Vaccinul nobivac: indicații și instrucțiuni de utilizare

Mulți proprietari de pisici se gândesc dacă să-și vaccineze pisicile. Mai mult, unii cred că vaccinarea este periculoasă și în sine poate provoca boli..

Această opinie este fundamental greșită, deoarece vaccinările ajută la protejarea nu numai a animalelor de companie, ci uneori și a proprietarilor de boli periculoase. Mai mult, astăzi sunt produse vaccinuri de înaltă calitate care provoacă un minim de efecte secundare și asigură o prevenire eficientă. Aceste medicamente includ linia de vaccinuri Nobivac.

Prescrierea vaccinurilor

Există mai multe varietăți de vaccinuri Nobivac. Fiecare dintre ele ajută la construirea rezistenței la anumite boli la o pisică..

Toate vaccinurile din această linie conțin viruși din cultură. Agenții patogeni sunt într-o stare slăbită sau inactivată, prin urmare nu pot provoca boli la pisicile sănătoase. Odată ajunși în organism, virușii inactivi stimulează dezvoltarea imunității la boala corespunzătoare.

Luați în considerare ce tipuri de vaccinuri sunt Nobivax pentru pisici și ce efect au acestea.

Nobivak Triket Trio

Nobivac tricat trio
Nobivac tricat trio

Vaccinul Nobivac Tricat Trio este conceput pentru a preveni trei boli la pisici simultan:

 • Calicivirus, în care există o temperatură corporală ridicată, curgerea nasului și tusea, ochii apoși și apariția erupțiilor pe nas și gură;
 • Rinotraheita virală, se manifestă cu dificultăți de respirație, tuse, lipsa poftei de mâncare, febră, scurgeri purulente din ochi și nas;
 • Panleucopenia (enterita virală) - o boală cu o rată de mortalitate foarte mare, a cărei dezvoltare are o scădere bruscă a imunității, refuzul de a mânca, deshidratare, letargie și apatie a pisicii.

Înainte de administrare, vaccinul trebuie amestecat cu un diluant steril special numit Nobivac Diluent..

Nobivak Ducat

Vaccinul Nobivac Ducat poate proteja pisica de calicivirus și rinotraheită virală. Este conceput pentru a înlocui Trio Nobivac Tricat în revaccinarea anuală, deoarece panleucopenia nu trebuie vaccinată în fiecare an. De asemenea, acest vaccin este potrivit pentru pisicile care au suferit deja de panleucopenie..

Nobivac ducat

Medicamentul este disponibil sub formă de pulbere, care trebuie diluată cu Nobivac Diluent înainte de utilizare..

Nobivak Rabia

După ce și-a vaccinat animalul de companie cu acest vaccin, proprietarul își va proteja boala foarte periculoasă - rabia. Trebuie amintit că o persoană se poate îmbolnăvi și de rabie, prin urmare, o astfel de măsură va asigura siguranța tuturor membrilor familiei..

Atenţie! Rabia este o boală incurabilă. Insidiositatea rabiei este că la debutul bolii nu apar simptome evidente, dar animalul este deja un distribuitor al unui virus mortal. Pisicile infectate cu rabie sunt eutanasiate. Prin urmare, este extrem de important să vaccinați animalele de companie împotriva acestei infecții..

Nobivak Bb

Vaccinul Nobivac Bb este conceput pentru a preveni bordeteloza la pisici, o boală bacteriană caracterizată prin dezvoltarea unei rinite severe, tuse paroxistică și conjunctivită. Cu bordeleloza, se observă o scădere a imunității, pisica este foarte subțire. Există un risc mare de a dezvolta complicații, de exemplu, pneumonie.

Nobivak Forcat

Vaccinarea cu vaccinul Nobivac Forcat formează imunitate împotriva următoarelor infecții:

 • Calicivirus;
 • Rinotraheita virală;
 • Panleucopenia;
 • Chlamydia la pisici, care afectează ochii și sistemul respirator superior, mai rar sistemul digestiv și sistemul reproductiv.

Utilizarea acestui vaccin necesită diluarea acestuia cu Nobivac Diluent.

Nobivak DHPPi

Nobivak DHPPI
Nobivak DHPPI

Linia de produse a producătorului include și vaccinul Nobivac DHPPi. Acest medicament este utilizat nu atât pentru pisici, cât și pentru câini, ceea ce nu se poate spune despre alte vaccinuri din această linie. Cu ajutorul acestuia, câinii sunt vaccinați împotriva pestei carnivore, parainfluenza, infecției cu adenovirus și enteritei parvovirusului.

Când și cui să se vaccineze?

Puteți începe vaccinarea unui pisoi cu vaccinuri Nobivac conform programului la vârsta de 4 săptămâni. Primul vaccin care poate fi administrat la o vârstă atât de fragedă este Nobivac Bb. Înainte de primul și de fiecare vaccin ulterior, este necesară o consultație veterinară.

Puteți vaccina numai pisicile și pisicile perfect sănătoase. Deparazitarea preventivă se efectuează înainte de vaccinare. Dacă animalul este infectat cu păduchi, este necesar să se efectueze o prelucrare adecvată înainte de a fi vaccinat.

Vaccinarea trebuie efectuată de un medic veterinar. După procedură, pisica ar trebui să fie sub supravegherea unui specialist de ceva timp..

Instructiuni de folosire

Vaccinul uscat Nobivac Tricat Trio după amestecarea cu un solvent se administrează subcutanat pisicilor sănătoase. Puteți vaccina pisoii cu acest vaccin la vârsta de 8-9 săptămâni. Dacă vaccinarea este prima, apoi după 3-4 săptămâni se repetă, iar apoi revaccinarea se efectuează în fiecare an pentru a păstra imunitatea dezvoltată.

Atenţie! Revaccinarea nu trebuie omisă, deoarece acest lucru poate duce la o scădere a eficacității imunității dezvoltate. Dacă vaccinarea nu se efectuează la timp, este necesar să o faceți cât mai curând posibil..

Conform instrucțiunilor, vaccinul Nobivac Ducat poate fi administrat atât subcutanat, cât și intramuscular. Prima astfel de vaccinare este recomandată pisoilor atunci când ajung la vârsta de 6 săptămâni. Apoi repetați vaccinarea în fiecare an..

Vaccinarea pentru un pisoi
Vaccinarea pentru un pisoi

Pisicile sunt vaccinate cu Nobivac Rabies de la vârsta de 3 luni. Dacă în regiune sunt înregistrate cazuri de rabie și situația cu această boală este nefavorabilă, atunci vaccinarea se face de două ori: la vârsta de 8 săptămâni și 3 luni. Revaccinați animalele o dată pe an.

Vaccinul Nobivac Bb se administrează intranazal după ce a fost bine amestecat cu un diluant și încălzit în mâini la temperatura camerei. Programul de vaccinare este următorul: prima vaccinare se administrează unui pisoi de la 4 săptămâni, după care revaccinarea se efectuează în fiecare an..

Pisicile sunt vaccinate cu vaccinul Nobivac Forcat la vârsta de 8-9 săptămâni. Când un pisoi este vaccinat pentru prima dată, este necesară revaccinarea în 3-4 săptămâni. Injecția se repetă în fiecare an, o dată..

Este posibil să se vaccineze Nobivac Forcat la o vârstă mai timpurie - 6 săptămâni, dacă animalul necesită o protecție suplimentară.

Este permisă utilizarea simultană a vaccinurilor Nobivac Forcat și Nobivac Rabie.

Efecte secundare și contraindicații

Vaccinurile din linia Nobivac sunt cel mai adesea bine tolerate. Cu toate acestea, trebuie amintit că orice substanță administrată poate provoca reacții alergice la unele pisici. Pentru a nu pierde posibila dezvoltare a alergiilor, trebuie să monitorizați cu atenție pisica timp de câteva ore după vaccinare.

Vaccinările cu Nobivac Tricat Trio, Nobivac Ducat și Nobivac Forcat pot provoca o ușoară creștere a temperaturii corpului și umflarea locului de injectare. Simptomele nu durează mai mult de 2 zile și nu necesită tratament.

Poate exista o ușoară umflare la locul injectării cu vaccinul Nobivac Rabie timp de 1 până la 2 săptămâni.

După vaccinare
După vaccinare

După introducerea vaccinului Nobivac Bb, poate apărea o tuse, o ușoară secreție a nasului și strănut. Aceste manifestări dispar în decurs de 2 zile fără niciun tratament.

Este interzisă vaccinarea:

 1. Pisicile care prezintă simptome respiratorii și orice alte simptome,
 2. Animale de companie în stadiul de recuperare și în perioada postoperatorie.
 3. Pisicile însărcinate. În timpul alăptării, animalul nu poate fi vaccinat..
 4. Pisoii cu dinți sau schimbarea dinților.

Dacă animalul de companie a fost în contact cu un animal bolnav, atunci trebuie să așteptați puțin. Este strict interzisă vaccinarea unei pisici împotriva unei anumite boli atunci când are deja simptome ale acestei boli. Acest lucru poate duce la o deteriorare semnificativă a stării.. 

Perioade de depozitare

Perioada de valabilitate a vaccinurilor Nobivac Tricat Trio și Nobivac Forcat este de 33 de luni. Solventul Nobivac Diluant pentru aceste medicamente este valabil 5 ani.

Nobivac Ducat poate fi utilizat timp de 2 ani de la data fabricației și mai subțire timp de 5 ani.

Vaccinul Nobivac împotriva rabiei are o durată de valabilitate de 4 ani.

Perioada de valabilitate a lui Nobivac Bb - 5 ani.

Toate vaccinurile, după deschiderea ambalajului și diluarea (dacă este necesar) cu un solvent, trebuie administrate animalului în termen de 30 de minute.

Concluzie

Deci, cursul de vaccinare Nobivac este o modalitate eficientă și sigură de a oferi animalului dvs. de companie protecție împotriva multor boli. Vaccinându-i pisica, proprietarul se asigură că trăiește o viață fericită și sănătoasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccinul nobivac: indicații și instrucțiuni de utilizare