Amit: descriere, compoziție și aplicare pentru câini și pisici

Decizia de a începe în casa ta câine sau o pisica, este important să ne amintim că suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit. Pentru proprietar, un animal de companie devine practic un membru al familiei, ceea ce necesită îngrijire regulată și monitorizare constantă a stării sale de sănătate. Din păcate, atât câinii, cât și pisicile pot ceda din când în când la tot felul de boli. Cel mai bine este să vă asigurați că astfel de probleme sunt prevenite cu atenție. Dar dacă boala animalului de companie persistă, este important să știți cum să o tratați. Mai departe în articol vom vorbi despre un medicament pentru animale numit „Amit”. Vom afla ce este, în ce cazuri este utilizat și vom analiza doza, pe baza instrucțiunilor de utilizare a medicamentului.

Compoziție și proprietăți farmacologice

Principalul ingredient activ al medicamentului "Amit" este amitraz. Prednisolonul, polietilen glicolul și dimetil sulfoxidul acționează ca elemente ajutătoare.Esența principalului mecanism de lucru al amitrazului este că acționează asupra receptorilor octopaminici ai căpușelor, blocând astfel conducerea nervoasă impulsivă și perturbând procesele motorii ale organismelor..

Important! După ce a fost aplicat pe piele, medicamentul "Amit" nu este absorbit în sânge, are un efect local, localizat asupra pielii, glandelor sebacee și foliculilor de păr. Datorită acestui fapt, aparține unui număr de animale de companie care nu sunt periculoase pentru organism..
Ca urmare, paralizia apare mai întâi, iar mai târziu moartea acestor paraziți..

Datorită elementelor auxiliare ale medicamentului, acaricidul este capabil să pătrundă în adâncurile straturilor pielii în acele locuri în care sunt localizați indivizi paraziți..

De asemenea, are un efect antiinflamator, ameliorează mâncărimea și, de asemenea, vindecă țesuturile afectate..

Formular de eliberare

Medicamentul "Amit" este prezentat sub forma unui lichid uleios de o nuanță gălbuie, nu are un miros specific. Disponibil în sticle de sticlă de 10 ml și sticle de polimer de 15 ml. Există, de asemenea, pipete de picurare de 1 ml pentru o singură utilizare.

Medicamentele care sunt folosite în lupta împotriva căpușelor includ „Surolan”, "Sinulox", „Ivermek”.

Indicații de utilizare

Un medic veterinar poate prescrie picături Amit pentru câini și pisici dacă animalele au astfel de boli:

  • otodectoză;
  • arcoptoza;
  • notoedroză;
  • demodicoză.

Mod de administrare și dozare

Acest medicament nu este dificil de utilizat. Este suficient doar să respectați câteva reguli și să respectați dozele sugerate de medicul veterinar.

Pentru câini

Dacă câinele este lovit de demodicoză sau de o altă boală care este inclusă pe lista indicațiilor pentru utilizarea Amit, trebuie mai întâi să curățați temeinic pielea afectată de cruste și cruste. Apoi, ar trebui să aplicați un strat subțire de medicament pe zonele afectate, veți avea nevoie de aproximativ 0,5 ml pe 1 kg din greutatea animalului de companie.

Vă va fi util să știți cum să vindeci un câine de o căpușă subcutanată.
Lichidul medicinal trebuie distribuit uniform pe zona afectată de la periferie la centru. În acest caz, se recomandă captarea a aproximativ 1 cm de piele sănătoasă.

Pentru a împiedica câinele să lingă medicamentul, puteți purta botul sau gulerul gâtului. Unii proprietari de animale sunt sfătuiți să închidă fălcile câinelui cu o buclă de împletitură.Oricare dintre aceste dispozitive poate fi îndepărtat în termen de 15-20 de minute de la aplicarea Amit.

Un astfel de tratament al zonelor afectate trebuie efectuat de două până la cinci ori, până când câinele se recuperează complet, ceea ce va fi confirmat de rezultatele unui examen veterinar. În acest caz, este important să se respecte intervalul de timp dintre aplicarea medicamentului (aproximativ 5 zile).

Boli frecvente la câini includ, de asemenea piroplasmoza, lichen, demodicoză, aspergiloză.
Dacă animalul a avut zone suficient de mari ale pielii afectate, atunci tratamentul trebuie împărțit în două proceduri, respectând intervalul de timp dintre ele într-o singură zi. În acest caz, medicamentul este recomandat să fie aplicat mai întâi pe o suprafață afectată a pielii și apoi pe alta.
Știați? Câinii își folosesc urechile ca un fel de radar, cu ajutorul căruia pot calcula sursa unui sunet în doar o miime de secundă. De asemenea, potrivit cercetătorilor, câinii sunt capabili să scoată aproximativ 10 sunete vocale diferite..

Pentru pisici

Tratarea pisicilor este aproape la fel cu tratarea pielii afectate a câinilor. Dacă animalul de companie a fost diagnosticat cu otodectoză (scabie a urechii), atunci mai întâi de toate, trebuie să umeziți un tampon de bumbac în Amit și să curățați canalul urechii de cruste și cruste..După aceea, medicamentul trebuie instilat în fiecare ureche (3-4 picături de Amit într-o deschidere a urechii). Pentru ca întreaga suprafață a urechii să fie procesată de înaltă calitate, puteți plia auriculele animalului de companie în jumătate și masați-l la bază cu mișcări ușoare..

Important! Chiar dacă doar o ureche a animalului a fost afectată de otodectoză, ambele urechi trebuie tratate în același timp..
Pentru a preveni stropirea medicamentului (de exemplu, dacă pisica scutură din cap), trebuie să-i fixați corpul într-un prosop sau o pătură pentru câteva minute și puteți ține ușor capul cu mâinile. Tratamentul în sine este împărțit în două proceduri, intervalul de timp între care ar trebui să fie de aproximativ 7-10 zile.
Afla cum vindecă o pisică de acarieni.

Precauții

Toate manipulările cu Amit trebuie efectuate cu mănuși medicale din cauciuc. Dacă medicamentul ajunge pe membranele mucoase sau pe piele, acestea trebuie spălate imediat cu multă apă curată..De asemenea, este important să țineți pisica sau câinele departe de copiii mici și să nu le călcați timp de 24 de ore după tratament. După finalizarea tuturor manipulărilor cu medicamentul, spălați-vă pe mâini cu apă și săpun..

Este interzisă utilizarea pipetelor sau fiolelor goale din medicamentul „Amit” în scopuri casnice. Acestea trebuie eliminate..

Efecte secundare

Nu au fost identificate efecte secundare ale medicamentului de la acarianul urechii „Amit”. În cazuri rare, poate apărea o ușoară iritare a pielii dacă animalul are un nivel crescut de intoleranță individuală la oricare dintre substanțele active ale medicamentului.

Contraindicații

Contraindicațiile pentru utilizarea acestui medicament sunt după cum urmează:

  • Nu utilizați Amit ca agent terapeutic pentru animalele de companie dacă acestea din urmă sunt alergice la oricare dintre ingredientele care alcătuiesc medicamentul.
  • Nu utilizați medicamentul în legătură cu animalele de companie care suferă de boli infecțioase.
  • Nu aplicați Amit pe animalele de companie slabe, însărcinate și care alăptează.
  • Este interzisă utilizarea medicamentului pentru cățeluși și pisoi cu vârsta sub 2 luni.

Termenul și condițiile de depozitare

Produsul trebuie păstrat numai într-o sticlă închisă. Zona de depozitare trebuie să fie întunecată și protejată de umiditate. Temperatura optimă a camerei este de la 0 la 25 ° C. A nu se păstra împreună cu alimente. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Știați? Câinii sunt capabili să elimine transpirația doar de pe tălpile labelor. Acesta este singurul mod în care pot elimina excesul de căldură din corpul lor. În ceea ce privește pisicile, acestea nu au deloc glande sudoripare..
După cum puteți vedea, instrumentul este destul de simplu de utilizat, are un spectru larg de acțiune. De asemenea, după cum reiese din recenzii, medicamentul „Amit” este foarte eficient. Este important să urmați în mod corespunzător recomandările medicului veterinar și să respectați dozele pentru a nu vă răni animalul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amit: descriere, compoziție și aplicare pentru câini și pisici