Snow shoo: descriere, caracter, aspect și istoria rasei

Un pic de sânge siamez, participarea unei pisici cu părul scurt și o mare dorință de descoperire, au creat rasa Snowsho. Recunoscută, dar câștigând doar popularitate, rasa este în mare parte răspândită în Anglia și Statele Unite. În canisele Snow-shu, se lucrează pentru reglarea fizicului și a culorii ochilor, iar bebelușii cu tulburări de culoare apar în litiere, dar acest lucru nu împiedică rasa să „crească” cu un cerc din ce în ce mai mare de fani.

Referință istorică

Dorothy Hinds-Dougherty, care locuiește în Philadelphia (SUA), a devenit descoperitorul unei rase noi într-un mod neașteptat pentru o femeie, dar familiar lumii pisicilor - primii pisoi din rasa Snow Shoe s-au născut absolut accidental. Dorothy nu era un „rechin” al muncii de reproducere, dar crește pisici siameze de mult timp. Femeia a vrut să satureze culoarea așternutului de pisici siamez amestecând sânge cu American Shorthair și, ca rezultat, a primit copii cu labele albe ca zăpada. Mulți crescători ar considera că așternutul este o căsătorie, dar nu Dorothy, a fost atât de fascinată de „mâna albă” încât a văzut în ei o nouă rasă.

Crescătorul a traversat independent Siamez și American Shorthairs timp de câțiva ani, cu toate acestea, recunoașterea pisoilor cu patru picioare albe a rămas un obiectiv evaziv. O pisică cu labe albe din prima așternut a fost împerecheată cu un siamez, dar pisoii nu erau nici măcar aproape de Snow-shou, totuși și-au pierdut semnele. Mai mult, pisica fără puncte a fost din nou împerecheată cu o culoare siameză cu punct de etanșare și s-a obținut rezultatul necesar. În timp ce lucra la culori, Dorothy a luat un Snow-shou cu o pată albă în formă de V pe față și a riscat să pună „creația ei” pe terenul experților.

Este interesant! Snowshoe - tradus din engleză ca un pantof de zăpadă.

După cum ne-am aștepta, „picioarele albe” nu au fost luate în serios, experții au văzut animalele ca „siameze defecte”, iar publicul a devenit interesat de noua rasă doar în următorii 5 ani. La mijlocul anilor 1960, Jennifer a apelat la un crescător mai experimentat, Vicky Olander, care locuia în Virginia pentru ajutor. Mai puțin de un an mai târziu, obosit de înfrângeri, Dorothy Hinds s-a retras și toate grijile au căzut pe umerii lui Olander.

Vikki a reușit să atragă experți din asociații felinologice mari la dezvoltarea rasei și a compilat împreună un standard de rasă. Trei ani de muncă grea i-au „spart” pe crescători și Olander este lăsat din nou singur în 1977. Vicky, frustrată, era gata să renunțe la „ideea proastă”, dar în mod neașteptat a primit sprijinul a doi crescători în persoana lui George Kuhnell și Jim Hoffman din Ohio. Dându-și seama de criticitatea situației, crescătorii au apelat la ajutorul unui „grup de sprijin” și s-au implicat rapid în muncă..

Primul succes datează din 1982 - rasa Snow-shou primește statutul de campion de la Federația Cat Fanciers (CFF). Până în 1989, s-a retras și Olander, care s-a căsătorit cu un alergic și și-a oprit activitatea în domeniul felinologiei. Vicki a părăsit trupa în vârful activității sale și a fost înlocuită de profesioniști ambițioși și energici. În 1993, Snow-shou a primit statutul de campion al Asociației Internaționale a Pisicilor (TICA), iar după aceea, rasa a fost recunoscută de aproape toate asociațiile felinologice mari și autorizate. Lucrările la „perfecționarea rasei” și obținerea statutului de campion absolut continuă în numeroase pepiniere din Anglia și SUA. Crescătorii se străduiesc să ofere pisicii grație, fără a reduce dimensiunea acesteia și „finalizează” adâncimea culorii ochilor.

Aspect

Crescătorii au renunțat unul câte unul din cauza imensei dificultăți de a obține un pantof de zăpadă care să se potrivească cu adevărat descrierii rasei. În plus față de standard, toate animalele trebuie să aibă 4 trăsături distinctive:

 • Marcă albă în formă de V inversată pe față.
 • Șosete albe la încheietura mâinii pe picioarele din față și la gleznă pe spate.
 • Culoare profundă a corpului siamez.
 • Structura corpului a fost mediată între pisicile siameze și americane cu păr scurt.

Reprezentanții ideali sunt rar găsiți chiar și în fotografie, cel mai adesea, aceste animale sunt un exemplu de rasă și o unitate de reproducere valoroasă. Structura corpului, grațioasă, ca cea a noului format „siamez” și puternică, ca cea a Shorthairului american - acesta este un obiectiv realizabil, dar cu culorile lucrurile sunt mai complicate.

Gena albului nu este dominantă și aproape imposibil de urmărit. O pisică care poartă 2 perechi de gene albe simultan poate da descendenți de înaltă calitate. În același timp, pisoii fără culoare albă pot fi obținuți de la părinții ideali dacă există gene mai puternice și mai dominante în ADN. Cel mai adesea, pisoii se obțin cu picioarele anterioare complet albe, piept, bărbie și semn în formă de V..

Important! Părul alb la pisicile ascuțite poate acoperi până la 1/3 din aria corpului, la pisicile bicolore - nu mai mult de 2/3.

Standardul rasei permite 2 tipuri de culoare:

 • Punct de etanșare - întregul corp, cu excepția marcajelor albe, este colorat într-o culoare tipică siameză de cremă moale cu marcaje de ciocolată sau maro închis.
 • Punct albastru - culoarea principală este deschisă, gri-albastră, marcajele sunt albastru intens.

Încercările de extindere a paletei de culori nu au adus prea multe rezultate. Crescătorii disting culoarea învelișului de broască țestoasă, care este, de fapt, o varietate de puncte de etanșare, dar include trei culori - maro închis, maro deschis și alb.

Următoarea dificultate este nașterea pisoilor albi ca zăpada. Toți bebelușii se nasc albi și câștigă culoare de la 6 la 24 de luni, ceea ce complică procesul de evaluare a unui pisoi ca viitor sire.

Pisicile Snow-shou sunt animale mari și puternice, cu dimensiuni și greutate superioare „părinților siamezi”. În funcție de sex, greutatea unei pisici variază de la 2,5 la 6,5 ​​kilograme. Animalul nu trebuie să fie neîndemânatic, prea puternic sau lat, pe fundalul dimensiunii mari a Snow-shu, păstrează eleganța pisicii americane Shorthair.

 • Cap - formă triunghiulară regulată cu rotunjire pronunțată. Un bot prea ascuțit sau contondent este o abatere de la standard. Fruntea este largă, plată, rotunjită ușor la trecerea către partea din spate a capului. Puntea nasului este largă, cu o curbură distinctă. Pomeții sunt înalți, dar abia vizibili. Obrajii sunt masivi, creând o rotunjire vizuală a botului. Tamponul nazal și tampoanele sunt masive, pronunțate. Barbia este largă și puternică.
 • Ochi - în formă de migdale, oblică. Într-o stare calmă, ochii lui sunt pe jumătate închiși cu un „aspect leneș”. Culoarea iriselor este albastră, cu cât este mai bogată, cu atât mai bine.
 • Urechi - mediu spre mare, acoperit cu păr gros. Setați suficient de larg și de jos.
 • Corp - aproape dreptunghiulară. Linia din spate este ușor curbată. Scheletul și musculatura sunt moderat dezvoltate. Gâtul este moderat lung și flexibil. Cutia toracică este relativ largă, pelvisul este rotunjit, puternic.
 • Membre - picioarele din față sunt puțin mai scurte decât picioarele din spate. Picioare: moderat groase și puternice, de lungime medie. Periile sunt îngrijite, rotunjite, colectate.
 • Coadă - flexibil, proporțional cu corpul în lungime și grosime.

Paltonul este dens, scurt, aproape de corp. Substratul este moderat dezvoltat sau absent. La animalele adulte, în special pisicile, există falduri sub obraji și pe gât, pe care haina arată mai pufoasă.

Caracter și creștere

Pisica pentru pantofi de zăpadă este amestecul optim al activității siameze și ajutoarea părului scurt american. Animalele de companie sunt foarte neliniștite, trebuie întotdeauna să caute, să recunoască, să alerge, să urce, dar pe fondul activității lor, nu veți observa niciodată zgomot sau inconveniente inutile. Distracția preferată de Snow-shu este contemplarea bunurilor sale din cel mai înalt punct al locuinței. Nu este interesant să urmăriți o cameră goală și, de îndată ce părăsiți zona monitorizată, animalul de companie se va mișca după voi.

Pisicile au o dispoziție prietenoasă față de oameni, în special de membrii mai tineri ai familiei. Animalul de companie se va întâlni în prezent cu oaspeții la ușă și nu va rata ocazia de a atrage un străin la joc. Animalele nu sunt predispuse la agresiune atâta timp cât viața lor nu este în pericol. Apropo, cu o pregătire adecvată, Snow-shu se va înțelege cu câinele. Dacă cunoștința nu a mers conform planului, pisicii trebuie să i se acorde timp, râvna lui Snow-shu nu diferă.

Jocurile preferate sunt căutarea de jucării ascunse și delicatese sau imitarea vânătorii. Apropo, dacă căutați o pisică care nu se teme de apă - Snow-shu este o opțiune excelentă, animalul de companie adoră să înoate și să înoate. Faceți o baie, aruncați câteva jucării de cauciuc și nu va exista nicio limită pentru fericirea secției. Snow shoo nu va rata ocazia de a înota, chiar dacă apa este trasă pentru tine, fii atent și închide ușile băii.

Un punct important care îi sperie pe oameni atunci când vine vorba de hibrizii pisicii siameze sunt datele vocale. Din fericire, Snow-shou nu sunt la fel de „vorbăreți” ca și progenitorii lor, deși în timpul activității sexuale este dificil să îi numim liniștiți. Crescătorii recomandă sterilizarea pisicilor la o vârstă fragedă dacă proprietarul nu intenționează să participe la reproducere. Pe lângă țipetele de la pisică, familia poate suferi de „etichetele” pisicilor.

Animalele de companie onorează și respectă oamenii, adoră atingerea, mângâierea, vorbirea și petrecerea timpului împreună. Snow-shou se distinge prin respect și tribut adus oamenilor, ca și cum nu ar fi fost cumpărat în creșă, ci ar fi fost salvat dintr-un subsol rece. Cu toate acestea, nu merită încurajată „admirația” pentru oameni, aceasta poate duce la două consecințe negative diametral diferite - dezvoltarea unui „cult maestru” sau o puternică dependență pe tot parcursul vieții de societatea umană.

Întreținere și îngrijire

Prăjile de zăpadă practic nu se varsă, ceea ce reprezintă un avantaj dublu. În primăvară și toamnă, nu trebuie să strângeți bucăți de lână în toată casa, ceea ce este bine, cu toate acestea, firele de păr singure vor rămâne pe haine și mobilier pe tot parcursul anului. Pieptănarea săptămânală a blănii moi va rezolva toate inconvenientele. Apropo, Snow-iubești pieptănatul, mai ales dacă proprietarul folosește o mănușă de masaj..

Scăldatul a fost menționat mai sus - pisicilor le place să înoate, așa că se spală cu şampon - aceasta este o excepție, care este permisă dacă animalul este notoriu murdărit. Ochii și urechile sunt frecate după cum este necesar. În ciuda faptului că pisicile nu petrec jumătate de zi lingând, își monitorizează cu atenție propria curățenie. Cu toate acestea, Snow-shu se va ocupa de puritatea proprietarului, trebuie doar să dai frâu liber.

Animalele de companie învață rapid și ușor nu numai trucuri, ci și bune maniere. Pisicile folosesc necondiționat stâlpul de zgâriere și cutia de gunoi dacă sunt curate. Inspectați labele animalului dvs. de companie o dată la 2-3 săptămâni, Snow-shou are gheare cu creștere rapidă, care, pe lângă măcinarea unui stâlp de zgâriere, trebuie tăiate.

Proprietarul trebuie să se concentreze asupra temperamentului și a ritmului de creștere al animalului, determinând ce să hrănească Snow-shou. Animalele cu creștere rapidă au nevoie de multe calorii, vitamine și minerale, astfel încât crescătorii recomandă să mănânce furaje industriale de înaltă calitate. Când atingeți vârsta de un an, puteți schimba Snow-shu la o dietă naturală. Bineînțeles, nu vorbim despre o tranziție bruscă, în plus, animalul de companie poate rezista inovațiilor. Planificați să vă schimbați dieta și acționați treptat. Nu uitați că Snow-shu este un prădător și 50% din dieta sa ar trebui să fie carne.

Pe baza tipului de mâncare, urmează modalitate de a avea grijă de dinți. O pisică uscată îndepărtează placa „proaspătă” în timp ce mestecă. Animalul de companie conținut pe „natural” trebuie să-și curățe dinții, să mănânce cartilaj fiert sau bețe de igienă.

Sănătate

În general, Snow-shou sunt animale sănătoase și rezistente, cu toate acestea, o relație strânsă cu pisica siameză ne face să fim atenți la două puncte:

 • Sanatate dentara - Siamezii sunt predispuși la inflamația cavității bucale, care este moștenită.
 • Forma cozii - Pisicile siameze de format vechi au fost apreciate pentru ridurile de pe coadă, ulterior, acest lucru a fost considerat un defect. Conform standardului Snow Shoe, cutele sau nodulii de pe coadă vor descalifica pisica din spectacol și din cariera de reproducere..

Iubitorii de scăldat au nevoie de controlul temperaturii. Păr de pisică umed și tracțiune, primele motive răceli și rinita. Vaccinările, examinările preventive la medicul veterinar și tratamentul împotriva paraziților sunt, de asemenea, condiții obligatorii de detenție care se aplică tuturor animalelor de companie.

Snow Shoo Poze

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Snow shoo: descriere, caracter, aspect și istoria rasei