Pisicile snow-shu sau pisica panda: totul despre rasă

Pisică zăpadă zăpadăSnow shoo, sau „pantof de zăpadă”, este o rasă foarte neobișnuită pisici. Nu sunt ușor de achiziționat. Caracterul unic al acestor animale este foarte surprinzător pentru noii proprietari. Nu este dificil să întreții și să îngrijești un astfel de animal de companie, dar ar trebui să fii pregătit pentru unele deșeuri de pe alimentele sale speciale.

Descriere și fotografie

Pisică snow shoo este foarte frumos în descrierea externă. Aceasta este o rasă rară, cu anumite standarde, dar este pur și simplu imposibil să se prezică caracteristicile unui pisoi. Creșterea este ca și cum ai juca la ruletă. Haina de blană siameză, șosete albe ale unei pisici americane - una dintre puținele caracteristici ale unui „pantof de zăpadă”.

Știați? Simțul mirosului unei pisici este de 14 ori mai puternic decât al unei persoane.
Pisicile Snow-shu cântăresc 4-6 kg și, conform descrierii, au:
 • cap în formă de pană;
 • nasul este mediu lat cu o ușoară cocoașă;
 • ochi în formă ovală;
 • fizic puternic, puternic;
 • picioare lungi, atletice;
 • coada de cal îngustată spre final;
 • palton scurt strălucitor.
Snow shu

Istoria creării rasei

Snowshoe este originar din Philadelphia (SUA, Pennsylvania). Această rasă a fost identificată pentru prima dată de Dorothy Hinds-Dougherty în 1960. Acești pisoi cu semne albe și pantofi sunt rezultatul încrucișării raselor siameze și americane cu păr scurt.

La primul spectacol, rasa nu a fost recunoscută, iar crescătorul și-a scăpat mâinile, refuzând să mai reproducă astfel pisici.

Vă recomandăm să citiți despre, cum să ai grijă de o pisică după sterilizare, cum să spălați corect o pisică fără a zgâria, cum să scapi de mirosul de urină de pisică, cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoi, cum să-ți tundi singur unghiile si ce este furminator.
Mai târziu, alți crescători au devenit interesați de rasă și deja în 1974 rasa a devenit recunoscută de organizațiile CFF și ACA ca fiind experimentale. Snow-shoo a primit statutul de campion abia în 1983.

Vedeta pe internet a acestei rase este Pisica Grumpy

Stea pe internet - Pisica mohorâtă este un moștenitor popular al rasei zăpadă. O altă confirmare că o pisică nu trebuie judecată după aspectul ei.Pisica ursuză

Aspect și culoare

Snow-shou arata grațios și armonios. Aceste pisici au un fizic masiv și membre atletice. Au ochi albaștri și urechi mari. Dimensiunea animalului poate fi medie sau mare.

Animalul are o haină scurtă, rezistentă și strălucitoare. Pisicile Snow-shoo au marcaje albe în formă de V pe față sau sub forma unei linii albe pe întreaga bărbie, precum și mănuși și pantofi albi.

Sunt adesea numiți panda din cauza pigmentării întunecate de pe cap, umeri și șolduri. Culoare principală - punct sigiliu, punct albastru sau tortie.

Arătați caracteristicile rasei

 • Tipul corpului - schelet masiv, de rezistență medie și musculatură bine dezvoltată.
 • Înapoi - lung.
 • Cap - triunghi echilateral. Picioare - lungi și puternice, cu picioare rotunjite.
 • Urechi - extins la bază.
 • Ochi - mare, de formă ovală, albastră.
 • Lână - scurt, elastic cu strălucire, aspru la atingere.
 • Mustață - 5-12 cm lungime.
 • Culoare - punct de etanșare sau punct albastru cu marcaje albe caracteristice.
Snow shu

Natura pisicii

Natura pisici zăpada este la fel de neobișnuită ca în exterior. Sunt animale curioase și active, este întotdeauna distractiv cu ele. Au o voce melodică și adoră să comunice. Animalul de companie își alege proprietarul între membrii familiei, dar este fericit să dedice timp altor oameni și animale..

Important! Zăpada are singurătatea cu greu.
Alegeți această rasă numai dacă adorați compania pisicii și veți dedica mult timp pisicii, aveți copii sau alte animale de companie. „Zapada de zăpadă” iubește să călătorească, însoțindu-i proprietarul peste tot.

În ceea ce privește antrenamentul, aceste pisici sunt ușor de învățat comenzi. Chiar dacă proprietarul nu îi învață nimic, zăpada poate, prin observare, să învețe tot ce este necesar..

Reprezentanții acestei rase acceptă cu ușurință toate regulile casei și se supun proprietarului fără îndoială. Sunt afectuosi, primitori si rezistenti la stres..

Alegerea și costul unui pisoi

Cumpărarea unui pisoi de zăpadă nu este atât de ușoară. Aceasta este o rasă rară, iar găsirea unui crescător sau creșă unde este crescut este un mare succes. Un pisoi se poate naște complet alb și poate căpăta culoarea pe măsură ce crește.

Important! Culoarea finală a hainei durează doar 2 ani..
În ceea ce privește prețul zăpezii, atunci cât va costa depinde de pedigree-ul pisicii și de clasa sa..

Există doar 3 clase:

 • animal de companie - un animal de companie care nu este pentru reproducere;
 • rasă - crescută conform standardelor;
 • spectacol - destinat participării la expoziții.

Când cumpărați astfel de pisici, acordați atenție pedigree-ului, prezenței celor necesare vaccinări, aruncați o privire la părinți și la aspectul bebelușului. El trebuie să fie sănătos și activ, să nu manifeste agresivitate, să fie sociabil și afectuos.

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cum să recunoaștem sexul unui pisoi și cum să-l hrăniți corect.
KittyCostul pisicilor din rasa Snow Sho variază între 250-1000 USD. Uneori, prețul pentru o persoană poate fi de până la 1800 USD. Este adevărat, uneori este posibil să găsești un crescător care vinde un animal fără documente sau cu abateri în ceea ce privește aspectul de la standarde. În acest caz, prețul animalului de companie este sub 250 USD. Mai mult, pisicile sunt mai ieftine decât pisicile..
Știați? Snow shoo este una dintre puținele rase care iubesc apa.

Condiții pentru locuință și îngrijire adecvată

Puteți ține animalul atât în ​​casă, cât și în apartament. Principalul lucru este să îi oferiți tot ce aveți nevoie pentru a dormi și a fi activ..

Accesorii necesare

 • lenjerie de pat sau dormitor;
 • tavă;
 • mănușă din lână cauciucată;
 • şampon;
 • curatator de urechi;
 • betisoare de urechi;
 • zgâriere stâlp;
 • tăietor de gheare;
 • șervețele de hârtie;
 • jucării.
Snow shu

Caracteristicile îngrijirii rasei

Îngrijirea unui animal de companie cu părul scurt este simplă. Pisica însăși se descurcă cu grija blănii sale. O dată pe săptămână, treceți peste el cu mănuși speciale. Când începe perioada de năpârlire, procedura trebuie efectuată de 2 ori mai des..

Scăldatul și alte proceduri de apă aduc multă plăcere animalului. Cu excepția cazului în care pisica însăși a sărit în apă, scăldați-o pe măsură ce blana se murdărește..

Îngrijirea ochilor se limitează la ștergerea lor, deoarece descărcarea apare cu șervețele sau cârpe care nu sunt scame. Ghearele sunt tăiate o dată pe lună cu un tăietor de unghii bine ascuțit. De asemenea, dinții trebuie să fie îngrijiți. Efectuați controale periodice și întreținere preventivă. Urechile sunt curățate o dată pe lună și examinate în fiecare săptămână.

Această rasă are nevoie și de plimbări. Antrenează-ți micul prieten până la ham. Călătoriile în natură vor aduce beneficii animalului. În astfel de condiții se manifestă toate capacitățile sale fizice. Poate juca și vâna animale mici.Snow shu

Ce să hrănești „Albă ca Zăpada”

Nutriția unui pisoi și a unui animal adult poate fi radical diferită. Conform recomandărilor crescătorului, este mai bine să folosiți hrană profesională pentru hrănirea acestei rase, dar nu există interdicții asupra nutriției naturale.

Pisoi

Pentru a face ca pisicile Snow Shoe să arate la fel ca în fotografia din reclama crescătorului, trebuie să le hrănești corect. Asigurați-vă că utilizați același aliment ca și proprietarul anterior al animalului. Nu este necesar să se transfere brusc animalul la un alt aliment.

Aflați mai multe despre alimentele pentru pisici, cum ar fi "Royal Canin", „Dealuri”, FortiFlora, "Purina" și „Kitekat”.
Desigur, astfel de alimente nu sunt ieftine, deoarece necesită alimente de cea mai înaltă calitate. Dacă se dorește, animalul de companie poate fi transferat treptat la o dietă naturală echilibrată. Puii de până la 1,5 ani mănâncă de 3-5 ori pe zi.

Adult

Dieta unui adult poate consta în alimente uscate profesionale și vitamine. Pisicile mănâncă de 2-3 ori pe zi. Când vine vorba de nutriție naturală și conserve, animalul ar trebui să primească suplimentar oase cu carne crudă pentru a se spăla pe dinți.Mâncare pentru pisici

Important! Mâncarea de la masa stăpânului pentru hrănirea „pantofului de zăpadă” nu este absolut adecvată.
O dietă constând în produse naturale nu ar trebui să provoace probleme gastro-intestinale la o pisică. Prin urmare, 50% din aceasta este carne proaspătă bună. De asemenea, dau cereale și legume. În plus, nu uitați de complexele de vitamine și minerale..

Boli ereditare și vaccinările necesare

„Zapada de zăpadă” se referă la rase puternice care foarte rar au probleme de sănătate. In medie durata de viata - 14 ani. Dacă aveți grijă de animalul dvs. de companie, acesta poate trăi mai mult de 19 ani. Pisicile din această rasă au o predispoziție genetică la inflamația ridurilor gurii și a cozii..

Zăpada ești pisici incredibile. Animalele amabile și afectuoase sunt potrivite pentru persoanele care sunt dispuse să le acorde multă atenție. Animalul de companie este gata să-și iubească copiii și alte animale de companie.Snow shu

Știați? „Pantofii de zăpadă” sunt predispuși la arsuri solare. Plimbările lungi la soare tind să întunece haina.
Este ușor de îngrijit, practic nu se îmbolnăvește, trăiește suficient de mult și poate deveni un bun tovarăș și prieten devotat pentru proprietarul său..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile snow-shu sau pisica panda: totul despre rasă