7 Moduri de a-ți liniști pisica în timpul căldurii

Un flux este o stare emoțională și fiziologică specială a unei pisici adulte, care apare în legătură cu nevoia de împerechere. În această perioadă, animalul de companie s-ar putea să nu se comporte ca de obicei: îngrijorează-te, cere să ieși afară, miaună tare. Cum să calmeți un animal dacă o pisică este în căldură cu disconfort sever?

Există mai multe moduri în care proprietarul își poate ajuta animalul de companie..

Semne de apariție a căldurii

Proprietarul se poate asigura că animalul de companie este în căldură observând următoarele simptome:

 1. Pisica a devenit foarte afectuoasă, cere mai multă atenție. Uneori se poate observa procesul opus: agresivitate nerezonabilă și anxietate intensă.
 2. Animalul miaună des și tare în orice moment al zilei sau al nopții..
 3. Există o umflare a organelor genitale externe, apare descărcare incoloră. Pisica poate, de asemenea, să urineze mai des..
 4. Modificări ale comportamentului alimentar: poate exista o scădere a poftei de mâncare și necesitatea mai multor alimente (mai rar).
 5. Instinctul obligă pisica să caute în mod activ un partener, așa că va tinde să iasă în stradă, chiar dacă se află în mod constant în casă sau apartament..
Miau des și tare
Miau des și tare

Cum să vă ajutați pisica în timpul estrusului?

Trebuie subliniat că sterilizarea este metoda preferată de ameliorare a disconfortului asociat cu nevoia de reproducere. Desigur, operațiunea este adecvată numai atunci când proprietarul nu intenționează să crească pisoii. Pisicile sterilizate sunt în general mai calme, trăiesc de obicei mai mult decât pisicile nesterilizate și sunt mult mai puțin susceptibile de a avea tumori și alte boli ale organelor genitale..

Dacă din anumite motive pisica nu este sterilizată, atunci perioada de est fără satisfacerea nevoilor sexuale nu este ușoară pentru ea. Pentru a-și ajuta animalul, proprietarul poate aplica următoarele metode:

 1. Întâlnire cu o pisică. Nu există o modalitate mai bună de a vă calma pisica în timpul estului decât împerecherea. Bineînțeles, această metodă este potrivită numai acelor proprietari care sunt pregătiți pentru nașterea pisoilor..

Atenţie! Trebuie amintit că sarcinile și nașterile prea frecvente epuizează corpul pisicii, prin urmare acest proces necesită controlul proprietarului. Trebuie respectate pauzele optime dintre sarcini, este imposibil să se tricoteze cu fiecare estru următor.

 1. O atenție sporită din partea proprietarului. O pisică în timpul estrusului ca niciodată nu are nevoie de afecțiune și dragoste de proprietar. Mângâierile frecvente ajută la relaxarea pisicii, dar partea inferioară a spatelui nu poate fi stimulată, acest lucru poate duce la efectul opus, iar pisica va deveni și mai neliniștită..
 2. Jocuri active. Trebuie să te joci mai mult cu animalul de companie. În timpul jocului, animalul obosește și se distrage de la starea sa. Puteți cumpăra o pisică o jucărie nouă pentru a o interesa și a-i îndrepta atenția spre joacă.
 3. Călduros. Încălzirea casei animalului tău de companie o poate ajuta, de asemenea, să se calmeze. Puteți utiliza un tampon de încălzire înfășurat într-un prosop așezându-l sub patul pisicii sau oriunde se odihnește de obicei.
 4. Baie. O altă modalitate de a distrage atenția unui animal este să-l scalde. Apa caldă poate relaxa și pisica, iar linsul ulterior o va ține ocupată o vreme. Această metodă este potrivită pentru acele animale de companie care reacționează calm la scăldat, altfel acest proces va deveni un stres suplimentar și nu va calma, dar va supăra și mai mult pisica. De asemenea, trebuie amintit că scăldatul prea frecvent poate perturba stratul protector al pielii, astfel încât procedurile de apă sunt bune cu moderare..
Baie
Baie
 1. Oferind animalului tău izolare și pace. Puteți aloca o cameră separată pentru animalul de companie și îi puteți oferi tot ce aveți nevoie: mâncare, suficientă apă, un loc pentru dormit. Seara, luminile din cameră pot fi stinse: pe întuneric, pisicile sunt mai puțin îngrijorate în timpul estrului decât în ​​prezența unei lumini puternice. Această metodă nu este potrivită pentru toată lumea, deoarece unele pisici în această perioadă devin mai calme în timpul izolării, în timp ce altele, dimpotrivă, au nevoie de prezența proprietarului..
 2. Remediile populare. Există remedii populare sigure și eficiente care vă ajută să vă ușurați pisica în timpul estului. Un rezultat bun este demonstrat de utilizarea de catnip, precum și de utilizarea decocțiilor de mușețel sau tei.

Droguri

Există multe medicamente specifice disponibile pentru a ajuta pisicile în căldură. Toate se împart în 2 grupuri mari: medicamente non-hormonale (medicamente pe bază de plante care au efect calmant) și medicamente pe bază de hormoni..

Preparatele pentru pisici în timpul estrusului sunt disponibile sub formă de picături, tablete și soluții injectabile.

Sedativele pe bază de plante sunt mai puțin eficiente decât cele hormonale, dar în dozele recomandate li se garantează că nu dăunează animalului de companie, astfel încât utilizarea lor este preferabilă. Aceste instrumente includ:

 1. „Opriți stresul” - picături și tablete care conțin extracte din plante, care au un efect calmant, precum și substanța Phenibut, care ajută să facă față anxietății și anxietății.
 2. „Pisica Baiyun” - un remediu în care este prezentat un întreg complex de plante cu efect sedativ.
 3. Picături „Fitx” - un preparat pe bază de plante utilizat la pisicile aflate într-o situație stresantă, inclusiv în timpul estului.
 4. Comprimatele Relax Plus au, de asemenea, un efect pozitiv în timpul estrusului datorită extractelor de valeriană, mentă și sunătoare conținute în compoziție.
Opriți stresul
Opriți stresul

Remediile non-hormonale pentru corectarea comportamentului pisicilor în timpul estului includ și „Felivay” - un medicament pe bază de feromoni. Are 3 forme de eliberare: spray, difuzor și guler special.

Spre deosebire de medicamentele enumerate mai sus, medicamentele pe bază de hormoni trebuie prescrise doar de un specialist. Veterinarul recomandă un anumit medicament, dozează și monitorizează toleranța pisicii.

Atenţie! Trebuie înțeles că aceste fonduri pot schimba fundalul hormonal al corpului animalului de companie, pot avea efecte secundare și necesită o dozare adecvată. Prin urmare, decizia de a utiliza astfel de metode trebuie abordată cu toată responsabilitatea..

Exemple de agenți hormonali populari utilizați pentru estrus la pisici:

 1. „Barieră sexuală” - pastile care întrerup estrul datorită acțiunii progestogenului și estrogenului conținut în acestea.
 2. Picături „Stop-Intim” prescris și pentru reglarea căldurii sexuale. Există diferite versiuni ale acestor picături disponibile: atât pentru pisici, cât și pentru pisici.
 3. „Gestrenol” - pastile și picături care întrerup și întârzie estul prin suprimarea formării hormonilor sexuali.
 4. „Contrasex” - un alt medicament hormonal pe bază de estrogen artificial care elimină căldura.

Există, de asemenea, medicamente pe bază de hormoni care sunt disponibile în injecții, cum ar fi Covinan și Depo-promon. O injecție a unei astfel de soluții poate duce la un animal care nu este în căldură timp de 6-12 luni. Cu toate acestea, aceste medicamente au un mare dezavantaj - utilizarea lor regulată poate duce la dezvoltarea tumorilor canceroase.. 

Concluzie

Calmarea unei pisici în timpul estrului poate fi uneori dificilă, deoarece modul în care se comportă în aceste zile se datorează schimbărilor hormonale. Prin urmare, cel mai sigur și mai fiabil mod de a vă menține calmul pisicii este sterilizarea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 7 Moduri de a-ți liniști pisica în timpul căldurii