Program de vaccinare pentru pisoii britanici

Când apare un mic pisoi de rasă pură în casă, proprietarul se gândește imediat la vaccinarea animalului său de companie. Într-adevăr, în timpul nostru există multe boli care sunt însoțite de complicații neplăcute. Și mai întâi de toate, trebuie să cunoașteți programul vaccinărilor pentru pisoii din rasa britanică, astfel încât mai târziu să fie mai ușor să navigați în ordinea lor.

Dezvoltare timpurie

Cu laptele matern, bebelușii primesc toate substanțele necesare care protejează micile animale de companie de posibile boli infecțioase.

Prin urmare, prima vaccinare a unui pisoi britanic în această perioadă nu este recomandată, deoarece este posibil să se întrerupă procesul de creare a imunității sale. Și datorită acestui factor, mulți proprietari se așteaptă ca animalul de companie să atingă o anumită vârstă..

Caracteristicile vaccinării în Marea Britanie

Prima vaccinare trebuie făcută la 10-12 săptămâni, exact când animalul de companie a crescut și a devenit mai puternic. Acest vaccin vă poate ajuta să vă păstrați pisica în siguranță de:

  1. calciviroza;
  2. rinotraheita;
  3. panleucopenie.

Această procedură trebuie repetată după 2-3 săptămâni și adăugați vaccinul antirabic la acestea..

Pentru britanici, perioada lor de vaccinare este ușor diferită de alte pisici. Primele vaccinări pentru pisoii britanici se administrează la 8-9 săptămâni, a căror listă este aceeași ca și pentru alte pisici. Nu se administrează vaccinare de rapel și nici medicamentul antirabic nu se administrează mult mai târziu..

Următoarea etapă se desfășoară încă din 6-7 luni, când s-au schimbat dinții. Apoi, medicul veterinar efectuează o revaccinare și, dacă acesta este un britanic, atunci trebuie să se vaccineze și împotriva rabiei.

Într-o perioadă anterioară, vaccinarea este imposibilă, deoarece la 4-6 luni există o schimbare a dinților, din cauza căreia corpul animalelor este slăbit. Dacă v-ați vaccinat, atunci pot apărea complicații după aceasta, legate de sănătatea animalului dvs. de companie..

Pregătirea pentru vaccinare

Fiecare proprietar își amintește când să vaccineze pisoii britanici. Dar cu ceva timp înainte de aceasta, trebuie să vă pregătiți pentru vaccinare. Și primul lucru de făcut este să scoateți helmintii de la animalul dvs. de companie..

A scăpa de paraziți - puricii și căpușele este considerat un punct important..

În cazul animalelor de companie britanice mici, acestea trebuie să fie scăldate cu un șampon special, iar adulții pot folosi mijloacele adecvate.

Și ultimul pas este un examen veterinar în ziua vaccinării. El va evalua starea și aspectul pisicii, deoarece animalele trebuie să fie complet sănătoase în timpul acestei proceduri. De asemenea, vaccinează pisoii britanici.

Deparazitarea și caracteristicile sale

Pentru a face acest lucru, este necesar să se efectueze o procedură pentru curățarea corpului animalului de viermi cu 2-3 săptămâni înainte de prima vaccinare. Acest lucru se face după cum urmează: un medicament împotriva viermilor sub formă de picături sau tablete este adăugat la hrana animalului de companie. Aceasta este etapa inițială a tratamentului, după care majoritatea viermilor adulți vor trece împreună cu fecalele..

După 10 sau 12 zile, puteți repeta procedura de a ucide helmintii tineri, nou eclozați. Și la doar 5 zile după a doua etapă, puteți vaccina în siguranță.

Dacă nu sunteți sigur dacă pisoiul dvs. britanic are viermi, puteți afla cu ușurință despre el. Pentru a face acest lucru, trebuie să treceți o analiză a fecalelor, datorită căreia puteți determina acest lucru. Și abia apoi efectuați procedura pentru curățarea corpului animalului de viermi. La urma urmei, utilizarea inutilă a acestor medicamente poate afecta negativ sănătatea pisoiului tău..

Condițiile de vaccinare

După ce s-au făcut primele vaccinări necesare, britanicul trebuie să rămână acasă cu animalul său de companie pentru o vreme, deoarece în această perioadă corpul animalului este slăbit. Și după aceea, este necesar:

  • într-o lună, efectuați o revaccinare;
  • aceasta este urmată de o lună de carantină, timp în care trebuie excluse toate contactele cu alte animale și persoane;
  • după 1 an, este necesar să vă re-vaccinați împotriva acelorași boli și suplimentar împotriva rabiei.

Aceste etape sunt programul de vaccinare a pisoiilor britanici. Prin urmare, acestea trebuie reținute pentru a vă monitoriza cu atenție animalul de companie și vaccinarea acestuia..

Vaccinarea împotriva rabiei

Această vaccinare se face pentru a evita o posibilă infecție a pisicii. La fel este și pentru britanici, deoarece corpul lor este cel mai probabil să se infecteze. Și dacă se întâmplă acest lucru, atunci printr-o zgârietură sau salivă, virusul poate trece la alte animale sau chiar la oameni. prin urmare vaccinarea împotriva rabiei este o necesitate anuală, datorită căreia vă puteți proteja, rude și alte animale de companie din această boală. Durata acestui vaccin pe corpul britanic este de un an, după care este necesară re-vaccinarea.

Reacția pisoiului la vaccin

Imediat după vaccinarea pisicii dvs. britanice, pot apărea următoarele modificări:

  • se urmăresc letargie, apatie și lentoare în mișcări;
  • somnolență excesivă a animalului;
  • lipsa poftei de mâncare;
  • posibile reacții alergice.

Dacă pisoii sunt vaccinați la timp, atunci reacția indicată în ultimul paragraf este foarte rară. Deoarece în majoritatea cazurilor, pisica tolerează ușor vaccinarea. ȘI după 6-7 ore sau, în cazuri extreme, într-o zi revine la starea anterioară. Cu toate acestea, dacă există unele simptome (umflarea gâtului), atunci trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar.

În primul rând - actualitatea

A avea un pisoi de rasă pură este considerat o sarcină minuțioasă. Și chiar dacă este un britanic, Scottish Fold sau un reprezentant al unei alte rase, el necesită totuși o atenție adecvată. Prin urmare, vaccinările în timp util pentru britanici sunt cheia unei pisici bine formate și sănătoase..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Program de vaccinare pentru pisoii britanici