"Ribotan" - din ce și cum să se utilizeze pentru pisici

În ciuda faptului că vitalitatea și rezistența reprezentanților speciilor feline la boli este ridicată, nu merită să testați corpul unui animal de companie. Poate că rudele sale sălbatice se pot ridica pentru ei înșiși și pot avea imunitate puternică, dar ani de selecție și de viață în condiții confortabile au slăbit apărarea corpului animalului tău. O pisică domestică care intră pe stradă este imediat atacată de viruși, bacterii și alte microorganisme patogene care îi pot submina sănătatea.

Chiar dacă nu lăsați animalul dvs. să iasă afară, există întotdeauna riscul să aduceți ceva periculos în casă pe încălțăminte și pe haine - ceva care ar putea să vă infecteze pisica. Pentru a fi sigur de imunitatea animalului de companie și pentru a-l putea ajuta întotdeauna în caz de boală, trebuie să înțelegeți medicamente precum imunomodulatorii. În acest articol, ne vom uita la medicamentul "Ribotan" - un medicament renumit pentru proprietățile sale de întărire și vom afla mai detaliat dacă vă puteți baza pe el.

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

Ca orice imunomodulator real, „Ribotan” constă în principal din peptide. Peptidele sunt substanțe speciale care stimulează celulele sanguine, în special leucocitele. Peptidele pentru "Ribotan" sunt obținute din glanda timus, cunoscută și sub numele de timus, care este tăiată de la bovine. Materia primă obținută în acest mod devine o sursă de acizi nucleici și aminoacizi, care măresc rata de absorbție de către celulele ucigașe a microorganismelor străine și, ca urmare, întăresc sistemul imunitar.

Important! Acest medicament nu este periculos pentru oameni, dar există reguli pentru lucrul cu acesta. În primul rând, asigurați-vă că această soluție nu vă intră în ochi. Dacă se întâmplă acest lucru, clătiți-le cu apă fiartă caldă. Același lucru este valabil și pentru utilizarea internă. Lovit "Ribotana" în stomac nu este de dorit, deci dacă este înghițit accidental, beți-l cu multă apă (cel puțin 1,5 litri la un moment dat) și înghițiți mai multe comprimate absorbante în funcție de greutatea dumneavoastră.
Acest medicament este produs sub formă de soluție, deci calculul substanțelor active este pe mililitru. 1 ml conține peptide (10 μg fiecare) și acid ribonucleic obținut din drojdie. Există, de asemenea, auxiliare care creează volum, cum ar fi soluția salină și apa distilată..
Imunostimulantele includ medicamente precum: „Roncoleukin”, „Artroglican”, „Helavit”, „Eleovit”, „Maxidin 0,4” și „Fosprenil”.
Este un medicament transparent, fără sedimente, care este umplut fie în fiole individuale de 1 ml, fie în flacoane de sticlă sigilate cu un dop de cauciuc. Volumul lor este diferit - de la 5 ml la 0,5 litri. Fiolele sunt depozitate în pachete de zece, sticlele și flacoanele se află în cutii separate împreună cu instrucțiunile.

Proprietăți farmacologice

Limfocitele sunt de diferite tipuri - unele reglează activitatea sistemului imunitar (celulele B), în timp ce altele ucid celulele străine (celulele T). Acest medicament funcționează atât pe corpul T, cât și pe corpul B. Le stimulează activitatea, acționează asupra antigenelor numite macrofage și accelerează fagocitoza, adică absorbția corpurilor străine de către celulele ucigașe. După aplicarea „Ribotan” în fluxul sanguin, cantitatea de interferoni - proteine ​​care protejează celulele de pătrunderea virusurilor.Acest medicament previne infecțiile infecțioase, prin urmare este utilizat ca tratament preventiv împotriva hepatitelor de diferite tipuri, răceli, ciumă, conjunctivită, gripă, boli dermatologice. Peptidele care alcătuiesc compoziția sporesc efectul vaccinului introdus înainte de a utiliza acest medicament, deoarece cresc durata imunității dobândite artificial și sporesc rezistența acesteia de o dată și jumătate până la două ori.

Verificați motivul căderea părului la pisici, și află cum detectează păduchii și puricii.
Activarea enzimei lizozime de către acidul ribonucleic face posibilă distrugerea pereților celulari ai bacteriilor patogene. „Ribotan” funcționează ca o compensație pentru lipsa propriei imunități, deoarece crește numărul de celule sanguine responsabile de imunitate.
Știați? Clonarea animalelor de companie este o problemă în jurul căreia continuă controversa etică și morală. Adevărat, proprietarii care își adoră enorm animalele de companie nu vor fi opriți de nicio problemă morală sau financiară înainte de „învierea” animalelor de companie cu blană. În 2004, o pisică domestică numită Nicky a fost clonată pentru prima dată în comerț. Stăpânul ei a trebuit să plătească cincizeci de mii de dolari pentru a obține o copie mică a pisicii decedate. Proprietarul nu regretă deloc un astfel de act și susține că noul animal în obiceiurile sale este absolut identic cu versiunea originală..

Indicații de utilizare

Acest medicament este rar utilizat singur. De obicei, face parte dintr-o terapie complexă antivirală și antibacteriană, în timpul căreia este responsabilă pentru întărirea corpului. În primul rând, se administrează animalelor cu infecții fungice, virale sau bacteriene, precum și celor care au suferit o infestare parazitară. În al doilea rând, acest medicament este utilizat ca imunomodulator la animalele care poartă boli patologice severe însoțite de imunodeficiență - de exemplu, leucopenie (o scădere a numărului de leucocite).Pentru a spori efectul vaccinului, acesta este administrat simultan cu acesta sau administrat în avans - cu aproximativ trei ore înainte. Pisicile care sunt stresate sunt sfătuiți să administreze acest medicament o dată sau de două ori pentru a spori apărarea organismului. „Ribotan” trebuie administrat cu o oră înainte de transportul pe termen lung pentru a accelera recuperarea postoperatorie. Este indicat pentru utilizare la pisici de la două săptămâni și la pisicile însărcinate ca profilaxie.

Îngrijirea pisicilor este foarte importantă, așa că aveți grijă, cum să alegi o casă, coaseți o pătură, face un post de zgâriere, alege numele, jucărie, umplutură de toaletă, purtând și furminator.

Mod de administrare și dozare

Dacă cumpărați o fiolă, va fi foarte ușor să calculați dozele. Fiecare fiolă conține 1 ml din această substanță, care este egală cu doza normală pentru un adult. În scopuri profilaxice, acest medicament trebuie străpuns de două ori pe lună, o fiolă. Dacă este planificat un eveniment stresant, fie că este vorba de o tunsoare sau de o vizită la medicul veterinar, trebuie să introduceți o doză minimă o dată cu zece ore înainte de stresul așteptat. Dacă animalul dvs. este bolnav, atunci este prescris un curs de șase zile, cu o introducere zilnică a unei doze. Pentru bolile infecțioase grave și leziunile, această doză este crescută la 2 ml la un moment dat.

Important! Utilizați un regim al acestui medicament adecvat pentru sănătatea animalului dvs. de companie. Abaterea în direcția unui supradozaj, precum și administrarea prematură a injecțiilor, reduc eficacitatea medicamentului.
Dacă boala tocmai a început să se dezvolte, respectați următoarea doză: administrarea a 1 ml de trei ori pe zi, cu un interval de patru zile. Infecția ar trebui să se retragă, dar dacă începe să se manifeste din nou, zece zile mai târziu se repetă același curs zilnic. Tratamentul cu "Ribotan" se efectuează simultan cu terapia cu seruri sau medicamente prescrise pentru tratament în cazul dvs. specific (de exemplu, cardiac).pisicăSoluția trebuie injectată intravenos pentru boli infecțioase sau în țesutul muscular în timpul terapiei preventive. Asigurați-vă că tratați zona în care va fi introdus acul cu o soluție de alcool și dezinfectați singuri ace sau folosiți o seringă de unică folosință.

Instrucțiuni Speciale

Puteți utiliza acest medicament pe pisici fără acordul prealabil cu medicul veterinar. Principalul lucru este să respectați doza și să monitorizați dacă ambalajul în care ați cumpărat medicamentul este sigilat. Nu vă puteți injecta animalul de companie cu un medicament care se afla într-o sticlă cu capac slăbit sau care are semne de înflorire. Orice impurități, cum ar fi sedimentele și culoarea unei substanțe în mod normal transparente, ar trebui să fie motivul eliminării. Utilizați numai medicamentul care nu a expirat.

Știați? Grațiozitatea mersului pisicii se explică prin trăsăturile structurale ale labelor acestor animale. În ciuda faptului că există atât degete cât și tocuri pe piciorul pufos, pisica pășește doar pe degetele de la picioare, mișcându-se în acest fel chiar la vârfurile labelor. Așa este baletul pisicii.

Contraindicații și efecte secundare

Contraindicațiile la acest medicament sunt aproape complet absente din cauza faptului că acest medicament este absolut natural. În plus, se obține din timus - un organ al secreției interne la mamifere, deci este imposibilă o supradoză. Nu există efecte secundare. Este foarte rar ca unele animale să prezinte intoleranță individuală la "Ribotan", dar aceste cazuri sunt izolate și, după oprirea utilizării acestui medicament, toate simptomele alergice care au reușit să se manifeste dispar..pisică

Termenul și condițiile de depozitare

Sterilitatea este o condiție importantă pentru depozitarea corectă a "Ribotan". Acest medicament trebuie închis ermetic, în sticla originală, păstrat separat de alimente și apă potabilă și, cel mai important, să nu fie expus fluctuațiilor de temperatură. O temperatură stabilă trebuie menținută în cameră sau frigider nu mai mare de +10 ° С și nu mai mică de +2 ° С. De la data fabricației, acest medicament poate fi păstrat timp de doi ani.. Toate sticlele pe care nu ați avut timp să le folosiți în această perioadă trebuie aruncate și achiziționate altele noi. Apropo, după deschiderea flaconului, medicamentul din acesta își păstrează proprietățile doar o jumătate de oră din cauza contaminării cu microflora de aer străină.

Important! Acest medicament tratează și bolile netransmisibile. Chiar dacă aveți dubii dacă animalul dumneavoastră este bolnav și nu sunteți sigur dacă este necesar un tratament, o injecție profilactică "Ribotana" va fi util.
Acest preparat proteic are ca scop întărirea corpului animalelor de companie prin stimularea imunității acestora. Naturalitatea și absența contraindicațiilor vor încânta orice proprietar de feline, deoarece acest medicament imunomodulator poate fi utilizat fără sfatul medicului veterinar și cu cea mai mică îndoială cu privire la sănătatea animalului de companie.Are ambalaje porționate, prin urmare, este convenabil în dozare și utilizare. Disponibilitatea și prețul scăzut al acestui medicament îl fac un medicament indispensabil în cabinetul de medicină veterinară de acasă. Cunoscând indicațiile de utilizare și regulile de dozare, vă puteți îngriji cu ușurință de sănătatea animalului de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Ribotan" - din ce și cum să se utilizeze pentru pisici