Pisică britanică cu păr scurt

Pisica British Shorthair este doar un animal uimitor, cu o haină de pluș plăcută la atingere, ochi expresivi, caracter calm și independență felină. Una dintre cele mai populare rase, a devenit destul de meritată. Astăzi am pregătit pentru dvs. o descriere a rasei pisicii britanice Shorthair: informații scurte, fotografii, prețurile pisoiilor, caracterul, precum și recomandări pentru întreținere, îngrijire și nutriție.

Primii britanici semănau foarte mult cu pisicile domestice obișnuite, felinologii au ajuns la apariția modernă mult mai târziu. În Evul Mediu, un tip recunoscut de pisici obișnuite s-a format în Anglia. Aveau un os greu, un corp puternic, un temperament independent și o haină doborâtă, ceea ce făcea posibilă suportarea cu ușurință a condițiilor meteorologice nefavorabile: umezeală, vânt și ploaie. În plus, un tip special de lână i-a făcut îmbrăcați indiferent de anotimp. Pisicile dure englezești cu păr scurt au făcut parte integrantă din multe ferme. Având agilitate și forță, au fost principala apărare a hambarelor și a culturilor de la rozătoare. De-a lungul timpului, au devenit locuitori ai castelelor cavalerești, unde au îndeplinit aceeași funcție: au protejat alimentele de dăunători.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, a început o lucrare secțională intenționată pentru a crea o rasă aborigenă. Garrison Weir, un activist, felinolog și un fan înfocat al pisicilor aborigene, este considerat tatăl britanicului. Prima expoziție la care au fost prezentate shorthairs-urile britanice a avut loc în 1871 la Londra. Pisicile au făcut o stropire și, ca rezultat, au apărut mulți oameni care doreau să cumpere bebeluși de pluș. Primul pedigree datează din 1898.

Rasa britanică a fost formată prin selecția atentă a reprezentanților dintre pisicile domestice obișnuite și infuzia de sânge a perșilor, pisica carteziană, mai bine cunoscută sub numele de Chartreuse, pisicile europene și americane cu păr scurt. După cel de-al doilea război mondial, practic nu au mai rămas pisici britanice, dar încercările de a le restabili au fost încununate de succes. Material tribal a fost colectat în Marea Britanie și în străinătate. Rasele au fost readuse la viață, dar dacă mai devreme britanicii erau similari cu pisicile cu păr scurt din Europa, atunci în reprezentanții moderni caracteristicile pisicilor persane și americane sunt clar urmărite.

Recenzie video a rasei de pisici britanice Longhair:

Descrierea rasei

Să începem cu o descriere a rasei britanice Shorthair. Dacă apreciați ușurința și aerisirea la pisici, atunci britanicii cu părul scurt nu sunt în mod clar tipul dvs. Pisica britanică Shorthair este bine dezvoltată fizic, ceea ce se remarcă mai ales pe umerii, pieptul și coapsele sale masive. În ciuda dimensiunilor lor mari, britanicii nu dau impresia unui bump leneș. Puterea și energia unui prădător se simt întotdeauna în ele, chiar dacă acum este în vacanță. Greutatea medie a pisicilor este de 4-5 kg, iar cea a pisicilor este de 7-9 kg.

Cap și bot

Britanicii sunt adesea comparați cu domnii, devine clar de ce atunci când ești atent la botul lor rotund, cu obraji proeminenți proeminenți, frunte largă și maxilarul inferior greu. Impresia este îmbunătățită și de urechile mici, distanțate la scară largă și de adâncimea imensă a ochiului. Apropo, ochii părului scurt britanic sunt de obicei frumoși, portocalii strălucitori, culoarea chinchilla britanică poate fi verde smarald, iar pisicile albe - albastru. Principalul lucru este că culoarea ochilor este saturată..

Locuințe

Britanicii au un fizic puternic, armonios și oase grele. Gâtul este scurt și gros. Cușca toracică este profundă și largă. Spatele este drept. Coada trebuie să fie scurtă și groasă, cu vârful rotunjit. Picioarele sunt scurte, groase, labe sunt rotunde și strânse strânse.

Rotunjimea este un semn distinctiv în descrierea britanicilor. Cuvintele „rotunjit” sau „rotunjit” apar de 15 ori în standardul CFA.

Lână

Separat, ar trebui spus despre lâna acestor creaturi uimitoare. Și îl au foarte gros, dens și strălucitor, cu un strat gros catifelat și, desigur, scurt.

Culoare

Cea mai populară și faimoasă culoare britanică este albastru. Mulți chiar cred că el este cel care definește rasa. De fapt, sunt permise aproximativ 200 de culori, acestea pot fi împărțite în categorii:

 • Simplu;
 • Bicolor;
 • Tricolor;
 • Testoasa;
 • Punct de culoare;
 • Aur;
 • Argintiu;
 • Bifat;
 • Tabinet;
 • Culori mixte.

Fiecare dintre aceste categorii include de la 3 la 15 tipuri de culori, deci vorbim despre o mare varietate de culori pentru această rasă..

Pisică britanică cu păr scurt

Caracter

Britanicii sunt pisici blânde, moderat active, cu un caracter calm. Este ușor să ne înțelegem cu ei, putem spune că pisicile prețuiesc independența lor și a celorlalți. Îi tratează bine pe toți din familie, dar aproape întotdeauna își aleg singuri o persoană dragă. Da, doar o persoană, și nu proprietarul sau proprietarul, pentru că britanicul este responsabil de casă, pe teritoriul său. El este mereu acolo, în centrul evenimentelor, dar cu o privire absolut detașată: „spun ei, sunt pe cont propriu, iar tu ești pe cont propriu”..

Ei nu recunosc atenția excesivă din exterior și ei înșiși nu o arată, decât în ​​raport cu descendenții. Sunt răbdători, dar deocamdată nu vor ierta infracțiuni sau restricții la libertate. Britanicilor nu le place zgomotul și schimbarea peisajului. În familiile numeroase, nu se simt foarte confortabil. Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți un pisoi. Pisica britanică cu păr scurt este de obicei tolerantă, dar fără dragoste, tratează copiii. Mai ales pisica nu va face rău copilului și nu se va răzbuna, îl va evita și va fi scoasă dintr-un adăpost retras. Încercând să tratezi pisica britanică Shorthair cu atenție și dragoste, îi vei câștiga iubirea și devotamentul pentru totdeauna.

Coabitarea cu alte animale

Cu alte pisici, pisica britanică Shorthair găsește de obicei un limbaj comun și trăiește liniștit. Câinii sunt de obicei dificili pentru britanicii independenți. Și dacă pisoii mici nu se deranjează, atunci pisicilor adulte nu le place adesea societatea canină și încălcarea teritoriului lor. Britanicii au o relație naturală cu animalele domestice mici: vânător-pradă. Le place să privească pești, dar este puțin probabil să prindă pești dintr-un acvariu..

Recenzii ale rasei

Britanicii sunt pisici foarte frumoase, cu blană de pluș, plăcute la atingere și o inteligență remarcabilă. Aparent, ei în primul rând câștigă inimi. În continuare, am pregătit cele mai relevante recenzii despre pisica britanică Shorthair de la proprietari:

Pisicile britanice cu păr scurt sunt blânde și atente la stăpânii lor. Dar, în același timp, sunt independenți și autosuficienți. În cazuri rare, aceste pisici pot fi ridicate după bunul plac și nu când vor.

% d0% bd% d0% b5% d0% b4% d0% be% d1% 82% d1% 80% d0% be% d0% b3% d0% b0-2 recenzie despre pisicile britaniceAdesea, reprezentanții rasei sunt răzbunători și atingători. La maturitate, este foarte dificil să-i dezbrăcați de un obicei prost, de exemplu, ascuțindu-și ghearele pe mobilier sau tapet. Nicio convingere nu ajută la reeducare și, ca răspuns la pedeapsă, animalul poate lăsa o surpriză în papuci.

recenzii despre britanici

recenzii ale pisicilor britanice de la proprietari

Crescut în dragoste și afecțiune, un britanic nu va manifesta niciodată agresivitate, decât dacă este foarte speriat.

recenzii ale pisicilor britanice de pe site-uri recenzii ale pisicilor britanice

Deci, fără a ne împărți în rău și bun, vom evidenția mai multe trăsături caracteristice rasei conform recenziilor proprietarilor britanici:

 • Personajul este echilibrat, calm, nu prea emoțional;
 • Nu le place să fie îmbrățișați sau purtați în brațe;
 • Foarte afectuos, dar discret;
 • Activ și jucăuș, dar nu distructiv.
 • Adaptează-te perfect la orice cameră de dimensiuni;
 • Vărsați moderat, dar constant;
 • Aveți nevoie de îngrijire regulată datorită stratului dens;
 • Nu aveți nevoie de o atenție constantă: distrați-vă singuri.

Shorthairs-urile britanice sunt potrivite pentru cei care nu apreciază în mod deosebit afecțiunea la o pisică, precum și pentru oamenii de afaceri care sunt rar acasă și nu sunt de acord să dedice mult timp îngrijirii animalului..

Pisică britanică

Întreținere și îngrijire

Britanicii se simt minunat în apartament, dar nu vor rata ocazia de a merge pe stradă. În casă, încercați să organizați un loc în care animalul de companie să poată juca în abundență, dacă este posibil, să se joace singur cu el și chiar mai bine dacă pisica are un partener în jocurile din aceeași rasă. Britanicii sunt una dintre acele rase cărora le place un pat confortabil într-un loc retras..

Pisicile britanice au un strat special de pluș cu o cantitate imensă de substrat și are nevoie de îngrijire specială. Trebuie să-l piepteniți des, puteți chiar și într-o zi, aceasta este singura modalitate de a proteja apartamentul de cantitatea de neimaginat de fire de păr care au căzut. Pentru aceasta, se folosesc șlefuitoare sau perii speciale din păr natural. Pentru a preveni formarea de bulgări de lână în intestinele pisicii, se recomandă să oferiți în mod regulat paste speciale sau mâncare pentru îndepărtarea lânii cu acest efect..

Pentru pisicile britanice Shorthair, năvalirea pe tot parcursul anului este norma..

Nu se scaldă des, la fiecare câteva luni. Din produsele cosmetice selectează șampoane și balsamuri pentru britanici. După procedurile de apă, animalul trebuie protejat de curenți până când este complet uscat. Dacă animalul tău de companie nu se supără, cel mai bine este să folosești un uscător de păr. Pisica britanică cu păr scurt are lacrimare crescută. Este foarte important să păstrați căile lacrimale curate și uscate, în special la pisoii tineri. Urechile trebuie inspectate în mod regulat pentru a detecta prezența sulfului; nu este nevoie să le curățați inutil. Ghearele pot fi tăiate puțin dacă pisica se zgârie, dar acest lucru nu va rezolva problema deteriorării mobilierului.

Caracteristicile dietei

Pisicile britanice pot fi hrănite atât cu preparate profesionale, cât și cu alimente naturale. Atât în ​​primul, cât și în al doilea caz, este important să urmați dieta și să nu supraalimentați animalul. Britanicii sunt predispuși la obezitate. Atunci când alegeți o dietă, merită să luați în considerare vârsta, activitatea și starea fiziologică a animalului de companie. Mâncarea naturală gătită sau mâncarea umedă este servită doar încălzită la temperatura camerei.

Dacă vorbim despre nutriție naturală, atunci raportul permis de produse pentru un animal sănătos ar trebui să fie ceva de genul acesta: carne (65-70%), legume (25-30%). terci (5-10%). Pisoii de până la un an trebuie să primească produse lactate și lactate fermentate într-una din hrăniri. Alocația zilnică nu trebuie să depășească 10% din greutatea corporală totală a pisoiului, iar pentru adulți - 5% din greutatea corporală. Peștele este administrat nu mai mult de 1-2 ori pe săptămână, produsele lactate sunt tolerate.

Atunci când alegeți mâncare uscată pentru un britanic, concentrați-vă mai întâi pe clasa sa, nu ar trebui să fie mai mică decât „premium”, ideal „super-premium” sau „holistică”.

Fiecare companie produce o întreagă linie de hrană. Adulții britanici sănătoși aleg în general:

 • O dietă zilnică completă pentru pisicile domestice;
 • Dieta pentru rasele de pisici cu părul scurt;
 • Mâncare specială pentru rasa britanică Shorthair (numai în linia Royal Canin).

Și, de asemenea, diete speciale:

 • Pentru castrat;
 • Pentru femeile însărcinate și care alăptează;
 • Hipoalergenic;
 • Calorii scăzute pentru combaterea obezității (dacă sunt cauzate de activitate scăzută și supraalimentare).

Pisicuțele cumpără alimente potrivite vârstei lor. Și animalelor cu vârsta peste 8 ani li se recomandă transferul în diete pentru animalele mai în vârstă. Dacă animalul dvs. de companie are probleme de sănătate, medicul veterinar vă va recomanda cel mai probabil alimente dietetice speciale. Nu trebuie să le prescrieți singur, în primul rând, puteți agrava starea și, în al doilea rând, multe dintre ele au restricții privind durata admiterii.

Sănătate și longevitate

Multe rase de pisici au propria lor listă de boli la care sunt predispuse. Din păcate, britanicii nu fac excepție:

 • Una dintre problemele genetice cunoscute: incompatibilitatea grupelor sanguine. Dar acest lucru este destul de important pentru crescători, deoarece pisoii care combină două grupuri nu trăiesc mai mult de două sau trei zile.
 • Cardiomiopatia hipertrofică (boli congenitale ale inimii);
 • Tendința la formarea tartrului și inflamația în cavitatea bucală;
 • Rinotraheita infecțioasă este o boală virală a pisicilor, la care brahicefalii sunt mai predispuși. Există o tendință spre alte răceli;
 • Britanicii au moștenit boala polichistică de la pisicile persane;
 • Unele pisici suferă de constipație persistentă;
 • Ingustimea congenitala a pasajelor nazale;
 • Criptorhidia este înregistrată în sigilii..

Speranța de viață depinde de mulți factori: ereditate, condiții de detenție, nutriție și alții. În medie, britanicii trăiesc 12-14 ani.

pisoi British Shorthair Cat

Selecție pisică și preț

Mă gândesc să cumpăr un pisoi, ar trebui să decideți imediat la ce categorie de cumpărători aparțineți: aveți nevoie de o pisică britanică cu adevărat pur ras și sunteți gata să o plătiți și să acoperiți în continuare costurile de întreținere sau aveți nevoie de o pisică care să arate foarte asemănător.

Pisica britanică Shorthair este o rasă foarte obișnuită. Există multe adăposturi, dar și mai mulți crescători care ar fi trebuit să castreze animalele din clasa animalelor de companie, dar au decis să nu facă acest lucru, ci să câștige puțini bani. Din această cauză, numărul „britanicilor pur-rasa” crește într-un ritm incredibil la un preț plăcut.

pret pentru britanic pe avito

Singurul semn că pisoiul este un British Shorthair este metric sau pedigree! Nici un părinte „similar”, „foarte asemănător” sau „de rasă pură, dar niciun document” nu sunt caracteristici ale rasei.

Luați pisoiul de acasă, apoi nu numai că îl puteți observa acasă, dar puteți vedea și părinții și condițiile de detenție. Copilul ar trebui să fie sănătos, activ, cu apetit excelent. Un crescător bun nu va renunța niciodată la un pisoi sub 3 luni înainte de a finaliza cursul complet de vaccinare. Copiii la această vârstă ar trebui să fie deja obișnuiți să zgârie posturi, cutii de gunoi și oameni. Pisoiul trebuie să aibă documente care să confirme originea acestuia, poate fi un metric sau un pedigree gata făcut.

Costul pisoiilor variază foarte mult. Cele mai ieftine: bebeluși din clasa animalelor de companie de culoare comună.

Pisicuțe britanice cu păr scurt - preț

Cele mai scumpe: animale pentru expoziții sau reproducere cu aspect rar.

captură de ecran_1

Prețurile medii pentru pisicile British Shorthair:

 • Pisicuțele din clasa animalelor de companie costă 250-500 de dolari.
 • Va trebui să plătiți 400-800 de dolari pentru un pisoi pentru reproducere. Mai mult, pisicile sunt de obicei mai scumpe decât pisicile;
 • Animalele din clasa spectacolului încep de la 800 USD.

De asemenea, în vânzare puteți găsi uneori adulți britanici pensionari cu până la 150 USD.

Fotografii

pisoii britanici

pisică britanică în iarbă

pisica britanică doarme

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică britanică cu păr scurt