Ribotan pentru pisici

Ribotan este un imunomodulator de origine biologică, care este utilizat pentru a restabili imunitatea la pisici și pisoi mici. Medicamentul a fost dezvoltat și produs de compania internă Vetzverocenter. Poate fi utilizat atât pentru tratamentul imunodeficienței, cât și pentru prevenirea patologiilor virale.

Ribotan pentru pisici

Baza unui preparat biologic este alcătuită din peptide cu greutate moleculară mică și fragmente de ARN, care determină proprietățile și acțiunea imunomodulatorului. De asemenea, conține clorură de sodiu și apă preparată printr-o metodă specială. Aceste componente au doar o funcție auxiliară..

Deoarece baza medicamentului este substanțele biologice, anumite reguli trebuie respectate în timpul depozitării. Pentru depozitare, trebuie să selectați un loc uscat, protejat de razele UV directe. Temperatura aerului ar trebui să fie între 2 și 10 ° C, deci merită să puneți flacoanele agentului imunostimulator în frigider sau în alt loc adecvat. Regulile de depozitare trebuie respectate la transportul medicamentului..

Notă! Dacă sticla este deschisă, resturile medicamentului care nu au fost utilizate în decurs de 30 de minute trebuie eliminate în conformitate cu legislația. Este strict interzisă depozitarea acestora..

Proprietăți biologice

Ribotan are un spectru larg de activitate:

 • mărește apărarea corpului animalului;
 • stimulează producția de interferon, o proteină care este produsă ca răspuns la infecție și protejează celulele;
 • începe procesele de regenerare, accelerează vindecarea rănilor și a leziunilor;
 • previne manifestarea consecințelor negative în situații stresante și acțiunea altor acțiuni negative;
 • are efect antitoxic.

Pisica minciuna

Atunci când se utilizează medicamentul atât în ​​scop profilactic, cât și în scop terapeutic, rezistența la infecții virale se formează în corpul animalului. O altă caracteristică a medicamentului este că poate crește efectul imunologic al vaccinului. Medicamentul sporește imunitatea împotriva bolilor virale și o păstrează pentru o perioadă lungă de timp.

Costul

Prețul unui pachet Ribotan de 10 fiole de 1 ml în farmaciile online este în medie de 900 de ruble. În multe farmacii și magazine veterinare, fiolele pot fi achiziționate individual. În acest caz, costul unei fiole va fi de aproximativ 120 de ruble. Prețul se poate modifica în sus sau în jos în diferite regiuni și farmacii. Prețul scăzut în comparație cu alți agenți imunostimulatori poate fi, de asemenea, atribuit avantajelor Ribotan.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Ribotan este utilizat pentru pisicile cu diverse boli infecțioase, precum și pentru patologiile care sunt însoțite de imunodeficiență, pentru a-și crește apărarea. De asemenea, medicamentul este utilizat pentru a preveni patologiile cauzate de diferite microorganisme dăunătoare:

 • viruși;
 • ciuperci;
 • bacterii.

Un imunomodulator este, de asemenea, prescris în astfel de situații:

 • în timpul vaccinării;
 • în situații stresante;
 • după operație și leziuni grave.

Pisică mare britanică

Medicamentul poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente pentru boli de diferite origini, inclusiv pentru cele care nu sunt contagioase.

Cum se aplică

Injecțiile cu Ribotan se administrează intramuscular sau subcutanat. Doza se calculează în funcție de vârsta animalului:

 1. Pisicuțele care nu au împlinit încă 3 luni trebuie să se injecteze 0,5-1,0 ml o dată.
 2. Pentru animalele tinere de peste 3 luni, o singură doză este de 1-1,5 ml.
 3. Pisicile adulte și pisicile trebuie să injecteze 1-2 ml la un moment dat, în funcție de dimensiune și de alți factori.

Schema de aplicare depinde dacă imunomodulatorul este utilizat pentru profilaxie sau în scopuri terapeutice:

 1. Pentru a preveni infecțiile virale și a întări imunitatea, medicamentul din dozele de mai sus trebuie administrat de 2-3 ori pe lună.
 2. Când se tratează patologiile infecțioase, precum și în timpul unei perioade de risc ridicat de infecție (în timpul unei epidemii), se administrează o injecție la fiecare 3-5 zile.
 3. Dacă boala tocmai a început să prezinte simptome, Ribotan este injectat de 2-3 ori cu un interval de 3-5 zile. Regimul exact de tratament este determinat în funcție de manifestarea simptomelor, starea generală a animalului și alți factori. Dacă este necesar, repetați cursul după 2 săptămâni..

Injecția subcutanată a unui pisoi

Nu se recomandă încălcarea regimului medicamentului, deoarece acest lucru poate afecta negativ eficacitatea acestuia. Dacă injectarea nu se face la timp din anumite motive, trebuie corectată cât mai curând posibil. Mai mult, medicamentul este utilizat conform schemei utilizate.

Instrucțiunile indică faptul că nu au existat particularități la prima administrare sau retragerea medicamentului, dar dacă utilizați un imunomodulator pentru prima dată, observați reacția animalului.

Notă! Pentru administrarea medicamentului trebuie folosite seringi sterile. Locul injectării trebuie tratat cu alcool medical..

Contraindicații și efecte secundare

Ribotan poate fi utilizat pentru pisici și pisoi de orice vârstă. Greutatea și rasa, de asemenea, nu contează. Imunomodulatorul este aprobat pentru utilizare de către femeile însărcinate și care alăptează, îmbătrânirea și alte animale, indiferent de starea lor de sănătate..

Agentul imunostimulator este combinat cu alte medicamente care sunt utilizate pentru a elimina cauza bolii sau a tratamentului simptomatic.

Ribotan nu provoacă efecte secundare și este întotdeauna bine tolerat de animale. Nu au existat reacții negative la medicament de către medici și proprietarii de pisici pe o perioadă lungă de utilizare..

Avantaje și dezavantaje

Ribotan are o serie de avantaje:

 • Permis tuturor animalelor fără restricții.
 • Nu provoacă efecte secundare.
 • Diferă în ceea ce privește eficiența ridicată, care a fost confirmată de studii clinice și de utilizarea medicamentului în practică.
 • Poate fi utilizat pentru a preveni infecțiile virale sau pentru a restabili imunitatea.
 • Se combină cu medicamente chimice.

Pisoi pe copac

Dezavantajele includ următoarele:

 • Este produs sub formă de soluție injectabilă, iar unii proprietari nu știu cum sau se tem să facă injecții animalelor lor de companie.
 • Necesită condiții speciale de depozitare, ceea ce este deosebit de incomod dacă este necesar transportul medicamentului.

Notă! Ribotan este considerat un medicament sigur, dar trebuie să consultați un medic înainte de al utiliza. Vă va ajuta să calculați corect doza și regimul.

Instrucțiuni Speciale

Nu trebuie să utilizați Ribotan în astfel de cazuri:

 1. Nu există nicio etichetă pe flacon cu informații despre compoziție, datele de expirare, producătorii și alte marcaje.
 2. Integritatea sticlei sau a capacului este ruptă.
 3. Medicamentul și-a schimbat consistența.
 4. Medicamentul a schimbat culoarea, înnorarea sau alte semne de avertizare.
 5. În partea de jos s-a format un sediment.
 6. Data expirata.

Pisicuță frumoasă

De asemenea, utilizarea medicamentului trebuie abandonată dacă nu sunt respectate condițiile de depozitare corespunzătoare. În fiecare dintre aceste cazuri, este necesar să se elimine imunomodulatorul, deoarece poate dăuna animalului..

Recenzii proprietarului

Oksana, proprietarul unei pisici de 5 ani:

„După un tratament pe termen lung pentru pneumonie, pisica lui Vaska este foarte slabă. La sfatul unui prieten care lucrează ca medic veterinar, au început să facă injecții cu Ribotan. Deja după prima injecție, am observat rezultatele - pofta de mâncare a devenit mai bună, pisica a început să alerge după mine prin casă și să cerșească din gospodărie. Au fost administrate în total 3 injecții cu un interval de 5 zile. Pisica nu a rezistat în mod special injecțiilor, aparent nedureroase ”.

Victoria, proprietara unui pisoi de 4 luni:

„Când epidemia de panleucopenie se dezlănțuia în oraș, eram foarte îngrijorat de pisoiul meu. Medicul a sfătuit să înjunghie Ribotanul pentru prevenire. Nu știu dacă acest medicament este într-adevăr atât de eficient, dar boala ne-a cruțat. Nu am observat nicio reacție negativă din partea organismului animal ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Andrey, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Ribotan este un bun imunostimulant intern, deși nu îl consider un panaceu. Pentru proprietarii de pisici, vă recomand să o utilizați pentru vaccinare. După cum arată practica, în acest caz, imunizarea va aduce mai mult efect. De multe ori îl prescriu pentru boli infecțioase. Odată ce un mic experiment a fost realizat cu colegii. Am aflat că animalele, care au inclus un medicament imunostimulant în terapia complexă, s-au recuperat mai repede și, cu un grad sever al bolii, s-au recuperat mai des ”.

Valentina Petrovna, medic veterinar:

„Există o mare selecție de imunostimulanți interni și străini pe piață. Unii dintre ei îi consider cu mare neîncredere, deși uneori îl folosesc pe Ribotan în practica mea. Având în vedere prețul scăzut, funcționează eficient și ajută la gestionarea diferitelor boli infecțioase, deși nu îl pot numi cel mai bun medicament dintre analogi. În practica mea, nu a existat niciun caz de reacții adverse, astfel încât medicamentul cu siguranță nu vă va afecta animalul de companie ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ribotan pentru pisici