Grațios și jucăuș: rasa de pisici siameze

Pisică siamezăRasa siameză pisici, o descriere a naturii și aspectului căreia va fi prezentată mai târziu în articol, diferă de alte animale domestice prin grația și chiar măreția sa specială. Aceste pisici - singurele care nu s-au încrucișat cu rasele europene de pisici, în legătură cu care sa păstrat natura curată a rădăcinilor lor orientale.

Descriere și fotografie

Mulți oameni știu bine cum arată siamezii. pisici, deoarece aceste frumuseți sunt extrem de populare. Cu toate acestea, ele sunt adesea confundate cu orientale sau thailandeze. Pentru a evita confuzia, vă vom spune despre cele mai importante caracteristici ale aspectului, precum și despre comportamentul și caracterul acestor pisici..Pisică siameză

Știați?
Katie, siameză pisici, în 2003 ar putea revendica titlul de cea mai grasă pisică din lume. La vârsta de 5 ani, a început să i se administreze hormoni care trebuiau să-i calmeze comunicarea cu pisicile. Dar acești hormoni au provocat o creștere a poftei de mâncare a animalului. Ca urmare, aceasta pisică a atins o greutate de 23 kg, care este mai grea decât media copilului de șase ani.

Aspect

Tara de origine: TailandaOra originii rasei: Anii 1960

Greutate: 3-5 kgGunoi: 4-6 pisoi

Cod EMS: SIASperanța de viață: 13-15 ani pisici siameze - nuanțe albe sau deschise cu vârfuri (mască, labe, urechi și coadă). Pe baza culorii punctelor, culorile principale sunt împărțite în:

 • punct de etanșare;
 • vârf de ciocolată;
 • punct roșu;
 • punctul albastru;
 • punct caramel;
 • punct liliac;
 • punctul de fundal;
 • punct crem;
 • tortie point;
 • punctul tabby;
 • vârf de scorțișoară;
 • tortie tabby point.

Pisică siameză

Natura pisicii

În general, creșterea influențează caracterul frumuseților siameze destul de puternic. Dacă există o atmosferă calmă în casa în care locuiește animalul de companie, atunci acesta se va comporta în același mod echilibrat și non-capricios. Dar, în același timp, dacă acest animal este jignit de o persoană, atunci acesta poate fi foarte agresiv față de infractor, întrucât se distinge prin rancoare. De asemenea, este demn de remarcat faptul că siamezii iubesc copiii și găsesc rapid un limbaj comun cu ei..

Consultați rasele populare de pisici, cum ar fi: Maine Coon, Serval, Fald scotian, Birmanez, Egiptean mau, Bengaleză, siberian și britanic.
Pisicile le place activitatea, așa că vor fi fericiți să participe la jocurile pentru copii. Dar copiii nu trebuie să atingă animalul de coadă și să-l strângă cu mâinile, din moment ce siamezii pisici rolul unei jucării vii nu va fi tolerat. În astfel de situații, își pot folosi dinții și ghearele..Pisoii-Siamezii sunt loiali, plini de viață și iubitori. Ei experimentează dureros singurătatea și le este dor de proprietarii lor în absența lor. De asemenea, astfel de animale de companie sunt gelos și nu tolerează rivalii și străinii din casă. Acestea încăpățânate și capricioase pisici foarte inteligent și inteligent, așa că va fi foarte ușor să-i instruiți.

Important! Scandaluri și țipete puternice de genul acesta pisici nu tolera. Se pot îmbolnăvi chiar și într-o atmosferă tensionată acasă..

Pisică siameză

Istoria apariției

Thailanda este considerată locul de naștere al pisicilor siameze. În urmă cu mai bine de 600 de ani se numea Siam. Acolo, aceste animale erau venerate, crezând că sunt păzitorii templelor și efectuează escorta persoanelor decedate în viața de apoi. În rândul thailandezilor se credea că soarta este favorabilă acelor oameni care au făcut-o pisici culoarea cremului (punctul de etanșare). Dar doar câțiva ar putea avea un avantaj atât de neobișnuit. Lucrări științifice întregi au fost dedicate acestor animale de companie. Una dintre ele se numește „Tratat despre pisici” („Tamra Maew”). Această lucrare poate fi văzută și astăzi în Biblioteca Națională a țării..

Verifică cele mai bune videoclipuri pentru pisici.

În Thailanda s-a înființat o societate care lucra spre protecția siamezilor pisici de la dispariție. Reprezentanții acestei societăți au prezentat astfel de animale de companie Reginei Victoria a Angliei în 1870. Puțin mai târziu, iubitorii de frumuseți siameze și-au stabilit societatea în Statele Unite. În jurul anilor 1960, astfel de animale de companie au început să apară în apartamentele locuitorilor din fostele țări CSI. Reprezentanții boemilor și intelectualilor au devenit fericiții proprietari ai acestor animale..

Alegerea și costul unui pisoi

A dobândi pisoi (nu este vorba doar de rasa siameză) este cel mai bun la vârsta de 2,5-3 luni. La un moment dat, animalele de companie sunt deja independente și au reușit să se adapteze la existența socială. Ar trebui să cumpărați siamezii fie de la un crescător de încredere, fie de la o creșă, despre care alți iubitori de animale vorbesc pozitiv. Pentru a scăpa de toate îndoielile, puteți comanda suplimentar o evaluare expertă a stării pisicii de la un medic veterinar independent.

Pisoi siamezDe asemenea, este indicat să faceți cunoștință cu părinții pisoilor, pentru a observa cum se comportă. Copilul ar trebui să fie viguros, jucăuș și curios. Cei cărora le pasă de culoarea hainei animalelor de companie pot lua în considerare tampoanele labe și nasul, deoarece acestea sunt primele care colorează, de obicei în primele două săptămâni de viață. Pisicile de culoare liliac și ciocolată au labele deschise, iar cele mai întunecate - cu culori sigilate și albastre.

Important! Nu ar trebui să cumpărați pisici siameze de la vânzători aleatori. Trebuie să aveți încredere numai în crescătorii dovediți. În caz contrar, există riscul de a dobândi un animal de companie slab sau necurat..
Prețul pisicilor siameze de rasă pură poate varia de la 120-900 USD. Costul se datorează mai multor factori: rasa pură a animalului, exteriorul acestuia, popularitatea creșei. Desigur, puteți găsi reclame pe internet unde siamezele sunt vândute mult mai ieftin, dar rasa de rasă a acestor animale este extrem de îndoielnică..

Condiții pentru locuință și îngrijire adecvată

Animalele de companie siameze sunt animale curate. Ei monitorizează independent curățenia blănii lor, astfel încât va fi necesar să intervină doar din când în când într-un astfel de proces..

Zgâriere post

Accesorii necesare

Înainte de a vă așeza acest animal de companie grațios în casa dvs., se recomandă achiziționarea unor accesorii care să vă ajute să aveți grijă de pisică. Acestea includ:

 • pieptene cu dinți frecvenți, dar nu ascuțiți, pentru pieptănarea părului animalelor;
 • pastă de dinți specială;
 • zgâriere stâlp;
 • cutie pentru gunoi pentru pisici;
 • alimentarea bolurilor.
Știați? Cea mai numeroasă așternut printre animale de companie a fost înregistrată în 1970. Pisica siameză, care trăiește într-o familie din Marea Britanie, a născut 19 pisoi. Din păcate, doar 15 dintre ei au supraviețuit..

Caracteristicile îngrijirii rasei

Siamezii au părul scurt, nu au pardoseală. Din acest motiv, pisicile trebuie să se încălzească și să reducă la minim curenții de aer în casă. Dacă într-o anumită perioadă camera nu este suficient de caldă, atunci va fi necesar să se izoleze locul de odihnă al animalului de companie.

 • Lână. Trebuie să piepteneți haina de blană a pisicii aproximativ o dată pe săptămână. Acest lucru trebuie făcut cu un pieptene care are dinți frecvenți. De asemenea, puteți călca animalul pur și simplu cu mâinile umede, îndepărtând astfel părul în exces de pe blană. Puteți adăuga strălucire hainei cu o bucată de țesătură din piele de căprioară. Părul care se află pe urechi poate fi uneori periat cu catifea.
 • Baie. Această procedură trebuie efectuată numai înainte de expoziție sau în caz de contaminare severă. Evitați contactul frecvent cu un animal de companie cu diferiți detergenți, deoarece acest lucru îl poate determina să devină chel. Spălarea trebuie făcută folosind un șampon special. În acest caz, apa trebuie să fie destul de caldă, nu mai mică de 38-40 ° C. După ce pisica este scăldată, trebuie menținută caldă.
 • Dinții. Pisicile siameze trebuie să examineze și să se spele pe dinți o dată pe săptămână. Pentru această procedură trebuie folosită o pastă de dinți specială. De asemenea, ar trebui să oferiți în mod regulat mâncăruri care să le curățe dinții. Dacă se observă o manifestare a tartrului, atunci este imperativ să vizitați un medic veterinar.Pisică siameză
 • Gheare. Rasa considerată de pisici folosește de bună voie un stâlp de zgâriere și cu ajutorul său poate menține în mod independent lungimea dorită a ghearelor. Dacă apare nevoia, puteți folosi o pila și un tăietor de unghii. În acest caz, trebuie să tăiați ghearele cât mai atent posibil, altfel puteți deteriora rădăcinile nervoase, vasele de sânge.
 • Urechi. Auriculele trebuie examinate cu atenție și curățate o dată pe săptămână. Pentru curățare, se recomandă utilizarea unui tampon de bumbac sau a unui flagel, care sunt umezite în vaselină. Dacă găsiți o crustă, o scurgere sau un miros neplăcut, contactați medicul veterinar.
 • Ochi. Ochii de pisică trebuie, de asemenea, examinați și clătiți o dată la șapte zile. Pentru clătirea ochilor, se recomandă utilizarea unei infuzii puternice de ceai și un tampon de bumbac. O opțiune excelentă ar fi o infuzie pe bază de mușețel. Este important să îndepărtați cu atenție descărcarea, precum și urmele pe care le-au lăsat pe strat. În caz contrar, blana de lângă ochi se va întuneca. Dacă descărcarea se manifestă des și abundent, atunci trebuie să consultați un medic veterinar cu privire la această problemă.
 • Toaletă. Tava trebuie curățată în fiecare zi și spălată bine la fiecare două săptămâni. Nu trebuie folosiți detergenți cu aromă puternică.
 • Boluri. Clătiți vasul cu apă fierbinte imediat după ce animalul de companie a mâncat. Ar trebui spălat zilnic ca boluri pentru uscat rautacios, și rezervoare de apă. Orice mâncare rămasă pe podeaua zonei de hrănire trebuie îndepărtată imediat. Siam este extrem de curat și nu tolerează mirosurile neplăcute.
Pisică siameză

Cum să hrănești o pisică siameză?

Dieta este incredibil de importantă pentru pisicile siameze, astfel încât mâncarea ar trebui să fie compusă pe baza unora dintre parametrii animalului de companie:

 • vârstă;
 • podea;
 • Mod de viata;
 • starea fiziologică.

Important! Este necesar ca animalul să aibă acces gratuit la apă pe tot parcursul zilei.

Pisoi

Următoarele alimente ar trebui incluse în dieta zilnică a bebelușilor siamezi (cu vârsta de până la 10-12 săptămâni):

 1. Carne fiarta. Se poate folosi carne de vită și pui.
 2. Măruntaie.
 3. Pește de mare fiert. O puteți da o dată sau de două ori pe săptămână, dar asigurați-vă că primiți mai întâi toate oasele.
 4. Mâncare pentru copii. Pisicile sunt foarte pasionate de diverse piureuri de carne și legume-carne..
 5. Produse lactate fermentate (de preferință cu conținut scăzut de grăsimi).
 6. Ouă, și anume gălbenușul. Poate fi administrat nu mai mult de două ori pe săptămână.
De asemenea, pisoii adoră să mănânce legume și verdețuri. Astfel de produse trebuie mai întâi ras pe o răzătoare fină sau tocate bine cu un cuțit. Apoi, legumele sunt amestecate cu pește sau carne pentru a forma o masă moale. Făina de oase și alți aditivi speciali pentru furaje pot fi o sursă de calciu. Acestea trebuie adăugate la mâncarea obișnuită, amestecând până la omogenizare..Dieta pisicilor
Aflați ce este furminator pentru pisici.

Adult

Inconsecvența caracterului pisicilor siameze se reflectă și în preferințele lor gustative, care uneori pot provoca confuzie. Animalele de companie pot mânca fructe, nuci, ciuperci și multe altele. Dar, în ciuda tuturor acestora, baza dietei ar trebui să fie:

 1. Maruntaie cruda si carne. Este foarte important să îndepărtați toate oasele și filmele. Pentru a preveni infectarea pisicilor cu helminți, trebuie să înghețați carnea timp de 24 de ore. Cea mai bună opțiune ar fi tăierea cărnii în bucăți și apoi înghețarea..
 2. Pește de mare fiert cu conținut scăzut de grăsimi. Tonul, codul, navaga, baltă și alții vor face. Nu dați specii de pești de râu siamezi, deoarece conțin enzima tiaminază, care distruge vitaminele B..
 3. Produse lactate fermentate. Lapte acru, brânză de vaci, smântână și altele. Astfel, va fi posibil să se completeze necesitatea de calciu la pisici..
 4. Ouă (gălbenușuri), ficat de vită. Este necesar să hrăniți astfel de alimente pisicilor, deoarece acestea conțin vitamina A. Este recomandat să administrați nu mai mult de două ori pe săptămână.
Important! Excesul de carne din dieta pisicilor siameze poate provoca întunecarea blănii lor.
Mancare uscata pentru pisiciEste strict interzis:
 • oase de peste si pui;
 • leguminoase;
 • carne grasă (porc, rață);
 • tot laptele;
 • condiment;
 • afumaturi;
 • Sărat;
 • dulce.
Se recomandă obișnuirea animalului cu hrănirea regulată (în același timp). Frecvența meselor trebuie redusă de la șase ori (pisoi până la 3 luni) la două ori (pisici de la 9 luni). Toate alimentele trebuie să fie la temperatura camerei, să nu fie prea reci sau fierbinți. Resturile de alimente nemâncate trebuie îndepărtate la 30 de minute după ce animalul de companie a mâncat.

Boli ereditare și vaccinările necesare

Pisicile siameze au o culoare pătrunzătoare a ochilor albaștri. Pentru prezența unei astfel de caracteristici, este responsabilă o genă capabilă să provoace tulburări de vedere și strabism. În plus, patologiile tipice ereditare sunt cârlige, îndoituri și noduri pe coadă. De asemenea, destul de des, tinerii siamezi se pot manifesta cu boli ale sistemului respirator. În special, calciviroza, o boală a căilor respiratorii superioare, poate fi adesea diagnosticată. Pisoii mici pot avea probleme cu echilibrul și coordonarea. Un semn clar al unei astfel de patologii este capul animalului aruncat într-o parte. El însuși manifestă astfel un defect genetic în dezvoltarea urechii interne, care provoacă o defecțiune în funcționarea aparatului vestibular.

Pisică siameză la veterinarDe asemenea, rasa pisicilor în cauză are tendința de apariție a bolilor pe baze nervoase, inclusiv a alopeciei psihogene. Dacă există o atmosferă inconfortabilă din punct de vedere psihologic în casa în care locuiește animalul de companie, animalul se va linge până se vor forma pete chele pe haina de blană. Pe lângă patologiile de mai sus, rasa în cauză se caracterizează și prin următoarele boli:

 • astm;
 • adenocarcinomul intestinului subțire (cancer);
 • acalazia esofagului (o creștere a dimensiunii sale, care complică procesul de ingestie de alimente);
 • neoplasm malign în plămâni;
 • hiperestezie (hipersensibilitate).
Important! Pisicile siameze sunt predispuse la alergii. Acest proces poate fi provocat de alimente, fum de țigară, diverse tipuri de aerosoli cu miros puternic, praf, mușcături de purici.
Cât trăiesc siamezii pisici, depinde de condițiile de detenție și de respectarea recomandărilor de îngrijire. În special, vaccinările în timp util sunt importante. Prima vaccinare trebuie administrată pisoilor la vârsta de 12 săptămâni. Următorul - după o lună. Este imperativ să vaccinați aceste animale de companie, deoarece rasa în cauză este predispusă la leziuni infecțioase și se poate îmbolnăvi de cele mai severe și greu tolerate boli.

De exemplu, rinotraheita (curgerea nasului la pisici) alte rase se pot transfera aproape imperceptibil atunci când siamezii se îmbolnăvesc mult timp și pot chiar să moară. Este foarte important să se vaccineze animalul împotriva ciuma pisicii (panleucopenie), deoarece această boală va fi fatală pentru un animal de companie nevaccinat. Pisicile siameze trebuie vaccinate împotriva rabiei fără greș. Pisicile siameze se numără printre acele animale de companie care necesită îngrijire specială pentru ele însele. Dar cei care au stabilit această frumusețe grațioasă în casa lor vor fi răsplătiți cu dragostea credincioasă și devotată a animalului lor de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Grațios și jucăuș: rasa de pisici siameze