Vakderm pentru pisici și pisici

Vakderm este un vaccin împotriva infecțiilor fungice utilizat la pisici cu scop terapeutic și profilactic. Sub rezerva regulilor simple și a recomandărilor producătorului, medicamentul este sigur pentru animale, deoarece nu conține microorganisme vii. Medicamentul a fost dezvoltat de compania internă Vetzverocenter, ale cărei unități de producție sunt situate la Moscova.

Vakderm F pentru pisici

O altă diferență constă în compoziție. Vakderm F conține imunomodulatorul Ribotan, care face vaccinarea mai ușoară pentru pisici. În exterior, medicamentele se pot distinge prin culoare. Versiunea universală are o nuanță gălbuie, iar produsul pentru pisici este roz. În ambele cazuri, lichidul medicinal este ușor tulbure, dar omogen. Pentru ambalare se folosesc sticle transparente din sticlă. Deoarece etanșeitatea ambalajului este importantă, flacoanele sunt sigilate cu capace de cauciuc. Conține 1 ml de lichid medicinal în recipiente.

Ce conține și cum funcționează?

Medicamentul se bazează pe următoarele tipuri de celule dermatofite:

 • Microsporum canis;
 • Trichphyton mentagrofite;
 • Microsporum gypseum.

Ciupercile sunt cultivate pe un mediu nutritiv special. De asemenea, producătorul include 0,3% formalină în compoziția medicamentului, care acționează ca stabilizator sau inactivator. După injectarea de două ori a lichidului medicinal cu un interval de 2 săptămâni, se formează o imunitate stabilă împotriva infecțiilor fungice în corpul animalului. Imunitatea durează 12 luni, deci atunci când se utilizează vaccinul în scop preventiv, este utilizat anual.

Acțiune Vakderm F

Medicamentul are proprietăți medicinale și este capabil să prevină dezvoltarea dermatofitozei. În același timp, vaccinul aparține medicamentelor inofensive, deoarece nu poate provoca dezvoltarea unei infecții fungice la un animal sănătos..

Caracteristici de stocare și utilizare

Lichidul medicinal nu conține microorganisme vii, dar poate fi păstrat doar la temperaturi cuprinse între 2 și 10˚C. Alegeți o locație de depozitare uscată, departe de lumina directă a soarelui. Vaccinul își pierde proprietățile atunci când este înghețat. Condițiile de depozitare trebuie respectate în timpul transportului.

Este imposibil să utilizați medicamentul în astfel de cazuri:

 • data de expirare a expirat;
 • lichidul și-a schimbat consistența sau culoarea;
 • mucegaiul a apărut în sticlă;
 • pe ambalaj nu există nicio etichetă cu informații despre data de expirare, compoziția și scopul.

Dacă conținutul flaconului nu este utilizat în 30 de minute, acesta este aruncat..

Notă! Deoarece vaccinul nu conține microorganisme dăunătoare vii, nu trebuie să fie dezinfectat.

Când și cum să utilizați

Scopul principal al medicamentului este de a preveni infecțiile fungice la pisici și pisici. Este important să vă vaccinați anual, deoarece viermele și alte infecții fungice de la animale pot fi transmise oamenilor. Sunt foarte periculoase pentru copiii mici care au o imunitate slabă..

Ciuperca într-o pisică

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că Vakderm F poate fi utilizat pentru a trata microsporia și trichofitoza la pisici. Experții recomandă utilizarea medicamentului numai în cazurile în care boala se află în stadiile inițiale. În caz contrar, poate provoca o deteriorare a sănătății animalului de companie..

Vakderm se injectează intramuscular de două ori. Prima injecție se face într-o coapsă a labei posterioare, a doua injecție se face după 10-14 zile, dar medicamentul este injectat în cealaltă coapsă. Seringile sterile sau de unică folosință sunt utilizate pentru injectare. Pentru pisoii mici, este mai bine să luați seringi de insulină. Au ace mai subțiri, deci procedura este mai puțin dureroasă..

Injecția intramusculară a unei pisici

O singură doză de medicament este calculată simplu:

 • pentru pisoi de la 1 la 3 luni - 0,5 ml;
 • pentru animale de companie peste 3 luni - 1 ml (o sticlă).

La vaccinare, este important să respectați regulile generale ale asepsiei și antisepticelor. Locul injectării trebuie dezinfectat. Pentru aceasta se folosește alcool medical. Persoana care face injecția trebuie să poarte mănuși și salopetă. Acest lucru va ajuta la prevenirea pătrunderii bacteriilor în locul injectării..

Important! Înainte de a face o injecție, conținutul flaconului este încălzit la temperatura camerei. Aceste măsuri simple pot ajuta la reducerea durerii procedurii..

Cu 10 zile înainte de vaccinare, este necesar să se desfășoare o cursă antihelmintică. Produsele reziduale ale paraziților care trăiesc în corpul animalului reduc imunitatea. Un sistem imunitar slab nu poate face față efectelor vaccinului, ceea ce duce la apariția complicațiilor.

Dacă medicamentul este utilizat profilactic, este important să urmați regimul și să vă injectați regulat o dată pe an. În caz contrar, eficacitatea acestuia scade, deoarece imunitatea la infecțiile fungice devine mai slabă. Dacă din anumite motive nu a fost posibilă vaccinarea împotriva ciupercilor la timp, trebuie corectată cât mai curând posibil..

Când Vakderma se administrează pisicilor în stadiile inițiale ale lichenului, simptomele bolii se pot agrava. Focarele fungice pot deveni mari sau pot apărea în altă parte. În ciuda acestui fapt, este important să faceți oa doua injecție după 10-14 zile, deoarece imunitatea se dezvoltă după o injecție dublă. După 3-4 săptămâni, crustele uscate vor începe să cadă, recuperându-se treptat în învelișul de lână. Dacă animalul are simptome de zona zoster, pe lângă vaccin, se folosește tratament local.

Privează pisica

Notă! Nu utilizați Vakderm fără prescripția medicului pentru a trata o infecție fungică.

Contraindicații și efecte secundare

Conform instrucțiunilor, Vakderm pentru pisici nu poate fi utilizat în astfel de cazuri:

 • pentru pisoi sub 1 lună;
 • în a doua jumătate a sarcinii;
 • cu hipertermie (temperatură ridicată);
 • pentru bolile infecțioase.

Nu utilizați medicamentul pentru animale slăbite sau pisici cu patologii cronice. În acest caz, tratamentul principal este mai întâi efectuat și apoi vaccinat.

Notă! Este strict interzisă utilizarea Vakderm împreună cu alte vaccinuri, precum și medicamente care suprimă imunitatea animalului.

Unele animale pot prezenta hipersensibilitate la medicament. Următoarele simptome pot indica acest lucru:

 • somnolenţă;
 • apatie;
 • pierderea poftei de mâncare.

Pisică adormită

Somnolența poate apărea și în cazul supradozajului. De obicei, nu sunt necesare măsuri speciale în astfel de cazuri, deoarece simptomele dispar de la sine. Dacă starea animalului de companie nu s-a îmbunătățit în două zile, asigurați-vă că vă contactați medicul veterinar.

Uneori apar sigilii la locul injectării. Acestea trebuie tratate cu tinctură de iod o dată. Dacă sigiliul nu dispare, este necesar un consult medical. În caz contrar, pot apărea inflamații și chiar necroze tisulare..

Costul

Când cumpărați un vaccin pentru pisici, vă rugăm să rețineți că prețul poate varia ușor în funcție de variație:

 • Vakderm 1 ml costă aproximativ 100 de ruble;
 • Vakderm F 1 ml va costa 120 de ruble.

Prețurile pot diferi nu numai în diferite regiuni, ci și în diferite farmacii din același oraș. Când cumpărați, acordați atenție condițiilor de depozitare.

Recenzii proprietarului

Lesya, proprietarul unei pisici de 2 ani:

„Fiul a adus pisica de pe stradă. Când am observat o mică chelie pe cap, am mers la clinică. Analizele au arătat că acesta nu este un lichen, ci pur și simplu urmele unei leziuni de luptă. Medicul a recomandat să străpungă Vakderm în scop profilactic. Vaccinul este ieftin, nu au existat efecte secundare. Acum îl folosim în mod regulat pentru prevenire. Funcționează excelent ".

Nadezhda, proprietarul mai multor pisici:

„Pisica noastră avea pisoii când am mai luat doi„ bebeluși ”pe stradă. Acasă, au observat că sunt licheni. În farmacie ni s-a recomandat Vakderm. Toate animalele au fost perforate, inclusiv animalele de companie. Pisoii s-au îmbolnăvit foarte tare. Două animale nu au putut fi salvate, au murit la două zile după injecție. Mai târziu am aflat că trebuie mai întâi să viermi animale de companie. Nu pot recomanda remediul, deoarece nu îl consider sigur, deși este vina mea pentru ceea ce s-a întâmplat. ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Marina, medic veterinar cu 9 ani de experiență:

„Am văzut o mulțime de răspunsuri negative despre acest vaccin pe internet. Pot spune cu încredere că acesta este un remediu excelent pentru prevenirea ciupercilor la pisici, dar rareori o prescriu pentru tratament. Dacă boala s-a făcut deja simțită, efectul medicamentului nu poate decât să agraveze situația. Pentru animalele slăbite, prescriu suplimentar un imunostimulant. Asigurați-vă că prescrieți unguente pentru tratament local. De câțiva ani de când folosesc drogul, nu am avut decese ".

Vera, medic veterinar și voluntar:

Un vaccin ieftin, dar eficient, care protejează animalele de ciuperci. De obicei, îl folosesc pentru a trata lichenul în etapele inițiale (eficacitatea a fost testată în mod repetat pe pisoi de pe stradă), dar nu recomand utilizarea acestuia pentru prevenire. Cred că nu este nevoie să expunem din nou corpul animalului la astfel de încărcături ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vakderm pentru pisici și pisici