Whiskas pentru pisici: recenzii ale medicilor veterinari și ale consumatorilor despre alimente

Whiskas cu carne de vită și mielWhiskas este un aliment de clasă economică care a apărut pentru prima dată pe piața rusă acum câteva decenii. De-a lungul anilor de vânzări în Rusia, acest aliment a căpătat diferite mituri și prejudecăți. Este timpul să aflăm dacă zvonurile despre acest aliment sunt reale și este posibil să-ți hrănești pisica cu whiskas? Să încercăm să oferim un răspuns la această întrebare importantă pentru majoritatea proprietarilor de animale de companie..

Pot hrăni o pisică cu whiskas? Beneficiile și daunele hranei pentru animale

Aceasta este poate întrebarea cea mai des adresată de proprietarii de pisici. Și, deși forumurile sunt pline de o varietate de recenzii, de la experiența pozitivă la cea negativă, interesul pentru aceste produse de la proprietarii și crescătorii de pisici nu dispare. Care este motivul?

  1. Aceasta este o mâncare accesibilă pentru pisici.
  2. Pisicile îl iubesc.

Mai mult, toți proprietarii adoră să-și răsfețe animalele de companie cu o delicatese. Pisoii, sunt ca niște copii, care nu vor omite să-i ofere animalului lor de companie pufos o delicioasă delicatese. Așa că proprietarii pisicilor se uită la vitrinele cu „Whiskas”. Dar, pentru a înțelege corect dacă este posibil să vă hrăniți cu whiskas, este necesar să aflați care este beneficiul pentru pisică și care este răul. Puteți citi despre ce produse are nevoie o pisică din literatura specială..

Mâncare pentru pisici trebuie să fie echilibrat și aproape de mâncarea pe care o mănâncă în mod natural. Astfel, pisicile au nevoie de grăsimea și proteinele care se găsesc în carne, precum și de o anumită cantitate de carbohidrați. Este foarte ușor să aflați dacă „Whiskas” corespunde acestor indicatori dacă vă familiarizați cu compoziția acestui feed.

Compoziția alimentelor pentru pisici clasa economică

Producătorul celor mai populare mărci de alimente pentru câini ieftine Whiskas, Kitekat și Pedigri pentru hrana pentru câini, Chappi este Corporația Marte, care funcționează Whiskas cu un iepureîn aproape toate țările din fosta Uniune Sovietică. Acest „monstru” al industriei are o publicitate bună pentru produsul său în mass-media, o selecție imensă de gusturi diferite, astfel încât crescătorii de pisici simpli au încredere în acest producător, hrănindu-și animalele de companie cu un produs de o marcă atât de mare. În același timp, producătorul oferă o gamă largă de rații pentru alimentele whiskas uscate și umede:

  • pentru pisici peste 7 ani;
  • pentru pisici adulte;
  • pentru pisoi pana la un an;
  • pentru delicatese;
  • pentru pisici castrate.

Publicitate atractivă și pachet frumos, nume frumoase de mâncare. Ce se ascunde în spatele tuturor acestor lucruri? Să ne uităm la ceea ce este inclus în compoziția uscată a Whiskas și să citim recenziile.

În America, producătorul trebuie să publice compoziția alimentelor pe ambalaj. În țara noastră, această obligație nu este consacrată din punct de vedere legal, prin urmare se pot găsi informații complete despre compoziție numai pe site-ul producătorului Whiskas din SUA. Luați în considerare un exemplu de astfel de alimente precum Whiskas "Meaty Selections" .

Grăsime minim 14,0%, proteină minim 36,0%, umiditate maxim 13,0%, fibre maxim 5,0%, sulfat de condroitină minim 310 mg / kg, calciu minim 2,0%, acid linoleic minim 1,5%, zinc minim 160 mg / kg, fosfor minim 0,9% , vitamina E cel puțin 160 U / kg, vitamina A cel puțin 12.000 U / kg, glucoză cel puțin 410 mg / kg, taurină cel puțin 0,2% .

Xo compoziție bună care conține:

  • condroitină și glucoză pentru prevenirea bolilor osoase, a suprafețelor cartilajului, precum și pentru întărirea articulațiilor și ligamentelor. Aceste elemente sunt cerute în special de pisicile britanice în timpul creșterii lor..
  • taurina, acest element este responsabil pentru vedere, funcția cardiovasculară a corpului, funcționarea normală a sistemului imunitar și nervos.
  • vitamine, probabil că nu trebuie să vi se amintească de beneficiile lor.

Principalele componente ale alimentelor uscate WHISKAS

Glutină și porumb din porumb, subproduse de pasăre, grâu măcinat, grăsime animală, făină de grâu, arome naturale de curcan și pui, drojdie de bere, orez, sare, clorură de potasiu, taurină, clorură de colină, carbonat de calciu, DL-metionină, iodură de potasiu, sulfat de zinc, acetat de DL-alfa tocoferol (sursă de vitamina E), niacină, extract de yucca schidigera, vitamina A, sulfat de cupru, tiamină mononitrat (vitamina B1), vitamina B12, sulfat de magneziu, riboflavină, clorhidrat de piridoxină (vitamina B6), D-calciu pantotenat, acid folic, biotină, vitamina D 3.

Cu alte cuvinte, în timpul fabricării furajelor de clasă economică, acestea adaugă diferite organe: cum ar fi: coarne, capete, ciocuri, copite, esofag, intestine, splină, rinichi, sânge, plămâni, părți ale carcasei, tendoane și grăsimi. Adică, produsele care sunt aruncate în timpul fabricării alimentelor pentru oameni (pot conține tumori, inclusiv maligne, acestea pot fi locuri în care se acumulează antibiotice și hormoni etc.).

Per total, Whiskas este mâncare de calitate și merită banii. Compoziția sa este de 13% proteine ​​obținute din făină de carne, măruntaie și oase. Oamenii care nu înțeleg elementele de bază ale unei nutriții bune pentru animalele de companie pot spune că organele sunt proaste. Dar dacă citiți recomandările pentru hrănirea pisicilor cu hrană naturală, atunci se va spune că hrănirea organelor este OBLIGATORIE. Deoarece este în ficat sau rumen care conține cea mai mare cantitate de substanțe utile și nutritive.

Ce adaugă producătorul la hrana clasei economice (kitikat, whiskas etc.)?

Whiskas cu puiPentru a păstra nutrienții în furaje, producătorii folosesc adesea aditivi speciali. O substanță precum etoxicina este adăugată la hrană pentru a crește durata de valabilitate și pentru a păstra nutrienții în hrană. Acest conservant nu a fost interzis în America de FDA în fabricarea hranei pentru animale, deoarece nu au existat dovezi de efecte dăunătoare asupra sănătății..

Butilhidroxitoluenul și butilhidroxianisolul sunt aditivi alimentari folosiți la fabricarea hranei pentru pisici. Sunt rareori folosite pentru oameni, dar se găsesc adesea în hrana animalelor. Sarcina lor este de a prelungi durata de valabilitate și calitatea furajelor..

Concentratul alimentar E250 sau nitritul de sodiu este folosit ca conservant pentru fabricarea hranei pentru pisici și a altor furaje pentru animale. Aditivul nu are un efect dăunător asupra organismului, dar în cazul unei supradoze de nitriți puri, este posibilă otrăvirea. Sunt capabili absorbit rapid din stomac în sânge și prin legarea hemoglobinei și nepermiterea trecerii oxigenului. O astfel de reacție necesită o doză concentrată de substanță.

După cum spun medicii veterinari în recenzii, multe boli care sunt asociate cu imunitatea slăbită a pisicii se datorează hranei pentru animale de companie selectate necorespunzător.

Whiskas sau mâncare naturală? Opinii și recenzii

Tampoane WhiskasÎn mod natural, există diferite pisici mofturoase printre pisici. Unii oameni au o gustare grozavă pe „Whiskas” cu mâncare naturală, iar dacă proprietarul a uitat sau nu a avut timp să servească mâncare uscată la cină, ei pot mânca cu ușurință carne și pot bea lapte. Dar există și pisici care, fără Whiskas, pur și simplu intră în grevă. Și problema este.

Prin urmare, proprietarii trebuie să ia în considerare cu atenție, să decidă dacă să hrănească pisoiul cu whiskas? Pentru a evita problemele legate de nutriția și sănătatea animalului, trebuie să vizitați un medic veterinar de mai multe ori pe an. Nu există mâncare corectă sau greșită, există doar mâncare care se potrivește animalului tău de companie. Mai mult, producătorii îl avertizează pe cumpărător despre cât de important este să alegi dieta corectă.

Cu toate acestea, „Whiskas” continuă să fie cu succes pe vitrine, iar proprietarii de pisici îl cumpără cu succes pentru animalele lor de companie. De ce?

Probabil, neavând încredere în recenziile de pe Internet sau pentru că vor să fie convinși de pericolele acestui aliment în sine, sau poate pur și simplu nu au altă opțiune (deși există destul de multe alternative în domeniul alimentelor industriale pentru pisici astăzi). Și totuși, susținând că „Whiskas” uneori nu are nici măcar 5% din substanțele nutritive necesare pisicilor, dar cel mai adesea este amidon, soia și doar o cantitate foarte mică de carne - principala sursă de proteine ​​atât de necesară pentru animale, concluzia se sugerează: este de dorit să vă hrăniți animal de companie mâncare naturală și de casă. Bineînțeles, există și câteva nuanțe aici: această mâncare este greu de echilibrat și supărătoare pentru a o face tot timpul, dar ceea ce nu se poate face din dragoste pentru un membru al familiei cu blană.

Desigur, hrănirea unui pisoi cu mâncare ieftină nu poate duce la nimic bun. Dar ce să faci când pisica este deja „dependentă” de mâncarea dependentă. Cum să înțărcați o pisică din Whiskas?

Dacă pisica refuză să mănânce alte alimente, atunci începeți să o obișnuiți adăugând treptat mâncare de calitate mai bună la whiskas. Acest lucru trebuie făcut imperceptibil pentru animal, începând cu doze mici și ducând în cele din urmă la deplasarea completă a alimentelor de calitate scăzută din meniul animalului de companie. Uneori durează luni și alteori ani..

whiskas pentru pisici sterilizate

Există întotdeauna excepții de la orice regulă. Acest lucru se aplică și sănătății pisicilor care mănâncă „Whiskas”. La unii, corpul este atât de puternic încât va putea accepta o varietate de alimente, în timp ce alții dau simptome alarmante după mai multe hrăniri cu alimente „greșite”. Dacă cumpărați furaje industriale, atunci ar trebui să fie furaje de înaltă calitate, cel puțin „premium”. Puteți hrăni alimente naturale dacă alegeți combinația potrivită de carne, produse lactate, legume și cereale.

Lera, Voronej

Sunt un adversar categoric al unei astfel de mâncăruri pentru pisici și scriu doar recenzii negative. Deși obișnuiam să le hrănesc periodic, pentru că ceea ce este și mai ușor și mai convenabil, am turnat perne în bazin și fără griji.

Și, bineînțeles, când a apărut un mic pisoi la noi acasă, i s-a dat și Whiskas, pisica era un bătăuș, l-am ridicat în curte și era mulțumit de orice mâncare. Am spart aproape tot ce se oferea până atunci, până am încercat mâncarea, schimbările au apărut aproape imediat, pisica a devenit mult mai agresivă, nu a mai perceput deloc nicio altă mâncare, nici măcar nu a mâncat pește și carne. Încercările de recalificare nu au avut succes, el pur și simplu a început să moară de foame. Rezultatul a fost boala sistemului genito-urinar, mâncarea uscată a fost cauza.

Marina Moscova

O mâncare destul de bună pentru hrănirea zilnică. Dar, după cum se spune, totul trebuie abordat în mod responsabil. Este important să vă hrăniți cu o dietă și cel puțin de câteva ori pe zi să o hrăniți cu alimente naturale sau alimente umede și, de asemenea, asigurați-vă că duceți pisoiul la medic o dată pe an. Și dacă hrăniți numai alimente uscate 24/7, nu-i monitorizați starea de sănătate, atunci, desigur, pot apărea diverse răni. Băieți, acest aliment este vândut în 20 de țări ale lumii, iar compoziția este cam aceeași peste tot. Deci, trebuie să începeți cu voi înșivă. Noroc tuturor și atenție fraților noștri mai mici.

Alexey Kiev
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Whiskas pentru pisici: recenzii ale medicilor veterinari și ale consumatorilor despre alimente