Care este unicitatea pisicii tricolore și a pisicii? Semne despre ele

Pisicile tricolore - ce suntNatura ne arată multe minuni, neîncetând niciodată să ne uimească cu varietatea și capriciositatea formelor create. Omizile se ascund într-un cocon, cameleonii sunt pretendenți iscusiți, iar albinele ne pot oferi chiar un exemplu de organizare a societății. Astfel de fenomene au fost studiate și explicate dintr-un punct de vedere științific, dar totuși suntem uimiți și nu toată lumea știe de ce se întâmplă așa și nu altfel. Pe această bază, apar mituri, de exemplu, este posibil să fi auzit că există doar pisici tricolore, dar pisicile tricolore nu se găsesc.

O pisică tricoloră este de obicei un animal de companie patat sau parțial colorat. De obicei, culoarea principală a hainei este albă, iar culorile petelor mari sunt negru și portocaliu. În Anglia, tricolor pisica se numește „Pisica Calico”, care provine de la unul dintre numele țesăturii de bumbac inventate în Calicut. Japonezii numesc pisica tricoloră „mike-neko” sau „mike”, adică cu trei păr, olandezii numesc animalul „lapjeskat”, ceea ce înseamnă literalmente patchwork.

Confuzie cu nume

Pisicile cu această culoare sunt adesea numite pur și simplu o pisică tricoloră sau o pisică de broască țestoasă cu alb. Dar ele nu sunt totuși același lucru. Se diferențiază de tortie în 3 culori prin faptul că culoarea lânii sale este negru-portocaliu cu pete albe sau fără ele, iar la o pisică tricolor, culoarea principală este doar albă. Unele pisici tricolore au un model spiralat pe burtă. Cu toate acestea, oamenii ignoră adesea astfel de nuanțe, motiv pentru care atât pisicile cu broască țestoasă, cât și pisicile tricolore sunt una și aceeași..

Nici țestoasa, nici culoarea în 3 culori nu vorbește despre rasă, aceasta se referă doar la culoarea hainei și nimic mai mult. Dar nu orice rasă poate avea 3 culori. O culoare atractivă poate fi găsită la animalele din următoarele rase:

  • Pisicile și pisicile sunt tricolore - de ce sunt rare pisicile?British Shorthair.
  • persană.
  • Par scurt american.
  • Manx.
  • Bobtail japonez.
  • baie turceasca.
  • Exotic.

Ce se întâmplă cu bărbații?

Există pisici tricolore sau nu? Cu toate acestea, se poate datora dependenței genetice a culorii hainei de cromozomul responsabil de sex, în majoritatea cazurilor pisica va avea o culoare în 3 culori, nu pisica.

Deci, afirmația că doar o femeie poate avea o haină în 3 culori nu este pe deplin adevărată, deși are o bază sub ea. Puțini au avut norocul să vadă pisici cu 3 culori.

Faptul este că genomul culorilor principale ale pisicilor (negru și roșu) este situat într-un singur locus pe cromozomul X (într-un anumit loc), care este prezent atât la bărbați, cât și la femele. Pisica are un set XX, deci poate avea culori negre, roșii și țestoase (plus chiar alb). Pisica are un set de XY, deci poate avea o culoare roșie sau neagră.

Încă ceva biologie

Dependența poate fi descrisă astfel:

  • XX - feminin (doi cromozomi X, cu posibilitatea combinațiilor: broască țestoasă, negru, roșu).
  • XY - masculin (un cromozom X, cu posibilitatea combinațiilor: negru, roșu).

Gena pentru culoarea neagră va fi notată cu litera B, iar roșu - O. Una dintre opțiunile pentru moștenirea culorii tortie va fi următoarea:

Mascul roșu (XO Y) + Femelă neagră (XB XB) = pisică cu broască țestoasă (XB XO) - 50%, pisică neagră (XB Y) - 50%.

Pisici cu coajă țestoasă (tricolor) - caracteristici de culoareDeci, pisoii de sex masculin din această variație au primit culoarea mamei lor. La fel se va întâmpla și cu descendenții „masculului negru” și „femelei roșii”. Adică nașterea este probabilă pisoi rosii și pisici cu coajă de broască țestoasă. Astfel, genele cromozomului X nu se pot „fixa” pe cromozomul Y și sunt transmise fiului de la mamă.

Aproape întotdeauna pisicile tricolore, nu pisicile, deoarece doar cromozomul X determină culoarea hainei și doar femelele au doi cromozomi X. Având în vedere faptul că pisicile au un singur cromozom X, este aproape imposibil ca haina lui să fie întunecată și portocalie în același timp..

Pisică cu coajă țestoasă - nevăzută!

Există o excepție de la această regulă genetică: dacă pisoii primesc un set de cromozomi sexuali XXY datorită unei „greșeli a naturii”, doar în acest caz pisica va avea 3 culori sau țestoasă.

Aceste pisici unice sunt sterile datorită unei anomalii asociate prezenței a 2 X cromozomi, adică un plus un cromozom în setul genetic. În cuvinte simple, pisicile tricolore nu pot procrea și transmite culoarea lor descendenților.

Dintre mamiferele cunoscute, doar pisicile și hamsterii sirieni au gena portocalie, care este legată de sex și afectează culoarea hainei..

Nu veți putea clona

Oamenii de știință moderni nu pot clona o pisică tricoloră. Motivul este că este imposibil să păstrezi aceeași culoare a blănii atunci când clonezi o pisică cu 3 culori. Ei au prezentat o versiune conform căreia acest lucru se datorează inactivării cromozomului X, afectând accidental unul dintre cromozomii X. Deoarece toate mamiferele feminine cunoscute de știință au doi cromozomi X, fenomenul poate avea un impact semnificativ asupra clonării în viitor..

Semne și credințe

În majoritatea țărilor, pisica tricoloră se crede că aduce fericire și noroc familiei proprietarilor săi. În America, aceste pisici sunt numite animale în numerar. În Tokyo, o pisică tricolor - maneki neko - „face semn” oameni de dobândit bilete la loterie. Datorită rarității lor, pisicile tricolore sunt ținute în mare stimă de pescarii japonezi, cred că o navă cu o astfel de pisică la bord nu se teme de naufragii. În trecut, un astfel de animal putea fi vândut pe barca unui pescar pentru bani foarte mari. Se spune că se practică astăzi..

Există un semn că, dacă o pisică tricolor a venit la casă, înseamnă că o nuntă va veni în curând. Există, de asemenea, un semn că, dacă o pisică tricoloră sau orice altă pisică își spală fața cu laba, îi cheamă pe oaspeți în casă și dacăse trage înapoi culcat în fața ochilor tăi, așa că așteaptă haine noi. Ar trebui să vă așteptați la o fericire specială dacă o pisică în trei culori strănută în timp ce stă lângă mireasă, îmbrăcându-și ținuta - așa prezice animalul o viață de familie fericită pentru această mireasă.

Deci, pisicile tricolore sunt venerate atât în ​​est, cât și în vest. Și în ambele părți ale lumii, se crede că aceste animale aduc noroc, sănătate, bogăție și împlinirea dorințelor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este unicitatea pisicii tricolore și a pisicii? Semne despre ele