7 Semne de viermi la pisici

Destul de des, există o problemă asociată cu paraziții intestinali la animalele de companie. Cum să înțelegeți că o pisică are viermi va ajuta la manifestări simple ale semnelor fizice: burta în formă de butoi, starea blănii, vărsături și diaree. Să luăm în considerare mai detaliat toate simptomele și modalitățile de a face față acestei probleme..

Semne obișnuite ale animalului dvs. de companie cu viermi

 1. stare generală deprimată;
 2. lipsa poftei de mâncare;
 3. pătarea și căderea părului;
 4. procesele de digestie sunt perturbate;
 5. obstructie intestinala;
 6. anemie, convulsii, intoxicație;
 7. întârzierea dezvoltării și creșterii.

Să stabiliți dacă o pisică are viermi este destul de simplu, trebuie doar să vă urmăriți animalul de companie și puteți înțelege care este problema. O pisică este aceeași creatură vie ca o persoană, prin urmare, pe lângă faptul că se joacă, se juca și se distrează, animalul de companie este, de asemenea, susceptibil la diferite boli. Viermii sunt o afecțiune foarte frecventă la pisici. Dacă animalul tău merge adesea afară și petrece mult timp în aer liber, există un risc ridicat de îmbolnăvire.

Semne comune

Faptul că o pisică are viermi poate fi înțeles prin starea generală a animalului, comportamentul și aspectul acestuia. Există, desigur, unele dificultăți în determinarea acestei boli datorită faptului că viermii sunt diferiți. Prin urmare, cel mai bine ar fi să contactați medicul veterinar pentru primele simptome descrise mai sus..

Există astfel de helminți care nu pleacă imediat și poate fi necesară o examinare a organelor interne ale animalului. Anumite teste vor dezvălui problema și vor clarifica ce tip de helminți are pisoiul în prezent și ce medicamente trebuie utilizate. Un medic veterinar experimentat vă va ajuta să aflați dacă o pisică are viermi dacă nu aveți experiență și cunoștințe în acest domeniu..

Cum se transferă boala: observații și consecințe

Foarte atent este necesar să se monitorizeze pisoii mici, care sunt adesea expuși la infecții și boli. Puteți stabili dacă pisica are viermi proprietarului animalului și, fără a întârzia timpul, cumpărați medicamentele necesare. Trebuie să vă protejați animalul de companie de apariția altor tipuri de viermi cât mai curând posibil și să efectuați prevenirea conform sfatului medicilor veterinari.

Dacă pisica este infectată mult timp și nu a fost tratată, poate fi fatală. Este destul de dificil să se determine prezența viermilor la o vârstă fragedă, corpul este slăbit și susceptibil la atac. Primele două luni de viață, când imunitatea animalului este încă slabă, vor necesita o atenție specială și o îngrijire din partea proprietarului..

Simptome

Simptomele viermilor la pisici pot fi identificate prin starea de somnolență și letargie a animalului de companie. Nu este realist să protejezi complet animalul, dar prevenirea răspândirii și neagravarea situației este o sarcină foarte reală pentru proprietar. Trebuie doar să aflați unde și cum este posibilă apariția acestei infecții:

 • murdărie și praf din pantofi;
 • carne și pește crude;
 • ereditate;
 • puricii ca purtători de viermi;
 • lucruri de la podea (sol, drum).

O pisică la orice vârstă se poate infecta cu viermi, mai ales mergând deseori în natură și pe stradă. În general, animalul tolerează această boală destul de calm și, practic, viermii părăsesc corpul singuri. Deși procedura în sine pentru îndepărtarea acestor paraziți trebuie efectuată la un anumit moment, astfel încât să nu se înmulțească la nesfârșit, dăunând animalului dvs. de companie. Efectul dăunător asupra stării generale a pisicii poate fi prevenit prin achiziționarea de medicamente adecvate.

Tratament și prevenire

Este imposibil să excludeți complet infecția cu această boală, deoarece un pisoi poate, chiar și în timp ce se află într-un apartament, să înghită ouă de viermi (de exemplu, ghivece de flori). Profilaxia regulată este necesară și foarte importantă, utilizarea mijloacelor speciale vă va proteja animalul de companie de probleme pentru o lungă perioadă de timp. Există tablete, preparate cu substanțe active într-un complex și suspensii lichide care pot vindeca o astfel de boală..

Prevenirea viermilor la pisici se efectuează alternativ (tablete de două tipuri), în funcție de vârsta și greutatea animalului de companie, acest lucru va fi determinat de medic.

Semnele de viermi la pisici sunt determinate de observarea comportamentului animalului, a apetitului și a factorilor externi. Dacă aveți un pisoi nou, este important să știți că prima pastilă se administrează la vârsta de trei săptămâni, indiferent dacă există sau nu simptome. Apoi, după șase luni, și apoi de două până la patru ori pe an.

Dacă vrei ca animalul tău de companie să îți placă mereu, să dea pozitiv și să aducă fericire casei, nu uita să ai grijă de el și să protejezi această minge pufoasă de anumite pericole. Este important să înțelegeți că pericolul invizibil se poate ascunde în mediul pisoiului dumneavoastră.. Iubește-ți, apreciază și îngrijește-ți animalul de companie, iar el te va răspunde mereu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 7 Semne de viermi la pisici