10 Rase de pisici cărora le place să înoate

Doar pentru că animalul de companie nu-i place să înoate nu înseamnă că nu-i place apa. Chiar dacă aveți încă cicatrici de luptă, este vorba de antipatie, dar nu de frică. Unelor pisici nu le place foarte mult apa, deoarece au experiența neplăcută de a se uda. Există și pisici hidrofobe, dar aici vorbim despre șocul mental și consecințele acestuia..

Originea rasei pisicilor înotătoare

Oamenii de știință au stabilit că toate pisicile domestice provin din pisici sălbatice antice care trăiau în trei regiuni ale lumii. Pisicile africane sunt progenitorii celor mai multe puroi domesticite, deci nu le place apa, dar nici nu se tem de ea..

Pisicile cărora nu le place apa provin din strămoși care trăiesc în climă rece. În cele din urmă, al treilea tip sunt pisicile care iubesc apa. Dependența de înot poate apărea în două moduri:

 • Dependența genetică.
 • Locuind într-un climat foarte cald.

Să ne dăm seama ce rase de pisici le place să înoate și ce este „dictat” de predilecția lor neobișnuită.

10 rase de pisici înotătoare

 • Bengal. Pisicile din Bengal sunt cunoscute pentru culoarea lor neobișnuită, sălbatică, vocea stridentă și temperamentul activ. În plus față de o serie de caracteristici neobișnuite, Bengalienii adoră cu adevărat apa. Dacă nu închideți ușa băii, animalul de companie este mai probabil să urce în apă sau să „flopeze” cu labele în timp ce înotați. Bengalii învață rapid să deschidă robinetele pentru a se juca cu un fir de apă. Fără ezitare, aceste pisici se reped în corpurile de apă și chiar în râuri pentru a înota. Aparent, motivul unor astfel de obiceiuri neobișnuite, într-o relație strânsă cu pisicile sălbatice.
 • Maine Coon. Sunt animale puternice din punct de vedere fizic, cu abilități excelente de alpinism. În plus, rasei îi place să se joace cu apa și să înoate. Maine Coons a devenit faimos pentru obiceiul de a-și scufunda labele într-un castron și de a-și linge apa de pe blana lor. Se crede că rasa a dobândit abilități acvatice datorită popularității sale răspândite în marină. Maine Coons au fost luați pe nave pentru a proteja aprovizionarea cu alimente, după care pisica a primit statutul de „partener de căpitan”.
 • Pădurea norvegiană Cat. Rasa este considerată nativă și înrudită cu Maine Coon. Se știe că strămoșii rasei au fost nevoiți să pescuiască pentru a obține hrană..
 • Van turcesc. Un înotător excelent considerat pe bună dreptate cea mai „pisică” pisică. Legenda spune că Vanul turcesc este exact pisica care a înotat pe mal (spre Muntele Ararat) din Arca lui Noe. Vansul caută orice ocazie de a se juca cu apă. Piscina, bazinul, bălta sunt surse de distracție pentru animalul dvs. de companie.
Pisica din Bengal
Maine Coon
Pădurea norvegiană Cat
Van turcesc.
Angora turcească
 • Angora turcească. Cel mai apropiat concurent al turcului Van în materie de dragoste pentru apă și înot. Angora face un duș și înoată în baie cu plăcere.
 • Savannah. La fel ca Bengalii, reprezentanții rasei sunt hibrizi cu pisici sălbatice, prin urmare au o atitudine pozitivă față de apă și înot..
 • Pisică abisiniană. Această rasă a fost crescută în Etiopia și este considerată unul dintre cei mai vechi reprezentanți ai pisicilor domestice. Pisicile active, agile, curajoase înoată cu plăcere și, dacă este posibil, deschid robinetul și se joacă cu apă.
 • Snow Shue. Pisici cu culoare thailandeză și șosete albe. Rasa a fost crescută în Statele Unite relativ recent. Rasa a fost crescută ca un însoțitor ideal care îl va urmări pe proprietar peste tot, chiar și în piscină. În plus, Snow-Shu face baie cu plăcere și se poate lăsa ore întregi într-un bazin cu apă caldă..
Savannah
Pisică abisiniană
Snow Shue
Pisica mainx
Bobtail
 • Pisica mainx. Celebrele pisici fără coadă s-au „crescut” independent pe Insula Man (Marea Britanie). Mankii nu se reped cu capul în apă, dar nici nu intră în panică dacă un râu este pe drum. Aceste animale de companie sunt neînfricate în ceea ce privește scăldatul și, dacă proprietarul depune un efort mic, pisica se va bucura de înot și de joacă în apă..
 • Bobtail. Pisicile Manx și Bobtails sunt rude și, în conformitate cu versiunea general acceptată, aceasta din urmă descendea din prima. Bobtail-urile pe jumătate de vițel au trăit mult timp în teritorii „nefavorabile”, au învățat să supraviețuiască în condiții extreme. Se știe că Bobtails a trebuit să pescuiască pentru a supraviețui și a-și hrăni urmașii. Aparent, abilitățile dobândite în vremuri dificile sunt folosite de pisicile moderne pentru petrecerea timpului liber..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Rase de pisici cărora le place să înoate