Anandin pentru pisici: compoziție și formă de eliberare, instrucțiuni de utilizare

Anandin pentru pisici este un medicament extrem de eficient dintr-o nouă generație cu un spectru terapeutic larg, utilizat pe scară largă în medicina veterinară. Disponibil în mai multe forme: unguent, picături, injecție. Instrumentul s-a dovedit în tratamentul multor boli infecțioase de severitate variabilă la animalele de companie. De asemenea, indicat ca profilaxie. Practic nu există contraindicații.

Compoziția și forma eliberării

Anandin este un produs medicamentos de producție internă, care are un scop terapeutic și profilactic. Utilizat în practica veterinară ca remediu împotriva diferitelor boli infecțioase la animale. Este cunoscut pentru efectul său farmacologic extins, care se datorează principalului ingredient activ din compoziție - glucaminopropilcarbacridonă. Este un imunostimulant puternic al etiologiei biologice, capabil să mărească apărarea organismului în orice circumstanțe negative..

Componentele suplimentare ale Anandin variază în funcție de forma de eliberare:

 • picături pentru ochi și intranasale - glicerol, apă distilată;
 • picături pentru urechi - grimadicină, permetrină, izopropanol, ulei de ricin;
 • unguent pentru uz extern - vaselină, ulei de ricin, salicilat de potasiu;
 • soluție apoasă - albastru de metilen.

Formele existente de Anandin pentru pisici sunt prezentate în tabel:

VedereDescriereFotografie vizuală
Picături în ochi și nasLichid de smarald ușor în sticle de 5 mlpicături în ochi și nas anandin
Picături pentru urechiSubstanță lichidă gălbuie. Disponibil în flacoane de 5 ml cu dozator picurătorpicături pentru urechi anandin
UnguentConsistență gelatinoasă de culoare galben deschis pentru aplicare externă pe piele. Eliberat în tuburi de 10 ganandin unguent
InjecţieLichid verzui transparent, cu miros specific slab. Are un ambalaj de fiole de 3 buc. într-un blister cu capacitatea de 1, 2 și 5 ml sau în sticle de 5, 10 și 100 ml

În ciuda compoziției biochimice similare în diferite forme ale medicamentului, este inacceptabil să se utilizeze un singur medicament pentru ochi și urechi. Dar picăturile intranazale de Anandin pentru pisici nu vor dăuna membranei oculare sensibile.

Anandin dintr-o sticlă deschisă poate fi utilizat în mod repetat, numai după fiecare dată când este bine închis. Depozitați acolo unde nu există lumina directă a soarelui și umiditate ridicată. Domeniu optim de temperatură - de la 0 la 25 ° C. Perioada de valabilitate a medicamentului ambalat este limitată la doi ani.

Acțiune terapeutică

Anandin diferă de compozițiile medicamentoase similare prin eficiență ridicată:

 • se descurcă eficient cu microflora patogenă a oricărei etape de dezvoltare și cu viruși de diferite etiologii;
 • datorită proprietăților sale regeneratoare, accelerează procesul de vindecare a pielii;
 • promovează recuperarea timpurie a lânii;
 • crește imunitatea;
 • previne dezvoltarea bolilor concomitente;
 • ameliorează procesul inflamator;
 • reduce intoxicația.

Abilitatea de a utiliza Anandin ca singurul tratament poate reduce stresul la animal asociat cu administrarea mai multor medicamente.

Programare

pisică cu ochii închiși

Este prescris pentru orice proces inflamator al membranei mucoase la pisici, care apare în principal în legătură cu o scădere a funcțiilor imune ale corpului. Astfel de boli includ:

 • otită;
 • conjunctivită;
 • rinita;
 • otodectoză;
 • a încetinit regenerarea pielii deteriorate;
 • stadiul dificil al imunodeficienței.

Acestea se manifestă prin următoarele simptome:

 • dificultăți de respirație;
 • secreție oculară și nazală;
 • lacrimare;
 • umflarea pleoapelor și a urechilor dureroase;
 • intoleranță la lumina puternică;
 • strănut.

Într-o astfel de situație, se recomandă contactarea urgentă a unei clinici veterinare. Ignorarea acestor manifestări duce la complicații grave sub forma unui flux într-o formă cronică. După stabilirea unui diagnostic precis, medicul prescrie tratamentul adecvat.

<="pointer-poziție-pointer" data-id ="4" data-place ="7"><="pointer-poziție-pointer" data-id ="3" data-place ="7">

Anandin este adesea prescris ca agent profilactic, ceea ce vă permite să creșteți imunitatea și să stingeți multiplicarea microorganismelor patogene din rudiment. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele de companie nevaccinate cu acces gratuit la stradă. Chiar și cu cea mai mică suspiciune că o pisică a fost infectată cu o infecție, este necesar să picurați imediat o doză profilactică (2 picături în fiecare canal nazal sau urechii) chiar înainte de a contacta un medic veterinar. Acest lucru va ușura starea animalului..

Instructiuni de folosire

Pentru diferite tipuri de infecții, medicii veterinari prescriu de obicei Anandin. Instrucțiunile de utilizare diferă în funcție de tipul de medicament și de scopul preconizat al acestuia. După examinare, medicul prescrie medicamentul adecvat și oferă recomandări detaliate..

Indiferent de sfaturile medicale, este necesar să se studieze în mod independent adnotarea atașată medicamentului și contraindicațiile existente.

Picături pentru urechi

Astfel de picături sunt prescrise pentru scabia urechii care apare pe fundalul otitei medii de origine bacteriană și fungică. Datorită proprietăților antimicrobiene și imunomodulatoare ale medicamentului, agenții patogeni ai căpușelor sunt suprimate. După ce urmează un curs terapeutic, mâncărimea dispare și inflamația dispare, iar cu otita medie, durerea dispare.

Medicamentul este utilizat în conformitate cu următoarea schemă:

 1. Curățați urechile de pisică de la descărcare cu un tampon de bumbac înmuiat în Anandin.
 2. Sticla este preîncălzită în palma mâinii.
 3. 4 picături sunt instilate în fiecare pasaj, ținând capul dacă animalul îl trage. Indiferent de locul focalizării inflamației, ambele urechi sunt tratate.
 4. După procedură, auriculele sunt masate pentru o perioadă scurtă de timp.

Astfel de manipulări se fac o dată pe zi timp de o săptămână. Dacă rezultatul dorit nu este respectat, continuați să picurați mai departe.

Picături pentru ochi și nas

utilizarea anandinei pentru pisici

Picăturile intranazale și oculare încep să fie instilate imediat când apare prima simptomatologie:

 • iritarea cojii ochiului - 3 picături pe interiorul pleoapei inferioare de două ori pe zi;
 • inflamație la nivelul nasului - 2-4 picături de până la 3 ori pe zi.

Tratamentul este continuat până când animalul de companie se simte mai bine, dar nu mai mult de 2 săptămâni..

<="pointer-poziție-pointer" data-id ="zece" data-place ="7">

Trebuie remarcat faptul că astfel de picături sunt ambalate în flacoane fără o duză de distribuire. Prin urmare, este necesară o pipetă, ceea ce complică foarte mult procedura de injectare a medicamentului. Lichidul medicinal este colectat în avans și abia atunci animalul este imobilizat. Se recomandă să faceți o iluminare slabă, astfel încât pisica să nu se strângă..

Unguent

Unguentul este utilizat pentru a accelera vindecarea pielii cu tăieturi, arsuri, dermatită și alte probleme. Masa omogenă este răspândită într-un strat subțire uniform peste zona deteriorată și frecată ușor. Frecvența aplicării variază în funcție de complexitatea leziunii. Înainte de a aplica din nou unguentul, pielea trebuie clătită cu ser fiziologic și tratată cu un antiseptic. Respectați cursul standard de terapie timp de 5-7 zile.

Nu există contraindicații evidente de utilizat, cu excepția intoleranței individuale la componentele individuale din compoziție.

Soluție injectabilă

Instrumentul are un efect imunostimulator, antiviral și antiinflamator. Este permisă combinarea injecțiilor Anandin cu antibiotice, medicamente hormonale și alte medicamente care vizează ameliorarea unui tablou clinic acut..

Doza este calculată în următorul raport - 5 mg pentru fiecare kilogram din greutatea totală a animalului.

Instrucțiuni de utilizare: injectat intramuscular o dată pe zi timp de trei zile. Este posibil să se extindă cursul la șase dacă severitatea bolii este mare. Substanța activă după penetrarea în sânge dă un rezultat terapeutic în jumătate de oră. Nu injectați dacă aveți insuficiență renală.

Contraindicații și efecte secundare

pisică însărcinată

Anandin este solicitat în medicina veterinară din cauza contraindicațiilor minime. Acestea includ:

 • o reacție alergică la substanțele constitutive individuale din compoziție;
 • deteriorarea timpanului.

Nu există restricții privind administrarea Anandin pentru pisicile și pisicile însărcinate. Nu s-au identificat încă efecte secundare. În cazul manifestărilor atipice la o pisică după administrarea medicamentului (salivație excesivă, stare apatică, vărsături, roșeață pe piele), recepția este oprită și medicul veterinar este consultat cu privire la tratamentul suplimentar.

Avantajele și dezavantajele medicamentului

Comparativ cu alți agenți imunomodulatori, Anandin are o serie de avantaje:

 • acțiune complexă cu mai multe fațete;
 • ușor de perceput de animale de companie;
 • permis pentru tratamentul pisicilor, pisicilor însărcinate și care alăptează;
 • netoxic;
 • prevalență și accesibilitate;
 • compatibilitatea cu multe alte medicamente;
 • fără restricții medicale la internare și consecințe negative.

Dezavantajele includ imposibilitatea utilizării pe termen lung, dar de obicei un singur curs este suficient pentru o vindecare completă.

Analogii lui Anandin pentru pisici nu au fost selectați astăzi în produsele farmaceutice, medicamentul este atât de exclusiv în compoziția și gama de efecte.

Indicator de preț

Costul mediu al Anandin, conform statisticilor pentru mai multe farmacii din diferite regiuni, este:

 • soluție intramusculară - 165 p. pentru ambalare;
 • picături pentru urechi - 70-75 ruble. pentru o sticlă de 5 ml;
 • picături pentru ochi - în limita a 80 p. pentru o sticla de 5 ml;
 • unguent extern - 50 p. pe tub.
<="pointer-poziție-pointer" data-id ="15" data-place ="unsprezece">

Este recomandat să aveți Anandin în dulapul pentru medicamente pentru fiecare proprietar de pisică, deoarece este un remediu universal pentru multe boli. Medicamentul este deosebit de eficient în tratarea rinitei, otitei medii și a conjunctivitei, indiferent de natura originii..

<="zen-subscribe-check"><="pointer-poziție-pointer" data-id ="douăzeci" data-place ="2"><="pointer-poziție-pointer" data-id ="nouă" data-place ="2"><="pointer-poziție-pointer" data-id ="7" data-place ="2">">
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anandin pentru pisici: compoziție și formă de eliberare, instrucțiuni de utilizare