La ce vârstă pisicile sunt castrate și consecințele

La ce vârstă pisicile sunt castrate și consecințele

În acest articol, voi lua în considerare castrarea pisicilor și la ce vârstă și când poți castra un pisoi. Vă voi ajuta să aflați despre caracteristicile castrării timpurii și consecințele castrării, îngrijirea unei pisici. Voi descrie cum se schimbă comportamentul animalului după operație.

Castrarea unei pisici

Castrarea, castrarea unei pisici sună intimidant pentru acei proprietari de animale de companie care sunt puțin familiarizați cu particularitățile fiziologiei. Bărbații sunt deosebit de dureroși în legătură cu astfel de manipulări ale unei pisici domestice din motive emoționante de solidaritate masculină..

Fiziologia animalelor este complet diferită de natura umană complexă..

Animalele, în special pisicile, nu experimentează apropierea emoțională cu un partener, nu se străduiesc pentru viața de familie și nu simt mândrie sau plăcere în numărul descendenților sau al actului sexual.

Psihologii cu animale consideră procedura de castrare nu numai utilă, ci și necesară
Psihologii cu animale consideră procedura de castrare nu numai utilă, ci și necesară

La ce vârstă poți castra și steriliza un pisoi?

În ultimii cinci ani, medicii veterinari din întreaga lume au declarat cu încredere că operația de castrare timpurie și operația în sine, în principiu, eliberează animalul de companie de supratensiuni hormonale dăunătoare sănătății. Medicii dezvăluie mituri despre beneficiile împerecherii multiple. Și majoritatea dintre ei sunt înclinați să creadă că, dacă animalul nu a fost niciodată împerecheat în viața sa și este castrat înainte de pubertate, acest lucru va avea doar un efect pozitiv asupra calității și duratei vieții sale..

De obicei, pisicile de curte sunt, de asemenea, castrate, astfel încât să nu fie etichetate acasă.

Desigur, nu vorbim despre animale de valoare reproductivă. Deși, crescătorii castrează și reproduc individual, după mai multe împerechere productive.

Vârsta optimă pentru castrarea și neutralizarea unei pisici poate fi considerată un an.

Dar un medic veterinar calificat poate efectua la pisici care au atins vârsta de 6-8 luni.

Timpul de pubertate al pisoiului este clar vizibil, deoarece activitatea animalului se schimbă.

Miau persistent și lasă urme în toată casa care au un miros neplăcut, înțepător și sunt greu de curățat..

Dar se întâmplă ca o pisică să trăiască într-o casă de mulți ani și deja la o vârstă avansată începe să aibă probleme cu etichetele și sistemul genito-urinar..

La ce vârstă pisicile sunt castrate și consecințele
Pisoii sub vârsta de șapte luni nu trebuie operați

Este necesar să pregătiți o pisică pentru operație și cum să o faceți

Proprietarii trebuie să înțeleagă că riscul de anestezie pentru un animal de companie există la orice vârstă. Depinde de indicatorii generali de sănătate și de rasă și de vârstă. În special, medicii veterinari recomandă efectuarea unei examinări cu ultrasunete a inimii animalului de companie pentru a calcula doza de anestezie de rezervă și pentru a se pregăti pentru posibile complicații chirurgicale..

Poate că un examen medical de înaltă calitate este cea mai bună pregătire a unei pisici pentru castrare..

Înainte de operație aveți nevoie:

  • tratați animalul de companie într-un mod planificat puricii;
  • a da pastile pentru viermi 10-14 zile după tratamentul cu purici;
  • faceți o ecografie a inimii, conform instrucțiunilor unui medic veterinar.
<="avertizare">Păstrarea responsabilă a animalelor de companie implică menținerea unui pașaport, unde se fac toate tratamentele pentru paraziți și vaccinări.

Acest lucru face mult mai ușor pentru proprietar pregătirea animalului de companie pentru operație..

<="bside">Cu o zi înainte de operația programată, pisica este hrănită moderat, de preferință deloc timp de 8-12 ore.

Îngrijirea postoperatorie

Operația în sine durează 15-20 de minute. Ce trebuie făcut după operație: Perioada postoperatorie la pisici este ușoară. În prima zi când animalul de companie este monitorizat, accesul la cusături este limitat. Mâncare și apă după bunul plac.

La ce vârstă pisicile sunt castrate și consecințele
După ce ai trezit pisica, trebuie să îi observi comportamentul

Castrarea este o operație extrem de minim invazivă. Cusăturile se vindecă rapid și nu afectează activitatea și veselia pisicii..

Reacțiile pisicilor și modificările comportamentale după intervenția chirurgicală

De foarte multe ori castrarea, mai ales devreme, rezolvă problema comportamentului agresiv al pisicii. Animalul devine mai agreabil și mai amabil și aceasta este o reacție normală. Acest lucru se datorează faptului că hormonii nu duc pisica într-o stare de stres și căutarea eternă a unei femele pentru împerechere..

Proprietarii cred că, după castrare, pisicile își pierd interesul pentru viață, nu mai prind șoareci și se îngrașă și doarme toată ziua.

<="bside">Obezitatea unei pisici sau chiar obezitatea nu are nimic de-a face cu funcția sexuală..

Dacă proprietarii preferă mâncare ieftină sau hrănesc animalul de companie cu ceea ce a căzut de la masă, atunci acest lucru va afecta aspectul animalului și activitatea acestuia..

Este recomandabil să mănânce pisicile castrate hrană specializată, pe care le puteți cumpăra de la orice magazin de animale de companie. Alternativ, proprietarii ar trebui să consulte un medic veterinar despre dietele naturale și echilibrate..

<="avertizare">De multe ori, proprietarii de animale de companie neglijează castrarea și oferă animalelor de companie diferite remedii veterinare care deprimă sezonul de împerechere, aducând o ușurare temporară atât animalului, cât și proprietarului. Dar astfel de agenți hormonali sunt foarte periculoși pentru o pisică..

Efectele secundare sunt ca o bombă cu ceas și sunt exact opusul castrării..

Singura dificultate cu care se confruntă mulți crescători este cea mai bună vârstă de castrare a unei pisici.
Singura dificultate cu care se confruntă mulți crescători este cea mai bună vârstă de castrare a unei pisici.

Castrarea a fost mult timp un serviciu veterinar de zi cu zi. Se efectuează cu succes și rapid atât în ​​clinică, cât și la domiciliul pacientului.

I se arată:

  • pisici fără valoare de reproducere;
  • favorite la clasa de animale de companie;
  • învechit;
  • rase mestizo.

Castrarea nu provoacă vătămări psihicului sau organismului animalului, dar proprietarii ar trebui să fie conștienți de faptul că riscul de anestezie există chiar și la persoanele sănătoase. Prin urmare, înainte de operație, merită să faceți o ultrasunete a inimii și să o tratați împotriva paraziților..

<="b-r b-r - post-articol">">
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce vârstă pisicile sunt castrate și consecințele