Principalele semne ale sarcinii la pisici

Dacă pisica dvs. are o împerechere planificată sau accidentală, este important să determinați cât mai devreme dacă a început procesul de fertilizare - nu este întotdeauna ușor să faceți acest lucru fără ajutorul unui specialist, dar este totuși util să știți ce semne ale sarcinii pisicii indică faptul că animalul de companie va deveni în curând mamă.

Când pisica este pregătită pentru sarcină

Fertilizarea și debutul sarcinii sunt posibile numai în timpul estrului, care apare pentru prima dată când animalul are 7 sau 8 luni (la unii indivizi, sunt posibile date anterioare ale debutului primului est). În medie, căldura apare la fiecare 2-3 luni., dar în multe cazuri, dacă nu are loc fertilizarea, se poate repeta la intervale de 2-3 săptămâni.

Debutul primului est nu este singurul semn al disponibilității reproducerii unui animal, deoarece pubertatea reală va veni doar după un an, dar este mai bine să amânați acest eveniment important cu totul până la 1,3 sau chiar 1,5 ani.

Sarcina timpurie reprezintă o amenințare semnificativă pentru sănătatea și viața unei pisici; în natură, astfel de animale supraviețuiesc rar.

La vârsta de 6 ani, activitatea sexuală a animalului de companie scade treptat, devine din ce în ce mai dificilă să poarte și să nască pisoi sănătoși, prin urmare, dacă a participat activ la lucrările de reproducere, în acest moment este sterilizată și nu mai are voie să se reproducă..

Medicii veterinari și felinologii recomandă insistent sterilizarea animalelor care nu au valoare de reproducere și a crescut Murok, deoarece estrul regulat fără fertilizare ulterioară este plin de probleme grave de sănătate pentru animalul de companie.

În cazul sarcinii și al nașterii pisoiilor, poate fi dificil să le găsești stăpâni, așa că cel mai bine este să-ți faci viața mai ușoară pentru tine și pisică și să te asiguri că ea poate trăi în deplină sănătate și bunăstare.

Cum este împerecherea

Perioada optimă de împerechere, când debutul sarcinii este cel mai probabil, este de 3 - 5 zile după debutul estrului, de aceea este important să se urmărească primele semne ale apariției sale în timp. Concepția apare doar la o zi sau două după împerecherea cu succes.

Ce semne indică faptul că căldura este în căldură?

 • O schimbare vizibilă de comportament: pisica miaună tare, necesită atenție și afecțiune de la proprietar, se rostogolește pe podea, se mișcă pe picioarele îndoite.
 • Unele pisici pot marca teritoriul în timpul estrului.
 • Pierderea poftei de mâncare.
 • Descărcare mucoasă din organele genitale.

Este posibil să se determine că tricotatul s-a încheiat cu un rezultat pozitiv prin următoarele criterii:

 • Pisica își pierde interesul pentru pisică, îl alungă cu curte repetată, se poate rostogoli pe podea.
 • Căldura s-a încheiat la 1-3 zile după împerechere.
 • Membrana mucoasă de pe organele genitale a crescut și s-a umflat, culoarea sa s-a schimbat și a devenit mai strălucitoare.

În general, dacă apar astfel de simptome, se poate considera că acestea sunt primele semne timpurii ale sarcinii. Dar totuși, pentru a vă asigura că pisica este însărcinată, va trebui totuși să îi observați cu atenție comportamentul în următoarele 2-3 săptămâni - aceasta este perioada în care pisica prezintă semne de sarcină.

Diagnosticul sarcinii

Din păcate, testele pentru determinarea sarcinii pisicilor în Rusia nu sunt încă disponibile, acestea putând fi achiziționate doar în unele farmacii veterinare europene..

Este departe de a fi întotdeauna posibil să se determine sarcina prin semne, deoarece aspectul lor nu garantează 100% din apariția ei - se poate dovedi cu ușurință fals. Cele mai fiabile și metoda exactă în acest caz este ultrasunetele, cu ajutorul căruia, deja în a doua săptămână de la momentul fertilizării, vezica urinară fetală este vizibilă, iar după a 3-a săptămână se poate stabili bătăile inimii fetale.

O altă metodă care vă permite să determinați în mod fiabil sarcina este palparea. Un medic veterinar cu o vastă experiență îl poate stabili încă din a doua săptămână - în acest stadiu un astfel de semn apare ca o mărire a uterului animalului.

Ce semne indică sarcina

Primele semne de sarcină la o pisică pot fi detectate după aproximativ 10 zile de la data împerecherii. În această perioadă, are loc implantarea - atașarea embrionilor de pereții uterului, fundalul hormonal al viitoarei mame se schimbă dramatic, în acest sens, comportamentul și bunăstarea ei se schimbă. Semnele externe vor apărea puțin mai târziu..

Principalele simptome ale sarcinii timpurii la o pisică sunt:

 1. Pisica devine mai blândă și mai afectuoasă, caută atenția proprietarului.
 2. În stadiul inițial, pofta de mâncare se poate deteriora brusc, poate apărea toxicoza - la fel ca o femeie însărcinată.
 3. Pisica poate dormi mai mult decât de obicei, activitatea sa este redusă. Comportamentul ei nu se schimbă întotdeauna, dar dacă au apărut în el anumite ciudățenii care nu îi erau caracteristice în perioade normale, atunci cu o probabilitate mare putem presupune că acesta este unul dintre semnele sarcinii.
 4. Până în a treia săptămână, apare cel mai fiabil semn - glandele mamare se umflă și mameloanele își schimbă culoarea: devin roz aprins.

La 3-5 săptămâni, semnele devin mai evidente: burtica și părțile laterale sunt rotunjite, începe să aibă grijă de ea însăși atunci când sare de la înălțime, devine mai puțin mobilă. Obiceiurile alimentare ale animalului se pot schimba, în timp ce pofta de mâncare crește semnificativ.

Este posibil să se determine câte pisoi poartă un animal de companie într-o perioadă de 5 până la începutul a 6 săptămâni. În acest moment, ele sunt bine simțite și pot fi numărate..

La 7-8 săptămâni, mișcarea copiilor în interior este deja foarte vizibilă - în momentele în care animalul de companie se odihnește, puteți observa mișcarea ondulată a pereților abdomenului ei.

Cu puțin înainte de naștere, apar semne caracteristice sub formă de descărcare mucoasă din organele genitale, descărcare de colostru din mameloane. Comportamentul devine neliniștit, ea caută adăpost, poate miauna mult, poate construi un „cuib”. Este important să îi pregătiți din timp un loc confortabil pentru naștere., unde se va simți în siguranță.

Primele semne ale sarcinii la o pisică britanică pot fi uneori confundate cu creșterea obișnuită în greutate datorită faptului că fizicul reprezentanților acestei rase este destul de rotund în sine. Pentru a nu vă înșela, puteți observa mersul: dacă așteaptă bebeluși, coloana vertebrală se va apleca în regiunea lombară și numai burtica îi crește în dimensiune și se rotunde.

Sarcina falsă

Uneori se întâmplă ca pisica să nu aibă nici măcar o urmă de întâlnire cu pisica, dar după toate indicațiile se comportă ca și când nașterea se află chiar după colț. Proprietarii sunt nedumeriți și nu știu cum să explice acest fenomen. Așa se manifestă sarcina falsă. Poate veni, de exemplu, dacă o pisică recent născută locuiește în apropiere sau a avut loc o fertilizare nereușită.

Uneori motivele pot fi mai grave: stres psihologic sever, tulburări hormonale. Durează 3-4 săptămâni, apoi toate semnele se estompează.

Semnele unei sarcini false la pisici pot coincide cu semne ale unei sarcini reale: abdomenul crește, pofta de mâncare crește, pisica construiește un cuib, comportamentul ei se schimbă adesea - devine prea afectuoasă și solicitantă, sau invers, iritabilă și încearcă să se retragă.

Principala diferență este că după un timp toate simptomele dispar fără urmă..

Dacă acest lucru se întâmplă destul de des, pisica trebuie prezentată medicului veterinar pentru a exclude patologiile asociate sănătății sale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Principalele semne ale sarcinii la pisici