimida câinele, știind că nu este în pericol. Destul de des, pisicile fac un hohot teribil, urmărind pe străini pe fereastră. Fie că „victima” aude pisica nu este atât de importantă, principalul lucru este să se afirme.

4 Loc - Învățarea oamenilor. Unul dintre cei mai misterioși „subiecți” pentru o pisică este un străin. Pentru a studia, o persoană trebuie să fie în siguranță și care poate fi mai inofensivă decât un trecător care se grăbește să muncească și se află în afara ferestrei?

Locul 3 - Găsește proprietarul sau membrul familiei. Imaginați-vă, v-ați trezit recent, vă întindeți leneș pe pat, iar pisica voastră în pălării de blană iese din nou pe „ușa magică”. Alergi la primul „portal” către o altă lume și, dacă ai noroc, vezi vârful capului pisicii, care pâlpâia și dispărea în spațiu. Această poveste se repetă în fiecare zi, pisica ta vine acasă și miroase ciudat, este obosit și iritabil. Desigur, vei fi interesat să știi unde se duce, te vei speria, ce se întâmplă dacă o altă pisică îl atacă. Gânduri similare sunt vizitate de animalele noastre de companie, care privesc cu nerăbdare o siluetă familiară în fereastră..

2 Loc - Animale sălbatice mici. Veverițele, șoarecii, șobolanii și alte animale sălbatice sunt obiecte de vânătoare pe care pisica le poate vedea în fereastră. Asigurați-vă că, dacă pisica vede prada în fereastră cel puțin o dată, va urmări în mod regulat în același loc și va aștepta o nouă „întâlnire”.

1 loc - păsări. La fel ca animalele mici, păsările „fac semn” pisicilor pentru că animalul de companie știe instinctiv că este mâncare. Chiar și pisicile care nu au un instinct de vânătoare bine dezvoltat urmăresc „mâncarea care flutură” cu mare plăcere și entuziasm.

Ferestrele sunt o sursă de radiații ultraviolete

Ați observat că de îndată ce vine greutatea, pisica nu poate fi trasă literalmente de pe pervaz. Animalul de companie se spală cu sârguință, încălzește părțile laterale, doarme liniștit, punându-și spatele sub razele soarelui.

Acest comportament nu este un capriciu, lumina soarelui este vitală, deoarece doar prin „preluarea” radiațiilor ultraviolete, corpul pielii poate „procesa” vitamina D. Pe tot parcursul iernii, pisica suferă de lipsa luminii solare, așa că se potrivește pe pervazuri cât mai curând posibil.

Apare o întrebare complet logică, pisica se va supraîncălzi? Asigurați-vă că nu. Pisicile sunt în mod natural foarte termofile și pot suferi insolatie numai în mai multe circumstanțe. O pisică poate face acnee numai dacă se află într-o zonă fierbinte, neventilată sau nu are acces la apă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Motive pentru care pisicile adoră să stea lângă fereastră