Dermatita alergică la pisici - descrierea speciei

Adesea, animalele suferă de aceleași boli ca și oamenii. Dermatita alergică la pisici este dificil de observat de către un proprietar grijuliu. O boală obișnuită și aparent inofensivă poate fi fatală pentru un animal de companie. Cum să recunoaștem o boală și cum să o tratăm?

 • Alimentară;
 • Purice;
 • Atopic;
 • Miliard.

La rândul lor, acestea sunt împărțite în grupuri mai mici. Dermatita alergică este cel mai dificil de tratat. Prin urmare, merită luată în considerare mai detaliat subgrupurile sale și caracteristicile acestora..

Trebuie remarcat faptul că dermatita alergică nu este o boală, ci mai degrabă o reacție. O pisică se naște cu predispoziție la alergii. Apoi, totul depinde de cât de agresiv va fi alergenul..

Dermatită alimentară

Dermatita alimentară la pisici poate apărea cel mai des. Motivul constă în hrana de calitate slabă. Suplimentele ieftine și nesănătoase declanșează alergii. O pisică poate mânca un astfel de produs mult timp și într-o zi corpul va eșua. Desigur, nu fiecare animal de companie va reacționa la stimul, ci doar cei care au o predispoziție la nivel genetic.

Simptomele dermatitei alimentare sunt similare. Proprietarul, care urmărește sensibil animalele, pur și simplu nu poate să nu le observe.. Cel mai adesea, manifestările bolii vor fi după cum urmează:

 • Mâncărime;
 • Erupție pe anus, bot, abdomen și axile;
 • Chelie în locuri de erupții cutanate.

Pisica va deveni nervoasă și nu își va găsi un loc pentru ea însăși. Mâncărimea constantă o va ține trează.

Tratamentul bolii

Dacă suspectați dermatită la pisici, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar. Este necesar să vă pregătiți pentru un proces lung. Dermatita alimentară este foarte dificil de tratat. Faptul este că acest tip de alergie este denumit efect cumulativ. Un alergen este declanșat atunci când se atinge concentrația sa maximă posibilă în organism.

Din păcate, este imposibil să scapi o pisică de dermatita alimentară pentru totdeauna. Dacă boala a apărut o dată, atunci există întotdeauna riscuri de recidivă. Este irațional să folosiți un tratament extern sub formă de unguente antihistaminice. Primul lucru de făcut este să ajustați dieta pisicii și să încercați să calculați alergenul care a dus la boală. Pentru a face acest lucru, va trebui să studiați cu atenție compozițiile furajelor care au fost prezente recent în dieta animalului de companie..

După examinarea animalului și confirmarea diagnosticului, medicul veterinar va întocmi o dietă terapeutică. Acesta va include alimente hipoalergenice care nu sunt capabile să provoace o reacție nedorită.

Va trebui să începem un caiet special cu datele și numele fiecărei componente noi, care va intra treptat în dieta pisicii..

Dermatita de purici

Dermatita alergică la purici este adesea confundată cu prezența paraziților la un animal de companie. Cu toate acestea, una sau mai multe mușcături sunt suficiente pentru a provoca o alergie la o pisică domestică care nu este infectată cu purici. Mușcătura determină pielea să se zgârie. Animalul se rupe literalmente în bucăți cu labele. Acest lucru se datorează faptului că puricii transportă alergenul în sângele pisicii cu ajutorul salivei sale..

Simptomele rămân aceleași:

 • Mâncărime;
 • Zgârieturi sângeroase;
 • Stare de spirit agresivă sau deprimată (în funcție de natura pisicii).

Tratamentul dermatitei prin purici

Dermatita de purici trebuie tratată cu agenți antiparazitari. Acestea pot fi gulere obișnuite, picături, spray-uri și șampoane. Singura diferență este că acestea trebuie utilizate mult mai des. În paralel, în timpul terapiei, ar trebui utilizate unguente și antihistaminice, care vor fi prescrise de un medic veterinar.

Dermatita atopica

Dermatita atopică, aceasta este o altă varietate. Este confundat cu alimentele deoarece medicii veterinari noștri nu au studii clinice și teste de alergie. Diagnosticul trebuie făcut pe baza unor indicatori externi.

Dermatita atopică este într-adevăr similară cu dermatita transmisă de alimente. Numai el este o formă cronică a bolii care poate fi în remisie sau în progres. Alergenii pot fi:

 • Polenul plantelor;
 • Praf sau acarieni;
 • Ciuperca;
 • Nutrienți.

Simptomele se pot agrava. Pe pielea pisicii pot apărea răni purulente, zgârieturi, peeling. Pielea din jurul ochilor și urechilor este cea mai afectată.

Tratamentul dermatitei atopice

Este necesar să tratați dermatita la o pisică în mai multe etape.. În primul rând, este necesar să identificați cu exactitate alergenul și să excludeți orice contact al animalului cu acesta.. În continuare, urmează terapia medicamentoasă și întărirea sistemului imunitar cu ajutorul substanțelor stimulatoare, care vor fi prescrise de medicul veterinar. Corpul pisicii va trebui curățat cu sorbanți care îndepărtează ușor iritantul din corp. De asemenea, animalul de companie va avea nevoie de atenția proprietarului, deoarece dermatita este cel mai puternic stres pentru pisică..

Dermatită de miliarde de dolari

Oamenii numesc miliardime dermatită eczemă. Nu aparține unei boli independente, ci mai degrabă este rezultatul mai multor patologii. Simptomele eczemelor sunt descuamarea, vezicule și noduli pe piele. Se pot observa zone de distracție.

Pentru o vreme, pielea poate deveni normală, dar ridurile apar la locul iritării. Vestea bună pentru proprietar este că eczema este tratabilă și poate dispărea complet cu o abordare cuprinzătoare.. Următorii factori pot provoca dermatită miliardară:

 • Pieptănarea pe termen lung a unui singur loc;
 • Folosirea unguentelor;
 • Tulburări ale sistemului nervos;
 • Boli ale stomacului și rinichilor.

Tratamentul dermatitei miliardare

Tratamentul ar trebui să înceapă prin eliminarea afecțiunii care a provocat eczeme. Acest lucru va necesita o examinare amănunțită. Pe fondul terapiei principale care vizează cauza bolii, medicul prescrie sedative și antihistaminice pentru a atenua starea pisicii.

Veterinarii sunt siguri că câinele tolerează mai ușor toate tipurile de dermatită. Nu se știe cu ce este legat acest lucru, dar mulți oameni știu cum sunt aranjate subtil pisicile. Acestea sunt creaturi foarte sofisticate și capricioase. Tratamentul eficient alergic poate ajuta la ameliorarea durerii pisicii tale. Doar o abordare integrată și îngrijirea proprietarului pot ajuta un animal de companie pufos să supraviețuiască unei boli dificile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dermatita alergică la pisici - descrierea speciei