6 Soiuri de pisică persană

pisica persana

În articol voi lua în considerare descrierea, caracteristicile, condițiile de păstrare a unei astfel de rase de pisici ca persane. Această rasă a fost dezvoltată în Iran. Voi lista și tipurile de culori. Voi lua în considerare cum și pentru ce a fost crescută această rasă. Vă voi spune, de asemenea, despre caracteristicile îngrijirii și întreținerii unei pisici persane, precum și despre natura animalului de companie.

Originea pisicii persane

Există două versiuni ale originii pisicilor persane. Potrivit unuia dintre ei, locul de naștere al acestei rase a fost Persia, Iranul de astăzi, potrivit celeilalte Turcii. Oricum ar fi, pisica a fost adusă în Europa, unde a fost foarte populară și a suferit o serie de schimbări. Dar ea a atras întotdeauna oameni cu aspectul ei neobișnuit..

Soiuri și caracteristici ale rasei

În acest moment, există aproximativ o sută de soiuri de pisică persană, dar în ciuda unei varietăți atât de mari rasa are propriile standarde:

 • Are un corp mijlociu, ghemuit, picioare joase, umeri largi și piept, musculos;
 • Capul este rotund și proporțional cu corpul;
 • Gâtul este mare și puternic;
 • Urechi mici, Așezați larg, nu aveți vârf și smoc de păr. Așezați-vă pe craniu;
 • Blana este lungă și groasă, poate ajunge până la cincisprezece centimetri lungime;
 • Coada pufoasă de lungime medie. Vârful este rotunjit.
 • Botul este plat și are o frunte puternic convexă. Pometii sunt largi, obrajii proeminenți;
 • Ochii sunt rotunzi și larg deschiși.
Și dacă standardele generale sunt aplicabile tuturor reprezentanților unei rase date, atunci există o mulțime de culori: negru, roșu, alb, țestoasă și așa mai departe..

Vă voi spune despre cele mai comune și populare caracteristici. Și, de asemenea, cum arată o pisică clasică.

Pisică persană standard
Pisică persană standard

Tipuri de culoare

Negrul

Astfel de pisici au părul negru închis, prezența unui substrat, ochii sunt de obicei portocalii.

Negrul
Negrul

Punct de culoare

Punctele posibile ale tuturor nuanțelor cu prezența obligatorie a unei nuanțe crem sau fildeș. Ochi albaștrii.

Punct de culoare
Punct de culoare

alb

Palton alb pur. Ochii sunt de obicei albastru sau portocaliu, dar se găsesc și alte nuanțe.

Persan alb
Persan alb

Fumuriu

Are liliac, ciocolată, fumuriu cu nuanțe diferite, albastru, nuanțe negre, albastru, nuanțe negre.

Substratul este argintiu.
Fumuriu
Fumuriu

Testoasa

Culoarea are pete uniform distanțate de crem, albastru, negru și ciocolată. Limitele petelor nu sunt exprimate. Ochii de cupru.

Testoasa
Testoasa

Roscata

Culoare roșie intensă, uniformă în toată haina. Ochi de culoare blană.

Roscata
Roscata

Câți trăiesc acasă

Cât poate trăi un persan? Cu o îngrijire adecvată a animalelor, un persan poate trăi de la cincisprezece la douăzeci de ani acasă. Desigur, trebuie să vă vizitați medicul veterinar în mod regulat și să primiți toate vaccinările necesare. În caz contrar, animalul dvs. de companie va fi predispus la boli ereditare..

Întreținere și îngrijire

Persanii amintesc foarte mult de copii prin curiozitatea și naivitatea lor, așa că, înainte de a obține un animal de companie, trebuie să îndepărtați lucrurile ușor accesibile care pot dăuna pisicii. De exemplu: tablete, ace de cusut, obiecte mici etc..

De asemenea, vă recomand să nu lăsați nimic deosebit de fragil pe marginea mesei, deoarece totul va ajunge pe podea. Dar nu uitați să urmăriți animalul cât timp sunteți acasă. Persanii pot adormi cu ușurință oriunde în mașina de spălat sau pot sări în mixer.

Toate animalele de companie sunt vărsate, iar pisica persană nu face excepție. În plus, persii se disting prin părul lor luxos și lung, așa că trebuie să fie pieptănați nu numai în perioada de năpârlire, ci și la fiecare două zile..

Deoarece principalul avantaj al unei pisici este haina sa lungă și pufoasă, nu trebuie să faceți baie persanului prea des și, de asemenea, să-i uscați haina cu un uscător de păr. În caz contrar, își va pierde luciul și va deveni plictisitor..

Trebuie să zgâriți persanul la fiecare 2 zile
Trebuie să zgâriți persanul la fiecare 2 zile

O atenție deosebită trebuie acordată feței animalului dvs. de companie, și anume urechilor, ochilor și nasului. Urechile trebuie curățate cu un tampon de bumbac cel puțin o dată pe săptămână. Nasul trebuie curățat zilnic cu o cârpă umedă. Și ochii necesită îngrijire de două până la trei ori pe săptămână. Este necesar să le ștergeți cu mare atenție cu o soluție slabă de mangan sau frunze de ceai.

Caracterul animalului

Persii sunt adevărați tovarăși. Își iubesc foarte mult proprietarii și au nevoie de o afecțiune reciprocă. Nu manifestă niciodată agresivitate și suportă calm toate ghearele, chiar și copiii. Sunt cu siguranță animale de companie care au nevoie de îngrijire adecvată și de un loc confortabil de locuit..

Mulți oameni ar putea crede că pisicile persane nu sunt inteligente, dar această concepție greșită se datorează curiozității pisicii..

Persii au una dintre cele mai înalte inteligențe dintre pisici și se laudă cu inteligență și cu o bună capacitate de învățare..

O poți învăța cu ușurință să meargă la toaletă direct în toaletă. De asemenea, perșii se înțeleg ușor cu alte animale dacă coabitarea lor începe de la o vârstă fragedă..

Persii sunt unele dintre cele mai inteligente pisici
Persii sunt unele dintre cele mai inteligente pisici

Alimentație adecvată

Pisicile persane au adesea probleme cu mâncarea slab selectată. Pentru a evita acest lucru, rețineți următoarele:

 1. Alegeți alimentele și dieta numai din produse naturale.
 2. Eliminați alimentele cu coloranți și alte substanțe chimice.
 3. Nu dați animalului de companie carne și pește crude, ci doar fierte.

Prețuri

În primul rând, trebuie să știți că costul unui pisoi persan variază în medie de la 1.500 de ruble la 8.000 de ruble sau mai mult. Prețul depinde de unde îl obțineți: într-o creșă, de la crescători privați, la o expoziție sau undeva cu mâinile și fără documente.

Atunci când alegeți un pisoi, ar trebui să acordați atenție aspectului, comportamentului său.

De asemenea, merită să vă familiarizați cu documentele, informațiile despre bolile ereditare. Și ceea ce este important, de asemenea, comportamentul vânzătorului. La urma urmei, dacă nu vă pune întrebări contrare, atunci soarta pisoiului îi interesează puțin și urmărește doar câștiguri materiale..

Preț persan
Puteți cumpăra un pisoi de la 1.500 de ruble

Cele mai mari pepiniere din Rusia

 1. Pisicile Anei (Moscova)
 2. Belinka (Nijni Novgorod)
 3. Bucurie pufoasă(Kazan)
 4. Sigel (Samara)
 5. Visele Irinei (Kaliningrad)

Boli și prevenire

Persii au o serie de boli ereditare, dintre care disting:

 1. Boala de rinichi cu chisturi multiple.
 2. Boli ale tractului respirator.
 3. Ochii umezi.
 4. Boli de inimă.
 5. Gingivita

Am discutat deja câteva dintre măsurile preventive în secțiunea de îngrijire. Pentru a preveni dezvoltarea unei boli, precum și diagnosticarea timpurie a acesteia, trebuie să îi arătați animalul de companie unui medic veterinar. Acest lucru nu trebuie făcut mai mult de o dată la patru luni. Bineînțeles, dacă găsiți simptome, ar trebui să solicitați imediat ajutor calificat..

Pisicile persane au o stare de sănătate precară
Pisicile persane au o sănătate precară și sunt predispuse la reproducerea bolilor

Caracteristici de reproducere

Ca atare, nu există caracteristici de reproducere ale acestei rase. Tot ce trebuie să știți pentru reproducerea pisicilor persane este:

 • Cunoașterea sarcinii și a împerecherii la pisici
 • Caracteristicile fiziologiei
 • Reguli de bază pentru reproducerea selectivă pe baza obiectivelor de reproducere.

Permiteți-mi să rezum. Cu siguranță, achiziționarea unui pisoi persan va deveni un întreg eveniment în viața ta. Veți avea un membru al familiei foarte iubitor. Dar necesitând suficientă îngrijire și atenție. În schimb, veți primi unul dintre cei mai inteligenți reprezentanți ai lumii feline. Și dacă sunteți suficient de atent la nevoile animalului dvs. de companie, veți trăi o viață lungă cu el..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Soiuri de pisică persană