Cât cântărește maine coon în 1 an?

Privind la acest bărbat frumos și incredibil de la naștere, vă întrebați: „Care va fi greutatea Maine Coon la 1 an?” Este deja puțin mai mare decât rasele normale de la naștere. Cu vârsta, greutatea și înălțimea Maine Coons crește.

Etape de creștere

La 1 an, greutatea Maine Coon va depinde de modul în care au decurs perioadele de creștere. Fiecare perioadă la un pisoi, ca la un copil, are propriii indicatori de creștere în greutate. Puteți vedea acest lucru mai detaliat mai jos..

 • Perioada neonatală. Cel mai scurt. Durata - 4 zile. Cât de mult va adăuga un pisoi va depinde de modul în care s-a născut.
 • Supt. Durata - 4 săptămâni. Creșterea în greutate este stabilă. Până la 2 luni, greutatea animalului de companie poate fi egală cu 1,5 kg.
 • Tranziție. Aceasta este perioada cea mai volatilă. Indicatorii greutății și înălțimii uneori încetinesc, uneori cresc semnificativ. În general, perioada de tranziție este de 4-7 săptămâni. În același timp, de la a 3-a până la a 5-a săptămână, creșterea în kilograme devine mai mică. Spre sfârșitul acestei perioade de creștere, animalul trece complet la hrana solidă și acest lucru îi conferă un plus semnificativ.
 • Post-aspirare. Nu cea mai lungă perioadă, durează doar de la 7 la 8 săptămâni. Pisicuța devine complet independentă.

Nu numai caracteristicile fiziologice ale dezvoltării afectează greutatea. Aceasta poate include, de asemenea, factori externi, ceea ce este, de asemenea, important..

Creșterea până la un an și un an

Diferența de greutate și înălțime între sexele pisicilor nu este mare, dar există. Un animal pe lună este în intervalul de 560-680 de grame. În acest caz, pisica poate ajunge la 750 de grame..

La 1 an, pisica Maine Coon are o marcă de greutate care arată 6 kg. În același timp, pisica poate forma bine toate cele 9.

Este demn de remarcat faptul că dacă indicatorul, mai aproape de 2 ani, a atins 10 kg, atunci nutriția pisicii la un an nu a fost corectă. Merită să contactați un medic veterinar, fără greș. 10 kg sau mai mult, afectează negativ starea sistemului cardiovascular și a articulațiilor.

Influența externă

O mare parte din viața unui Maine Coon depinde de locul și modul în care s-a născut pisoiul (la crescătorie sau nu) sau de habitatul său. Următorul factor poate fi stresul. Pisoii trebuie protejați de factorii de stres, altfel dimensiunea Maine Coon într-un an va fi mult mai mică decât cea indicată în tabel. Protejați aceste bucăți drăguțe de zgomot, schimbări de temperatură.

Dieta unei pisici Maine Coon care alăptează trebuie să fie completă și echilibrată. Creșterile în 4 luni cresc de 4 ori, în 8 luni - 8 ori. Și, de asemenea, mai departe. Vârful creșterii este observat în perioada de activitate crescută - aceasta este de 4-5 luni.

Hrănire

Cum să hrănești un Maine Coon în vârstă de un an nu se poate face decât știind ce să le oferi. Lista nu este lungă, dar este importantă pentru o creștere normală și completă..

Nu manca:

 • Carnea Maine Coon este permisă, dar carnea de porc nu este permisă;
 • în niciun caz nu dați animalelor de companie alimente grase: ulei, de exemplu;
 • fii atent că nu există oase în mâncare. Nici oasele nu sunt permise;
 • nu este nevoie să se dea carne crudă. Mai bine să fierbeți;
 • ca un copil, cârnații, cârnații și altele asemenea nu sunt permise;
 • acordați atenție, astfel încât să nu turnați greșit mâncarea cu mirodenii în vas: sare, piper etc .;
 • în niciun caz medicamentele dvs. nu trebuie să intre în mâncarea sa. Chiar dacă sunt vitamine simple. Maine Coons au un echilibru diferit de substanțe.

Dacă urmați toate instrucțiunile pentru îngrijirea și hrănirea corespunzătoare, o pisică Maine Coon va cântări aproximativ 6-7 kilograme la vârsta de 1 an. Pisicile cântăresc mai puțin decât pisicile. Dacă este o pisică castrată, atunci greutatea sa poate fi și mai mare..

Au izbucnit controverse cu privire la ce să hrănească pe Maine Coon pe an. Există trei opțiuni și toate sunt permise, poate fi: mâncare uscată, conserve, mâncare de casă. Fiecare are propriile avantaje și riscuri. Mâncarea uscată este o dietă echilibrată la un preț scăzut. Conserve - mai bine absorbit, are tot ce aveți nevoie pentru o creștere completă, dar are o perioadă de valabilitate limitată.

An

1 an pentru Maine Coon este deja o vârstă independentă, putem spune că într-un an este deja o pisică adultă. În această perioadă, cel mai important lucru este să ai grijă de o nutriție adecvată..

Opiniile au fost împărțite în 2 categorii. Unii recomandă acces gratuit la alimente, în timp ce aceștia din urmă insistă pe două mese pe zi. Din fotografia lui Maine Coon într-un an, se vede că dimensiunea sa a crescut, iar aceasta nu este doar greutate, ci și înălțime, lungime.

Furajul trebuie să conțină toți aditivii și oligoelementele necesare. Dacă există mai multe animale în casă, atunci acestea pot fi hrănite în cele două moduri descrise mai sus. În același timp, merită menționat cât de mult cântărește Maine Coon pe an, va depinde în continuare dacă Maine Coon este castrat sau nu. Pisicile castrate au nevoie de mai puțină mâncare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât cântărește maine coon în 1 an?