Negii - cauze și tratament la pisici

Papilomavirusul este un virus care conține ADN care se află în sângele unui animal și se transmite de la o persoană bolnavă la una sănătoasă prin contact strâns. Se manifestă ca formațiuni benigne pe piele - negi. Sub conținutul de ADN, se înțelege că microorganismele sunt „deghizate” sub codul genetic al unei pisici și imunitatea nu face distincție între un „inamic”, respectiv, nu luptă împotriva lui. Negii la pisici - o boală a persoanelor tinere sau în vârstă, animalele de companie care se confruntă cu o scădere a apărării imune a corpului din cauza bolilor sau a stresului.

Cauzele negilor la pisici

Complexitatea luptei împotriva virusurilor care conțin ADN este că este imposibil să se identifice cu exactitate cauza apariției sale și calea posibilă de infecție. Se crede că majoritatea reprezentanților oricărei specii de mamifere sunt purtători ai papilomavirusului "latent", care se face simțit în momentul slăbiciunii corpului.

Notă! Negii de pisică nu se răspândesc la oameni.

Pisicuțele și animalele tinere nu se pot lăuda cu o imunitate și un metabolism stabil, prin urmare devin adesea „victime” ale verucilor. Același lucru este valabil și pentru pisicile mai în vârstă, imunitatea acestora fiind suprimată de degenerarea metabolismului și a țesuturilor legate de vârstă. Pisicile adulte puternice, în mod ideal, nu suferă de negi, ci sarcină, naștere, traume, stres, tratamentul medical este doar o parte din motivele pentru suprimarea posibilă a apărării imune a organismului.

Simptome și diagnosticarea papiloamelor la pisici

Identificarea este atât dificilă, cât și simplă. Negii sunt creșteri bombate pe piele cu o structură superficială pronunțată inegală. Fotografia arată că dimensiunile variază de la un mazăre mare și mai mult până la un bob de gri, culoarea de la gri închis și maro la carne, fuzionând cu pigmentarea principală a pielii. Papilomul se poate „așeza” strâns în piele sau poate fi atașat cu ajutorul unui „picior”, se manifestă prin neoplasme unice, grupuri sau negi care au crescut împreună. Apare pe gât, cap, urechi, labute sau membrane mucoase.

Perioada minimă de incubație pentru dezvoltarea virusului este de 30-60 de zile, după care apar verucile pe corpul unei pisici slăbite. În tabloul clinic general, se remarcă slăbiciunea, apetitul slab și alte simptome ale imunității suprimate.

Papilomavirusul nu este considerat periculos și la un moment dat prezenței sale nu i s-a acordat importanță, mai ales că nu este „nedumerit” cum să trateze o boală „cosmetică”. Cu toate acestea, există încă un risc, orice neoplasm poate degenera de la benign la malign și apoi vom vorbi despre o boală incurabilă. Negii provoacă mâncărime, nu este întotdeauna cazul, dar mai târziu disconfortul se „revarsă” în răni sângerânde care pot fi infectate.

Diagnosticul final și cursul tratamentului sunt determinate de medicul veterinar. Este foarte descurajat să se auto-mediceze fără analize preliminare de sânge, răzuiri ale pielii și biopsii, dacă este necesar. Problema este că proprietarii neexperimentați percep tumorile maligne ca negi obișnuite. Din păcate, fără examinare, este imposibil să se excludă cancerul, care în stadiul apariției unei neoplasme este cel mai probabil deja incurabil, chiar și cu o excizie completă a tumorii, dar terapia de susținere în timp util va prelungi viața animalului de companie. Adesea, acasă, confundă seboreea și negii pe coada unei pisici. Seboree (coadă grasă) - perturbarea glandelor sebacee, care este însoțită de creșteri și plăci cutanate pe coadă.

Tratarea negilor la pisici

Imediat, observăm că tratamentul papiloamelor pe membranele mucoase se efectuează numai sub supravegherea unui medic. Neoplasmele de pe piele, dacă se confirmă prezența papilomavirusului, indică o scădere a imunității, iar tratamentul constă în refacerea acesteia. Animalului i se administrează un curs de terapie imunostimulantă, medicamentele veterinare sunt utilizate acasă Gamavit, Maxidină sau analogi.

Pielea feței și a urechilor este mult mai subțire și mai sensibilă decât restul corpului, astfel încât o verucă pe cap provoacă cel mai adesea mâncărime. Dacă pisica a smuls papilomul cu ghearele sau l-a zgâriat, se folosesc antihistaminice pentru ameliorarea mâncărimilor și a unguentelor antiinflamatoare. Betadine provine dintr-o trusă de prim ajutor la domiciliu, Levomekol, Clorhexidina ca tratament, Suprastin sau un analog pentru mâncărime.

Contactând o clinică, puteți profita de opțiuni mai eficiente:

  • Terapia cu novocaină - cursul și doza de medicament sunt determinate de medic. Schema standard este administrarea intravenoasă sau subcutanată de novocaină cu un interval de 2-5 zile, un curs general de 3-5 injecții.
  • Îndepărtarea chirurgicală a papiloamelor - se folosește atunci când există suspiciunea unei posibile degenerări a neoplasmului, deteriorarea acestuia. Operația se efectuează sub anestezie generală și dacă negii nu interferează cu animalul, măsura este considerată inutilă.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Negii - cauze și tratament la pisici