6 Tipuri de alimente pentru pisici castrate

6 tipuri de alimente pentru pisici sterilizate

În acest articol voi vorbi despre caracteristicile hrănirii pisicilor și pisicilor sterilizate. Voi enumera principalele diferențe dintre alimentele pentru animale sterile și dietele convenționale. Vă voi spune despre ceea ce nu puteți hrăni cu o pisică sterilizată și vă voi face o scurtă prezentare generală a alimentelor care sunt mai bune.

Caracteristici nutriționale ale pisicilor sterilizate

Cu sterilizarea sau castrarea, organele de reproducere care sunt responsabile pentru producerea hormonilor și reproducerea descendenților sunt îndepărtate. Aceasta este o afecțiune care duce la o restructurare completă a fondului hormonal..

Pisica după sterilizare
Pisica după sterilizare

Principala problemă cu care se confruntă proprietarii de animale castrate este creșterea în greutate și obezitatea ulterioară. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să se revizuiască dieta unei pisici și a unei pisici castrate. Sfatul medicului veterinar hrănește animalul de companie în mod fracționat (de 2 până la 4 ori pe zi), respectând cu strictețe ritmul zilnic, deoarece animalele sterilizate își cresc semnificativ pofta de mâncare. În același timp, urmați o dietă.

Iată regulile de bază pentru hrănire:

  1. Calcul precis al ratei zilnice a produselor. Dacă animalul primește alimente uscate, este necesar să se uite la pachet, cantitatea pentru o anumită greutate și să se respecte cu strictețe. Dacă animalul de companie mănâncă alimente naturale, volumul său zilnic nu trebuie să depășească 7-8% din greutatea corporală.
  2. Selectarea unei diete adecvate. Din produsele naturale, meniul pisicii poate include: carne, pește, produse lactate, legume, cereale, vitamine. Clasa uscată trebuie să fie cel puțin premium.
  3. Obișnuindu-se cu regimul. Dacă mai devreme animalul dvs. de companie ar putea mânca toată ziua și nu se va îngrășa în exces, după sterilizare ar trebui să fie obișnuit cu regimul. Un animal adult primește hrană dimineața și seara la ritm. Dacă este posibil, puteți împărți mâncarea în trei treceri.
Nu amestecați alimente uscate și alimente organice, deoarece acest lucru va duce la indigestie. Asigurați-vă că pisica dvs. are apă curată și proaspătă disponibilă gratuit.

Alimente uscate pentru animale sterilizate

Animalele de companie sterilizate (în special pisicile) sunt predispuse la formarea de calculi (struvit, oxalat etc.) în vezică. Furajele convenționale pentru animalele nesterile nu conțin aditivi care ajută la dizolvarea acestor formațiuni.

Hrănește-ți animalul bine
Hrănește-ți animalul bine

Mâncarea ar trebui să fie echilibrată. Dietele uscate sterilizate sunt echilibrate în calciu, magneziu și fosfor. Acest lucru reduce semnificativ riscul de nisip, sedimente și pietre la pisicile și pisicile sterilizate..

O altă diferență este echilibrul grăsimilor. Nivelurile de grăsime sunt reduse în furajele destinate hrănirii animalelor de companie sterile. Acest lucru ajută la controlul greutății corporale a animalelor. Restul parametrilor practic nu diferă de dietele obișnuite.

Un animal de companie sterilizat poate fi hrănit cu uscatul obișnuit (fără semnul sterilizat), dar numai dacă este de sex feminin și nu se îngrașă în această dietă.

Este mai bine să transferați o pisică castrată la o dietă specializată, deoarece acestea sunt mai predispuse la formarea pietrelor..

Cea mai bună mâncare pentru pisici castrate

Iată câteva fluxuri industriale de diferite grade care sunt recunoscute ca fiind cele mai bune din categoria lor..

Holistic Almo Nature Functional Adult Sterilizat

Baza este holistică - carne (15% - carne de vită). Cerealele sunt reprezentate de orez bine digerabil. Holistic conține o cantitate optimă de vitamine și minerale, niveluri reduse de fosfor și magneziu.

Compoziția Almo Nature este perfect echilibrată și, în același timp, produsul are un preț destul de mic - un pachet de 2 kg costă în medie 1200 de ruble.
Holistic Almo Nature Functional Adult Sterilizat
Holistic Almo Nature Functional Adult Sterilizat

Carne holistică Grandorf 4 & Brown rise sterilizat

Există un procent destul de mare de proteine ​​animale - 70% din carnea proaspătă. Dieta conține ingrediente ușor digerabile (krill din Antarctica, ulei de pește, orez brun, fructe uscate etc.).

De asemenea, conține un probiotic și afine uscate (pentru a preveni formarea pietrelor). Grandorf complet echilibrat și perfect digerabil de către pisici.

Prețul său mediu este de 1400r. pentru 2 kg.
GRANDORF Holistic
GRANDORF Holistic

Mâncare super premium 1st Choice Controlul greutății

Componenta din carne din dieta super-premium este reprezentată de carnea de pui (16%) și făina din aceasta (16%). Surse de carbohidrați sunt orz, mazăre, ovăz și orez brun. Alegerea scade grăsimea corporală, care este prevenirea supraponderalității.

Compoziția este bine echilibrată, conține multe vitamine și minerale. Avantajul acestei diete este absența alergenilor sub formă de grâu și porumb..

Prețul produsului este scăzut - aproximativ 1300-1400r. pe ambalaj 2,72 kg.
Prima alegere - mâncare uscată
Prima alegere - mâncare uscată

Eukanuba controlul greutății alimentare premium / Sterilizat pentru adulți

Baza dietei este păsările de curte (până la 35%). Cerealele sunt reprezentate de orz, grâu și făină de grâu, orez. Dieta este redusă în grăsimi și magneziu. Pulpa de sfeclă fermentată ajută la îmbunătățirea digestiei animalelor de companie.

Avantajele includ o compoziție echilibrată și mici granule dure, datorită cărora tartrul este îndepărtat din dinți..

Produsul este destul de ieftin - un pachet de 1,5 kg are un preț de 750-900 de ruble.
Eukanuba Control greutate / Adult sterilizat
Eukanuba Control greutate / Adult sterilizat

Mâncare premium Royal Canin pentru pisici și pisici sterilizate pentru adulți (sterilizate 37)

Baza dietei Royal Canin este proteine ​​animale (păsări de curte) private de umiditate. Glucidele sunt reprezentate de porumb și gluten de porumb. Compoziția conține mineralele și vitaminele necesare pentru pisici. Produsul are o cantitate redusă de grăsime - 12%, ceea ce vă permite să mențineți greutatea animalului la nivelul dorit.

Multe pisici mănâncă bine Royal Canin, dar conținutul ridicat de porumb și derivații săi este un dezavantaj serios al dietei..

Costul ambalării 2 kg variază de la 1000r. până la 1300r.
Royal Canin pentru pisici și pisici sterilizate pentru adulți
Royal Canin pentru pisici și pisici sterilizate pentru adulți

Purina Pro Plan Alimente premium sterilizate

ProPlan pentru animale castrate este disponibil în trei variante: cu pui și iepure, cu somon, cu pui și curcan. Glucidele sunt reprezentate de orezul bine digerabil, grâul și derivații acestuia, porumbul.

În dietă, procentul de grăsime este redus (12%), astfel încât animalele nu se îngrașă în exces. GhjGkfy este foarte digerabil, mic și prietenos cu pisicile.

Prețul mediu al unui pachet de 1,5 kg este de 900-1000 de ruble. Un pachet de 3 kg costă 1500-1600r.
Purina Pro Plan Sterilizat
Purina Pro Plan Sterilizat

Ce nu trebuie hrănit unui animal sterilizat

Pisicile sterilizate și pisicile sunt strict interzise pentru următoarele alimente:

  1. Grad industrial uscat sub calitate superioară (Whiskas, Kitekat, Friskies etc.). Aceste produse sunt fabricate din ingrediente slab digerabile. Au niveluri crescute de fosfor, calciu și magneziu, ceea ce provoacă formarea de calculi în vezică..
  2. Uscat și umed, cu un conținut ridicat de grăsimi (peste 13-15%). Un astfel de produs va duce la obezitatea animalului..
  3. Alimente grase, condimentate, afumate. O astfel de hrană este interzisă nu numai pisicilor sterilizate, ci și pisicilor în general. Aceasta include carne de porc grasă, cârnați, carne afumată etc..
  4. Dulce, în special ciocolată (este otrăvitoare pentru pisici).
  5. Oase de pui. Sunt foarte ascuțite și pot duce la perforarea peretelui stomacului și sângerări interne..

Este foarte important să furnizați animalului apă potabilă curată și rece. Se toarnă zilnic în recipiente adânci din ceramică, sticlă sau plastic. Asigurați-vă că animalul de companie sterilizat bea cel puțin 100-150 ml de lichid pe zi (pentru fiecare kilogram - 30-40 ml).

O dietă corect selectată va evita multe probleme. Pentru hrănirea unui animal castrat, este mai bine să alegeți furaje specializate, a căror compoziție este atent echilibrată. Alimentele cu grăsimi reduse pot contribui la reducerea riscului de obezitate la pisici și la formarea de struvit, oxalat și alte calcule în vezică și rinichi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 6 Tipuri de alimente pentru pisici castrate