Pisică birmană: preț, descriere rasă, fotografie

Istoria originii rasei de pisici birmanePisica birmaneză este una dintre cele mai frumoase și misterioase rase moderne. Strămoșii acestor creaturi blănoase afectuoase au trăit în templele budiste din Birmania și au fost considerate animale sacre de mii de ani. În Europa, această rasă interesantă a fost înregistrată abia în 1925, după ce miliardarul francez Vanderbilde a cumpărat doi pisoi de la călugări pentru o sumă fabuloasă.

Din păcate, unul dintre animalele cumpărate nu putea suporta greutățile călătoriei în țările din Est. Al doilea pisoi a supraviețuit și a devenit strămoșul tuturor pisicilor birmane europene moderne..

Legenda birmanilor sacri

Descrierea legendei pisicilor sacre birmanezeFrumusețile birmane sunt numite și Birmania sacră dintr-un motiv. Există o legendă foarte interesantă despre originea lor. Pe vremuri, hoții au atacat templul budist al zeiței Cun Huanze, care este considerată ghidul morților spre cer..

Călugării au încercat să protejeze templul și lucrurile sacre din el. Cu toate acestea, în curând au fost epuizați de rănile lor. Călugărul principal a fost ucis complet la picioarele statuii zeiței. Hoții au dorit deja să o scoată pe zeiță de pe piedestal pentru a o purta.

Cu toate acestea, în acel moment, pisica călugărului Sinh a sărit pe capul statuii. Blana lui crescută s-a luminat cu foc, iar ochii lui au devenit același albastru cu zeița însăși. Un astfel de comportament mistic al pisicii a reînviat credința călugărilor, le-a dat putere și hoții au fost expulzați din templu..

După un timp, toate pisicile care locuiau la templu au început să dobândească lână nuanță aurie, iar ochii au devenit albaștri.

Descrierea rasei și tipului pisicilor birmane Descrierea pisicilor birmaneSoiuri de culoare a pisicilor birmaneDescrierea caracteristicilor apariției pisicilor birmaneCaracteristicile culorii ochilor pisicilor birmaneDescrierea pisoilor birmani

Apariția Birmaniei sacre foarte frumos. Aceste pisici nu au dimensiuni prea mari. Un animal adult cântărește aproximativ 5-6 kg. Mai mult, pisicile sunt mult mai mici decât pisicile. În culoare, reprezentanții rasei birmaneze seamănă cu siamezii.

Cu toate acestea, în același timp, lâna lor poate fi mediu sau lung. Culoarea siameză a pisicii birmane apare abia la 6 luni. Pisoii din această rasă sunt complet albi. Animalele adulte se pot lăuda, incluzând doar un burlan superb.

Printre altele, caracteristicile acestei rase includ:

  • corp destul de îndesat;
  • labute masive scurte;
  • bot rotund larg;
  • bărbie bine dezvoltată și nas plat roman.

Pe lângă culoarea lor spectaculoasă, pisicile birmaneze sunt apreciate ochi foarte frumoși. O culoare albastră sau albastră extrem de bogată este considerată un semn al rasei..

Spatele Birmaniei sacre este întotdeauna ușor mai întunecat decât burta. În prezent, standardele rasei permit liliac, tortie, ciocolată, culori maro, albastru, crem și roșu.

Personalitate de pisică birmană

Caracteristici ale pisicilor birmaneLa fel ca toate pisicile din templu, birmanii nu suportă absolut agitația. Din fire, este foarte calm, prietenos tuturor animalelor din jur. Pisica birmaneză se înțelege bine cu alte animale de companie, inclusiv câini, și iubește doar copiii.

Pisoii din această rasă sunt neobișnuit activ și jucăuș. Animalele adulte nu sunt, de asemenea, dispuse să se joace cu proprietarul, cu toate acestea, se comportă cu o mare demnitate. Aceste pisici nu intră niciodată în conflicte și împărțirea teritoriului. Miau foarte rar. În același timp, vocea lor nu este prea tare, plăcută și melodică..

Una dintre caracteristicile pisicilor birmane este sociabilitatea. Aceste animale nu se tem deloc de oaspeții care vin la casă și comunică de bunăvoie cu ei. Aceste animale nu sunt potrivite doar pentru persoanele care sunt prea nervoase sau dispuse negativ față de proprietarii casei..

Birmania sacră și-a câștigat popularitatea definitiv abilități mentale dezvoltate. Aceasta este una dintre puținele rase de pisici care pot fi dresate bine. Pisica birmaneză se va bucura să joace „aport” cu proprietarul, își va aminti cu ușurință orice comenzi și cuvinte individuale.

Cum să-ți pese

Îngrijirea animalelor din această rasă este ușoară. Proprietarul unei pisici birmane ar trebui să-și amintească doar două reguli importante:

  1. Reguli pentru îngrijirea pisicilor birmaneNu este recomandat să lăsați aceste animale să iasă în stradă. Faptul este că nu tolerează frigul, precipitațiile și curenții de aer. Puteți merge la o plimbare cu o pisică sau o pisică numai pe vreme însorită și nu prea caldă. De asemenea, acestor animale nu le place înfundarea..
  2. Proprietarii sfintei Birmanii ar trebui să fie atenți la ferestre. La ieșirea de acasă, acestea trebuie închise. Faptul este că pisicile birmane nu știu deloc să aterizeze cu îndemânare. Sărind chiar de la primul etaj, o frumusețe pufoasă îi poate rupe pur și simplu picioarele.

Recomandările date mai sus trebuie respectat. În caz contrar, îngrijirea unei pisici birmane nu este diferită de îngrijirea reprezentanților oricărei alte rase cu părul lung. Este recomandabil să faceți baie animalului o dată pe lună. Blana trebuie pieptănată o dată pe săptămână..

Ce să hrănești

Dacă preferați să vă hrăniți animalele de companie cu conserve sau amestecuri uscate, mai bine refuzați să cumpărați o pisică birmană. Reprezentanților acestei rase nu le place prea mult astfel de alimente. Desigur, o pisică birmană poate mânca conserve..

Cu toate acestea, va fi extrem de reticent să facă acest lucru. Experții recomandă totuși hrănirea acestor animale numai mâncare naturală. Mai mult, dieta lor ar trebui să conțină destul de multe produse care conțin proteine..

O pisică sau o pisicuță ar trebui cu siguranță administrată mai multă carne și pește. De asemenea, produsele lactate trebuie incluse în meniul animalului de companie. Dacă pisica nu primește suficient din ele, haina ei se poate estompa și chiar își poate pierde nuanța magnifică de bej deschis..

Cât costă pisicile

Există o Birmanie sacră (fotografiile acestor frumuseți afectuoase de pe această pagină, aspectul lor superb este clar demonstrat) este destul de scump.

Prețul unui pisoi poate fluctua de la 25 la 50 de mii de ruble în funcție de pedigree. A cumpăra animale din această rasă, ca oricare alta, este cel mai bine, desigur, în pepinieră. În orice caz, pisoiul trebuie vaccinat și antrenat până la tavă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică birmană: preț, descriere rasă, fotografie