Bifitrilac pentru pisici și cum să îl utilizați?

Pisicile, ca și oamenii, sunt predispuse la boli de stomac și intestinale, care adesea le scurtează durata de viață. Pisicile și pisicile suferă de indigestie, diaree, disbioză și boli infecțioase acute la nivelul intestinelor. Prin urmare, medicii veterinari, pentru a normaliza intestinele, recomandă administrarea Bifitrilak pentru pisici, instrucțiunile de utilizare sunt prezentate mai jos.

Bifitrilacul este un amestec pentru normalizarea tractului gastro-intestinal la animale. Se compune din probiotice, prebiotice, antioxidanți, zaharuri, micro și macroelemente, substanțe antimicrobiene și sorbent. Se utilizează la pisici, câini, porci, vaci, iepuri și păsări. Disponibil sub formă de pulbere, fără gust și inodor. Medicamentul conține tulpini liofilizate de bacterii probiotice Lactobacillus bulgaricus, lactobacillus acidophilus, Lactobacillus fermentum, Bifidobacterium bifidum.

Bifitrilac pentru tratamentul pisicilor este adesea prescris de medicii veterinari. Deoarece conține un sorbent, absoarbe bine toxinele. Absorbantul este vermiculit expandat. Adsoarbe gaze, alcaloizi și săruri de metale grele. Lactobacilii și bifidobacteriile Bifitrilak MK luptă împotriva microorganismelor care afectează negativ microflora animalului. Deci normalizează, îmbunătățește activitatea tractului digestiv și metabolismul în corpul pisicii..

Indicații de utilizare:

 • tulburări intestinale;
 • disbioză și prevenirea acesteia;
 • pentru a normaliza funcția intestinului;
 • tratamentul infecțiilor gastro-intestinale acute;
 • în timpul vaccinărilor;
 • antibioterapie;
 • când lupți cu viermi;
 • în timpul toxicozei la pisicile însărcinate;
 • pentru a îmbunătăți creșterea pisoilor mici;
 • prevenirea greaței în timp ce călătoriți în transport;
 • când este iradiat.

Bifitrilak s-a arătat bine în tratamentul infecțiilor intestinale acute, cum ar fi salmoneloza, dizenteria și altele. Bifitrilak ajută dacă există o leziune bacteriană a corpului, mai ales dacă este vorba de stafilococ auriu. După administrarea antibioticelor, microflora din intestin este tulburată. Se dezvoltă disbioză. Lacto- și bifidobacteriile din compoziția medicamentului fac o treabă excelentă cu încălcarea microflorei intestinale. Bifitrilak este necesar pentru ca o pisică să prevină sau să trateze disbioza, precum și funcția intestinală normală.

Disbioza poate avea cauze diferite.:

 • alimente de proastă calitate, exces de grăsimi și carbohidrați;
 • lipsa de vitamine și minerale;
 • perturbarea sistemului hormonal;
 • mâncare uscată;
 • stres sever;
 • utilizarea antibioticelor;
 • viermi.

Când tratează viermii la pisici, Bifitrilak ajută la neutralizarea și eliminarea deșeurilor de viermi din corpul animalului. Prin urmare, este utilizat ca adjuvant în tratamentul general al invaziei helmintice..

Este bine să utilizați medicamentul în timpul sarcinii și alăptării la pisici. O pisică însărcinată poate fi constipată. Bifitrilac normalizează motilitatea intestinală, care este pusă sub presiune de pisoi, ceea ce face ca intestinele să funcționeze mai dificil. Există întotdeauna 1-2 pisoi într-o așternut care nu se îngrașă și cresc bine. Bacteriile benefice ale medicamentului vor ajuta la asimilarea laptelui mai mult și, în consecință, la o creștere mai bună a pisoilor mici. Când treceți la alimente solide sau la alimente diferite, pisicile pot avea, de asemenea, probleme digestive. În acest moment, trebuie să administrați Bifitrilak.

Aplicați Bifitrilac pe pisici și pisici pe cale orală. Amestecul este preparat imediat înainte de utilizare. Pulberea este dizolvată în apă, lapte sau alimente. Poate fi dat dintr-o lingură, picurător sau bolul preferat al pisicii. Pentru pisoii foarte tineri cu probleme digestive, unii crescători recomandă administrarea medicamentului după cum urmează. Scufundați degetul în apă fiartă și apoi în pulbere uscată. Și unge-l pe gust. Apoi se aplică mamei. Este nevoie de 3-5 zile pentru a repeta procedura în acest fel, până când simptomele dispar..

Doza de Bifitrilak pentru pisici în timpul tratamentului este următoarea: 0,3 g o dată pe zi, timp de 5-10 zile continuu. Dacă medicamentul este utilizat pentru profilaxie, atunci durata admiterii este de la trei la cinci zile. Bifitrilacul poate fi administrat animalului în același timp cu antibioticele. Utilizarea acestuia este posibilă deoarece lactobacilii sunt destul de rezistenți la efectul negativ al antibioticului. În acest caz, doza este crescută de 1,5 ori. Este imposibil să încălziți lichidele amestecate cu Bifitrilac, deoarece toate bacteriile benefice vor muri.

Nu există efecte secundare ale utilizării medicamentului dacă urmați instrucțiunile cu atenție. Bifitrilak nu are contraindicații. Cu toate acestea, animalul poate avea o intoleranță individuală la medicament.. A se păstra Bifitrilac într-un loc uscat și întunecat, la o temperatură de 5-25 ° C. Nu depozitați medicamentul împreună cu alimente și furaje.

Dar, înainte de a utiliza medicamentul pe o pisică, este mai bine să consultați un medic veterinar despre cum să administrați Bifitrilak unei pisici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bifitrilac pentru pisici și cum să îl utilizați?