Anoten pentru pisici și câini

Anoten pentru pisici și câini este conceput pentru a normaliza starea psihoemotivă la animalele predispuse la anxietate și stres. Medicamentul poate fi prescris pentru profilaxie înainte de o situație stresantă (o călătorie, o vacanță la domiciliu, o vizită la medic etc.) sau ca sedativ pentru animalele de companie excesiv de active sau agresive. Medicamentul reduce severitatea manifestărilor stresante, suprimă anxietatea, în timp ce animalul devine mai ascultător fără modificări ale conștiinței (somnolență, letargie etc.).

Câinii și pisica dorm împreună

Medicina veterinară Anoten este produsă de compania farmaceutică rusă Materia Medica Holding. Compania își poziționează produsele ca produse medicamentoase bazate pe dovezi. Medicamentele sunt supuse studiilor clinice în conformitate cu prevederile GLP (Good Laboratory Practice) și GCP (Good Clinical Practice). Acest lucru garantează siguranța drogurilor.

Înainte de a utiliza orice medicament veterinar, trebuie să consultați un medic veterinar pentru a elimina riscul de a dezvolta reacții adverse.

Structura

Principalul ingredient activ este anticorpii împotriva proteinei S100 specifice creierului. Proteina S100 aparține grupului de proteine ​​care leagă calciul. Familia S100 este prezentă în concentrații mari în celulele sistemului nervos, precum și în alte celule și țesuturi ale corpului. O creștere a nivelului de proteină S100 în plasma sanguină poate indica tulburări în funcționarea sistemului nervos central..

Anoten pentru câini și pisici

În prepararea Anoten, anticorpii împotriva proteinei S100 sunt purificați și modificați prin afinitate. 5 g de pulbere conține 0,1 g de ingredient activ. Anticorpii se aplică unei substanțe auxiliare, care este lactoza monohidrat (zahăr conținut în lapte și produse lactate), într-o cantitate de cel mult 10-15 ng / g.

Principiul de funcționare

Anotenul pentru pisici și câini se referă la medicamente moderat tranchilizante și neurometabolice. Este utilizat pentru tratarea tulburărilor nevrotice, stresului și anxietății. Ameliorează și slăbește sentimentele de anxietate și teamă, agresivitate. Normalizează starea psiho-emoțională, reduce excitația. Acțiunea sa nu provoacă efecte secundare precum somnolență, dezorientare sau confuzie. Substanța activă a medicamentului afectează proteina S100, schimbându-i activitatea funcțională. În același timp, funcționarea normală a creierului este păstrată..

Anoten funcționează ca un sedativ și psihostimulant care ajută la suportarea mai bună a stresului emoțional. În timpul studiilor clinice, au fost observate proprietățile sale neurometabolice. Ca agent nootropic și neuroprotector, poate îmbunătăți activitatea creierului, precum și proteja celulele sistemului nervos de influența factorilor negativi. În plus, medicamentul a avut un efect antioxidant..

Anoten pentru un câine

Indicații de utilizare

Medicamentul este prescris pentru tratamentul sau prevenirea stresului la animalele de companie. Poate fi utilizat în următoarele situații:

 • senzație crescută de anxietate;
 • comportament agresiv;
 • excitabilitate excesivă;
 • în timpul vacanțelor zgomotoase cu artificii și un număr mare de invitați;
 • când vizitați un medic veterinar;
 • înainte de îngrijirea viitoare;
 • la schimbarea locului de reședință;
 • în timpul călătoriei;
 • în procesul de instruire.

Pentru a obține efectul dorit, este mai bine să planificați în prealabil administrarea medicamentului înainte de a efectua un eveniment care provoacă stres la animal.

Mod de aplicare

Anoten pentru pisici și câini se utilizează 1-2 plicuri pe zi pentru un curs de cel puțin 15 zile. Pentru pisici (indiferent de greutate), aportul zilnic al medicamentului este de 1 plic pe zi. Pentru câinii cu greutatea de până la 20 kg - 1 plic, peste 20 kg - până la 2 plicuri pe zi. Dacă tratamentul nu a adus rezultatul scontat după sfârșitul cursului, atunci medicamentul este continuat. În patologiile neuropsihiatrice cronice, Anoten este administrat în fiecare zi la aceeași doză. Medicamentul nu se acumulează în organism, prin urmare este aprobat pentru utilizare permanentă.

Pregătire pentru pisici și câini Anoten

Conținutul pachetului poate fi oferit animalului dvs. de companie în mai multe moduri:

 • la un moment dat, amestecând doza zilnică într-o cantitate mică de apă potabilă și injectând-o cu forța oral cu o seringă;
 • amestecați cu apă potabilă și asigurați-vă că animalul de companie bea totul în timpul zilei;
 • se amestecă cu o cantitate mică de alimente umede pe care animalul le poate mânca odată.

Dacă săriți să luați un medicament, ar trebui să reluați utilizarea acestuia în aceeași doză cât mai curând posibil. Nu depășiți doza permisă și diluați mai multe plicuri pentru un animal de companie la un moment dat..

Utilizarea medicamentului nu necesită respectarea niciunei măsuri specifice de siguranță sau a echipamentului individual de protecție. Trebuie respectate regulile obișnuite de igienă pentru manipularea medicamentelor. Dacă o pulbere sau o soluție intră într-o zonă deschisă a membranei mucoase a ochiului, clătiți imediat organele vizuale cu multă apă.

Efecte secundare și contraindicații

Nu au fost identificate cazuri de supradozaj cu Anoten pentru pisici și câini. De asemenea, nu s-au observat reacții adverse la utilizarea medicamentului în conformitate cu regulile specificate în instrucțiuni. Este permisă intoleranța individuală sau hipersensibilitatea la componentele medicamentului. În acest caz, trebuie să încetați utilizarea acestuia. În funcție de manifestări, se efectuează un tratament simptomatic.

Contraindicații

Medicamentul nu este utilizat în caz de intoleranță individuală la componentele sale.

Nu au fost identificate interacțiuni cu alte medicamente. Produsul poate fi utilizat împreună cu alte medicamente, aditivi alimentari și diverse furaje.

Câinelui i se administrează medicamente

Anoten nu este utilizat ca medicament pentru animalele de fermă.

Data de expirare și regulile de stocare

Anoten este valabil 2 ani de la data de producție indicată pe ambalajul original. După deschiderea plicului, conținutul acestuia nu poate fi păstrat și trebuie utilizat imediat.

Păstrați medicamentul într-un ambalaj sigilat într-un loc întunecat la o temperatură optimă de 2-25C. Este important să se excludă accesul la acesta pentru copii, vârstnici cu deficiențe de vedere și animale. Anotenul nu trebuie păstrat lângă alimente și medicamente pentru oameni.

Preț

Puteți cumpăra Anoten pentru pisici și câini în farmacii veterinare și magazine online. Și, de asemenea, în rețelele de magazine pentru animale de companie "Beethoven", "Moszoovetsnab", "Sami cu mustață", "Vetna". Vândut fără prescripție medicală.

Prețul mediu este de 300 de ruble pentru un pachet de 16 plicuri.

Anoten pentru câini și pisici

Recenzii

Victoria Smirnova:

„Am primit Anoten pentru pisici și câini drept cadou și am rămas degeaba mult timp. Am o pisică și, întâmplător, a început o a doua (rătăcită). Ambele animale au început să experimenteze stresul: pisica domestică nu era mulțumită de noul locuitor, iar cea fără adăpost se temea teribil de noul mediu. Am început să le dau medicamentul o dată pe zi, câte un plic, amestecându-l cu mâncare umedă. După o săptămână, totul ne-a ieșit. Pisicile s-au împrietenit și acum se distrează împreună ”.

Maria Zhdanova:

„Am cumpărat special un astfel de medicament anti-stres înainte de Anul Nou pentru pisica mea, căreia îi este frică teribil de focurile de artificii. Cu toate acestea, rezultatul nu s-a justificat. Am început să dau pliculețe cu o săptămână înainte de Revelion, astfel încât să funcționeze cu siguranță, dar nu au existat absolut nicio schimbare de comportament. Și chiar în vacanță, povestea noastră obișnuită s-a repetat: pisica s-a speriat teribil și am petrecut jumătate de noapte cu el în baie ”.

Igor N.:

„Am cumpărat Anoten la un magazin pentru animale de companie pentru câinele meu, cu care urma să călătorim. Pentru a fi sincer, nu am analizat anterior piața sedativelor, așa că alegerea a fost aleatorie. Când am citit instrucțiunile deja acasă, am fost foarte confuz cu compoziția, care indica cantitatea de substanță activă nu mai mult de 10-15 ng / g. Acest lucru este foarte mic. În cel mai bun caz, o moleculă din această substanță se găsește în acest medicament. Se pare că acesta este un zahăr din lapte (lactoză) foarte scump. Așa cum era de așteptat, minunea nu s-a întâmplat, iar câinele a fost nervos toată călătoria și am mers cu ea. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anoten pentru pisici și câini