La ce vârstă pisoii viermi pentru prima dată

5

Mulți proprietari de animale de companie își fac griji cu privire la animalele lor de companie și le monitorizează îndeaproape comportamentul. Dar cel mai adesea sunt îngrijorați de vârsta la care puii de viermi. Răspunsul este simplu - pentru prima dată, un animal de companie trebuie să primească medicamente la vârsta de 6 săptămâni. Poate cineva se va gândi, de ce să-i umpli un pisoi cu diferite medicamente la o vârstă atât de mică?

De ce să tratezi constant un pisoi de la viermi

Trebuie să vă viermi animalul de companie în mod regulat, deoarece acești paraziți reprezintă un mare pericol pentru el. Ele otrăvesc corpul, deteriorând astfel organele interne ale animalului.. Dacă se începe acest lucru, viermii formează o minge în intestine și pot exploda, ceea ce duce în cele din urmă la moartea pisoiului.. Prin urmare, ar trebui să tratați viermii în mod regulat, mai ales dacă pisica locuiește într-un apartament sau casă..

Animalele nu sunt doar purtătoare de viermi, ci le pot transmite și oamenilor. Prin urmare, merită să vă viermi constant animalul de companie, deoarece dacă există copii mici în casă, aceștia vor prelua 100% această infecție.

La ce vârstă viermii conduc animalele de companie

Dacă bebelușul a venit la tine acasă nu de la creșă și nu există nicio documentație pentru el, apoi pentru prima dată trebuie să viermi pisoi la 6 săptămâni. Desigur, dacă animalul este mai în vârstă decât această vârstă, atunci puteți da în siguranță un medicament pentru viermi. Dacă ați luat un pisoi pe stradă, atunci puteți efectua prevenirea mai devreme de vârsta specificată. Doar pentru aceasta, cumpărați un medicament destinat animalelor cu vârsta sub 6 săptămâni.

De regulă, după ce profilaxia a fost efectuată pentru animalul de companie, acesta este vaccinat. Este necesar ca animalul să nu preia nicio infecție..

Cum să gonim pisoi

Copilul necesită îngrijire și atenție anxioasă, un animal mic se comportă la fel ca un copil. Trebuie să-l hrănești corect pe pufos, să te joci constant și să fii foarte atent. Dacă ați decis deja să vă asumați responsabilitatea pentru animal, atunci trebuie să monitorizați nu numai nutriția acestuia, ci și sănătatea acestuia. Pentru a face acest lucru, trebuie să îi arătați regulat animalului de companie medicului veterinar, să vaccinați și să otrăviți viermii. Mai mult, pisoii pot fi conduși de viermi încă de la o vârstă fragedă..

Cei mai mulți proprietari știu absolut totul despre îngrijirea unui animal de companie, dar unii nu se gândesc la necesitatea de a vierme copilul în mod regulat. Ei cred că dacă un animal nu mănâncă alimente crude, atunci nu va avea paraziți. Aceasta este o afirmație complet greșită, deoarece paraziții se pot agăța de pantofii tăi, iar pisoiul se va juca cu el și va ridica parazitul..

Prin urmare, prevenirea trebuie făcută în mod regulat, chiar dacă sunteți sigur că animalul dvs. este absolut sănătos..

Cum se face bine

  • Cumpărați medicamente numai în farmacii veterinare de încredere, acordați atenție datei de expirare și studiați cu atenție instrucțiunile. Nu ar trebui să cumpărați medicamente de la unități îndoielnice sau pur și simplu de la cei care sunt pe piață, cu greu au o licență.
  • Urmați instrucțiunile exacte.
  • Nu administrați un medicament destinat oamenilor.
  • Pisoii pot fi expulzați la 3 săptămâni, dar nu mai devreme.
  • După ce a luat medicamentul, animalul trebuie să meargă neapărat la toaletă, dacă acest lucru nu s-a întâmplat, atunci dă-i un laxativ.
  • Viermii pot fi conduși numai de acele animale de companie care sunt absolut sănătoase. Dacă bebelușul tău tocmai s-a îmbolnăvit, atunci nu este recomandat să viermi.
  • Dacă animalul are purici, atunci este necesar să scăpați imediat de ele și abia apoi să dați un remediu pentru viermi.
  • Trebuie să viermi la fiecare 3 luni..
  • De asemenea, prevenirea viermilor se efectuează înainte de vaccinare.

Dacă urmați aceste recomandări, pisoiul va fi întotdeauna sănătos. Nu vă faceți griji dacă găsiți paraziți la animalul dvs. de companie, această problemă poate fi ușor eliminată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce vârstă pisoii viermi pentru prima dată