Pisica abisiniană: îngrijire și întreținere acasă

Pisică abisinianăPisicile rar rase scumpe deosebit de popular astăzi. Pisica abisiniană aparține acestei categorii. Nobil, grațios, maiestuos și în același timp sociabil, curios, jucăuș - totul este despre ea.

Descriere și standard

Pisica abisiniană domestică arată ca una sălbatică. Din fericire, aceasta este doar o asemănare superficială. Personajul ei este complet diferit.

Cum arată o pisică

Standardul rasei abisiniene determină mărimea, greutatea, culoarea etc. În primul rând, despre culoare. Culoarea standard trebuie bifată. Mai mult, o bifare dublă sau chiar triplă a fiecărui păr și cel puțin patru zone întunecate pe el.Pisică abisinianăTicăitul este distribuit uniform pe tot animalul. Doar burta, pieptul și partea interioară a labelor nu o au. Ele sunt vopsite în culoarea principală. Conform standardului CFA (Cat Fanciers `Association), sunt recunoscute patru culori principale ale pisicilor abisiniene:

 • sălbatic;
 • roșu sau măcriș;
 • albastru;
 • bej.
Cel mai frecvent tip de pisică abisiniană este roșu.Pisică abisinianăÎnvelișul nu este foarte moale, subțire, dar gros și matasos, strâns. Lungimea vilozităților este scurtă (doar pisoii pot fi pufoși). Specimenul este de dimensiuni medii: lungimea totală a corpului - medie, înălțimea - aproximativ 28-32 cm, greutatea - 4-6 kg.
Aflați mai multe despre rasele de pisici, cum ar fi Maine Coon, bengali de casă și Scoțian cu urechi.
Corpul este musculos, dar grațios. Coada este lungă, puternică la bază și conică până la vârf. Picioarele sunt înguste, lungi. Gâtul este de asemenea lung, dar proporțional cu capul și corpul..

Capul este, de asemenea, particular, în formă de pană, cu urechi mari, care, spre deosebire de alte rase, sunt amplasate larg. Pot avea vârfuri întunecate, uneori perii..Pisică abisinianăOchii sunt în formă de migdale și mari. Necesar „dezamăgiți”, adică având o jantă întunecată și „ochelari” ușori. Culoarea este verde sau chihlimbar. Vocea este subțire, liniștită, plăcută. Durata de viață a indivizilor este de 15-20 de ani..

Personaj de companie

Aspectul nobil și maiestuos al pisicii abisiniene nu corespunde deloc caracterului și comportamentului ei; sunt active, curioase, jucăușe. Le place să fie la maxim: urcă până la vârful colțului de joacă, pe dulapuri, frigider etc. (ceea ce nu le place proprietarilor).

Ador atenția, peste tot îl urmăresc pe proprietar și îi împărtășesc interesele: se pot uita la televizor, pot „citi” o carte. Aceasta nu este o „pisică care umblă singură”. Prietenul tău loial te va urmări în timpul încărcării, în bucătărie și în atelier.pisică abisinianăDar numai să fie aproape, pentru că nu-i place să stea în genunchi, nu se lasă purtat în brațe. Rasa este foarte sociabilă. Dacă proprietarii nu pot acorda o atenție deosebită animalului, atunci ar trebui introdus un alt animal de companie..

Pisica se va bucura să se joace cu el, dar cu siguranță va fi cea principală. Se înțeleg bine cu copiii, precum și cu animalele de companie: câini, dihorii, alte pisici.

Știați? Abisinienii se pot deghiza în dihor.
Acestea sunt persoane regale, cer respect, pot fi jigniți, dar nu capricioși. Iubesc apa, dar nu înoată, ci observă. Abisinienii sunt foarte deștepți, învață cu ușurință regulile casei, sunt ușor de antrenat..

Știați? Pisicile abisiniene adorm ușor în timpul jocului, posturile de somn sunt foarte diverse. „Somnul este cel mai dulce dintre toate”, îți va spune dragul.

Istoria pisicii

Istoria rasei de pisici abisiniene ne duce în vechiul stat african Abisinia (Etiopia modernă). Pisica este numită abisinian tocmai datorită originii sale..pisică abisinianăAceeași rasă, așa cum arată istoria, a fost printre pisicile sacre din Egiptul antic. Primii indivizi au fost aduși de britanici în Europa, unde rasa a fost în cele din urmă formată. La mijlocul secolului al XIX-lea, ea a participat deja la expoziții de prestigiu. La începutul secolului al XX-lea, rasa a fost adusă în America.

Știați? Pisica abisiniană poate hipnotiza cu o privire.

Cum să alegi pisoiul potrivit

Înainte de a cumpăra un pisoi abisinian, citiți descrierea rasei, natura animalului, în general, analizați situația. Dacă doriți o pisică leneșă, care doarme constant și care este interesată doar de mâncare și somn, atunci abisinianul nu este pentru dvs..

Dacă sunteți gata de faptul că animalul va fi în mișcare constantă, vă va urma fiecare pas, dacă sunteți gata să-l respectați și să acordați atenție, atunci nu ezitați să căutați un „candidat”.pisică abisinianăDiferența de preț este mare: de la 200 la 1000 de dolari. Ca în orice rasă, totul depinde de culoare, de „rasă pură”, de respectarea standardului etc. În plus, prețul va fi afectat de unde și de la cine cumpărați un pisoi: din mâini, de regulă, este mai ieftin, la o crescătorie este mai scump.

Care este obiectivul tău? Doriți să participați la expoziții în viitor sau aveți nevoie de un animal de companie? Alegerea dvs. va depinde de acest lucru. Este mai bine să cumpărați rasa abisiniană corespunzătoare standardului într-o crescătorie înregistrată oficial.

Atunci veți fi cu siguranță sigur de respectarea standardului. Prețul unei pisici abisiniene, de regulă, de la 600 $ la 800 $, poate fi mai mare datorită culorii rare. Un factor important în favoarea cumpărării unui bebeluș într-o crescătorie este că crescătoria, chiar și după cumpărare, continuă să fie responsabilă pentru respectarea standardelor, „rasa”, documentele animalului de companie.pisică abisinianăVeți fi siguri că pisica a fost examinată de medicii veterinari experimentați și că certificatele care vi s-au eliberat sunt autentice. Dacă cumpărați doar un animal de companie, îl puteți cumpăra din mână. Atunci prețul va fi de la 200 USD.

Vârsta potrivită pentru cumpărare este de 3 până la 8 luni. Luați pisoiul de acasă pentru a vedea condițiile de viață, cunoașteți părinții. Pentru că părinții sănătoși bine îngrijiți au aproape întotdeauna copii sănătoși.

Veți fi interesat să știți cum să vă îngrijiți Rasa pisicii britanice.
Oriunde ați cumpăra un pisoi, mai întâi de toate, el trebuie să fie sănătos. Ajutați ca bebelușul să nu aibă virusul leucemiei (FeLV) și să fie necesar virusul imunodeficienței (FIV). Un bebeluș sănătos este bine hrănit, nu slab și fără burtă mare. Uitați-vă la urechi, nasul animalelor, ochii. Ar trebui să fie liberi de secreții și cu atât mai mult inodor.pisică abisinianăPisicuța nu trebuie să tușească și să strănute. Fundul trebuie să fie curat, fără urme de fecale și păr lipite de diaree. Verificați activitatea pisoiului, jucați-vă cu el. Determinați dacă este gata să meargă..

Asigurați-vă că priviți în gură. Ar trebui să aibă o culoare naturală, fără răni și inflamații.Până la vârsta de 3 luni, abisinienii au prima năvală, pisica capătă o culoare bifantă, naturală pentru rasă. Culoarea va fi complet formată după 12 luni..

Examinați blana, nu trebuie să prezinte pete chele și semne de descuamare a pielii (în aparență - mătreață). Căutați purici (prezența paraziților vă va arăta "murdărie" neagră la baza cozii și în spatele urechilor). Uitați-vă la certificatele de vaccinare, deparazitare.Pisică sau pisică - tu alegi. Dacă nu vei reproduce pisici, este mai bine să sterilizezi animalul. Așa că îl vei salva pe el și pe tine însuți de probleme..

Condiții pentru o pisică domestică sălbatică

Pisica abisiniană nu necesită condiții speciale de detenție. Este foarte îngrijită, așa că poate locui într-un apartament din oraș. Se stabilesc cu succes într-o casă privată, care are propria curte. Mai mult, în acest caz, teritoriul este destul de extins.

Cum se amenajează locuința

Cele mai necesare momente în amenajarea unei case pentru o pisică sunt toaleta, un loc de mâncare, un stâlp de zgârieturi, un colț de joacă sau oraș, jucării. Poate casa unei pisici.pisică abisinianăApropo, pisicile abisiniene cred că „casa mea este cetatea mea”. Deci, este mai bine să ai o casă.

Pisica abisiniană are un caracter foarte activ și jucăuș, în plus, este un „steeplejack”. Prin urmare, este recomandabil pentru el să echipeze un colț de joc înalt. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine pentru pisică. Cea mai bună opțiune este de la podea la tavan.

Cel mai bine este să prevedeți totul în colțul de joacă: zgârierea stâlpilor, „paturile” și o casă și jucării.Există o mulțime de jucării, altfel pisica va începe să se joace cu lucruri nesigure sau valoroase pentru proprietar..pisică abisinianăSeparat, trebuie spus despre siguranța casei. După cum sa menționat deja, avem de-a face cu o creatură foarte curioasă. Orice lucru periculos pentru animal nu ar trebui să fie la îndemână. Pisica este ușor de antrenat la toaletă, are nevoie de o cutie de gunoi standard.

Caracteristici de îngrijire

Îngrijirea Abi este simplă: pieptănarea, ghearele, ochii, urechile, scăldatul, dinții, toaletarea se limitează la pieptănare și scăldat.

Peria slicker poate fi din cauciuc sau metal obișnuit cu dinți îndoiți.pisică abisinianăAlternativ, experții recomandă să aveți un furminator. Reduce vărsarea animalelor de companie, scoate ușor substratul mort fără a deteriora sau îndepărta părul viu al păzitorului.

Important! Nu se recomandă scăldatul inutil. Dacă este necesar, faceți baie animalului folosind șampoane speciale pentru pisici cu părul scurt.
Asigurați-vă că tăiați unghiile cu un tăietor de unghii o dată la două săptămâni și verificați urechile săptămânal. Curățați superficial cu un tampon de bumbac umezit cu vaselină cel puțin o dată pe lună. Ștergeți întreaga chiuvetă cu o cârpă umedă înfășurată în jurul degetului.
Aflați cum să scăpați de părul de pisică cu piepteni furminatori.
De asemenea, în mod regulat este necesar să ștergeți ochii cu un tampon de bumbac umezit cu apă caldă fiartă (neapărat conform regulii „un tampon pe ochi”) Locul problematic al abisinienilor este dinții lor. Pisicile sunt predispuse la depuneri de tartru, deci trebuie să se spele pe dinți cu produse speciale cel puțin o dată pe săptămână.

Hrănirea pisicilor abisiniene

Puteți hrăni reprezentanții acestei rase cu alimente gata preparate (uscate sau umede) sau alimente naturale. Trebuie remarcat faptul că este foarte dificil să realizezi o dietă echilibrată cu nutriție naturală..pisică abisinianăDin acest motiv, crescătorii cu experiență recomandă să hrănească numai alimente gata preparate premium. Animalele care mănâncă alimente preparate uscate sau umede nu au nevoie de suplimente suplimentare, deoarece aceste alimente conțin deja tot ce au nevoie..

Vă sfătuim să vă familiarizați cu produsele diferiților producători de alimente uscate: "Purina", „Kitekat”, „Dealuri”, "Royal Canin".
Mâncarea mixtă nu este potrivită pentru abisinieni, așa că proprietarul trebuie să decidă: fie mâncare gata preparată, fie produse naturale + vitamine, minerale, oligoelemente necesare etc..

Dacă alegeți „natural”, atunci când hrăniți pisoii și adulții, trebuie să respectați o serie de reguli importante:

 • alimentele trebuie să fie la temperatura camerei;
 • carne - carne de vită crudă sau pui dezosat fiert;
 • pisicile nu sunt hrănite cu carne de porc și miel, gâscă și rață;
 • oasele nu se dau niciodată pisicilor;
 • albușul de ou este contraindicat;
 • carnea tocată cu condimente este contraindicată;
 • puteți înlocui parțial carnea cu măruntaiele;
 • Nu poți hrăni o pisică cu cartofi;
 • pește - strict fără semințe;
 • lapte - doar fiert;
 • ciocolata, dulciurile sunt contraindicate;
 • nu hrăniți prăjiturile;
 • leguminoasele nu sunt permise;
 • nu puteți amesteca produse naturale cu alimente uscate;
 • mâncarea uscată ieftină este contraindicată;
 • apa este întotdeauna disponibilă gratuit;
 • apa trebuie să fie proaspătă.
pisică abisinianăTrebuie să hrănești pisicile adulte de două ori pe zi - dimineața și seara și pisicile - de 4-6 ori.

Sănătate și boli

Monitorizarea stării de sănătate a animalului de companie, deparazitarea în timp util și vaccinarea este o regulă sacră pentru proprietarul oricărui animal. Boli posibile ale pisicilor abisiniene:

 • amiloidoza rinichilor;
 • alopecie psihogenă;
 • atrofie progresivă a retinei;
 • boală non-ereditară - gingivită, care este de obicei cauza alimentării necorespunzătoare și a îngrijirii dentare necorespunzătoare a animalului.
pisică abisinianăPisica este obligată să vă avertizeze despre o posibilă ereditate rea.

Un proprietar atent va observa întotdeauna o schimbare a comportamentului animalului în timp. Examinarea veterinară nu va fi niciodată inutilă.

Important! Nu auto-medicați animalul. Nu dați niciodată medicamente umane unui animal..
La cea mai mică suspiciune de boală, trebuie să mergeți la medicul veterinar. Lăsați temerile să nu fie confirmate, dar veți fi siguri că animalul dvs. de companie este sănătos..

Dacă caracterul și stilul tău de viață sunt similare cu personajul pisicii tale abisiniene, atunci cu siguranță te vei înțelege în aceeași casă. Simțiți-vă liber să cumpărați și să vă bucurați de comunicare. Veți admira întotdeauna devotamentul, nobilimea, harul și harul ei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica abisiniană: îngrijire și întreținere acasă