Mijloace pentru căpușe pentru pisici

O modalitate eficientă de a scăpa și de a preveni atacul agresorilor mici - picături de căpușe pentru pisici.

 • puricii;
 • păduchi;
 • diferite tipuri de acarieni (ureche, ixodic, comun, gândac roșu, scabie);
 • păduchi.

Indiferent de specia de care aparține ocupantul, trebuie să scapi de el, deoarece atacul și reproducerea lor duc la consecințe dezastruoase - starea animalului se înrăutățește pe măsură ce colonia de paraziți crește.

Ectoparaziții provoacă dermatite multiple, infecții bacteriene și fungice (protozoze), boli invazive (viermi), toxoplasmoza.

Toxoplasmoza este deosebit de periculoasă deoarece aparține grupului de antropozoonoze (afectează nu numai pisica, ci și proprietarul acesteia), iar tratamentul său este încă în curs de dezvoltare. Pisicile (și câinii) cu toxoplasmoză trebuie eutanasiate.

Pentru a preveni astfel de lucruri, au fost dezvoltate diverse mijloace de tratare a artropodelor și a agresorilor arahnidelor, care garantează nu numai o vindecare completă pentru ectoparaziți, ci și prevenirea atacurilor acestora - prevenirea.

Acestea sunt preparate insecticide acaricide, care sunt disponibile sub formă de picături pe greabăn și în auriculă, spray-uri, gulere, tablete și injecții..

Toate sunt diferite în ceea ce privește prețul, durata acțiunii, ușurința utilizării, dar fiecare remediu pentru căpușe pentru pisici (și câini) este eficient și nu necesită abilități veterinare speciale pentru a fi utilizate..

Potrivit unui sondaj efectuat în 2016 de 1000 de proprietari de pisici și câini de către Serviciul Federal Rus de Supraveghere Veterinară (Rosselkhoznadzor), cu ajutorul clinicilor veterinare din diferite regiuni ale țării, a fost obținut un tabel care prezintă cele mai populare medicamente acaricide și numărul de persoane care le consumă..

Toate aceste medicamente au o singură bază - ingredientul activ fipronil (C12H4CL2F6N4OS), care are acțiuni acaricide și insecticide pronunțate persistente împotriva ectoparaziților în toate etapele dezvoltării lor. Această substanță „magică” - un lichid limpede cu un miros specific slab are capacitatea de a se acumula în celulele pielii animalului și în glandele sebacee (acțiune sistemică) și, la contactul cu parazitul, îl ucide.

Denumirile non-proprietare ale substanțelor dicarboximidă și diflubenzuron pot fi găsite și în descrierea compoziției mijloacelor de combatere a ocupanților artropode, acestea sunt concepute pentru a stabiliza și a spori proprietățile antiparazitare ale fipronilului.

Cantitatea de fipronil din fiecare dintre preparate variază în funcție de forma de eliberare și de producător (ea stabilește și prețul), dar, judecând după masă, cade pe greaban de la căpușele Bars, precum și picăturile dintr-o căpușă sub același nume (dezvoltator LLC "NVTs Agrovetzashchita" Rusia), ocupă unul dintre primele locuri.

Informații generale, compoziția de bază și metodele de utilizare a picăturilor bare.

Denumirea comercială și forma de dozare:

Picături împotriva puricilor și căpușelor BARS® (eng.) - picături împotriva puricilor și căpușelor Bars.

Soluție uleioasă transparentă galben deschis pentru utilizare externă cu 2 modificări - pentru pisici și câini Spot-on (aplicare cutanată).

Compoziția principală a ingredientelor active:

 • fipronil - 10 mg / ml;
 • dicarboximidă - 1 mg / ml;
 • diflubenzuron - 1 mg / ml;
 • alcool izopropilic - 50 mg / ml

Clasa de pericol - III (iritant local, substanță moderat periculoasă).

Indicații:

Pentru tratamentul și prevenirea entomozei, otodectozei, notoedrozei, cheiletielozei, infestării cu căpușe ixodidice, râiei sarcoptice.

Contraindicații:

 • Vârsta mai mică de 2 luni.
 • Boli infecțioase progresive.
 • Animale slăbite și slăbite.
 • Femele gravide.
 • Alăptarea, lacuirea.
 • Piele uscată a animalelor.
 • Vărsături sau diaree.
 • Intoleranță individuală la componentele medicamentului sau hipersensibilitate la acestea.

Picăturile de bare împotriva paraziților pielii se aplică o dată și își păstrează proprietățile de protecție timp de până la 8-10 săptămâni.

Unde și cum să aplicați picături:

„Aplică la greabăn” este un concept vag. Un medicament care nu ajunge direct pe piele nu va avea niciun efect, în plus, dacă este lins de blană de o pisică, poate duce la otrăvire. Și acest lucru este deja periculos pentru sănătate.!

Unele sfaturi vă vor ajuta să evitați astfel de probleme.:

 • Soluția trebuie aplicată local în mai multe locuri, după despărțirea hainei și expunerea pielii goale.
 • Părul pisicii este împins în partea din spate a capului, între urechi, de-a lungul vertebrelor cervicale de la protuberanța occipitală și exact între omoplați - locul în care pisica nu ajunge când linge.
 • După aplicarea picăturilor, animalul nu poate fi spălat timp de 48-50 de ore.

 Deoarece pisicile Sphynx sunt adesea spălate, picăturile insectoacaricide sunt aplicate ca protecție asupra corpului pisicii cel puțin o dată la 3 săptămâni.!

 • În caz de infecție puternică sau repetată, Bars se aplică din nou după 10-12 zile..
 • Nu se recomandă utilizarea Bars împreună cu alți agenți insectoacaricide.
 • În caz de semne ale unei reacții alergice (salivație, vărsături), medicamentul este spălat cu apă caldă cu săpun și un antihistaminic este administrat pisicii. Dar acest lucru se întâmplă rar - medicamentul este bine tolerat de animale.

Iată calculul cantității de medicamente pe greutatea pisicii:

Picături pentru pisici, pisici și pisici cu otodectoză.

Scabia urechii sau acarienii urechii - otodectoza este mai frecventă la feline decât la canini.

În zona cu risc special - tineri, slăbiți și animale la bătrânețe.

Alegerea picăturilor de acarieni pentru pisici este atât dificilă, cât și nu. Greu, deoarece varietatea lor este excelentă și veterinară. piața oferă aproximativ 30 de soiuri dintre ele.

Este ușor, dacă urmați cea mai simplă logică: picăturile dintr-un acarian de ureche pentru o pisică trebuie să fie de aceeași companie, utilizați picături din paraziți ai pielii.

Deși acarienii de urechi de pisică nu sunt periculoși pentru oameni, este imperativ să alegeți și să folosiți picături! - Mai mult de 85% din toate infecțiile urechii externe feline (otita medie) apar atunci când sunt infectate cu acarieni din genul Otodectes.

Am nevoie de un guler de purici?

Avantajele utilizării unui guler de purici:

 • protecția animalului cu purtare constantă - 98% pentru o lungă perioadă de timp;
 • pisica nu are nevoie de tratamente suplimentare cu repelenți;
 • ajută la reducerea semnificativă a riscului de transmitere a bolilor prin ectoparaziți și a infecției de către ectoparaziți înșiși;
 • rezistent la umiditate, păstrează proprietăți insectoacaricide după scăldarea animalului;
 • utilizare posibilă pentru pisici însărcinate și care alăptează (după consultarea unui medic).

Cu toate acestea, este imposibil să îndepărtați puricii și alte insecte care ocupă cu guler. Acesta nu este un agent curativ, ci un agent profilactic.!

Pastile de ectoparazit.

Proprietarii de pisici și pisici ar trebui avertizați: remediu pentru căpușe pentru pisici și picături pentru urechi pentru pisici nu pot fi utilizate intern (oral)!

Tabletele pentru purici și căpușe sunt orale și conțin un medicament activ complet diferit - afoxolaner din grupa isoxazolină, care este inofensiv pentru animal dacă intră în tractul digestiv. Dar și aici, doza de medicație orală este calculată individual pentru fiecare „pacient”: minimul este de 2,1 mg de afoxolaner la 1 kg de greutate corporală..

Picăturile de fipronil pentru uz extern pot provoca otrăviri dacă intră în stomacul pisicii!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mijloace pentru căpușe pentru pisici