9 Flori și plante pisicilor nu le plac

Pisica poate deveni o „problemă” dacă îți distruge plantele. Interesant este că majoritatea fiarelor cu coadă roagă flori cu o furie irezistibilă, de parcă s-ar răzbuna pentru ceva. Să ne dăm seama ce plante vor păstra verdețurile vii în casă și grădină..

De ce dezgropă pisicile și mănâncă flori?

Nu veți rezolva problema dacă comportamentul greșit al animalului de companie este legat de nevoi fiziologice. Pentru digestia normală, pisicile au nevoie de fibre grosiere, dacă nu sunt suficiente, pisica va mânca „isteric” plante și chiar hârtie igienică.

Pisicile pot dezgropa și mânca răsaduri în timp ce suferă avitaminoza. Al doilea motiv pentru a săpa paturi de flori este de a găsi un loc confortabil pentru a repara. În acest caz, pisica va viza flori și răsaduri, deoarece solul de sub ele este liber.

6 flori și plante nu le plac pisicilor

Imediat, observăm că plantele care sperie pisicile nu dăunează sănătății și nu scufundă animalele de companie în stres. Singura funcție este sperierea. Adică, pisica vă va ocoli patul de flori, ghidat doar de instincte.

  • Dog Coleus (Coleus Canina). Cea mai faimoasă plantă respingătoare. Rețineți că mirosul pe care îl emite este foarte asemănător cu urina câinelui, deci această plantă ar trebui folosită numai în grădină. Coleus canin crește bine fără prea multă îngrijire și chiar în condiții de secetă. În plus, pământul de sub plantă rămâne întotdeauna umed, ceea ce sperie pisica din motive de curățenie..
  • Lavandă. Repelent natural pentru pisici și „iarbă” de grădină foarte frumoasă. Lavanda crește în tufișuri de până la 30 cm înălțime, înflorește frumos și miroase grozav. Mirosul de lavandă este puternic și dulce și, prin urmare, neplăcut pentru pisici. Lavanda crește bine pe solul "sărac", nu se teme de secetă și este nepretențioasă în îngrijire.
  • Nemuritoare italiană (Helichrysum angustifolium sau Iitalicum). O plantă frumoasă cu o culoare sălbatică, galbenă. Immortelle este considerat un arbust exotic, deși este absolut nepretențios. Florile au un miros intens de curry (condiment), care este foarte enervant pentru pisici.
Dog Coleus (Coleus Canina)
Lavandă
Nemuritoare italiană (Helichrysum angustifolium sau Iitalicum)
Marshmint (Pennyroyal)
Rozmarin (Rosmarinus officinalis)
Ruta parfumată (Ruta Graveolens)
  • Marshmint (Pennyroyal). Unul dintre cele mai "mici" soiuri de mentă. Anterior, această specie era folosită pe scară largă la gătit, dar menta a înlocuit-o aproape complet..

Este interesant! Există, de asemenea, catnip, care va colecta pisici din toate cartierele din jur în grădina dvs..

  • Rozmarin (Rosmarinus officinalis). De obicei cultivat pentru uz culinar ca condiment. Cu toate acestea, pisicilor nu le place acest parfum și ocolesc planta. Rozmarinul poate fi cultivat atât în ​​ghivece, cât și în paturi. Un veșnic verde este cea mai bună alegere, deoarece nu trebuie să fie plantat în fiecare sezon.
  • Ruta parfumată (Ruta Graveolens). Un arbust care sperie cu succes pisicile departe de site. Cu toate acestea, Ruta este otrăvitor atunci când este mâncat.

„Plantele de barieră” - protecția vieții site-ului

Pisicile evită instinctiv tufișurile spinoase. Faptul este că pisica determină cât de sigur este să pășești prin obstacol cu ​​ajutorul mustăților sale. Din moment ce mustățile pisicii se odihnesc împotriva multor ace, pisica decide să ocolească planta..

Păducel
Măceșă (Rosa rugosa)
Agrişă
  • Păducel. Arbust de foioase cu spini ascuțiți, care. Păducelul crește rapid și violent, așa că trebuie tăiat.
  • Măceșă (Rosa Rugosa). O plantă stufoasă și spinoasă, cu o culoare roz excelentă. La fel ca păducelul, măceșii trebuie tăiați, dar este ușor să formați un gard viu din 2-3 ani.
  • Agrişă. Înspăimântă pisica atât cu spini, cât și cu miros de fructe. Arbuștii sunt veșnic verzi și foioși. Cu ajutorul afinei, o pisică poate fi înțărcată din necesitatea unei grădini. În plus, acest arbust „se simte” grozav într-o oală.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Flori și plante pisicilor nu le plac